Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Κορινθος 16 01 2011 πηγα σε κατι πελατες μου και μετα σε μια ταβερνα 9 στους 10 καπνιζανε...η πινακιδες μην καπνιζετε καργα ,τασακι ακομη πιο καργα

Αυτη ειναι η Ελλαδα..να την χαιρομαστε

Έρχεται σε λίγο και η απαγόρευση κόκκινων ενδυμάτων σε καφέ και εστιατόρια καθώς και η επιβολή παύσης 6 δευτερολέπτων μεταξύ δύο διαδοχικών εισπνοών.

169075_1775374144795_1252561020_3222375_4014476_n.jpg

Απο το Dachau... για να μην ξεχνιομαστε...

Ο νόμος είχε χαλαρώσει γιατί είχε πέσει μήνυμα από το υπουργείο ότι δεν τρέχει τίποτα. Σε συνέχεια αυτού ο Λοβέρδος πήγε να περάσει την γελοιότητα με το τσιγαρόσημο όταν ακόμα και η Ισπανία εφαρμόζει πλήρη απαγόρευση.

Τελικά την έφαγε την ΧΟΝΤΡΗ χυλόπιτα από τον Γιώργη και λογικά θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα. Οι δήμαρχοι είναι νέοι οπότε φόβος για πολιτικό κόστος δεν υπάρχει, ενισχύονται και με τους επιθεωρητές εργασίας, για να δούμε. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για Ουγκάντα.

Πήγα τις προάλλες για καφέ και ήταν η άλλη και κάπνιζε με το παιδί δίπλα της που ήταν 6-7 χρονών. Είχα την μπέμπα μαζί μου, χαιρέτησα την παρέα και σηκώθηκα και έφυγα γιατί ήταν ντουμάνι το καφέ. 12 το μεσημέρι αυτά.

Μπράβο Γιώργη. Κοίτα να δεις που θα τον συμπαθήσω στο τέλος.

ο Γιωργης εδωσε μια εντολη..το θεμα ειναι εμεις οι ιδιοι πως αντιλαμβανομαστε ενα νομο και πως τον εφαρμοζουμε...αλλα στην Ελλαδα οι νομοι ειναι ολοι καλοι αλλα για τους αλλους

Εδω φιλε Larry θα διαφωνησω, δεν ειναι το πως αντιλαμβανομαστε ενα νομο.

Καποιοι νομοι απαξιωνονται απο τον κοσμο και γινονται ανενεργοι ατυπα. Και ο νομος για το τσιγαρο δεν ειναι ο μονος. Δες τον νομο για την υποχρεωτικη ψηφο...

Έρχεται σε λίγο και η απαγόρευση κόκκινων ενδυμάτων σε καφέ και εστιατόρια καθώς και η επιβολή παύσης 6 δευτερολέπτων μεταξύ δύο διαδοχικών εισπνοών.

Σε αυτο τι μπορεις να απαντησεις?

Πήγα τις προάλλες για καφέ και ήταν η άλλη και κάπνιζε με το παιδί δίπλα της που ήταν 6-7 χρονών. Είχα την μπέμπα μαζί μου, χαιρέτησα την παρέα και σηκώθηκα και έφυγα γιατί ήταν ντουμάνι το καφέ. 12 το μεσημέρι αυτά.

Στην ηλιθιότητα των γονέων? Ακόμα και με τους προηγούμενους νόμους είναι παράνομο να μπει ανήλικος σε χώρο που καπνίζουν. Έχω τύχει σε καφετέρια να διώχνουν γονείς με καροτσάκια γιατί υπήρχαν καπνιστές μέσα.

Αλλά δεν καταλαβαίνω, εσύ γιατί να μπεις σε έναν χώρο που καπνίζουν? Να πας στην καφετέρια που είναι για μη καπνιστές. Στο τσιφλίκι του μαγαζάτορα ο ένας θέλει να καπνίζουν ο άλλος όχι. Επέλεξε. Αλλά βέβαια στην καφετέρια που δεν καπνίζουν δεν έχει κόσμο και δεν θες να πας...

Εγώ αυτό δεν καταλαβαίνω. Που κολάει το "αποφασίζει ο καταστηματάρχης τί θα γίνεται στο μαγαζί του" και δεν εφαρμόζεται. Και που κολλάτε εσείς στο να ισχύει κάτι τέτοιο.

