Synology DiskStation DS115j diskless

σωστά, και επίσης μόλις αναφέρθηκε, ακόμη ένας τρόπος να χάσει κανείς αρχεία με το RAID,

αλλά γιατί μια φορά το μήνα; και όχι πχ κάθε εβδομάδα ή κάθε μέρα;

σωστά, και επίσης μόλις αναφέρθηκε, ακόμη ένας τρόπος να χάσει κανείς αρχεία με το RAID,

αλλά γιατί μια φορά το μήνα; και όχι πχ κάθε εβδομάδα ή κάθε μέρα;
Γιατί μία φορά το μήνα προσθέτω albums στην ηλεκτρονική μου δισκοθήκη!

Κατά τα λοιπά, όπως βολεύεται ο καθείς

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά τείνω στην λύση του 115j με 4tb Red.
Βλέπω πως υπάρχει και red pro. Ξέρουμε τις διαφορές; Είναι πιο ακριβός στα ίδια TB.
Θα ήθελα να πάω στο 118 αλλά ξεφεύγει πολύ.
Θεωρείτε πως το 115j είναι πολύ χειρότερο;
Όπως και να έχει θεωρώ πως για την χρήση που το θέλω είναι μάλλον υπέραρκετο.

Είναι κάτι που με τον εξοπλισμό που ήδη έχω το χρησιμοποιώ άμεσα.

Παιδιά τείνω στην λύση του 115j με 4tb Red.
Βλέπω πως υπάρχει και red pro. Ξέρουμε τις διαφορές; Είναι πιο ακριβός στα ίδια TB.
Θα ήθελα να πάω στο 118 αλλά ξεφεύγει πολύ.
Θεωρείτε πως το 115j είναι πολύ χειρότερο;
Όπως και να έχει θεωρώ πως για την χρήση που το θέλω είναι μάλλον υπέραρκετο.

Είναι κάτι που με τον εξοπλισμό που ήδη έχω το χρησιμοποιώ άμεσα.

εαν θες να στριμαρεις απλα αρχεια video και δεν σε ενοχλει το σχετικα αργο Interface του 115 το περνεις αφοβα.
για βαρυτερες καταστασεις πας σε πιο γρηγορο μηχανακι.
δεν αξιζει να δωσεις ενα 50αρικο παραπανω για τον WD Red Pro.
καλυτερα να πας σε πιο γρηγορο μηχανακι παρα να δωσεις τα 50 παραπανω για τον pro.

Last edited:
εαν θες να στριμαρεις απλα αρχεια video και δεν σε ενοχλει το σχετικα αργο Interface του 115 το περνεις αφοβα.
για βαρυτερες καταστασεις πας σε πιο γρηγορο μηχανακι.
δεν αξιζει να δωσεις ενα 50αρικο παραπανω για τον WD Red Pro.
καλυτερα να πας σε πιο γρηγορο μηχανακι παρα να δωσεςι τα 50 παραπανω για τον pro.
Δεν θέλω να στριμάρω video.
Μουσική 99%

Και τώρα αρχίζουν οι ερωτήσεις.
Πες πως το πήρα, του έβαλα τον δίσκο και το συνέδεσα στο router μου.
Από κει και πέρα θέλει κάποιο format ο δίσκος για να τον δουν οι υπολογιστές μου και να αρχίσω να περνάω αρχεία;

Δεδομένου ότι η δουλειά θα γίνει από το Mac χρειάζεται να προσέξω κάτι;

Αν υπάρχει κάποιος οδηγός για όλα αυτά θα το εκτιμούσα αν μου δίνατε κάποιο λινκ.

Αύριο θα πάω να το πάρω.

δεν υπάρχει πρόβλημα αν γίνει απο mac ή οτιδήποτε,

καλά θα είναι να σκεφτείς πρώτα, πως θα οργανώσεις τα αρχεία σου και τι χρήστες θα φτιάξεις και με τι δικαιώματα

πχ εγώ που είμαι λίγο παρανοϊκός με την ασφάλεια, έκανα άλλον χρήστη για το time machine, χωρίς να έχει πρόσβαση στα δεδομένα μου

το στήσιμο είναι πανεύκολο , αλλά πάντα υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να το κάνεις, οπότε λίγο διάβασμα κάνει καλό,

αν βρω κάποια που είχα κρατήσει θα τα ποστάρω

Δεν έχω σκοπό να φτιάξω πολλούς χρήστες ... εγώ μόνο!
Time machine δεν χρησιμοποιώ! Το mac είναι dedicated μόνο για μουσική και έχει μόνο τα σχετικά προγράμματα! Δεν είναι γενικής χρήσης...
Ασφάλεια για τι πραγμα;

και εσύ να είσαι μόνο, θες τουλάχιστον 2 χρήστες, έναν administrator και έναν user,
δεν είναι απαράιτητο, αλλά είναι καλή τακτική,
δεδομένου ότι στο NAS θα έχεις και προσωπικά δεδομένα φαντάζομαι, λογαριασμούς από τράπεζες, εφορία. φωτος,
αν έχεις μόνο τη μουσική σου, μην ασχολείσαι παραπάνω

και εσύ να είσαι μόνο, θες τουλάχιστον 2 χρήστες, έναν administrator και έναν user,
δεν είναι απαράιτητο, αλλά είναι καλή τακτική,
δεδομένου ότι στο NAS θα έχεις και προσωπικά δεδομένα φαντάζομαι, λογαριασμούς από τράπεζες, εφορία. φωτος,
αν έχεις μόνο τη μουσική σου, μην ασχολείσαι παραπάνω
Μόνο μουσική.

