Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Δεν είναι κακή, καθόλου μάλιστα. Και ωραίο χρώμα, πορτοκαλί. Το σκουφί δεν μου πολυαρέσει...

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Μη λειτουργικές για ποιους φίλε vasada?
Νομιζεις οτι το κράτος νοιάζεται αν θα χαλάσει η παρέα σ´ ενα μαγαζί επειδή κάποιοι θα θέλουν να καπνίζουν και κάποιοι Όχι;
Ή μηπως πιστεύεις οτι έχουν μελετήσει ενδελεχως όλες τις πιθανές λύσεις και κατέληξαν στην απαγόρευση;
Για εφαρμογή των οποίων λύσεων δεν συζητάμε φυσικά γιατι κατι τέτοιο Απλά δεν παίζει..

Και στην τελική, εφόσον δίνει το δικαίωμα στον μη καπνιστή να απολαύσει τον καφε του, το φαγητό του, το ποτό του σε κάποιο μαγαζί -και Καλά κάνει- εμενα γιατι μου αφαιρεί αυτο το δικαίωμα δεδομένου οτι δεν ενοχλώ κανέναν;

Ναι, έχετε δίκιο οι μη καπνιστές και τόσα Χρόνια ήσασταν οι αδικημένοι της υπόθεσης.
Μηπως όμως τώρα έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο;
Posted via Mobile Device

Το κρατος μην το βαζεις καθολου στην εξισωση. Δεν τρελαθηκα για να νομιζω οτι με σκεφτεται, αν και δεν ειμαι της αποψης πως ο,τι κανει το κρατος ειναι εξ ορισμου λαθος.

Τωρα μιλαμε εσυ κι εγω, που (οπως αποδεικνυεται στην πραξη) δεν μπορουμε να συνυπαρξουμε οταν θελεις να καπνισεις, και δεν πρεπει στο κατω κατω. Οι λυσεις ειναι οι εξης:

- Αυτο που γινεται μεχρι τωρα
- Το μισο-μισο μαγαζι. Δεν δουλευει γιατι ειναι τεχνικα δυσκολο εως αδυνατο και πολυ ακριβο.
- Ελευθερη επιλογη. Ολοι θα διαλεξουν στο μαγαζι τους να επιτρεπουν το καπνισμα. Γιατι συμφερει.

Νομιζω οτι πρεπει να συμφωνησουμε σε αυτα, γιατι συνεχως αυτες οι δυο λυσεις προτεινονται και γυριζει η συζητηση πισω. Αλλα κατα τη γνωμη μου δεν λειτουργουν. Διαφωνεις?

Θα ήθελα να θυμίσω ότι άλλο πράγμα να μυρίζουν τα ρούχα μας τσιγάρο ή καπνό κι άλλο η ενόχληση από τον καπνό στα μάτια, ή στα πνευμόνια.

Το πρώτο είναι αστείο και ανάλογα συγκρίσιμο με τη μυρωδιά από ταβέρνα με κοψίδια και λουκάνικα. Δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται για τα ρούχα που μυρίζουν έτσι (ψέμματα... η γυναίκα μου και μάλιστα πολύ).

Το παθητικό κάπνισμα δεν είναι η μυρωδιά στα ρούχα. Είναι η ζωή μέσα στον καπνό κι ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία μας. Άλλο πράγμα να μυρίζουν τα ρούχα μου, άλλο να δακρύζω από τον καπνό κι άλλο να δυσκολεύομαι να αναπνεύσω από τον καπνό (κι εδώ δεν μετρώ μόνο το τσιγάρο, αλλά κι ό,τι άλλο προκαλεί αναπνευστικό πρόβλημα).

Ελαχιστο προβλημα σε σχεση με αυτους που κινουνται με δικυκλα στην Αθηνα (ισως και σε αλλες μεγαλες πολεις), μιας και ρουφανε καργα οτι σκατο βγαινει απο τις εξατμισεις λεωφορειων/φορτηγων/ταξι/αυτοκινητων.

Να απαγορευετει η κινηση των παραπανω οχηματων, ή να δημιουργηθουν δρομοι που να κινουνται μονο δικυκλιστες.
Εναλλακτικα, να ειναι υποχρεωτικο, μαζι με το κρανος, να φορουν και μασκα αεριων.

