Synology DS212J

vman

Senior Member
15 September 2012
697
Μετά το restart του router είναι εντάξει σε όλα, DS, Internet, router management.
Για να δούμε πως θα συμπεριφερθεί!

KSaraf

New member
2 September 2011
77
Καλημέρα σε όλους. Έχω αποφασίσει την αγορά ενός synology και είμαι σε σκέψεις ποιο μοντέλο να διαλέξω. Η χρήση που θα του κάνω είναι καθαρά αποθήκευση ταινιών, σειρών, μουσικής και φωτογραφιών, άντε και time machine για τα mac μας. Αναπαραγωγή θα κάνουν τα δύο media player του σπιτιού μέσω gigabit lan. Τα μοντέλα που έχω βρει είναι το ds214 στα 280 Euro, το ds213j στα 190 και το ds214se στα 150. Οι διαφορές είναι στον επεξεργαστή, στη ram και στο οτι το ds214 έχει usb 3.0. Έχω μια βιβλιοθήκη περί τα 5 TB. Η απορία μου είναι αν θα με καλύψει για κάποια χρόνια το φτηνό ds214se ή αν η ισχύς του επεξεργαστή και η ram του θα με αναγκάσει σε γρήγορη αντικατάσταση. Παραθέτω και link για το συγκριτικό των μοντέλων απο το site της synology.

http://www.synology.com/en-global/products/compare_products/DS214se/DS214/DS213j

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,968
Αθηνα
Η βιβλιοθήκη σου σε τι σκληρούς είναι; ρωταω γιατί δεν γίνεται απλά να βάλεις τους σκληρούς μέσα και να δουλεψει

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,968
Αθηνα
Σχετικά με τα μοντέλα που λες, η πιο σημαντικη διάφορα πιστεύω ότι είναι το usb3. Αν εχεις σκοπό να είναι απλά κουτί που θα πετάς μέσα πράγματα και κατεβαστηρι,τοτε ίσως το φτηνότερο σε καλύπτει.

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,968
Αθηνα
Πάντως πριν αγοράσεις ρίξε μια ματια σε hp micro n54 που μπορείς να του βάλεις xpenology. Αξίζει! Επίσης αν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις plex ξεχνά τα 2 μικρά. Transcoding ίσως αλλά αμφιβάλλω, να μπορεί να κανει το πιο ακριβό. Στα λεω όλα αυτά έχοντας ένα 212j και ένα hp που τρέχει DSM/xpenology 4.3

KSaraf

New member
2 September 2011
77
Δίσκους θα αγοράσω καινούριους, σκεφτόμουν τους red της WD. Τα data είναι διάσπαρτα σε διάφορους δίσκους (εξωτερικούς και εσωτερικούς) οπότε θα συγκεντρωθούνε. Η βασική λειτουργία του θα είναι data storage και κατεβαστήρι. Plex δεν νομίζω να βάλω, έχω ένα Popcorn A-400 στο σαλόνι και ενα WDTV (αθάνατο!!!) για το υπνοδωμάτιο. Αργότερα σκέφτομαι να βάλω στο σαλόνι ενα mac mini, καθότι δεν παίζει πλέον desktop στο σπίτι, και να του βάλω xbmc πάνω. Για το hp micro που μου λες δεν θέλω να πειραματιστώ πολύ, οπότε πάω προς πιο ετοιμη λύση.

vman

Senior Member
15 September 2012
697
Δίσκους θα αγοράσω καινούριους, σκεφτόμουν τους red της WD. Τα data είναι διάσπαρτα σε διάφορους δίσκους (εξωτερικούς και εσωτερικούς) οπότε θα συγκεντρωθούνε. Η βασική λειτουργία του θα είναι data storage και κατεβαστήρι. Plex δεν νομίζω να βάλω, έχω ένα Popcorn A-400 στο σαλόνι και ενα WDTV (αθάνατο!!!) για το υπνοδωμάτιο. Αργότερα σκέφτομαι να βάλω στο σαλόνι ενα mac mini, καθότι δεν παίζει πλέον desktop στο σπίτι, και να του βάλω xbmc πάνω. Για το hp micro που μου λες δεν θέλω να πειραματιστώ πολύ, οπότε πάω προς πιο ετοιμη λύση.

