Synology DiskStation DS115j diskless

Γεια σας παιδιά!

Είμαι υποψήφιος αγοραστής και εγώ του συγκεκριμένου. Το θέλω για streaming μεγάλων αρχείων 4K Remux με TrueHD κτλ από Apple 4K TV, τηλεόραση και άλλες συσκευές θα γίνεται η αναπαραγωγή. Εγκρίνεται η αγορά του η να πάω σε κάτι άλλο;

Η χρήση αποκλειστικά θα γίνεται μόνο από εμένα. Δεν υπάρχουν άλλοι χρήστες στον χώρο.

μεχρι 80Gb αρχειο που εχω στριμαρει δεν ειχα κανενα θεμα.
ειναι οτι πρεπει για τετοια δουλεια με πολυ software.

μεχρι 80Gb αρχειο που εχω στριμαρει δεν ειχα κανενα θεμα.
ειναι οτι πρεπει για τετοια δουλεια με πολυ software.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Θα χρειαστεί να αλλάξω και το switch που έχω επειδή είναι 100αρι; Να πάρω με 1000αρι καλύτερα ή είναι αρκετό και το απλό;

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Θα χρειαστεί να αλλάξω και το switch που έχω επειδή είναι 100αρι; Να πάρω με 1000αρι καλύτερα ή είναι αρκετό και το απλό;

Gigabit switch και καλώδια ethernet CAT5Ε, ιδανικά CAT6 και πάνω..

Ο media server της synology streamαρει εξωτερικούς υπότιτλούς ?
Σε ιδιο φάκελο 4k ταινία mkv και υποτιτλους srt με ίδιο όνομα.

Στην Samsung που παίζω με τον player της TV μια χαρά διαβάζει τους εξωτερικούς υπότιτλους.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

η LG δεν βλεπει δικτυο. Μόνο media server αρκει ο server να σερβιρει και τους υποτιτλους.
Τη μια φορά που σταμάτησα τον media server στην Samsung δεν έβλεπε τον synology, άρα το ίδιο λέμε νομιζω

Στην Samsung που παίζω με τον player της TV μια χαρά διαβάζει τους εξωτερικούς υπότιτλους.

επειδή είμαι λίγο άσχετος με τα περί video,
τι εννοείς "player της TV"; κάποια εφαρμογή της samsung στην TV ή κάτι άλλο;

επειδή είμαι λίγο άσχετος με τα περί video,
τι εννοείς "player της TV"; κάποια εφαρμογή της samsung στην TV ή κάτι άλλο;
Ναι.
Απο την TV ανοιγεις τα sources και αν εχεις ενεργοποιημενο το NAS Media Server στον Synology σου δειχνει ως μια επιλογη source, το NAS. Μολις το επιλεξεις βρισκεις το video που θες να δεις και το παιζει η TV απο τον δικο της player.
Τη μια φορα που δοκιμασα να απενεργοποιησω τον Media Server στο Synology δεν το εβλεπε το NAS η TV .

Ok σε ευχαριστώ,
δεν το ήξερα.

Παρακαλω φιλε μου. Κι εγω με NAS τωρα ξεκινησα να ασχολουμαι οπως και με ενσωματομενο Player της TV γιατι η παλια που ειχα δεν επαιζε τετοια αρχεια. Τωρα μαθαινω τα βασικα οποτε αν δεν ειμαι πολυ ξεκαθαρος ρωτα με πιο αναλυτικα να μαθουμε μαζι ;-)

στις καινουργιες samsung που ειναι τα sources? γιατι ο μονος τροπος να δω τον νας ηταν να κατεβασω το αντιστοιχο application

στις καινουργιες samsung που ειναι τα sources? γιατι ο μονος τροπος να δω τον νας ηταν να κατεβασω το αντιστοιχο application
Ποια Samsung λες;

Μολις εγκατεστησα το media server στο nas. Δεν το ειχα δει τοσο καιρο. Τωρα βλεπω κατευθειαν στη tv μου τις ταινιες και σειρες που εχω.
:music-smiley-005:. :ernaehrung004:

Καλησπερα παιδες.
Στις 2-3 βδομαδες που το εχω το NAS εχω λαβει 2 φορες κατι σαν το παρακατω μνμ :
IP address [94.242.249.117] of NAS has been blocked by DSM
Ψαχνοντας την ip και τις 2 φορες sto AbuseIPDB μου εβγαλε οτι ηταν 100% abusive.
Εχει κανεις καμια ιδεα τι παιζει? Πρεπει να κλεισω την προσβαση μεσω internet και να εχω μονο Locally γιατι αλλιως ειναι δεδομενη η τρυπα ή να εμπιστευτω αυτα που εχει εγκατεστημενα κι ενεργοποιημενα by default το NAS οσον αφορα το security?

Καλησπερα παιδες.
Στις 2-3 βδομαδες που το εχω το NAS εχω λαβει 2 φορες κατι σαν το παρακατω μνμ :
IP address [94.242.249.117] of NAS has been blocked by DSM
Ψαχνοντας την ip και τις 2 φορες sto AbuseIPDB μου εβγαλε οτι ηταν 100% abusive.
Εχει κανεις καμια ιδεα τι παιζει? Πρεπει να κλεισω την προσβαση μεσω internet και να εχω μονο Locally γιατι αλλιως ειναι δεδομενη η τρυπα ή να εμπιστευτω αυτα που εχει εγκατεστημενα κι ενεργοποιημενα by default το NAS οσον αφορα το security?

Το dsm εχει ενα αυτοματο συστημα οπου μετα απο Χ (νομιζω ειναι 3) αποπειρες εισοδου με λαθος Username/password κανει ban την ip και δεν την ξανα αφηνει να συνδεθει. Απο τη στιγμη που το συστημα δουλευει και απο τη στιγμη που εχεις επαρκως πολυπλοκο password νομιζω εισαι ενταξει, εκτος αν εχεις φοβερα ευαισθητα δεδομενα στο nas.

Το dsm εχει ενα αυτοματο συστημα οπου μετα απο Χ (νομιζω ειναι 3) αποπειρες εισοδου με λαθος Username/password κανει ban την ip και δεν την ξανα αφηνει να συνδεθει. Απο τη στιγμη που το συστημα δουλευει και απο τη στιγμη που εχεις επαρκως πολυπλοκο password νομιζω εισαι ενταξει, εκτος αν εχεις φοβερα ευαισθητα δεδομενα στο nas.
Χεχεχε. Στο NAS εχω μονο movies. ΤΟ DSM banαρει στις 10 αποπειρες στα 5 λεπτα. Σκεφτομαι μηπως πρεπει να το μειωσω στις 5 στα 2.

λόγω του οτι το fritz μπήκε πίσω από άλλο router (με δικό του subnet) δεν έχω πλέον VPN προς τα μέσα.

Τα synology έχουν VPN ώστε να συνδέομαι από το κινητό προς το σπίτι ? (θα μπει στο εσωτερικό subnet του fritz).

αν ναι θα πάρει IP από το fritz και θα βλέπει κανονικά όλες τις άλλες συσκευές ?