Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Και όταν ήταν έγκυος η γυναίκα μου κανείς συνάδελφός της δεν την είχε σεβαστεί. Όλοι τσιγάρο. Για μια στιγμή όμως. Σε αυτή την χώρα για να σεβαστούμε κάποιον πρέπει να είναι έγκυος ή νεκρός???

Εγώ που θέλω να βγω ένα Σάββατο πρωί με το παιδί μου και να κάτσουμε σε ένα καφέ δεν αξίζω σεβασμού???

Σε μαγαζί στην Τρίπολη που είναι παιχνιδότοπος στον δεύτερο όροφο και στον κάτω καφέ για τους γονείς, καπνίζουν όλοι!!!!

Βασίλη λες περιφρονητικά για το παθητικό κάπνισμα και μιλάς για 4 ώρες έκθεσης στον καπνό. Κάποιος που δεν καπνίζει και δουλεύει σε μπαρ 300 ημέρες τον χρόνο (σου βγάζω αργίες κτλ.) πόσο καπνό ρουφάει? Δεν μας νοιάζει επειδή είναι λίγοι και στην τελική να πάνε να βρουν δουλειά αλλού?

Ρε παιδιά μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι ζόρι τραβάνε όσοι ΔΕΝ καπνίζουν τόσα χρόνια.

Στο παρών νήμα έχουν γράψει πολλοί πρώην καπνιστές που λένε ότι κατάλαβαν το λάθος τους όσο αφορά τους δίπλα τους και πόσο ενοχλεί. Ούτε αυτούς τους ακούτε? Καλά εμείς είμαστε ξενέρωτοι. Αυτοί που κάπνιζαν και το έκοψαν τι είναι? Πρώην cool και νυν λαπάδες?

Είπα και πριν. Ζορίζεστε, το καταλαβαίνω είναι και ο εθισμός στην μέση, μάλλον εκεί είναι όλο το πρόβλημα. Ζοριζόμαστε όμως μια ζωή τώρα όλοι οι υπόλοιποι. Δοκιμάστηκε το μισό-μισό, απέτυχε. Όχι στην Ελλάδα, παντού. Ακόμα και εκεί που είχε τον τέλειο εξαερισμό. Όλοι πάνε στην απαγόρευση. Θέλεις να καπνίσεις? ΟΚ, πήγαινε 2 λεπτά έξω και εμείς εδώ είμαστε. Αν θέλεις να μιλήσεις στο κινητό έξω δεν πας? Σιγά το πράγμα.

Υπάρχει βλάβη από το παθητικό κάπνισμα. Και 50 άτομα να πεθαίνουν από αυτό σε όλη την Ελλάδα ανά χρόνο είναι θέμα. Πόσο μάλλον που όλοι οι επιστήμονες μιλάνε για πολλαπλάσια νούμερα.

Η μόνη - και μοναδική - λύση, είναι ο διαχωρισμός των καταστημάτων διασκέδασης (γιατι γι'αυτά γίνεται ο λόγος), σε μαγαζιά για καπνίζοντες και μαγαζιά για μή καπνίζοντες... Το επιχείρημα οτι τότε οι μή καπνίζοντες θα μείνουν χωρίς μαγαζιά γιατί οι επιχειρηματίες θα προτιμήσουν να χαρακτηρίσουν τα δικά τους ως "για καπνίζοντες", δεν στέκει, γιατί έτσι κι αλλοιώς, αν μείνει ο νόμος ως έχει απο προχτές, όλα τα καταστήματα θα φαληρίσουν και επομένως οι μη καπνίζοντες θα μείνουν πάλι χωρίς μαγαζιά.
Εμπρος λοιπόν, η αντικαπνιστική κοινότητα ας ανασκουμπωθεί και ας στηρίξει τα μαγαζιά "για μη καπνίζόντες"... Εμείς οι άλλοι θα δουμε πως θα βολευτούμε τα λίγα χρόνια που μας απομένουν...
Πιστεύω οτι ολα τα άλλα είναι ή δικαιολογίες, ή καθαρή πράξη αντεκδίκησης.

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Εκεί , να τους σκίσουν στο πρόστιμο (με εξαιρέσεις) και αν δεν συνετιστούν στα τσακίδια .