Όταν μυρίζουν τα ρούχα, είναι αυτονόητο ότι έχουν ρουφήξει και τα πνευμόνια...

όχι πάντα. Το χειμερινό ρούχο (βαμβακερό ή μάλλινο) σε 5 λεπτά τραβά τη βαριά μυρωδιά από φαγητό ή καπνό, ακόμη κι αν δεν υπάρχει αυτή σε μεγάλη συγκέντρωση. Η ενόχληση του οργανισμού χρειάζεται κάποιο σημαντικό διάστημα για να γίνει αισθητή.

Ελαχιστο προβλημα σε σχεση με αυτους που κινουνται με δικυκλα στην Αθηνα (ισως και σε αλλες μεγαλες πολεις), μιας και ρουφανε καργα οτι σκατο βγαινει απο τις εξατμισεις λεωφορειων/φορτηγων/ταξι/αυτοκινητων.

Να απαγορευετει η κινηση των παραπανω οχηματων, ή να δημιουργηθουν δρομοι που να κινουνται μονο δικυκλιστες.
Εναλλακτικα, να ειναι υποχρεωτικο, μαζι με το κρανος, να φορουν και μασκα αεριων.

Αν γινουν ολα αυτα τοτε θα ειναι αποδεκτο το να μην καπνιζουμε στις καφετεριες?

Δεν το λεω για αυτο.

Στους κλειστους χωρους ειναι ασχημο πραγμα να καπνιζουμε σε καθε περιπτωση. (ενιοτε και σε ανοιχτους)
Ειτε επειδη ειναι βλαβερο (και) για τους μη καπνιζοντες, ειτε επειδη ειναι απλα βρωμερο, ειτε ακομη επειδη ειναι ενοχλητικο.

Σε καμια περιπτωση ομως επειδη το κρατος θελει να προστατευσει τους μη καπνιστες. Ταχα μου δλδ.

Στην Αθήνα. Στην Τρίπολη και σε όλη την επαρχία που δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα από την ρύπανση θα έχουμε άλλο νόμο?

Μα γιατί συγχέουμε τα προβλήματα.

Είναι σαν να είναι κάποιος αλκοολικός και τζογαδόρος και όταν προσπαθεί να κόψει το ποτό να του λέμε "αυτό σε μάρανε, αφού πας στο καζίνο κάθε βράδυ".

Το κάθε θέμα το αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά. Άλλο θέμα το τσιγάρο, άλλο η ρύπανση στους δρόμους, άλλο ο αλκοολισμός, άλλο τα τροχαία ατυχήματα κ.ο.κ.

Όσους νόμους δεν θέλει ή δεν μπορεί να εφαρμόσει το ελληνικό δημόσιο τους κάνει πιο πολύπλοκους για να βρίσκει και μια δικαιολογία

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Και όσους νόμους δεν θέλει ή δεν μπορεί να εφαρμόσει το ελληνικό δημόσιο τους κάνει πιο πολύπλοκους για να βρίσκει και μια δικαιολογία...

Το υπουργείο Υγείας μας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να τηρήσει αυστηρά το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος και ο καλύτερος τρόπος που βρήκε για να το κάνει είναι να αυξηθούν αυτοί που θα ψάχνουν τα παράνομα τασάκια. Μην βιαστείτε να αναρωτηθείτε πως είναι δυνατόν να γίνουν προσλήψεις σε καιρό μνημονίου και μάλιστα για να κυνηγούν τασάκια. Εκτός από το Λιμενικό, τη Δημοτική Αστυνομία και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας που ήδη έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον αυτό, θα πάρουν ενισχύσεις από το ΣΕΠΕ.

Μάλιστα, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας αφού κατάφερε να βάλει σε τάξη την αγορά εργασίας, να φροντίσει την τήρηση των εργατικών και ασφαλιστικών νόμων και να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων θα βρει και λίγο χρόνο να ψάξει για τα κρυφά τασάκια.

