Μη λειτουργικές για ποιους φίλε vasada?
Νομιζεις οτι το κράτος νοιάζεται αν θα χαλάσει η παρέα σ´ ενα μαγαζί επειδή κάποιοι θα θέλουν να καπνίζουν και κάποιοι Όχι;
Ή μηπως πιστεύεις οτι έχουν μελετήσει ενδελεχως όλες τις πιθανές λύσεις και κατέληξαν στην απαγόρευση;
Για εφαρμογή των οποίων λύσεων δεν συζητάμε φυσικά γιατι κατι τέτοιο Απλά δεν παίζει..
Και στην τελική, εφόσον δίνει το δικαίωμα στον μη καπνιστή να απολαύσει τον καφε του, το φαγητό του, το ποτό του σε κάποιο μαγαζί -και Καλά κάνει- εμενα γιατι μου αφαιρεί αυτο το δικαίωμα δεδομένου οτι δεν ενοχλώ κανέναν;
Ναι, έχετε δίκιο οι μη καπνιστές και τόσα Χρόνια ήσασταν οι αδικημένοι της υπόθεσης.
Μηπως όμως τώρα έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο;
Posted via Mobile Device
Θα ήθελα να θυμίσω ότι άλλο πράγμα να μυρίζουν τα ρούχα μας τσιγάρο ή καπνό κι άλλο η ενόχληση από τον καπνό στα μάτια, ή στα πνευμόνια.
Το πρώτο είναι αστείο και ανάλογα συγκρίσιμο με τη μυρωδιά από ταβέρνα με κοψίδια και λουκάνικα. Δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται για τα ρούχα που μυρίζουν έτσι (ψέμματα... η γυναίκα μου και μάλιστα πολύ).
Το παθητικό κάπνισμα δεν είναι η μυρωδιά στα ρούχα. Είναι η ζωή μέσα στον καπνό κι ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία μας. Άλλο πράγμα να μυρίζουν τα ρούχα μου, άλλο να δακρύζω από τον καπνό κι άλλο να δυσκολεύομαι να αναπνεύσω από τον καπνό (κι εδώ δεν μετρώ μόνο το τσιγάρο, αλλά κι ό,τι άλλο προκαλεί αναπνευστικό πρόβλημα).
Όταν μυρίζουν τα ρούχα, είναι αυτονόητο ότι έχουν ρουφήξει και τα πνευμόνια...
Ελαχιστο προβλημα σε σχεση με αυτους που κινουνται με δικυκλα στην Αθηνα (ισως και σε αλλες μεγαλες πολεις), μιας και ρουφανε καργα οτι σκατο βγαινει απο τις εξατμισεις λεωφορειων/φορτηγων/ταξι/αυτοκινητων.
Να απαγορευετει η κινηση των παραπανω οχηματων, ή να δημιουργηθουν δρομοι που να κινουνται μονο δικυκλιστες.
Εναλλακτικα, να ειναι υποχρεωτικο, μαζι με το κρανος, να φορουν και μασκα αεριων.
Ελαχιστο προβλημα σε σχεση με αυτους που κινουνται με δικυκλα στην Αθηνα (ισως και σε αλλες μεγαλες πολεις), μιας και ρουφανε καργα οτι σκατο βγαινει απο τις εξατμισεις λεωφορειων/φορτηγων/ταξι/αυτοκινητων.
Να απαγορευετει η κινηση των παραπανω οχηματων, ή να δημιουργηθουν δρομοι που να κινουνται μονο δικυκλιστες.
Εναλλακτικα, να ειναι υποχρεωτικο, μαζι με το κρανος, να φορουν και μασκα αεριων.
Το κρατος μην το βαζεις καθολου στην εξισωση. Δεν τρελαθηκα για να νομιζω οτι με σκεφτεται, αν και δεν ειμαι της αποψης πως ο,τι κανει το κρατος ειναι εξ ορισμου λαθος.