Υπάρχει μαγαζί στην πόλη μου (εδώ κολλάει το εξαιρέσεις ) που γεμάτο με 150 περίπου άτομα , σχεδόν δεν καταλαβαίνεις μυρωδιά καπνού και από την άλλη μισό σε χώρο και με ελάχιστη πελατεία μαγαζί , να είναι ντεκές .

Φίλος που είχε καφέ , δεν άνοιγε τον εξαερισμό διότι κρύωνε ο χώρος και έπρεπε να καίει περισσότερο πετρέλαιο για να τον ζεστάνει .
Ήρθε η ώρα τα χρήματα που έβγαλαν τότε κάνοντας την πάπια να τα δώσουν .

χμμμμ.... Εφ'όσον σε μια πόλη το αντικαπνιστικό μαγαζί πάει καλά, τότε γιατι να μην πάει καλά και ένα 2ο ή ενα 3ο στην ίδια ή και στις άλλες πόλεις ?...
Αρα δικαιολογίες, τέλος!!!

Last edited:
Καταδώστε καπνιστές

Πρόδωσε τον καπνιστή γείτονά σου και κέρδισε χρήματα. Το δέλεαρ των 560 ευρώ, που υπόσχεται ένωση ιδιοκτητών ακινήτων στη Σουηδία, σε όποιον καταδώσει τον καπνιστή γείτονά του, είναι αξιοσημείωτο, για να αφήσει αδιάφορους τους κατοίκους των αντικαπνιστικών κτιρίων. Ο επικεφαλής της ένωσης ιδιοκτητών επέμεινε στο AFP ότι «δεν αναζητούμε πληροφοριοδότες». Είπε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ότι οι ιδιοκτήτες επιδιώκουν απλώς να εντοπίσουν όσους αποδέχθηκαν τους αυστηρούς κανόνες κατά του καπνίσματος στο διαμέρισμά τους κι εντούτοις... παρανομούν. Διότι, στα «άκαπνα» κτίρια, το κάπνισμα απαγορεύεται παντού και στο μπαλκόνι και στην ταράτσα και πουθενά. Τώρα, ποιος καπνιστής θα πήγαινε να βρει διαμέρισμα σ’ ένα «άκαπνο» κτίριο και μάλιστα με τόσο αυστηρούς κανόνες, είναι απορίας άξιον. Αλλά άβυσσος, ως γνωστόν, η ψυχή του ανθρώπου... και του καπνιστή, που αποφασίζει να ζήσει σε αντικαπνιστικό περιβάλλον και του καταδότη του, που βρίσκει την ευκαιρία να τον εκδικηθεί.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100052_14/01/2011_428662

Για να μην έχετε απορίες στο πως κάποιες χώρες καταφέρνουν και εφαρμόζουν τους Νόμους...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

χμμμμ.... Εφ'όσον σε μια πόλη το αντικαπνιστικό μαγαζί πάει καλά,

Δεν είναι αντικαπνιστικό , καπνίζουν , αλλά ο εξαερισμός είναι κάτι παραπάνω από τέλειος μάλλον και ο καπνός φεύγει σφαίρα προς τα πάνω .

Πολλοί καπνιστές είναι διακριτικοί – όχι όμως όλοι..

Το πρόβλημα δημιουργείται από τα «Γαϊδούρια» καπνιστές - δεν είναι φυσικά πολλοί είναι όμως υπαρκτοί .

Επαναλαμβάνω – τα γαϊδούρια καπνιστές (που υπάρχουν ακόμη και σε εργασιακό χώρο) όπως λέει και 0Dipie παραπάνω. ()

Ας προτείνει κάποιος τρόπο (πλην της ολικής απαγόρευσης) που σε προστατεύει από το είδος αυτό ανθρώπων.