Εγώ αυτό δεν καταλαβαίνω. Που κολάει το "αποφασίζει ο καταστηματάρχης τί θα γίνεται στο μαγαζί του" και δεν εφαρμόζεται. Και που κολλάτε εσείς στο να ισχύει κάτι τέτοιο.

Θα σου πω εγω που κολανε, δεν ειναι οτι θελουν να περνανε αυτοι καλα, θελουν να περνανε αυτοι καλα και οι αλλοι οχι, αλλιως αν ειχαν οι αντι- καποια κοινωνικη συνειδηση θα ειχαν τα καφε/bar/ταβερνες/μεζεδοπωλεια που απαγορευεται το τσιγαρο τιγκα στον κοσμο. Να τα βλεπει ο ιδιοκτητης του "επιτρεπεται" και να ζηλευει.
Αλλα οχι... το σημαντικο ειναι να απαγορευεται παντου. Τελος!

Και βγηκε και ο ΓΑΠ να στηριξει την κινηση (αυτο παντως εμενα θα με εβαζε σε ανησυχιες... δεν ειναι και λιγο να σε στηριζει ο πλεον ανικανος/ανοητος/επικυνδυνος ανθρωπος στο γνωστο και αγνωστο συμπαν...)

Υ.Γ. Παντως στην Αυστρια ακομα το καπνιζουν στα bier garten.
Στο Μοναχο σε ενα που ειχε φτιαξει ενα χωρο λιγο προφυλαγμενο με μερικες σομπες γινοταν το αδιαχωρητο ολες τις ωρες. Ειδα δε, καφε, με σομπες εξω να μην υπαρχει καρεκλα να κατσεις εξω και μεσα να ειναι μονο οι σερβιτοροι. Στο Λονδινο επισης υπαρχει θεμα γιατι κλεινουν Pub καθε μερα οπως και στην Ολανδια σκεφτονται να το αναθεωρησουν γιατι χοροπηδηξαν τα μαγαζια απο τη μειωση εσοδων...

Aν υπηρχε ουσιαστικα η δυνατοτητα επιλογης, δεν θα συζητουσαμε τωρα. Εξαλλου στην προ του νομου κατασταση, ηταν ο καθε επιχειρηματιας ελευθερος να μην επιτρεπει το καπνισμα στο μαγαζι του. Ειδες κανεναν να το κανει?

Το οποιο σημαινει οτι δεν υπαρχει αλλη επιλογη.
Επειδη τυχαινει οι καπνιστες να επικρατουν και αφου το συμφερον του καθενος, ειναι στο μαγαζι του να καπνιζουν, οι υπολοιποι θα καθονται εξω στο παγκακι? Η σπιτι τους? Ποια λυση προτεινεις?

Θα σου πω εγω που κολανε, δεν ειναι οτι θελουν να περνανε αυτοι καλα, θελουν να περνανε αυτοι καλα και οι αλλοι οχι, αλλιως αν ειχαν οι αντι- καποια κοινωνικη συνειδηση θα ειχαν τα καφε/bar/ταβερνες/μεζεδοπωλεια που απαγορευεται το τσιγαρο τιγκα στον κοσμο. ....

Για ποια τετοια μιλας, γιατι εγω δεν εχω δει καποιο.

Οσο για το "θελουν να περνανε αυτοι καλα και οι αλλοι οχι", μαλλον μιλας για οσους αναβουν τσιγαρο, επειδη θελουν να διασκεδασουν, ξεροντας οτι πιθανον διπλα τους να υπαρχουν καποιοι που ενοχλουνται ή ακομα και παιδια.

Και η απαντηση ειναι, οσοι ενοχλουνται να πανε αλλου και τα παιδια ας προσεχαν οι γονεις τους που τα εφεραν....

Δες τον νομο για την υποχρεωτικη ψηφο...

Δεν υπαρχει εδω και πολλα χρονια τετοιος νομος νομιζω. Απλα δεν διερρεε δημοσια απο τα παπαγαλακια των πολιτικων τους δημοσιογραφους για να μην εχουμε τα φαινομενα που εχουμε πλεον...

Στην Ολλανδία πλέον στα μικρά μαγαζιά αποφασίζει ο καταστηματάρχης.