και time machine καλό είναι να χρησιμοποιείς, ακόμη και dedicated να είναι το mac, όταν χτυπήσει ο σκληρός, θα το επαναφέρεις εύκολα και γρήγορα

Μόνο μουσική.

μιλάς για το NAS, φαντάζομαι, αν είναι έτσι δεν σε νοιάζει,

αλλά υπάρχουν πολλές χρήσιμες εφαρμογές για pc και κινητό, ίσως να σε ενδιαφέρανε κάποιες

γενικα παντως εκεινο που παρατηρησα στα sinology ειναι οτι εχουν λιγο στριφνό τροπο διαχειρισης οταν εχεις πανω απο ενα δισκο πχ στο 218 που εχω εχει 2 δισκους δεν εχω καταφερει με κανενα τροπο να του ενωσω σε ενα δισκο με ολη την χωρητικοτητα(οσο και αν εχω διαβασει) η θα ειναι ενα δισκος και ο αλλος Backup η θα ειναι δυο ξεχωριστοι
αλλα ομως τα παραδεχομαι στην διαχειριση τους οσο αφορα ταινειες η μουσικη οσο βαρια και αν ειναι οπως και οτι μπορεις να διαχειριστεις η και να προβαλλεις τα αρχεια σου απο μακρια μεσω του κινητου σου

γενικα παντως εκεινο που παρατηρησα στα sinology ειναι οτι εχουν λιγο στριφνό τροπο διαχειρισης οταν εχεις πανω απο ενα δισκο πχ στο 218 που εχω εχει 2 δισκους δεν εχω καταφερει με κανενα τροπο να του ενωσω σε ενα δισκο με ολη την χωρητικοτητα(οσο και αν εχω διαβασει) η θα ειναι ενα δισκος και ο αλλος Backup η θα ειναι δυο ξεχωριστοι
αλλα ομως τα παραδεχομαι στην διαχειριση τους οσο αφορα ταινειες η μουσικη οσο βαρια και αν ειναι οπως και οτι μπορεις να διαχειριστεις η και να προβαλλεις τα αρχεια σου απο μακρια μεσω του κινητου σου
Πρέπει να στηθούν ως jbod από την αρχή αλλά κανένας δεν το προτείνει αυτό.

Και τώρα αρχίζουν οι ερωτήσεις.
Πες πως το πήρα, του έβαλα τον δίσκο και το συνέδεσα στο router μου.
Από κει και πέρα θέλει κάποιο format ο δίσκος για να τον δουν οι υπολογιστές μου και να αρχίσω να περνάω αρχεία;

Δεδομένου ότι η δουλειά θα γίνει από το Mac χρειάζεται να προσέξω κάτι;

Αν υπάρχει κάποιος οδηγός για όλα αυτά θα το εκτιμούσα αν μου δίνατε κάποιο λινκ.

Αύριο θα πάω να το πάρω.

Αφού βάλεις το δίσκο και ανοίξεις το ΝAS, ανοίγεις το Safari ή ότι άλλο χρησιμοποιείς και βάζεις http://find.synology.com
Από εκεί έχει οδηγίες για την εγκατάσταση και μετά ξανά στο Safari και βάζεις τη διεύθυνση που έχεις επιλέξει για το NAS

μιλάς για το NAS, φαντάζομαι, αν είναι έτσι δεν σε νοιάζει,

αλλά υπάρχουν πολλές χρήσιμες εφαρμογές για pc και κινητό, ίσως να σε ενδιαφέρανε κάποιες
Σίγουρα θα υπάρχουν χρήσιμα πράγματα.
Εφαρμογές που να μπορείς να το ελέγξεις και να έχεις πρόσβαση στα αρχεία από παντού υποθέτω ή κάτι άλλο;

Ο δίσκος σε τι πρέπει να είναι φορμαρισμένος;
Ποια είναι η πιο "σωστή" επιλογή;
Υποθέτω όχι NTFS..
Αυτό θα πρέπει να το "φτιάξω" πριν αρχίσω να περνάω αρχεία..

Σίγουρα θα υπάρχουν χρήσιμα πράγματα.
Εφαρμογές που να μπορείς να το ελέγξεις και να έχεις πρόσβαση στα αρχεία από παντού υποθέτω ή κάτι άλλο;

backup και συγχρονισμός αρχείων με pc και κινητά, συγχρονισμός ημερολογίου και υπενθυμίσεων, χρησιμοποιώ εγώ,

υπάρχουν και άλλα

φόρματ συνήθως σε κάτι από αυτά που υπάρχουν σε linux, συνήθως ext4 σε nas μονού δίσκου

backup και συγχρονισμός αρχείων με pc και κινητά, συγχρονισμός ημερολογίου και υπενθυμίσεων, χρησιμοποιώ εγώ,

υπάρχουν και άλλα

φόρματ συνήθως σε κάτι από αυτά που υπάρχουν σε linux, συνήθως ext4 σε nas μονού δίσκου
Ευχαριστώ!
Μόλις είδα ένα γρήγορο set up guide και από ότι λέει για τους εσωτερικούς δίσκους υποστηρίζει μόνο ext4. Θεωρητικά ο δίσκος (WD Red) θα είναι σε αυτό το φορμάτ δεδομένου ότι προορίζεται για NAS ... Ναι;