Τωρα μιλαμε εσυ κι εγω, που (οπως αποδεικνυεται στην πραξη) δεν μπορουμε να συνυπαρξουμε οταν θελεις να καπνισεις, και δεν πρεπει στο κατω κατω. Οι λυσεις ειναι οι εξης:
- Αυτο που γινεται μεχρι τωρα
- Το μισο-μισο μαγαζι. Δεν δουλευει γιατι ειναι τεχνικα δυσκολο εως αδυνατο και πολυ ακριβο.
- Ελευθερη επιλογη. Ολοι θα διαλεξουν στο μαγαζι τους να επιτρεπουν το καπνισμα. Γιατι συμφερει.
Νομιζω οτι πρεπει να συμφωνησουμε σε αυτα, γιατι συνεχως αυτες οι δυο λυσεις προτεινονται και γυριζει η συζητηση πισω. Αλλα κατα τη γνωμη μου δεν λειτουργουν. Διαφωνεις?
Και στην τελική, προσωπικά μιλώντας,
θέλω να υπάρχουν μαγαζιά που να μπορώ να καπνίζω.
Δεν σκότωσα κανενός την μάνα για να κρύβομαι σπίτι μου για να καπνίσω.
Είναι παράλογο!
Καταρχάς να πω οτι είναι όμορφη η συζήτηση που κάνουμε κι οτι δεν υπάρχει κανένα είδος κόντρας, δεν έχουμε και τίποτα να χωρίσουμε.
Απο κει και πέρα, θα σου πω το εξής απλό,
επειδή στην πόλη μου γνωρίζω αρκετούς μαγαζάτορες, εστιατορίων, καφέ, bar, fast food κλπ, το μόνο που ακούω απο όλους είναι το εξής..
Ας μου δώσει τουλάχιστον το κράτος το δικαίωμα να χωρίσω το μαγαζί, να κάνω εξαερισμό, να κάνω κάτι τέλος πάντων!
Έτσι όμως όπως το έχουν κάνει, τα μαγαζιά κλαίνε με μαύρο δάκρυ.
Αυτό που θέλω να πω είναι,
δώσε στον μαγαζάτορα την επιλογή να εφαρμόσει κάτι κι αν δεν είναι σωστός τότε πάρτου το κεφάλι.
Είναι παράλογο!
Καταρχάς να πω οτι είναι όμορφη η συζήτηση που κάνουμε κι οτι δεν υπάρχει κανένα είδος κόντρας, δεν έχουμε και τίποτα να χωρίσουμε.
Απο κει και πέρα, θα σου πω το εξής απλό,
επειδή στην πόλη μου γνωρίζω αρκετούς μαγαζάτορες, εστιατορίων, καφέ, bar, fast food κλπ, το μόνο που ακούω απο όλους είναι το εξής..
Ας μου δώσει τουλάχιστον το κράτος το δικαίωμα να χωρίσω το μαγαζί, να κάνω εξαερισμό, να κάνω κάτι τέλος πάντων!
Έτσι όμως όπως το έχουν κάνει, τα μαγαζιά κλαίνε με μαύρο δάκρυ.
Αυτό που θέλω να πω είναι,
δώσε στον μαγαζάτορα την επιλογή να εφαρμόσει κάτι κι αν δεν είναι σωστός τότε πάρτου το κεφάλι.
Είναι παράλογο!
KANENAΣ διάλογος που στηρίζεται στην μπούρδα του καρκίνου από παθητικό κάπνισμα δεν έχει νόημα ...
γενικά .. αρχίζοντας από την σαθρή θεωρία που έχει βάση την βλάβη του παθητικού καπνιστού από 4αωρη έκθεση σε ένα μπαράκι με καπνό ,,,,
τι να λέμε τώρα
όσο για την ζημιά στα μαγαζιά είναι υπαρκτή !!! και συν τις άλλοις λόγω κρίσης η απαγόρευση ήταν το κερασάκι στην τούρτα
15-20 χιλιάδες λουκέτα εξαιτίας της απαγόρευσης
ο κλάδος διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση από τον πόλεμο και μετά.
Η ύφεση στην οικονομία έχει οδηγήσει στη μείωση του τζίρου κατά μέσο όρο 48%.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.