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω εσείς, και ο GAP, πού κολλάτε στο τσιφλίκι του κάθε ένα. Μαγαζιά που είχαν ξεχωριστούς χώρους για τους μη καπνιστές σαφώς και υπήρχαν πέρυση. Δεν τους θυμάστε? Ήταν αυτοί οι άδιοι χώροι που κάναν μπαμ. Αλλά εσείς θέλατε να πηγαίνετε στα γεμάτα. Και θέλετε να σταματήσει και το κάπνισμα και εκεί. Ωραία τώρα θα είναι γεμάτα τα μαγαζιά έξω κάτω από τέντα και μέσα που δεν θα καπνίζουν θα είναι αδεια. Και αυτό θα σας ενοχλεί? Μα βέβαια, τώρα θα θέλετε να κάτσετε κάτω από την τέντα.

To τσιφλικι του καθενα, υπαρχει επειδη εχει πελατες. Και οπως δεν μπορει να αφηνει τους μισους να ενοχλουν τους αλλους μισους με οποιονδηποτε τροπο, το ιδιο δεν μπορει να γινεται ουτε με το τσιγαρο.

Χωρια που μιλαμε για παραπανω απο "ενοχληση", αλλα για μια δραστηριοτητα που με ολα τα δεδομενα προκαλει βλαβες στην υγεια.

Οι χωροι που περιγραφεις, λειτουργησαν μονο για τους τυπους, αφου ετσι ελεγε η τοτε νομοθεσια.

Οποτε αφου η εναλλακτικη λυση δεν υπαρχει, ποια λυση απομενει εκτος απο το να μην καπνιζει κανεις? Για να μπορω κι εγω να παω για ενα καφε με το παιδι μου δηλαδη, αν μου επιτρεπεις...

Το εχουμε συζητησει πολλες φορες και δεν εχει νοημα να ξαναλεμε τα ιδια. Αλλα η λυση που προτεινεται ως εναλλακτικη εχει αποτυχει. Εχουν αποτυχει τα μισα-μισα και το να διαλεγει ο καθενας τι θα κανει το μαγαζι του.
Οποτε θα περιμενα να μην ξαναπροτεινονται τα ιδια, αλλα μια αλλη λυση εκτος απο τον πληρη περιορισμο.

Last edited:
Για ποια τετοια μιλας, γιατι εγω δεν εχω δει καποιο.

Οσο για το "θελουν να περνανε αυτοι καλα και οι αλλοι οχι", μαλλον μιλας για οσους αναβουν τσιγαρο, επειδη θελουν να διασκεδασουν, ξεροντας οτι πιθανον διπλα τους να υπαρχουν καποιοι που ενοχλουνται ή ακομα και παιδια.

Και η απαντηση ειναι, οσοι ενοχλουνται να πανε αλλου και τα παιδια ας προσεχαν οι γονεις τους που τα εφεραν....

Υπηρχαν αρκετα μαγαζια που απαγορευοταν μεσα (ενα απο αυτα ηταν και αυτο που πηγαν τα παιδια μετα την παρουσιαση στον Ορφεα στο δικαναλο) αλλα βλεποντας ο ανθρωπος το μαγαζι του να ειναι γεματο εξω και μεσα... αστα, ειπε και αυτος δεν παει να...
Γιατι δεν τον στηριξε η αντικαπνιστικη κοινοτητα; (και δεν ειναι ο μονος...)

Στο υπολοιπο της προτασης σου δεν απαντω γιατι το θεωρω αστειο, ετσι απλα. Αυτα τα επιχειρηματα τα βγαζεις απο το μυαλο σου οποτε δεν μπορω αν επεμβω στο μυαλο του καθενος... Εκτος βεβαια αν εχεις παραπομπες απο εδω μεσα που δειχνουν κατι τετοιο...

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Δεν υπαρχει εδω και πολλα χρονια τετοιος νομος νομιζω. Απλα δεν διερρεε δημοσια απο τα παπαγαλακια των πολιτικων τους δημοσιογραφους για να μην εχουμε τα φαινομενα που εχουμε πλεον...

Ν.3852/2010

Άρθρο 11 παρ. 2.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Κατ’ εξαίρεση η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν είναι υποχρεωτική για τους κατοίκους του εξωτερικού, για όσους έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους, καθώς και για όσους βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 χιλιόμετρα από το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν.

Διατάξεις για υποχρεωτική προσέλευση στις κάλπες υπάρχουν και σε παλιότερη νομοθεσία, απλώς, αυτή είχα πρόχειρη...