Αυτό που θα έπρεπε να ξέρει καλά όμως ο κ. Λοβέρδος αφού μόλις πριν λίγους μήνες σηκώθηκε από την καρέκλα του υπουργείου εργασίας, είναι ότι σε κάθε ελεγκτή του ΣΕΠΕ αντιστοιχούν 700 επιχειρήσεις προς έλεγχο. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτέρας οι έλεγχοι που πρόλαβαν ή κατάφεραν να κάνουν οι επιθεωρητές εργασίας σε έναν χρόνο αφορούν το 3% των επιχειρήσεων της χώρας.

Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι είτε το ΣΕΠΕ δεν θα κάνει κανένα έλεγχο για τσιγάρα και τσιγαράκια και κάποιος μας κοροϊδεύει είτε πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι αυτό είναι πιο σημαντικό από τον έλεγχο της αγοράς εργασίας μέσα σε ένα κλίμα ύφεσης και επισφαλών εργασιακών σχέσεων.

(πηγή : skai.gr)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Το κρατος μην το βαζεις καθολου στην εξισωση. Δεν τρελαθηκα για να νομιζω οτι με σκεφτεται, αν και δεν ειμαι της αποψης πως ο,τι κανει το κρατος ειναι εξ ορισμου λαθος.

Τωρα μιλαμε εσυ κι εγω, που (οπως αποδεικνυεται στην πραξη) δεν μπορουμε να συνυπαρξουμε οταν θελεις να καπνισεις, και δεν πρεπει στο κατω κατω. Οι λυσεις ειναι οι εξης:

- Αυτο που γινεται μεχρι τωρα
- Το μισο-μισο μαγαζι. Δεν δουλευει γιατι ειναι τεχνικα δυσκολο εως αδυνατο και πολυ ακριβο.
- Ελευθερη επιλογη. Ολοι θα διαλεξουν στο μαγαζι τους να επιτρεπουν το καπνισμα. Γιατι συμφερει.

Νομιζω οτι πρεπει να συμφωνησουμε σε αυτα, γιατι συνεχως αυτες οι δυο λυσεις προτεινονται και γυριζει η συζητηση πισω. Αλλα κατα τη γνωμη μου δεν λειτουργουν. Διαφωνεις?

Καταρχάς να πω οτι είναι όμορφη η συζήτηση που κάνουμε κι οτι δεν υπάρχει κανένα είδος κόντρας, δεν έχουμε και τίποτα να χωρίσουμε.

Απο κει και πέρα, θα σου πω το εξής απλό,
επειδή στην πόλη μου γνωρίζω αρκετούς μαγαζάτορες, εστιατορίων, καφέ, bar, fast food κλπ, το μόνο που ακούω απο όλους είναι το εξής..
Ας μου δώσει τουλάχιστον το κράτος το δικαίωμα να χωρίσω το μαγαζί, να κάνω εξαερισμό, να κάνω κάτι τέλος πάντων!

Έτσι όμως όπως το έχουν κάνει, τα μαγαζιά κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

Αυτό που θέλω να πω είναι,
δώσε στον μαγαζάτορα την επιλογή να εφαρμόσει κάτι κι αν δεν είναι σωστός τότε πάρτου το κεφάλι.
Και στην τελική, προσωπικά μιλώντας,
θέλω να υπάρχουν μαγαζιά που να μπορώ να καπνίζω.
Δεν σκότωσα κανενός την μάνα για να κρύβομαι σπίτι μου για να καπνίσω.

Είναι παράλογο!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Είναι παράλογο!

+1
Αν δεν μπορώ να καπνίσω με τον καφέ μου ή το ποτό μου δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε καφέ η μπαρ. Το πληρώνεις που το πληρώνεις το άτιμο ας το ευχαριστιέσαι κιόλας.

Εγώ θέλω να κάνω μία (αφελή πιθανόν) ερώτηση.

ΟΛΗ η κατανάλωση στην αγορά είναι από 30-80% μειωμένη . Ακόμα και σε ανελαστικά είδη πχ. τα καύσιμα είναι -20% , τα τρόφιμα επίσης αρκετά κάτω.

