Synology DiskStation DS115j diskless

επίσης το bottleneck θα είναι η σύνδεση 1 Gb και οι hardware δυνατότητες του NAS, όχι ο σκληρός, για αυτό δεν χρειάζεται 7200

RED επειδή υποτίθεται είναι σχεδιασμένοι για υτή τη χρήση και έχουν μεγαλύτερη εγγύηση,
οι πιθανότητες είναι να ζήσουν περισσότερο, αλλά όχι απαραίτητα

από όσα διαβάζω, και οι blue μια χαρά είναι, μην πάρεις green
Ουτως ή αλλως οι Blue ειναι οι νεοι green απ'οτι εχω διαβασει.
Δεν ηξερα οτι εχουν 1 χρονο παραπανω εγγυηση οι RED απο τους Βlue.
Thnx φιλε μου

Καλημερα παιδες.
Χθες παρελαβα το μηχανακι εβαλα το δισκο πανω εκανα το format εβαλα και τα apps που ηθελα και ολα καλα.
Δοκιμασα με τη διαδικασια του Upload απο μεσα απο το Synology να ανεβασω ενα αρχειο 35GB και εβλεπα να ανεβαζει μεχρι 1.5 mb/s (το source εχει 100αρα καρτα) αλλα μολις πηγα μεσω του Windows Explorer ειδα να φτανει στα 2,5mb/s περιπου. Φυσικα σε ολη τη διαρκεια εβλεπα το χρονο και οταν γινοταν το copy μεσω του explorer εδειχνε μικροτερο χρονο. Ειναι λογικο?
Προτιμω να το κανω μεσω upload για να μην ειναι ανοικτο το pc καθ'ολη τη διαρκεια (καθοτι εχω πολλα δεδομενα να μεταφερω) .
Υπαρχει αλλο app? Εκανα κατι λαθος?

ειδα οτι μετα απο το τελευταιο update που εκανε,μενει ανοιχτο μονο το μπλε λαμπακι.
ολα τα πρασινα ειναι σβηστα σχεδον σε ολη την διαρκεια ημερας.
τι ειναι αυτο?καινουργιο συστημα εξοικονομησης ενεργειας?

Ok μολις ανακαλυψα οτι υπαρχει τροπος να κανω Mount Remote Folder το Popcorn στο File Station app και απο κει να κανω copy paste τα αρχεια εσωτερικα χωρις να παρεμβαλεται το Pc πουθενα και βλεπω οτι παιζει στα 6MB/S τωρα!!! Εχω μεινει αφωνος!

Ok μολις ανακαλυψα οτι υπαρχει τροπος να κανω Mount Remote Folder το Popcorn στο File Station app και απο κει να κανω copy paste τα αρχεια εσωτερικα χωρις να παρεμβαλεται το Pc πουθενα και βλεπω οτι παιζει στα 6MB/S τωρα!!! Εχω μεινει αφωνος!

πάλι λίγο μου φαίνεται γαι μεγάλα αρχεία, δεν παίρνεις ένα switch 1000άρι, να δεις φως;

ειδα οτι μετα απο το τελευταιο update που εκανε,μενει ανοιχτο μονο το μπλε λαμπακι.
ολα τα πρασινα ειναι σβηστα σχεδον σε ολη την διαρκεια ημερας.
τι ειναι αυτο?καινουργιο συστημα εξοικονομησης ενεργειας?

δεν κάνει λογική, τα led-άκια, δεν καίνε τίποτα, και επίσης έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης, ΑΝ τα χρειάζεσαι,

πήγαινε στις ρυθμίσεις, και όρισε αν θες να είναι αναμμένα και σε τι ένταση,

update εννοείς το 6.2; σε εμένα δεν είναι ακόμη διαθέσιμο

Βλέπω πως στο nas είναι εγκατεστημένα πάρα πολλά προγράμματα photo/audio/video.. Κλπ center που δεν χρησιμοποιώ ποτέ. Στην ουσία το έχω μόνο για αποθήκευση μουσικής και streaming σε rpi. Όλα αυτά δεν μπορούν να "φύγουν";
Ευχαριστώ!!