Last edited:
Η μόνη - και μοναδική - λύση, είναι ο διαχωρισμός των καταστημάτων διασκέδασης (γιατι γι'αυτά γίνεται ο λόγος), σε μαγαζιά για καπνίζοντες και μαγαζιά για μή καπνίζοντες... Το επιχείρημα οτι τότε οι μή καπνίζοντες θα μείνουν χωρίς μαγαζιά γιατί οι επιχειρηματίες θα προτιμήσουν να χαρακτηρίσουν τα δικά τους ως "για καπνίζοντες", δεν στέκει, γιατί έτσι κι αλλοιώς, αν μείνει ο νόμος ως έχει απο προχτές, όλα τα καταστήματα θα φαληρίσουν και επομένως οι μη καπνίζοντες θα μείνουν πάλι χωρίς μαγαζιά.
Εμπρος λοιπόν, η αντικαπνιστική κοινότητα ας ανασκουμπωθεί και ας στηρίξει τα μαγαζιά "για μη καπνίζόντες"... Εμείς οι άλλοι θα δουμε πως θα βολευτούμε τα λίγα χρόνια που μας απομένουν...
Πιστεύω οτι ολα τα άλλα είναι ή δικαιολογίες, ή καθαρή πράξη αντεκδίκησης.

Ας γράψω πάλι τα ίδια που έχω επανειλημμένως αναφέρει και σε προηγούμενα posts για το θέμα. Υπάρχει παρέα αποτελούμενη αποκλειστικά από μη καπνιστές; Ομοίως, υπάρχει παρέα που να αποτελείται αποκλειστικά από καπνιστές; Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο και βγαίνω έξω αρκετές φορές την εβδομάδα τόσο για καφέ όσο και για ποτό. Οσοι απ' το forum με γνωρίζουν, ξέρουν. Στην παρέα υπάρχουν άτομα που καπνίζουν και άτομα που δεν καπνίζουν. Συνεπώς πως θα κανονιστεί η έξοδος; Οι μισοί στο ένα μαγαζί (καπνίζοντες) και οι υπόλοιποι στο άλλο (μη καπνίζοντες) μαγαζί; ή την μία μέρα όλοι σε μαγαζί καπνιζόντων και την άλλη μέρα όλοι σε μαγαζί μη καπνιζόντων; Θα ήταν το ιδανικό θα πει κανείς, αλλά έλα που ΠΟΤΕ κανείς καπνιστής απ' την παρέα δεν θέλει να πάει σε μαγαζί που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.....
Και έστω ότι το καταφέρνουμε αυτό. Πως όμως κάποιος κανονίζει την έξοδό του; Ποια μέρη προτιμάει; Ασφαλώς αυτά τα οποία γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια που βγαίνει, αυτά που διασκεδάζει, αυτά που μαζεύουν τον κόσμο που συναναστρέφεται και του αρέσει, και γενικώς ο καθένας μας έχει κάποιους βασικούς προορισμούς για την διασκέδασή του. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αφού σαφώς και κάποιος θα πάει σε κάποια μαγαζιά για 1η φορά. Και ερωτώ: Αναρωτήθηκε κανείς τι θα επιλέξουν να κάνουν τα μαγαζιά αυτά στα οποία βγαίνει όλα αυτά τα χρόνια; Ποιά θα επιλέξουν να γίνουν μη καπνιστών; Συλλογιζόμενος τα μέρη που μου αρέσει να πηγαίνω όταν βγαίνω και συζητώντας με τους εκεί ανθρώπους (ιδιοκτήτες, έργαζόμενοι κ.λ.π.) είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ΚΑΝΕΝΑ απ' τα μαγαζιά αυτά δεν θα επιλέξει να γίνει μη καπνιστών. Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνει ένας μη καπνιστής; ή να αλλάξει τελείως τον τρόπο που διασκεδάζει ή να κάνει αυτό που έκανε μέχρι τώρα: να βγαίνει όπως έβγαινε σε μαγαζιά όπου θα καπνίζουν όλοι.

Απλά πράγματα που δείχνουν γιατί ο διαχωρισμός των καταστημάτων δεν αποτελεί ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΥΣΗ. Δυστυχώς και για τους μεν και για τους δε, η μόνη λύση στο συγκεκριμένο θέμα είναι και η πιο απλή. Παντού να επιτρέπεται το κάπνισμα ή παντού να απαγορεύεται.-
Και ασφαλώς εννοώ τους χώρους διασκέδασης και επ' ουδενί τα καταστήματα όπου σερβίρεται φαγητό (ταβέρνες, εστιατόρια κ.λ.π.) στα οποία θα έπρεπε χρόνια τώρα να έχει απαγορευτεί το κάπνισμα.

