Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Πάντως ανεξάρτητα από τον πόλεμο για το κάπνισμα στα ξενυχτάδικα, στα μπαρ, στα καφέ, βλέπω ότι έχουμε μια ουσιαστική αλλαγή στο πού καπνίζουμε και πού όχι.

Έτσι βλέπουμε ότι σε χώρους εργασίας το κάπνισμα έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Επίσης σε χώρους εμπορικούς και παροχής υπηρεσιών. Σε πολλά εστιατόρια, όπου είναι πολύ πιο δύσκολο να μη δεχθεί ο καταστηματάρχης τις παρατηρήσεις για τους καπνιστές. Και φυσικά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πλέον υπάρχουν αρκετά καφέ πρωινά ή μεσημεριανά που δεν επιτρέπουν το κάπνισμα.

Μα είναι γελοίο και πάντα είχα πρόβλημα με όσους το έκαναν, το να μπαίνεις στο s/m, στο φαρμακείο, σε μια δημόσια υπηρεσία ή στο ασανσέρ και να καπνίζεις.
Πρέπει να είσαι το λιγότερο μ@λ@κ@ς!

Όμως, η δική μου διασκέδαση, ακριβώς για τον λόγο οτι είμαι εξαρτημένος, προϋποθέτει τσιγάρο.
Καλώς ή κακώς...

υ.γ Ξέρω επιχειρήσεις που ο εργοδότης έχει δώσει το ελεύθερο στους υπαλλήλους του για το κάπνισμα λέγοντας τους το εξής απλό:
Εγώ προσωπικά δεν καπνίζω, αν θέλετε να καπνίζετε εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Φροντίστε όμως να τα βρείτε με τους συναδέλφους σας έτσι ώστε να μην τους ενοχλείτε..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματο

Άρα, εσύ -όχι προσωπικά φυσικά- μπαίνεις στην θέση του οποιοδήποτε π.χ γιατρού ή εργοδότη και επιβάλεις αυτό που θεωρείς εσύ καλό χωρίς όμως να είσαι ούτε το ένα ούτε το άλλο..

Είναι λίγο κάπως, δεν νομίζεις?

Με τη διαφορα οτι εδω δεν εχουμε μια απλη περιπτωση διαφορετικων προτιμησεων.

Δεν ειναι προσωπικη θεωρηση το οτι το τσιγαρο ειναι βλαπτικο. Επισης, δεν ειναι προσωπικη η χρηση του. Επηρεαζονται οσοι βρισκονται και οσοι θα βρεθουν μετα απο εσενα στον ιδιο χωρο.

Αρα η σωστη λυση δεν ειναι "να τα βρουμε καπου στη μεση", που φυσικα ουτε καν αυτο δεν γινεται. Και που δεν θα ειχε προβλημα κανεις, αρκει να υπηρχε εστω και περιορισμενη εναλλακτικη λυση, που δεν υπαρχει.

Το οτι οι μη καπνιστες δεν στηριξαν επαρκως τα καταστηματα που επελεξαν να μην επιτρεπουν το καπνισμα, εγω δεν το δεχομαι, καθως δεν γνωριζω να υπαρχει κανενα τετοιο.

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

υ.γ Ξέρω επιχειρήσεις που ο εργοδότης έχει δώσει το ελεύθερο στους υπαλλήλους του για το κάπνισμα λέγοντας τους το εξής απλό:
Φροντίστε όμως να τα βρείτε με τους συναδέλφους σας έτσι ώστε να μην τους ενοχλείτε..

Ρωτα να μαθεις και τελικα τι απεγινε. Γιατι σε παρομοια περιπτωση, εγω καθε μεσημερι γυριζω σπιτι και μυριζουν τα ρουχα μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Δυστυχως, ο καπνιστης εχει εξαρτηση απο το τσιγαρο, κατι που ενας μην καπνιστης δεν μπορει να το καταλαβει.

Ισως μονο αν εχει και ο μη καπνιστης καποια εξαρτηση. Το αλκοολ πχ ....

Αυτό είχα πει και εγώ κάποτε σε αυτή την συζήτηση και με έβριζε το μισό φόρουμ (οι καπνιστές).

Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση να βγαίνει να καπνίσει ΟΣΕΣ φορές θέλει. Κάποιος μπορεί να έχει και συχνοουρία. Θα τον εμποδίσω να πηγαίνει στην τουαλέτα?