Σε όλα τα "περιττά" (κατά κάποιο τρόπο είδη) η πτώση είναι από 50% και πάνω. Οι προσφορές στα είδη εστίασης δίνουν 30-40% έκπτωση στον κατάλογο .

Οι μαγαζάτορες που κλαίνε με μαύρο δάκρυ με ποια λογική πιστεύουν ότι φταίει το κάπνισμα για την πτώση κατά κύριο λόγο. ?
Στους …άλλους -άσχετων κλάδων - μαγαζάτορες (που επίσης κλαίνε με …άσπρο δάκρυ) τι φταίει.?

Και κάτι τελευταίο που ακούω και επίσης γελάω. Ισχυρίζονται πολλοί ότι οι άκαπνοι δεν στηρίζουν τα άκαπνα μαγαζιά. Τόσα χρόνια που στήριζαν τα ..καπνισμένα μαγαζιά δε μετράνε ..?
Μήπως είναι η σειρά των καπνιστών να στηρίξουν τα ..άκαπνα μαγαζιά.? Η μήπως έχουν μάθει να μη στηρίζουν ποτέ και τίποτα.?
:fahne90:

Καταρχάς να πω οτι είναι όμορφη η συζήτηση που κάνουμε κι οτι δεν υπάρχει κανένα είδος κόντρας, δεν έχουμε και τίποτα να χωρίσουμε.

επειδή στην πόλη μου γνωρίζω αρκετούς μαγαζάτορες, εστιατορίων, καφέ, bar, fast food κλπ, το μόνο που ακούω απο όλους είναι το εξής..
Ας μου δώσει τουλάχιστον το κράτος το δικαίωμα να χωρίσω το μαγαζί, να κάνω εξαερισμό, να κάνω κάτι τέλος πάντων!

δώσε στον μαγαζάτορα την επιλογή να εφαρμόσει κάτι κι αν δεν είναι σωστός τότε πάρτου το κεφάλι.

Είναι παράλογο!

έχεις απόλυτο δίκαιο και είναι λογικό το αίτημά σου.

και κατανοητό.

Για τους καταστηματάρχες θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω. Στον πρώτο αντικαπνιστικό νόμο (του Αβραμόπουλου)) αν θυμάσαι, τα καταστήματα είχαν τη δυνατότητα να έχουν δυο τμήματα, αρχικά ανοιχτά και μετά με τζάμι κι αερισμό. Πόσοι το έκαναν πανελλαδικά; Λιγότεροι από 100. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες είχαν τη θέση "να περάσει η πρώτη μπόρα και βλέπουμε" απόλυτα κατανοητή, ενώ κάποιοι έλεγαν ότι θέλουν επιδότηση για να χτίσουν το φράχτη. Άλλοι πάλι (π.χ. ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης) έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση σε μεικτή παρέα οι καπνιστές να πάνε σε τραπέζια μη καπνιστών, κι ότι πάντα οι μη καπνιστές θα πηγαίνουν στους καπνιστές.

Γι αυτό και λέω ότι η θέση των καταστηματαρχών είναι ήξεις αφίξεις.

ΥΣΤ. Επίσης να θυμίσω ότι όπως ζητάς να σεβαστούν οι υπόλοιποι το δικαίωμά σου να καπνίζεις εκεί που θα πας (να έχεις τη θεωρητική δυνατότητα να επιλέξεις), έτσι θα έπρεπε τα χρόνια πριν την απαγόρευση οι άνθρωποι με καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Τα είχαν; Όχι.

Κι όταν έγινε η αναφορά, υπήρχαν μέλη εδώ στο φόρουμ, που διατύπωναν τη θέση ότι αν αυτοί έχουν πρόβλημα, ας κάτσουν σπίτι τους.

Πόσοι είναι αυτοί που έχουν ένα απλό άσθμα για να μην πούμε τίποτε χειρότερο; Δεν γνωρίζω, άλλωστε έχω πολλά και διαφορετικά στοιχεία, ας μας πουν οι γιατροί. Γνωρίζω όμως για το παιδικό άσθμα, επειδή είχα κι εγώ παιδί με αυτή την ασθένεια. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία είναι 9,7% των παιδιών στην Αθήνα, 11,5% στη Θεσσαλονίκη και ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό στην Κρήτη.

Φυσικά και οι ασθματικοί δεν έχουν πρόβλημα μόνο με το τσιγάρο. Απλώς σίγουρα δεν μπορούν να βρίσκονται εκεί που υπάρχει καπνός. Κι αυτοί, όπως κι άλλες μερίδες του πληθυσμού μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να βρίσκονται στους χώρους μαζικής εστίασης, και σε χώρους εργασίας με καπνό.

Αυτοί δεν είχαν ή δεν έχουν δικαιώματα;

Είναι παράλογο!

Καταρχην επι της ουσιας εχουμε να χωρισουμε, μεταξυ μας. Οι επιχειρηματιες και το κρατος, παρεμπιτοντως μπαινουν στο παιχνιδι. Θα μπορουσαμε να το ειχαμε ρυθμισει μεταξυ μας το θεμα, αλλα η μονη ρυθμιση που εγινε ηταν εγω να κανω υπομονη. (οπου "εσυ" κι "εγω" μην τα παιρνεις της μετρητοις φυσικα)

Οι μαγαζατορες ειχαν την επιλογη και δεν εκανε κανεις τιποτα. Αντιθετα αν ζητουσες τασακι στον υποτιθεμενο χωρο μη καπνιστων σου εφερναν. Και αν ηξεραν το κοστος μιας πραγματικης λυσης σωστου εξαερισμου κανεις δεν θα την ζητουσε...

Τα μαγαζια κλαινε λογω της γενικοτερης καταστασης και λογω του οτι ειναι παρα πολλα. Ειναι γεματος ο τοπος καφετεριες.

Για το τελευταιο μαζι σου.
Θα πρεπει ομως να ζητησεις και αεροπλανα που μπορεις να καπνισεις και λεωφορεια και σχολεια. Να γινουν ολα διπλα, για καπνιστες και μη. Καταλαβαινεις ομως οτι αυτο δεν γινεται. Απλα δεν γινεται.

Για να μην σχολιασω την επιλεκτικη ευαισθησια, για τις ατομικες ελευθεριες που δηθεν θιγονται. Που αυτοι που τωρα τις επικαλουνται, εχουν συνηθισει να επιβαλουν επι χρονια σε γνωστους και αγνωστους να εισπνεουν τον καπνο τους.

Στο κατω κατω, εσυ εχεις μια συνηθεια που ενοχλει και βλαπτει. Γιατι ζητας απο αλλους να βρουν λυση? Το οτι μεχρι τωρα υπηρχε ανοχη οδηγησε σε ενα κεκτημενο.

ΥΓ.
Δεν μιλαμε για μια αναγκη, μεριδας του πληθυσμου, που το κρατος θα ηταν υποχρεωμενο να καλυψει. Μιλαμε για μια συνηθεια. Που αποδεδειγμενα βλαπτει. Θα περιμενα λοιπον να ζητουσες απο το κρατος να σε βοηθησει να το κοψεις, με μια ολοκληρωμενη στρατηγικη. Και οχι να το καταγγελεις.

Στην τελικη, ο μονος που φαινεται οτι κανει κατι ουσιαστικο ωστε να αυξηθουν οι ακαπνοι χωροι ειναι ο ΓΑΠ. Εκει καταντησαμε...:afro:

Last edited:
KANENAΣ διάλογος που στηρίζεται στην μπούρδα του καρκίνου από παθητικό κάπνισμα δεν έχει νόημα ...
γενικά .. αρχίζοντας από την σαθρή θεωρία που έχει βάση την βλάβη του παθητικού καπνιστού από 4αωρη έκθεση σε ένα μπαράκι με καπνό ,,,,
τι να λέμε τώρα
όσο για την ζημιά στα μαγαζιά είναι υπαρκτή !!! και συν τις άλλοις λόγω κρίσης η απαγόρευση ήταν το κερασάκι στην τούρτα

Δεν είπα ποτέ οτι ότι γινόταν μέχρι τώρα ήταν σωστό..
Φυσικά που ήταν παντελώς λάθος.
Όμως αυτό απαραίτητα σημαίνει οτι πρέπει να περάσουμε απέναντι?

Δηλαδή μέσα σε μια νύχτα γίναμε όλοι οι καπνιστές μιάσματα για την κοινωνία και πρέπει να εξαφανιστούμε σπίτια μας?
Ναι καλώς βγήκε αυτός ο νόμος γιατί κάποια στιγμή έπρεπε να σεβαστούμε το δικαίωμα όσων καλά κάνουν και δεν θέλουν να εισπνέουν καπνό.
Μαζί σας, καμία απολύτως αντίρρηση.
Εγώ όμως γιατί να μην έχω ένα μαγαζί να μπορώ να καπνίσω?
Με ποια λογική μου αφαιρεί το κράτος το δικαίωμα να καπνίζω σαν άνθρωπος σε τραπέζι κι όχι σαν το πρεζόνι έξω στον δρόμο?
Επειδή τόσα χρόνια το επέτρεπαν παντού?
Μα είναι λογική αυτή τώρα?

Η λύση είναι μια και πολύ απλή.
Μαγαζιά για καπνιστές.
Το πως και το γιατί δεν θα το λύσω εγώ.
Εγώ θέλω, δεν απαιτώ, έναν χώρο να απολαμβάνω το τσιγάρο μου.
Το οποίο τσιγάρο, για πολλούς είναι ανάγκη όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται.. (ευτυχώς όχι για μένα, ακόμα τουλάχιστον)

Τέλος πάντων, θεωρώ οτι είναι μια ατέρμονη συζήτηση και ένα θέμα που δεν μπορεί να λυθεί εύκολα.

KANENAΣ διάλογος που στηρίζεται στην μπούρδα του καρκίνου από παθητικό κάπνισμα δεν έχει νόημα ...
γενικά .. αρχίζοντας από την σαθρή θεωρία που έχει βάση την βλάβη του παθητικού καπνιστού από 4αωρη έκθεση σε ένα μπαράκι με καπνό ,,,,
τι να λέμε τώρα
όσο για την ζημιά στα μαγαζιά είναι υπαρκτή !!! και συν τις άλλοις λόγω κρίσης η απαγόρευση ήταν το κερασάκι στην τούρτα

15-20 χιλιάδες λουκέτα εξαιτίας της απαγόρευσης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011, 16:29

Τη στάση της σχετικά με το νέο νόμο για το κάπνισμα εξέφρασε σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι «ο κλάδος διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση από τον πόλεμο και μετά.

Η ύφεση στην οικονομία έχει οδηγήσει στη μείωση του τζίρου κατά μέσο όρο 48%. Η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στη χώρα που εξαγγέλθηκε δια στόματος του πρωθυπουργού θα φέρει τουλάχιστον 15-20 χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις του κλάδου και 80.000 νέους ανέργους», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί τον νέο νόμο.

«Πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει εγκλωβιστεί από τον υπουργό Υγείας σε αυτή την απόφαση και ζητάμε από τον πρωθυπουργό την αναστολή του νόμου για ένα χρόνο και παράλληλα την έναρξη διαλόγου πραγματικού και όχι προσχηματικού, έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα νόμο βιώσιμο και ρεαλιστικό που θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές καταστάσεις που διέρχεται ο κλάδος, την κατάσταση της οικονομίας, το δικαίωμα των πελατών μας να επιλέγουν ελεύθερα», ανέφερε ο κ. Καββαθάς.
zougla.gr

όχι μόνο να θέλεις αλλά και να απαιτείς. Δικαιώμά σου και να σου πω την αλήθεια συντάσσομαι με την άποψή σου, κι αν θέλεις μπρώ να υπογράψω και κείμενο σχετικό.