Πάντως είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει για την εφαρμογή του μέτρου. Μάλλον τίποτα, και ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά όπως και τόσοι άλλοι νόμοι στην Ελλάδα....

O καθενας θεωρει οτι οι αλλοι ειναι γαιδουρια. Ειναι φυσικο αυτο.
Εχθες βγηκα για ποτο, καθισαμε στο τμημα καπνιστων (που φυσικα ειναι το καλυτερο τμημα του μαγαζιου με θεα στη θαλασσα) αφου ο ενας απο τους τρεις καπνιζει. Δεν ειχε πολυ κοσμο και ηταν σχετικα ανεκτη η ατμοσφαιρα. Οποτε του καναμε τη χαρη, αν και ο ιδιος θεωρουσε οτι ειναι αυτονοητο.

Διπλα ακριβως καθοταν μια παρεα τριων ατομων, που ειχαν και ενα παιδακι γυρω στα 5. Επελεξαν κι αυτοι να κατσουν στους καπνιστες, και φυσικα καπνιζαν και οι ιδιοι. Το παιδι επαιζε ενα ηλεκτρονικο. Αναγνωριζετε εσεις κανενα γαιδουρι?

Οι γονεις μου καπνιζαν οταν ημουν μικρος. Δεν τους περνουσε απο το μυαλο οτι δεν πρεπει. Τωρα δεν το πιστευουν οτι το εκαναν. Εχουν κοψει το τσιγαρο και οι δυο για ιατρικους λογους.

Επισης, με τον αδερφο μου καθομασταν χυμα στο πισω καθισμα, χωρις ζωνες. Τοτε προφανως θεωρειτο οτι οι πισω δεν τρακαρουν.

Φυσικά, όταν στα πρωτα αυτοκινητα μπηκαν ζωνες και πίσω δεν πολυχρησιμοποιουνταν. Όταν έγινε αυστηρος ο νομος για τις ζωνες ασφάλειας, μερικοι εψαχναν τρόπο πως θα συνεχισουν να μην φορανε και πως θα κοροιδεψουν τους αστυνομους.

Αυτα που ξερουμε εξελισσονται.
Αυτό που εχεις συνηθισει να κανεις σε όλη σου τη ζωη δε σημαινει ότι είναι το πιο σωστό. Μπορεί να κανεις κάτι λάθος. Το ότι ετσι το εκανες μέχρι χθες δεν αποδεικνυει την ορθοτητα.

άλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα

τι δουλειά έχουν πάλι τα παιδάκια στα χαμαιτυπεία που γουστάρω να συχνάζω μαζί με 5 πορνίδια και 2 φιάλες ουίσκι ??

γιατί εκεί είναι κατέληξε το θέμα , μόνο εκεί έμεινε χώρος με την υστερία

και αυτό σας πειράζει ??

γαμώ την ηθικότητα μας γαμώ

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

...Σε χώρους δουλειάς,όπου παρευρίσκομαι κι εγώ,ενώ όλοι ξέρουν ότι έχω περάσει σοβαρό πρόβλημα,συνεχίζουν να καπνίζουν.Λόγω κακής εννούμενης συναδελφικότητας,λόγω βλακείας...δεν το τραβάω να βάλω τις φωνές ή να δημιουργήσω θέμα...

Ευτυχώς στο κεντρικό κτίριο της εταιρείας που εργάζομαι δεν καπνίζει σχεδόν κανείς απ' τα στελέχη και τους εργαζόμενους. Και μιλάμε για περίπου 50 άτομα. Σπάνιο αλλά συμβαίνει. Εγραψα σχεδόν, διότι υπάρχει και ένας συνάδελφος (υψηλόβαθμο στέλεχος) ο οποίος κάπνιζε 1-2 πακέτα ημερησίως. Και λέω κάπνιζε, διότι δεν νομίζω να καπνίσει ξανά μετά το 3πλό by-pass στο οποίο υποβλήθηκε. Πάντως τώρα που τον είδα, σχεδόν ένα μήνα μετά την επέμβαση, έχει γίνει άλλος άνθρωπος. Δείχνει τουλάχιστον 10 χρόνια νεώτερος.....