Έχει ακουστεί από πολλούς το επιχείρημα ότι τα μαγαζιά με μισό-μισό και καλό εξαερισμό δίνουν την λύση. Παίδες συγγνώμη αλλά το μισό-μισό έχει αποτύχει οικτρά και ακόμα και στο μαγαζί με τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ εξαερισμό ρουφάς καπνό. Λιγότερο από εκεί που δεν έχει εξαερισμό αλλά ρουφάς.

Εδώ στο γήπεδο πάω, καπνίζει ο κολλητός μου και μόλις γυρίσω σπίτι μυρίζουν τα ρούχα τσιγάρο. Ποιος εξαερισμός?

Όσο για τον λόγο που τα μαγαζιά ΜΗ-Καπνιστών είναι άδεια. Μα είναι εντελώς απλό. Οι μη-καπνιστές ΠΑΝΤΑ υποχωρούν μπροστά στην τεράστια ανάγκη του φίλου καπνιστή να καπνίσει προκειμένου να μην χαλάσουν την παρέα. Από την άλλη ο καπνιστής λόγω της εξάρτησής του μπορεί να φτάσει να πει ότι δεν έρχομαι προκειμένου να καπνίσει. Τότε υποχωρεί η παρέα και κάνουν το χατήρι του καπνιστή.

Η εξάρτηση κάνει την διαφορά. Δεν είναι οι μη-καπνιστές καλύτεροι ή χειρότεροι. Απλά υπομένουν γιατί βλέπουν ότι οι μη-καπνιστές είναι εξαρτόμενα άτομα. Βέβαια εδώ να σημειώσω ότι πάρα πολλοί καπνιστές σέβονται την παρέα και δεν καπνίζουν. Ειδικά σε σπίτια. Βγαίνουν έξω να κάνουν τσιγάρο.Θα έλεγα οι περισσότεροι. Σε μπαρ, καφέ αυτό πάει περίπατο.

Μην χρησιμοποιείται την ανεκτικότητα αυτών που δεν καπνίζουν ως επιχείρημα ότι δεν έχουν κόσμο τα μαγαζιά των μη-καπνιστών (πέρα του ότι δεν υπάρχει τέτοια μαγαζιά, ποτέ δεν υπήρχαν). Απλά θέλουμε την παρέα του κολλητού και ας καπνίζει. Πολλοί καπνιστές όμως έχουν τέτοια εξάρτηση από το τσιγάρο που το έχουν ψηλότερο από την παρέα. Δεν φταίνε αυτοί. Η νικοτίνη κάνει την ιστορία (νομίζω αυτή είναι η ουσία που προκαλεί τον εθισμό).

Παίδες σας ζορίζουμε το ξέρω αλλά και εμείς ζόρι τραβάμε. Στην τελική όταν μετρήσουμε τα ζόρια ας μετρήσει το θέμα της υγείας.

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Ωραιος ο Πιλατος .Οποιος λοιπον εχει το μεγαλυτερο 'μεσο' στην διοικηση της επιχειρησης ας επικρατησει.Και ποιος θα επικρατησει οταν η διοικηση δειχνει ελαστικοτητα ? Ξερουμε ποιος .Οπου δεν υπαρχει καπνιστηριο η δυνατοτητα μικρου καπνιστικου 'διαλλειματος' εκτος χωρου εργασιας θα πρεπει να απαγορευεται.Αλλα εδω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Ωραιος ο Πιλατος .Οποιος λοιπον εχει το μεγαλυτερο 'μεσο' στην διοικηση της επιχειρησης ας επικρατησει.Και ποιος θα επικρατησει οταν η διοικηση δειχνει ελαστικοτητα ? Ξερουμε ποιος .Οπου δεν υπαρχει καπνιστηριο η δυνατοτητα μικρου καπνιστικου 'διαλλειματος' εκτος χωρου εργασιας θα πρεπει να απαγορευεται.Αλλα εδω...

Δεν το διευκρίνισα για να μην μακρηγορήσω αλλά μιας που έφτασε η συζήτηση εδώ θα σου πω και το υπόλοιπο κομμάτι της συμφωνίας.
Η συμφωνία λοιπόν ναι μεν λέει οτι βρείτε τα μεταξύ σας αλλά στην πρώτη διαμαρτυρία το κάπνισμα θα κοπεί μαχαίρι.
Και για να σε προλάβω, μιλάμε για εταιρία όπου ο νεότερος συνάδελφος είναι 3 χρόνια στην επιχείρηση, ο δε παλιότερος πάνω απο 15 χρόνια.
Είναι άνθρωποι που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, βγαίνουν έξω και γλεντάνε εκτός δουλειάς και γενικά κάνουν παρέα.
Οπότε δεν παίζει το ενδεχόμενο εκβιασμού του στυλ,
αν θα γκρινιάξεις στο αφεντικό θα φας πόλεμο και θα υποστείς τις συνέπειες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του

Με τη διαφορα οτι εδω δεν εχουμε μια απλη περιπτωση διαφορετικων προτιμησεων.