δεν τα εγκατέστησες εσύ;

σε εμένα δεν έχει κάτι

πήγαινε package center -> επιλέγεις αυτό που θέλεις -> action -> uninstall

και είσαι οκ

πάλι λίγο μου φαίνεται γαι μεγάλα αρχεία, δεν παίρνεις ένα switch 1000άρι, να δεις φως;

δεν κάνει λογική, τα led-άκια, δεν καίνε τίποτα, και επίσης έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης, ΑΝ τα χρειάζεσαι,

πήγαινε στις ρυθμίσεις, και όρισε αν θες να είναι αναμμένα και σε τι ένταση,

update εννοείς το 6.2; σε εμένα δεν είναι ακόμη διαθέσιμο

μα δεν πειραξα τιποτε..την 6.1.7 φοραει.
θυμαμαι οτι εκανε προσφατα μια επανεκινηση μονο του και φανταστηκα οτι πηρε καποιο Update.
σημερα ς πουμε απο την ωρα που εχω γυρισει,ειναι ολα τα λαμπακια ανοιχτα.
εχθες καποια στιγμη,ηταν σβηστα ολα εκτος του τελευταιου μπλε..

Το δικτυο του Popcorn A210 ειναι 100αρι οποτε οτι και να βαλω δεν εχει νοημα φιλε μου. Btw ειναι και τα 2 πανω στο router της HOL το οποιο ειναι 1000αρι.

sorry, δεν κατέχω από media pleyers,
αλλά είσαι πάνω σε 1000άρι switch, οπότε οκ

δεν τα εγκατέστησες εσύ;

σε εμένα δεν έχει κάτι

πήγαινε package center -> επιλέγεις αυτό που θέλεις -> action -> uninstall

και είσαι οκ

Όχι...
απλά δεν ξέρω μήπως πειράξω και κάτι που δεν πρέπει!
Ποια είναι τα απαραίτητα για να δουλεύει σωστά το nas ;

τα απαραίτητα δεν τα έχει σαν πακέτα που μπορούν να απεγκατασταθούν,

προφανώς θέλεις να έχεις το file station
και επίσης το cloud station server αν το χρησιμοποιείς για backup με τα προγράμματα της syno

και καλό είναι να υπάρχουν log center και universal search

video, photo, music, momemnts, downlaoad κλπ αν δεν τα χρησιμοποιείς φεύγουν άνετα

και ενω το Zidoo το βλεπει κανονικα,το synology το εχασαν και η τηλεοραση και το xbox..!!
δεν εχω πειραξει απολυτως τιποτε..

και βλεπω οτι και στις αναφορες για το τι κανει ο καθε χρηστης,τα γραμματα ειναι πορτοκαλι.ετσι ηταν παντα...?

Attachments

• 1111111111111.jpg
    1111111111111.jpg
    98.1 KB · Views: 77
  • 1111111111111111111111111111111111.jpg
    1111111111111111111111111111111111.jpg
    97.2 KB · Views: 74
Last edited:
Ρε παίδες έχω το εξής θέμα. Έχω ανεβάσει όλα τα αρχεία video από το popcorn στο ds115 και μέσα και από την TV και από το beelink τα βλέπω μια χαρά. Κατέβασα 2-3 πραγματάκια με transmission τα οποία τα βλέπω μέσα στα αντίστοιχα folders στο Nas αλλά είτε μέσα από τη TV είτε από το Beelink δεν μπορώ να τα δω με τπτ. Άλλαξα και user & group στα folders σε users αλλά δε λέει με τπτ να τα δουνε. Εχει κάνεις ιδέα τι παίζει;

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ρε παίδες έχω το εξής θέμα. Έχω ανεβάσει όλα τα αρχεία video από το popcorn στο ds115 και μέσα και από την TV και από το beelink τα βλέπω μια χαρά. Κατέβασα 2-3 πραγματάκια με transmission τα οποία τα βλέπω μέσα στα αντίστοιχα folders στο Nas αλλά είτε μέσα από τη TV είτε από το Beelink δεν μπορώ να τα δω με τπτ. Άλλαξα και user & group στα folders σε users αλλά δε λέει με τπτ να τα δουνε. Εχει κάνεις ιδέα τι παίζει;

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Έχεις κάνει κοινόχρηστο το φάκελο download του transmission?

και βλεπω οτι και στις αναφορες για το τι κανει ο καθε χρηστης,τα γραμματα ειναι πορτοκαλι.ετσι ηταν παντα...?

read/write πορτοκαλί
deny κόκκινο
read only μπλε
custom δεν ξέρω