όχι όμως παντού και σε όλα τα καταστήματα. Χθες είχαμε μια σχετική συζήτηση με συναδέλφους στο πανεπιστήμιο αργά το βράδυ (μετά τις 21.00) στα γραφεία, με τσιγάρα αναμμένα και με παράθυρα ανοιχτά (αδιαφορώντας προκλητικά στις εκκλήσεις κλείστο το γα....ο_). Όταν φθάσαμε στην φαντασία, ας πούμε ποιά καταστήματα θα γίνουν καπνιστών (ένα π.χ. 30%) ήταν αδύνατον για οποιονδήποτε να αποδεχθεί ότι ξέρεις δεν θα μπορέσει να πάει σε κάποιο ή κάποια (όποια δήλωνε ο ίδιος τέλος πάντων) και δεν θα κάπνιζε. Τρελάθηκαν (εκτός από έναν) ότι θα πρέπει να επιλέξουν πού να πάνε για ποτό ή για καφέ ανάλογα με το αν επιτρέπεται το κάπνισμα ή όχι. Δήλωσαν ότι είναι πολύ μεγάλη πίεση ψυχική γι αυτούς.

Αντίθετα (εκτός από έναν) δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να πάνε κάπου για φαγητό και να μην καπνίσουν.

Τέλος δυο αδυνατούν στη σκέψη ότι δεν μπορούν να καπνίσουν μέσα σε Γενική Συνέλευση καθηγητών και συνεχίζουν να καπνίζουν, παρότι αυτό οδηγεί σε καταστάσεις ροκ χειμώνα στη Φλώρινα με ανοιχτά παράθυρα και καλοριφέρ στο φουλ). Βλέπεις έχουμε μια συνάδελφο μεγάλη σε ηλικία υπερτασική και με άσθμα και μια έγκυο 3-4 μηνών).

ΥΣΤ. Αυτό για το κείμενο, το εννοώ.

Ημουν μέχρι τέλη του 2009 καπνιστής.Το έκοψα μαχαίρι για λόγους υγείας.

Ετσι καταλαβαίνω και τις δυό πλευρές καλύτερα.

Οφείλω να πώ,ότι διακρινόμαστε για την γαϊδουριά μας.Μεγάλη γαϊδουριά...

Σε χώρους δουλειάς,όπου παρευρίσκομαι κι εγώ,ενώ όλοι ξέρουν ότι έχω περάσει σοβαρό πρόβλημα,συνεχίζουν να καπνίζουν.Λόγω κακής εννούμενης συναδελφικότητας,λόγω βλακείας...δεν το τραβάω να βάλω τις φωνές ή να δημιουργήσω θέμα...

Last edited:
Μόνο και μόνο που μπαίνει στην συνάρτηση μια έγκυος και δεν την σέβονται δείχνει οτι κάποιοι απο μας, δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, πρέπει να ντρέπονται!

Είναι γαϊδουριά, για να μην πω αλητεία, να καπνίζεις δίπλα σε έγκυο γυναίκα.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει οτι πρέπει να αδιαφορούμε για όσους έχουν πρόβλημα υγείας ή απλώς δεν θέλουν να αναπνέουν τον δικό μας καπνό.
Αλλά σε έγκυο???

Προσωπικά ντρέπομαι για λογαριασμό του.

υ.γ και φυσικά δεν θέλω να καπνίζω παντού και σε όλα τα καταστήματα.
Εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται οφείλω να τους σέβομαι.
Απλά θέλω κι εγώ τον χώρο μου, τίποτα περισσότερο.

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

15-20 χιλιάδες λουκέτα εξαιτίας της απαγόρευσης

ο κλάδος διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση από τον πόλεμο και μετά.

Η ύφεση στην οικονομία έχει οδηγήσει στη μείωση του τζίρου κατά μέσο όρο 48%.

Εκεί , να τους σκίσουν στο πρόστιμο (με εξαιρέσεις) και αν δεν συνετιστούν στα τσακίδια .

Υπάρχει μαγαζί στην πόλη μου (εδώ κολλάει το εξαιρέσεις ) που γεμάτο με 150 περίπου άτομα , σχεδόν δεν καταλαβαίνεις μυρωδιά καπνού και από την άλλη μισό σε χώρο και με ελάχιστη πελατεία μαγαζί , να είναι ντεκές .

Φίλος που είχε καφέ , δεν άνοιγε τον εξαερισμό διότι κρύωνε ο χώρος και έπρεπε να καίει περισσότερο πετρέλαιο για να τον ζεστάνει .
Ήρθε η ώρα τα χρήματα που έβγαλαν τότε κάνοντας την πάπια να τα δώσουν .