και όποιον βρομιάρη δω να καίει 24 λίτρα βενζόλιο μες τα μούτρα μου για να πάει βόλτα με το δίλιτρο θα τον καταγγείλω για φθορά της υγείας μου

ορθότητα δεν είπαμε ???

τι δουλειά έχουν πάλι τα παιδάκια στα χαμαιτυπεία που γουστάρω να συχνάζω μαζί με 5 πορνίδια και 2 φιάλες ουίσκι ??

και αυτό σας πειράζει ??

Αν λες για το παραδειγμα μου, να διευκρινισω οτι ηταν σε καφετερια που σερβιρει και ποτα, 8-9 εχθες το απογευμα. Οχι σε κλαμπ, οχι σε μπαρ.

Δε βλεπω καμια υστερια.

O καθενας θεωρει οτι οι αλλοι ειναι γαιδουρια. Ειναι φυσικο αυτο.
...

Δεν είναι ακριβώς έτσι - υπάρχουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια ποιοί είναι και ποιοί όχι.

Το προηγούμενο Σάββατο για κάποιο λόγο χρησιμοποίησα 3 ταξί.

Στο πρώτο με που μπαίνω (και μυρίζει σα τεκές) μετά από 1 λεπτό ο οδηγός με ρωτάει ευγενικά αν μπορεί να καπνίσει. Του απαντώ ότι με ενοχλεί σε κλειστό χώρο και το θέμα τελειώνει με φιλική συζήτηση.
Όλα καλά = ένας καπνιστής που σέβεται τον διπλανό του (να μην πω πελάτη του) μη καπνιστή - παρότι ουσιαστικά τον ενοχλεί γιατί βρωμάει το ταξί του.

Μετά από 2 ώρες χρησιμοποιώ δεύτερο ταξί. Το ταξί (ξανα)μυρίζει σα τεκές και μετά από 30’’ ο οδηγός ανάβει τσιγάρο (γράφοντας με κανονικά) . Με το που ζητάω να το σβήσει – συμμορφώνεται γκρινιάζοντας – και σε αντίποινα (!) αρχίζει να τρέχει σα τρελός/νευριασμένος. Του ζητάω άμεσα να κατεβώ (γιατί προφανώς ενοχλούμαι από το όλο σκηνικό) και τα μόνα δικά μου αντίποινα (!) είναι να μου δώσει ρέστα από 100 ευρω για κούρσα 3.5 ευρώ.
Συμπέρασμα = Ανθρωπος και καπνιστής μλκας.

Στο τρίτο ταξί έπεσα σε καθαρό ταξί και ήρεμο άνθρωπο (για την ολοκλήρωση της ιστορίας).

Είχα που είχα καιρό να μπώ σε ταξί – μάλλον θα κάνω περισσότερο.

Last edited:

και αυτό σας πειράζει ??

Πάρε με κι εμένα μαζί!!!!! :ernaehrung004:

Πάντως έχω δει γλέντια να καταστρέφονται γιατί μόλις φτιαχνόμασταν βγαίναμε έξω για τσιγάρο και κανείς δεν χόρευε......

Α! λόγω αυτού του θέματος εδώ μέσα ξανάρχισα το τσιγάρο:furious3:

Μπα! Μάλλον λόγω της ομάδας σου το ξανάρχισες..... :D

Μπααα λόγω της ομάδας μου θα πέσω στα σκληρά :music-smiley-005:

Διάβαζα το νήμα και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, πήγα και στην Ιταλία και αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα, στην Navona αγόρασα πακέτο......

Αν συνεχίσω να διαβάζω θα καταλήξω με τον Αργιλέ στο χέρι :)

Last edited:
Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Μπααα λόγω της ομάδας μου θα πέσω στα σκληρά :music-smiley-005:

Μη Στέλιο!!!

200 μέτρα απόσταση έχει το ανοιχτό από το κλειστό Ο.Α.Κ.Α.

Κάνε τα και δεν θα πάρεις ποτέ ούτε ασπιρίνη!!!:D:D

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Μη Στέλιο!!!

200 μέτρα απόσταση έχει το ανοιχτό από το κλειστό Ο.Α.Κ.Α.

Κάνε τα και δεν θα πάρεις ποτέ ούτε ασπιρίνη!!!:D:D

200 μέτρα? Ενα τσιγάρο δρόμος :firstprize: