Synology DiskStation DS115j diskless

λόγω του οτι το fritz μπήκε πίσω από άλλο router (με δικό του subnet) δεν έχω πλέον VPN προς τα μέσα.

Τα synology έχουν VPN ώστε να συνδέομαι από το κινητό προς το σπίτι ? (θα μπει στο εσωτερικό subnet του fritz).

αν ναι θα πάρει IP από το fritz και θα βλέπει κανονικά όλες τις άλλες συσκευές ?

VPN Server απο το package center,

set up VPN > καλύτερα να επιλέξεις openVPN που έχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

How to connect to Synology's VPN Server using a Windows PC or Mac

αν έχει δυνατότητα vpn το router σου, προτιμότερο ειναι να το στήσεις στο router, αν κλείσεις το nas, δεν θα μπορείς να εχεις πρόσβαση με vpn.
το router μένει πάντα ανοιχτό

VPN Server απο το package center,

set up VPN > καλύτερα να επιλέξεις openVPN που έχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

How to connect to Synology's VPN Server using a Windows PC or Mac

αν έχει δυνατότητα vpn το router σου, προτιμότερο ειναι να το στήσεις στο router, αν κλείσεις το nas, δεν θα μπορείς να εχεις πρόσβαση με vpn.
το router μένει πάντα ανοιχτό

σωστό και αυτό, αλλά αν σκοπός του VPN είναι η πρόσβαση στο NAS, τότε δεν έχει σημασία

όσον αφορά ασφάλεια, τι θα ήταν καλύτερο, στήσιμο VPN server στο router ή στο NAS;

σωστό και αυτό, αλλά αν σκοπός του VPN είναι η πρόσβαση στο NAS, τότε δεν έχει σημασία

όσον αφορά ασφάλεια, τι θα ήταν καλύτερο, στήσιμο VPN server στο router ή στο NAS;
Αν το στήσεις στο router, ακόμα και αν είναι κλειστό το nas μπορείς να το ανοίξεις. Πολύ βασικό.

Και στα δύο αν επιλέξεις openvpn δεν θα έχεις πρόβληματα ασφάλειας. Ενεργοποίησε και 2 step verification στο nas και στο router αν υποστηρίζει.

Αν το στήσεις στο router, ακόμα και αν είναι κλειστό το nas μπορείς να το ανοίξεις. Πολύ βασικό.

Και στα δύο αν επιλέξεις openvpn δεν θα έχεις πρόβληματα ασφάλειας. Ενεργοποίησε και 2 step verification στο nas και στο router αν υποστηρίζει.

Ok, ευχαριστώ,

υποστηρίζει VPN και το ρούτερ,

πρόβλημα ασφαλείας, δεν εννοώ του VPN, αλλά περίπτωση όχι τέλειου σεταρίσματος, που θα άγηνε μεγαλύτερα κενά ασφαλείας,
αλλά και πόσο εμπιστεύεασαι τον κατασκευαστή του ρούτερ αλλά και του NAS,

το ξέρω ότι γίνομαι παρανοϊκός, αλλά κάθε μέρα κάτι καινούριο βλέπουμε

Το αγόρασα και εγώ τελικά και είμαι έτοιμος για να κάνω την εγκατάσταση.

Θα πρέπει να προσέξω κάτι όταν κάνω την εγκατάσταση; Φορμάρισμα δηλαδή κτλ; Για streaming από Apple TV 4K θα χρησιμοποιηθεί μόνο.

Ευχαριστώ.

Το αγόρασα και εγώ τελικά και είμαι έτοιμος για να κάνω την εγκατάσταση.

Θα πρέπει να προσέξω κάτι όταν κάνω την εγκατάσταση; Φορμάρισμα δηλαδή κτλ; Για streaming από Apple TV 4K θα χρησιμοποιηθεί μόνο.

Ευχαριστώ.

απλα θα φορματιστει ο σκληρος. Ετσι και αλλιως ενα bay εχει, οποτε δεν εχει νοημα να μιλαμε για διαφορετικα ειδη raid.

Μου πουλάει ένας φίλος έναν σκληρό 4TB seagate που είναι 5900rpm.

Να τον αγοράσω ή θα έχω θέμα με το streaming που θέλω να το χρησιμοποιήσω; Να πάρω 7200rpm καλύτερα;

Μου πουλάει ένας φίλος έναν σκληρό 4TB seagate που είναι 5900rpm.

Να τον αγοράσω ή θα έχω θέμα με το streaming που θέλω να το χρησιμοποιήσω; Να πάρω 7200rpm καλύτερα;

δεν θα εχεις κανενα θεμα.Αν ο σκληρος δεν εχει προβληματα, τα rpm μην τα φοβασαι για χρηση nas.

Καλημερα παιδες.

Καταφερα να βαλω το Plex server στο Synology και σκεφτομουν μηπως σταματησω το Media Server app που τρεχει πανω στο Synology.
Πριν βαλω το Plex μια φορα που το ειχα σταματησει δεν αναγνωριζε καν οτι ειχε αρχεια μεσα.
Τωρα που εχει το Plex ετσι και το σταματησω το Media Server θα συμβει παλι το ιδιο?
Ξερει κανεις?

Απάντηση: Re: Synology DiskStation DS115j diskless

Καλημέρα, φίλοι!
Δεν είμαι σαΐνι στα δικτυακά. Αλλά ψάχνω έναν τρόπο να έχω πρόσβαση από παντού στα αρχεία μου, κάτι που να μπορεί να αντικαταστήσει υπηρεσίες όπως π.χ. το dropbox.
Ήθελα να ρωτήσω το εξής: αυτό το "κουτί" με έναν δίσκο π.χ. 1ΤΒ μπορεί να με εξυπηρετήσει;
Έχει κάποια συνοδευτική εφαρμογή για ανέβασμα και browsing των αρχείων; Δεν μπόρεσα να καταλάβω από το site της εταιρείας.
Ή μήπως είναι καλύτερα να πάω σε κάτι πιο "έτοιμο", όπως έναν δίσκο cloud (π.χ. https://www.plaisio.gr/anavathmisi-..._tim=1539071886&ref_a=10061119&ref_b=947936); (το συγκεκριμένο λέει ότι έχει σχετική εφαρμογή)
Ή μήπως τίποτα από τα παραπάνω δεν κάνει γι' αυτό που το θέλω;
Ευχαριστώ προκαταβολικά και με συγχωρείτε αν είμαι off-topic...

Ναι, μια χαρά θα είσαι με το Synology αλλά η ταχύτητες θα περιορίζονται από το upload της γραμμής σου. Για της εφαρμογές κάνε αναζήτηση στο play store με το Synology και θα βρεις όλες τις εφαρμογές της Synology

Μια χαρα μπορεις να το χρησιμοποιησεις ετσι οπως λες το συγκεκριμενο synology NAS . Εχει δικη του εφαρμογη και ειναι ευκολο στο σεταρισμα.
Το μονο ζητημα (οπως σε ολες αυτες τις περιπτωσεις αλλωστε) ειναι οτι για να μπορεις να εχεις εσυ προσβαση remotely στα αρχεια σου, πρεπει να δωσεις access μεσω internet κατι που σημαινει οτι ανοιγεις τα δεδομενα σου σε πιθανο hackαρισμα.
Ηδη στο δικο μου εχουν κανει 5-6 αποπειρες (που εχει αναφερει το synology δλδ αρα και ξερω) για να μπουνε αλλα δεν τα καταφερανε.
Εμενα δε με πολυενδιαφερει καθως εχω μονο ταινιες και σειρες πανω, χωρις αγχος για το αν μπει καποιος και τα δει. Εσυ που θες τα αρχεια σου δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα να ανοιξεις το οποιοδηποτε NAS στο internet ωστε να εχεις remote access. Δλδ και το WD να παρεις παλι τους ιδιους κινδυνους θα εχεις.

Καλημερα παιδες.

Καταφερα να βαλω το Plex server στο Synology και σκεφτομουν μηπως σταματησω το Media Server app που τρεχει πανω στο Synology.
Πριν βαλω το Plex μια φορα που το ειχα σταματησει δεν αναγνωριζε καν οτι ειχε αρχεια μεσα.
Τωρα που εχει το Plex ετσι και το σταματησω το Media Server θα συμβει παλι το ιδιο?
Ξερει κανεις?

Θα χρειαστεί να έχεις plex client στις συσκευές, το media server μπορείς να το απενεργοποιήσεις

Ποιο προτιμάτε καλύτερα από τα δύο; Plex ή το δικό του media server; (Για το θέμα απόδοσης εννοώ) ή δεν παίζει ρόλο;

Μια χαρα μπορεις να το χρησιμοποιησεις ετσι οπως λες το συγκεκριμενο synology NAS . Εχει δικη του εφαρμογη και ειναι ευκολο στο σεταρισμα.
Το μονο ζητημα (οπως σε ολες αυτες τις περιπτωσεις αλλωστε) ειναι οτι για να μπορεις να εχεις εσυ προσβαση remotely στα αρχεια σου, πρεπει να δωσεις access μεσω internet κατι που σημαινει οτι ανοιγεις τα δεδομενα σου σε πιθανο hackαρισμα.
Ηδη στο δικο μου εχουν κανει 5-6 αποπειρες (που εχει αναφερει το synology δλδ αρα και ξερω) για να μπουνε αλλα δεν τα καταφερανε.
Εμενα δε με πολυενδιαφερει καθως εχω μονο ταινιες και σειρες πανω, χωρις αγχος για το αν μπει καποιος και τα δει. Εσυ που θες τα αρχεια σου δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα να ανοιξεις το οποιοδηποτε NAS στο internet ωστε να εχεις remote access. Δλδ και το WD να παρεις παλι τους ιδιους κινδυνους θα εχεις.

αν το στήσεις σωστά δεν υπάρχει θέμα καθως synology nas και γενικοτερα nas, χρησιμοποιούν μεγάλες εταιριες.
δεν νομίζω οι μεγάλες εταιρίες να μην ενδιαφέρονται για θέματα security..

απο που είδες οτι πήγαν να σε χακάρουν;

αλλα και ενα απλο two-step verification να ενεργοποιήσετε θα ειστε μια χαρά.
τρεξτε το τεστ απο το security center της synology και απο το shields up
https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

Ποιο προτιμάτε καλύτερα από τα δύο; Plex ή το δικό του media server; (Για το θέμα απόδοσης εννοώ) ή δεν παίζει ρόλο;

Για αποδοση δεν ξερω να σου πω την αληθεια γιατι τα εχω και τα 2 ανοιχτα και προφανως δε χρειαζεται (εννοω οτι και με τα 2 ανοιχτα κουραζεται το 115J) . Απο αποψη βολικοτητας? PLEX , PLEX και παλι PLEX.
Δεν το συζηταω καν (για μενα παντα) . Εχει ακομα και τη δυνατοτητα να σημειωσει ποια εχεις δει και να κρατησει που εχεις σταματησει αν δεν εχεις τελειωσει αυτο που βλεπεις, πραγματα που με το δικο του media server δεν ειχα.
Ασε δε που το δικο του media server τα εβαζε σε οτι σειρα ηθελε και δεν ειχα τη δυνατοτητα να επιλεξω ουτε πως θα φαινονται ουτε το order.

αν το στήσεις σωστά δεν υπάρχει θέμα καθως synology nas και γενικοτερα nas, χρησιμοποιούν μεγάλες εταιριες.
λετε να μην ενδιαφέρονται για θέματα security?

απο που έιδες οτι πήγαν να σε χακάρουν;

αλλα και ενα απλο two-step verification να ενεργοποιήσετε θα ειστε μια χαρά.
τρεξτε το τεστ απο το security center της synology και απο το shields up
https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

Απο τα μηνυματα που μου στελνει το ιδιο το NAS του τυπου : "the number of failed login attempts from untrusted devices into your account [] on Nas has exceeded the limit (5 times within 1 minutes). You can only log in the account from trusted devices that used to logged in successfully." Οταν ελεγχω το ip που μου δινει στο email αυτο βρισκω οτι συνηθως ειναι απο Ρωσσια.
Εννοειται εχω ενεργοποιησει το 2 step authentication αλλα οπως ξερεις τπτ δεν ειναι απολυτα ασφαλες απο τη στιγμη που δινεις access μεσω internet.

Θα χρειαστεί να έχεις plex client στις συσκευές, το media server μπορείς να το απενεργοποιήσεις
Ευχαριστω φιλε μου.
Εχω τον Plex client στην Samsung TV και παιζει τελεια, οποτε θα σταματησω τον media server .

Απο τα μηνυματα που μου στελνει το ιδιο το NAS του τυπου : "the number of failed login attempts from untrusted devices into your account [] on Nas has exceeded the limit (5 times within 1 minutes). You can only log in the account from trusted devices that used to logged in successfully." Οταν ελεγχω το ip που μου δινει στο email αυτο βρισκω οτι συνηθως ειναι απο Ρωσσια.
Εννοειται εχω ενεργοποιησει το 2 step authentication αλλα οπως ξερεις τπτ δεν ειναι απολυτα ασφαλες απο τη στιγμη που δινεις access μεσω internet.

δεν τρέχεις το shields up για common ports και all service ports..
μηπως δεν εισαι stealth;

κάτι μου λέει οτι ειναι θέμα στησίματος.
βαλε το firewall του nas να βλέπει μόνο ip απο Ελλαδα.
ψαξε στο forum της synology πως το κάνεις.
δες τα παρακάτω (δεν τα διάβασα)
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=100290
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=85557

προσωπικά χρησιμοποιω nas ~10 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ το μήνυμα που αναφέρεις.

δεν τρέχεις το shields up για common ports και all service ports..
μηπως δεν εισαι stealth;

κάτι μου λέει οτι ειναι θέμα στησίματος.
βαλε το firewall του nas να βλέπει μόνο ip απο Ελλαδα.
ψαξε στο forum της synology πως το κάνεις.
δες τα παρακάτω (δεν τα διάβασα)
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=100290
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=85557

προσωπικά χρησιμοποιω nas ~10 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ το μήνυμα που αναφέρεις.

Δεν ηξερα καν οτι υπηρχε τετοια δυνατοτητα.
Θενξ φιλε, παω να ψαξω. ;-)