Φιλε εχεις μεγαλη καταπιεση απο τους καπνιστες, ειναι ολοφανερο.
Το κακο ομως ειναι οτι τσουβαλιαζεις τους παντες ("Με την λογική που αναπτύσσεται εδώ μέσα"), και αυτο ειναι τουλαχιστον αγενες.
Δεν ξερω αν εχεις υπ'οψιν σου, αλλα υπαρχουν και καπνιστες οι οποιοι σεβονται αυτους που δεν μπορουν τον καπνο, και αν πανε σε επισκεψη σε σπιτι που δεν καπνιζουν, δεν καπνιζουν ουτε εκεινοι.
Ακομη δεν καπνιζουν, ή αλλαζουν τραπεζι σε καφετερια αν διπλα καθετε κανα παιδακι, χωρις να τους το ζητησουν ;-)
Προφανώς και έχω μεγάλη καταπίεση από καπνιστές. Λίγο από φίλους, καθόλου στο σπίτι μου και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οπουδήποτε αλλού.
Όλοι οι μη-καπνιστές έχουν υποστεί αυτή την καταπίεση.
Η αδερφή μου είναι καπνίστρια και σέβεται τους πάντες. Όπως σέβεται και το νόμο και τον βρίσκει απόλυτα λογικό από την στιγμή που το μέτρο με τους χώρους καπνιστών και μη-καπνιστών είναι μη-λειτουργικό.
Το παιδάκι τι διαφορά έχει με τον ενήλικα? Ο ενήλικας δεν βλάπτεται από το τσιγάρο? Μόνο το παιδάκι έχει το πρόβλημα? Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτά είναι άλλοθι. Αν σέβεσαι τον διπλανό σου το κάνεις ανεξάρτητα ηλικίας.
Το παιδάκι και ο ενήλικας τον ίδιο καπνό θα εισπνεύσουν και στον ίδιο κίνδυνο θα εκτεθούν.
Η γυναίκα μου είναι έγκυος. Ελάχιστοι την έχουν σεβαστεί. Σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα, κάπνιζαν όλοι και αδιαφορούσαν που ήταν και αυτή εκεί. Δεν μπορούσε να ΜΗΝ είναι, είναι η δουλειά της.
Σε εστιατόριο που είχαμε πάει, φίλοι στην παρέα καπνιστές άναψαν τσιγάρο, αδιαφορώντας για το ότι είναι έγκυος. Μάλιστα έκανα σαν πλάκα παρατήρηση και δεν καταλάβαιναν για ποιο λόγο να μην καπνίσουν. Μιλάμε για ΤΕΤΟΙΟ εθισμό.
Άλλοι καταλαβαίνουν άλλοι όχι, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΒΛΑΠΤΟΝΤΑΙ.
Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ θέμα ελευθερίας όταν υπάρχει ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και ειδικά αυτών που καταπιέζονται.
Μπορεί να είναι περιοριστικό μέτρο αλλά δεν θα ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ η υγεία των καπνιστών. Πιθανότατα έως ΣΙΓΟΥΡΑ να υπάρξει και ωφέλεια.
Αντίθετα θα υπάρξει ΜΕΓΑΛΗ βελτίωση στην ΥΓΕΙΑ των μη-καπνιστών.