Synology DS212J

οκ ο δισκος,το βρηκα,μενει το ασυρματο τωρα.
Και μια παρατηρηση επ'αυτου,απ'το κινητο μου μεσω γουαι φαι,μπαινω κανονικα.

Re: Απάντηση: Synology DS212J

οκ ο δισκος,το βρηκα,μενει το ασυρματο τωρα.
Και μια παρατηρηση επ'αυτου,απ'το κινητο μου μεσω γουαι φαι,μπαινω κανονικα.

Μπαίνεις;;;Άρα δεν είναι θέμα του νας να κόβει κάποια ip η οποία δεν είναι η συγκεκριμένη της κάρτας ethernet.....
Όταν συνδέεσαι αποκλειστικά ασύρματα internet έχεις απο το pc, σωστά;
Προσπάθησε να απενεργοποιήσεις την σύνδεση με ethernet (βγάλε και το καλώδιο), συνδέσου αποκλειστικά ασύρματα και μετά τρέξε την εφαρμογή του Synology...Δε μπορεί να συνδέεται απο το κινητό μέσω wifi (και του κινητού το ίδιο router δίνει ip απο το ίδιο range) και να μη συνδέεται απο το pc σου, δεν εξηγείται, εκτός και αν έχει πρόβλημα η ασύρματη κάρτα δικτύου σου! Γι'αυτό ρωτάω αν έχεις internet όταν συνδέεσαι με wifi απο το pc. Πολύ περίεργο όλο το σκηνικό.....

η συνδεση μου στο ιντερνετ και για το πι σι και για το λαπτοπ ειναι ασυρματη,μονο για το ΝΑΣ εκανα συνδεση με καλωδιο λογω του οτι δεν συνδεοταν το ΝΑΣ διαφορετικα.
Στο πι σι εχω στικακι usb wi fi και το προβλημα ειναι το ιδιο.
Ασυρματα με το ΝΑΣ μονο το κινητο μου συνδεεται.

το δοκίμασα και εγώ τώρα που είδα το νήμα από το κινητό μέσω wifi και μπαίνει μια χαρά και έχει mobile version των σελίδων!!! εντυπωσιάστηκα!

Εβαλα νεο δισκο, τον εκανε check και οτι αλλο ηθελε, και στο storage manager τον δειχνει ως normal. Το θεμα ειναι οτι εννοειται πως εκανα expand the volume1 with additionsl hard disk....η διαθεσιμη ομως χωρητικοτητα που δειχνει στο file station μετα απο ολα αυτα ειναι (η πολυ μικρη πλεον) διαθεσιμη χωρητικοτητα του πρωτου δισκου. Δεν θα επρεπε να προστεθει και ο δευτερος δισκος και ειτε νσ φαινεται μεγαλυτερη διαθεσιμη χωρητικοτητα ή εστω να φαινεται ο δευτερος δισκος διαθεσιμος στο file station;
Εκανα και restart & hard reboot...
Καποια ιδεα, συμβουλη παρακαλω;

παρολο που εχω ορισει να σβηνουν οι δισκοι μετα απο δεκα λεπτα,δυστυχως δεν κλεινουν.
Καποιες φορες μετα απο ωρα μπορει να κλεισουν και μετα απο λιγο στο ασχετο,θα ξανανοιξουν.
Εννοειται οτι δεν υπαρχει καποια εφαρμογη να ''τρεχει'',εκτος απο τον sqeezebox server,ο οποιος δεν σερβιρει μουσικη για πολυ ωρα.
Αναγκαζομαι να το κλεινω τελειως,γιατι φοβαμαι οτι θα μου ρημαξει τους δισκους.

Αν έχεις ένα map στο PC σου η αλλού (smb) οι δίσκοι δεν σταματούν λόγω heartbeat.

Αν έχεις κάνει ένα map στο PC του είδους Χ: να μοντάρει το Synology οι δίσκοι δεν σταματούν γιατί το πρωτόκολλο SMB χρησιμοποιεί heartbeat στα μονταρισμένα drives για να δει αν υπάρχουν ανά πάσα στιγμή.
Επίσης αυτό που σκοτώνει τους δίσκους δεν είναι το να γυρίζουν αλλά τα πολλά επαναλαμβανόμενα σταματήματα/ξαναρχινίσματα και η θερμοκρασία. Ένας δίσκος που γυρίζει πάντα ζει περισσότερο από κάποιον άλλο που αρχίζει σταματάει συχνά.