περίπου έτσι είμαι και εγώ και με ένα ds212j κάνω άριστα τη δουλειά μου

Φανερός Πράκτωρ

Established Member
12 January 2014
179
Lausanne, CH
Δεν θέλεις redundancy; Με 2 δίσκους ή θα περιοριστείς στα 4gb μια που ο δεύτερος θα είναι mirror του πρώτου ή άμα σκάσει ένας απο τους δυο τότε bye bye δεδομένα.

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Για καλυτερη ενημέρωση στο synology forum απο οπου προέρχεται και το κείμενο..

Last edited:

vman

Senior Member
15 September 2012
697
αξίζουν τόσα χρήματα για να μην χάσουμε ταινίες και μουσικές που είναι πλέον (και στο μέλλον ακόμη περισσότερο) διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή με ένα κλικ;
για τα πραγματικά κρίσιμα δεδομένα βάζεις και ένα usb εξωτερικό και κάνεις ένα backup κάθε βράδυ (προγραμματίζεις το synology να κάνει τη δουλειά, τα έχει έτοιμα αυτά) και πιο σημαντικό θεωρώ τα 80 ευρώ που έδωσα και πήρα ένα ups που συνδέεται με usb με το ds και έτσι όποτε κάνει διακοπή ρεύματος αυτό κλείνει ομαλά αν δεν επανέλθει σε λίγη ώρα.

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Για κάποιους ναι για άλλους οχι. Καποια μπορεί να τα ξαναβρεις καποια αλλα ποτε.. Ειδικα αν ειναι σπάνια out of print κτλ

Γιώργος.Χ

Moderator
Staff member
23 June 2006
5,880
Αττική
Σκέφτομαι το DS213j για NAS γενικής χρήσης, κυρίως ταινίες και μουσική μιας και τα σημαντικά προσωπικά δεδομένα βρίσκονται σε διπλές κόπιες σε εξωτερικούς δίσκους. Αρχικά θα βάλω ενα δισκο WD red 2TB που ήδη υπάρχει και αργότερα ίσως προσθέσω ακόμα έναν.

Η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει εικόνα η προσωπική άποψη σχετικά με το επίπεδο θορύβου που κάνει ο ανεμιστήρας του μιας και το NAS θα τοποθετηθεί εντός επίπλου στο σαλόνι

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,113
Εν γένει δεν το λες κι αθόρυβο αν κι εχει mode χαμηλής λειτουργίας ανεμιστήρα

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,968
Αθηνα
Η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει εικόνα η προσωπική άποψη σχετικά με το επίπεδο θορύβου που κάνει ο ανεμιστήρας του μιας και το NAS θα τοποθετηθεί εντός επίπλου στο σαλόνι

Αν το κανεις αυτο, προσεχε παρα πολυ, ειδικα το καλοκαιρι, τις θερμοκρασιες των σκληρων δισκων. Αν ψαξεις σε φορουμ θα βρεις αρκετους που χτυπουσαν το κεφαλι τους στον τοιχο και δεν καταλαβαιναν τι πηγε στραβα. Τα κλειστα cabinets ειναι παρα πολυ ομορφα και σε γλυτωνουν και απο γκρινιες ;-) , αλλα το ελληνικο καλοκαιρι μπορει να ειναι επικινδυνο. Θεωρω οτι το επιπεδο θορυβου ενος nas δεν ειναι τετοιο που να προβληματισει. Οταν με το καλο το παρεις, κανε δοκιμη με το αυτι σου και αποφασιζεις. Αν παντως το βαλεις σε επιπλο φροντισε να ειναι τετοιο που να εχει εξαερισμο (π.χ. τρυπες απο πισω).