Δεν ειναι προσωπικη θεωρηση το οτι το τσιγαρο ειναι βλαπτικο. Επισης, δεν ειναι προσωπικη η χρηση του. Επηρεαζονται οσοι βρισκονται και οσοι θα βρεθουν μετα απο εσενα στον ιδιο χωρο.

Αρα η σωστη λυση δεν ειναι "να τα βρουμε καπου στη μεση", που φυσικα ουτε καν αυτο δεν γινεται. Και που δεν θα ειχε προβλημα κανεις, αρκει να υπηρχε εστω και περιορισμενη εναλλακτικη λυση, που δεν υπαρχει.

Το οτι οι μη καπνιστες δεν στηριξαν επαρκως τα καταστηματα που επελεξαν να μην επιτρεπουν το καπνισμα, εγω δεν το δεχομαι, καθως δεν γνωριζω να υπαρχει κανενα τετοιο.

Διαφωνώ.
Θέλω τον χώρο μου να καπνίζω.
Κι ας πάει ο μη καπνιστής στον δικό του χώρο.
Και μην μου πείτε οτι οι κυβερνώντες νοιάζονται για το αν θα χαλάσει η παρέα μας ή οχι...
Γιατί απο την μια συζητάμε για το ηθικό του θέματος που αφορά τον νόμο κι απο την άλλη το γυρνάμε στο πρακτικό που αφορά την παρέα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση

Διαφωνώ.
Θέλω τον χώρο μου να καπνίζω.
Και μην μου πείτε οτι οι κυβερνώντες νοιάζονται για το αν θα χαλάσει η παρέα μας ή οχι...
Γιατί απο την μια συζητάμε για το ηθικό του θέματος που αφορά τον νόμο κι απο την άλλη το γυρνάμε στο πρακτικό που αφορά την παρέα..

Μπορεις να μου εξηγησεις επακριβως σε τι διαφωνεις?

Για οσα λες, ο χωρος σου δεν ειναι τιποτα παραπανω απο το σπιτι σου.

Το προβλημα υπαρχει γιατι ενω γνωριζεις οτι ειμαστε στον ιδιο χωρο, καπνιζεις. Ενω δηλαδη δεν υπαρχει "ο χωρος σου" αλλα ειναι κοινοχρηστος, απλα κανεις ο,τι θα εκανες αν υπηρχε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση

Διαφωνώ.
1. Θέλω τον χώρο μου να καπνίζω.

2.Και μην μου πείτε οτι οι κυβερνώντες νοιάζονται για το αν θα χαλάσει η παρέα μας ή οχι...

1. Αυτο μπορει να μεταφραστει και σαν "εγω θα καπνιζω και οποιος δεν θελει ας βρει λυση"

2. Δυστυχως αυτο για το οποιο κατηγορεις τους απροσωπους κυβερνωντες (για αδιαφορια δηλαδη) το κανεις συστηματικα κι εσυ ο ιδιος. Αλλιως πως εξηγεις το οτι καπνιζεις σε χωρο που μπορει να βρισκεται ο οποιοσδηποτε, που δεν θελει να συνυπαρξει με τον καπνο που παραγεις?

Ούτε οι φαντάροι με τσιγάρο

Το τσιγαράκι του φαντάρου σβήνει επίσης, με την απόφαση καθώς θα ενταθούν οι καμπάνιες για διακοπή του καπνίσματος στο στρατό...

http://news247.gr/ellada/oristiko_t...mpar_kafeteries_-_oyte_sto_strato.752689.html

Mε καμπάνιες ή καμπάνες θα το κόψουν; :rofl:

Επειδή γράφω απο κινητο θα πω οτι όταν λέω οτι θέλω τον χώρο μου εννοώ οτι θέλω να μπορω να βγω έξω σε μαγαζι που επιτρέπεται το κάπνισμα και να καπνισω, Όχι σε χώρο που απαγορεύεται το κάπνισμα, μην παρανοειτε αυτα που γράφω παιδιά.
Posted via Mobile Device

Θα ήθελα να θυμίσω ότι άλλο πράγμα να μυρίζουν τα ρούχα μας τσιγάρο ή καπνό κι άλλο η ενόχληση από τον καπνό στα μάτια, ή στα πνευμόνια.

Το πρώτο είναι αστείο και ανάλογα συγκρίσιμο με τη μυρωδιά από ταβέρνα με κοψίδια και λουκάνικα. Δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται για τα ρούχα που μυρίζουν έτσι (ψέμματα... η γυναίκα μου και μάλιστα πολύ).

Το παθητικό κάπνισμα δεν είναι η μυρωδιά στα ρούχα. Είναι η ζωή μέσα στον καπνό κι ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία μας. Άλλο πράγμα να μυρίζουν τα ρούχα μου, άλλο να δακρύζω από τον καπνό κι άλλο να δυσκολεύομαι να αναπνεύσω από τον καπνό (κι εδώ δεν μετρώ μόνο το τσιγάρο, αλλά κι ό,τι άλλο προκαλεί αναπνευστικό πρόβλημα).

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Επειδή γράφω απο κινητο θα πω οτι όταν λέω οτι θέλω τον χώρο μου εννοώ οτι θέλω να μπορω να βγω έξω σε μαγαζι που επιτρέπεται το κάπνισμα και να καπνισω, Όχι σε χώρο που απαγορεύεται το κάπνισμα, μην παρανοειτε αυτα που γράφω παιδιά.
Posted via Mobile Device

Δεν παρανοησα, αν μιλας για εμενα.
Απλα λεω οτι παρολο που ο χωρος αυτος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, αφου στον ιδιο χωρο υπαρχουν πολλοι και πιθανοτατα ενοχλουνται καποιοι, εσυ συνεχιζεις να καπνιζεις...Απλα δεν σκεφτεσαι οτι καποιοι ενοχλουνται, και αυτο ειναι προιον συνηθειας.

Οσο για την ενοχληση, Βλάση, η μυρωδια στα ρουχα ειναι απλως ενα παραδειγμα. Στην πραξη υπαρχει αρκετος καπνος, ωστε να μην χρειαζεται να μυρισει κανεις τα ρουχα. Δεν μιλαμε για παραξενιες, αλλα για υπαρκτο προβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Δεν παρανοησα, αν μιλας για εμενα.
Απλα λεω οτι παρολο που ο χωρος αυτος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, αφου στον ιδιο χωρο υπαρχουν πολλοι και πιθανοτατα ενοχλουνται καποιοι, εσυ συνεχιζεις να καπνιζεις...Απλα δεν σκεφτεσαι οτι καποιοι ενοχλουνται, και αυτο ειναι προιον συνηθειας.

Οσο για την ενοχληση, Βλάση, η μυρωδια στα ρουχα ειναι απλως ενα παραδειγμα. Στην πραξη υπαρχει αρκετος καπνος, ωστε να μην χρειαζεται να μυρισει κανεις τα ρουχα. Δεν μιλαμε για παραξενιες, αλλα για υπαρκτο προβλημα.

Παλιότερα ίσχυε αυτό που λες φίλε μου.
Πλέον δεν καπνίζω στα μαγαζιά γιατί ο νόμος το απαγορεύει.
Άρα μ' αυτό το δεδομένο, θέλω να υπάρχουν και μαγαζιά όπου να επιτρέπεται το κάπνισμα.
Είναι βλαβερό το κάπνισμα? Ναι
Πρέπει να σέβομαι τον μη καπνιστή? Ναι
Υπέφερε -σχετικό αυτό- τόσα χρόνια ο καπνιστής? Ναι
Ήταν λάθος που δεν υπήρχε τόσα χρόνια χώρος για τους μη καπνιστές? Ναι
Απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους? Ναι

Άρα?
Ή κράτος, δώσε μου το δικαίωμα να καπνίζω σε μαγαζιά που θα επιτρέπεις το κάπνισμα,
ή πες μου ξεκάθαρα οτι είμαι μοίασμα για την κοινωνία και στείλε με σπίτι μου.
Γιατί είναι αν μη τι άλλο ρατσιστικό να μην υπάρχει μαγαζί για καπνιστές..

Είναι βλαβερό το κάπνισμα? Ναι
Πρέπει να σέβομαι τον μη καπνιστή? Ναι
Υπέφερε -σχετικό αυτό- τόσα χρόνια ο καπνιστής? Ναι
Ήταν λάθος που δεν υπήρχε τόσα χρόνια χώρος για τους μη καπνιστές? Ναι
Απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους? Ναι

Βρε Petran τι προσπαθεις τωρα... ξερεις ποσες σελιδες λεμε τα ιδια πραγματα ρε γμτ;

Αλλα οχι, εκει... Απαγορευση παντου, ξεσκιστε τους ολους. Οπως παλιοτερα το κρατος με εγραφε στα πιπερια του τωρα που εχω εγω το πανω χερι θα τους ξεσκισω.
Πως να αντιταχθεις σε κατι τετοιο;;;

Βρε Petran τι προσπαθεις τωρα... ξερεις ποσες σελιδες λεμε τα ιδια πραγματα ρε γμτ;

Αλλα οχι, εκει... Απαγορευση παντου, ξεσκιστε τους ολους. Οπως παλιοτερα το κρατος με εγραφε στα πιπερια του τωρα που εχω εγω το πανω χερι θα τους ξεσκισω.
Πως να αντιταχθεις σε κατι τετοιο;;;

Το εχεις διαβασει καπου αυτο, για το πανω χερι και το ξεσκισμα?

Γιατι δε νομιζω να γραφτηκε εδω. Ουτε εχει κανεις διαθεση εκδικησης.

Αυτο που γραφεται ειναι οτι οι ενδιαμεσες λυσεις που να εξυπηρετουν ολους αποδειχθηκαν μη λειτουργικες. Οποτε εκτος αν ανακαλυφθει κατι αλλο, η πληρης απαγορευση ειναι η μονη λυση που φαινεται να υπαρχει.

Δεν ειναι αποδεκτη, ως απαγορευση, αλλα παρολα αυτα νομιζεις οτι ειναι προτιμοτερη η τωρινη κατασταση που δεν μπορει καποιος να βγει με το παιδι του?
Αναμεσα στα δυο προτιμω την απαγορευση.

Μη λειτουργικές για ποιους φίλε vasada?
Νομιζεις οτι το κράτος νοιάζεται αν θα χαλάσει η παρέα σ´ ενα μαγαζί επειδή κάποιοι θα θέλουν να καπνίζουν και κάποιοι Όχι;
Ή μηπως πιστεύεις οτι έχουν μελετήσει ενδελεχως όλες τις πιθανές λύσεις και κατέληξαν στην απαγόρευση;
Για εφαρμογή των οποίων λύσεων δεν συζητάμε φυσικά γιατι κατι τέτοιο Απλά δεν παίζει..

Και στην τελική, εφόσον δίνει το δικαίωμα στον μη καπνιστή να απολαύσει τον καφε του, το φαγητό του, το ποτό του σε κάποιο μαγαζί -και Καλά κάνει- εμενα γιατι μου αφαιρεί αυτο το δικαίωμα δεδομένου οτι δεν ενοχλώ κανέναν;

Ναι, έχετε δίκιο οι μη καπνιστές και τόσα Χρόνια ήσασταν οι αδικημένοι της υπόθεσης.
Μηπως όμως τώρα έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο;
Posted via Mobile Device

Θα ήθελα να θυμίσω ότι άλλο πράγμα να μυρίζουν τα ρούχα μας τσιγάρο ή καπνό κι άλλο η ενόχληση από τον καπνό στα μάτια, ή στα πνευμόνια.

Το πρώτο είναι αστείο και ανάλογα συγκρίσιμο με τη μυρωδιά από ταβέρνα με κοψίδια και λουκάνικα. Δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται για τα ρούχα που μυρίζουν έτσι (ψέμματα... η γυναίκα μου και μάλιστα πολύ).

Το παθητικό κάπνισμα δεν είναι η μυρωδιά στα ρούχα. Είναι η ζωή μέσα στον καπνό κι ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία μας. Άλλο πράγμα να μυρίζουν τα ρούχα μου, άλλο να δακρύζω από τον καπνό κι άλλο να δυσκολεύομαι να αναπνεύσω από τον καπνό (κι εδώ δεν μετρώ μόνο το τσιγάρο, αλλά κι ό,τι άλλο προκαλεί αναπνευστικό πρόβλημα).

Όταν μυρίζουν τα ρούχα, είναι αυτονόητο ότι έχουν ρουφήξει και τα πνευμόνια...

images