Λοιπόν για να μην μένουν πράγματα στον αέρα.
Με το expand που έκανα στο volume1 που είχα φτιάξει με τον πρώτο δίσκο και με μορφή SHR (Synology hybrid Raid) κατάφερα να κάνω πλέον πλήρες το SHR ή αλλιώς RAID1 ή αλλιώς απλά ο δεύτερος δίσκος να είναι mirror του 1ου. Περίφημα, εγώ βέβαια δεν ήθελα να κάνω αυτό αλλά το κατάλαβα αργά. Η μόνη μου λύση ήταν να φτιάξω και δεύτερο volume και να είναι ανεξάρτητος ο δεύτερος δίσκος. Αν ήθελα αυτό που είχα στο μυαλό μου μια συνολική χωρητικότητα και των δύο δίσκων σε ένα volume τότε έπρεπε να είχα δύο δίσκους από την αρχή (ή να κάνω backup όλα τα data του ενός κάπου αλλού [που γ@μω το κέρατο μου]) και να ξαναστήσω από την αρχή το σύστημα με δύο δίσκους ως JBOD.
Οταν κάποια στιγμή βρεθεί δανεικός δεύτερος δίσκος θα το κάνω, για την ώρα θα μείνω με την παλιά χωρητικότητα και με την όποια ασφάλεια του raid1.

Κάτι άλλο τώρα αν μπορεί κάποιος να ρίξει λίγο φως. Παλεύω με webinars, δοκιμές χίλιες δυο, να κάνω remote access του NAS. Μέχρι στιγμής μία μόνο φορά κατάφερα να μπω από το DSfile από το android μου μέσω 3G...πια ούτε αυτό δεν μπαίνει, προσπαθώ και με κάτι άλλες εφαρμογές όπως το dsdownload αλλά τίποτα. Σέταρα εννοείται και από το EZinternet το router και τα services αλλά δεν τα καταφέρνω....τι θα μπορούσε να είναι αυτό που κάνω τελείως στραβά βρε παιδιά;

Με το expand που έκανα στο volume1 που είχα φτιάξει με τον πρώτο δίσκο και με μορφή SHR (Synology hybrid Raid) κατάφερα να κάνω πλέον πλήρες το SHR ή αλλιώς RAID1 ή αλλιώς απλά ο δεύτερος δίσκος να είναι mirror του 1ου. Περίφημα, εγώ βέβαια δεν ήθελα να κάνω αυτό αλλά το κατάλαβα αργά. Η μόνη μου λύση ήταν να φτιάξω και δεύτερο volume και να είναι ανεξάρτητος ο δεύτερος δίσκος. Αν ήθελα αυτό που είχα στο μυαλό μου μια συνολική χωρητικότητα και των δύο δίσκων σε ένα volume τότε έπρεπε να είχα δύο δίσκους από την αρχή (ή να κάνω backup όλα τα data του ενός κάπου αλλού [που γ@μω το κέρατο μου]) και να ξαναστήσω από την αρχή το σύστημα με δύο δίσκους ως JBOD.
Οταν κάποια στιγμή βρεθεί δανεικός δεύτερος δίσκος θα το κάνω, για την ώρα θα μείνω με την παλιά χωρητικότητα και με την όποια ασφάλεια του raid1.

Κάτι άλλο τώρα αν μπορεί κάποιος να ρίξει λίγο φως. Παλεύω με webinars, δοκιμές χίλιες δυο, να κάνω remote access του NAS. Μέχρι στιγμής μία μόνο φορά κατάφερα να μπω από το DSfile από το android μου μέσω 3G...πια ούτε αυτό δεν μπαίνει, προσπαθώ και με κάτι άλλες εφαρμογές όπως το dsdownload αλλά τίποτα. Σέταρα εννοείται και από το EZinternet το router και τα services αλλά δεν τα καταφέρνω....τι θα μπορούσε να είναι αυτό που κάνω τελείως στραβά βρε παιδιά;

Είναι πολλές οι παράμετροι, αλλά......δε δοκιμάζεις κανένα άλλο ρούτερ...στον Λάκη αυτό έφταιγε...

Πως να δοκιμάσω άλλο router, έχω αυτό που μου έχει δώσει η εταιρεία (CYTA) που μου παρέχει Internet και τηλεφωνία. Μπορώ έτσι απλά να αλλάξω router;
Θα τους πάρω αύριο και ένα τηλ να ρωτήσω αν αφήνουν να υλοποιηθεί το port forwarding στο router όπως το στήνουν...λες να μην; και τότε τι κάνουμε; αλλάζουμε εταιρεία πάροχο; και αν ναι, ποια εταιρεία επιτρέπει τέτοια κόλπα;

Πως να δοκιμάσω άλλο router, έχω αυτό που μου έχει δώσει η εταιρεία (CYTA) που μου παρέχει Internet και τηλεφωνία. Μπορώ έτσι απλά να αλλάξω router;
Θα τους πάρω αύριο και ένα τηλ να ρωτήσω αν αφήνουν να υλοποιηθεί το port forwarding στο router όπως το στήνουν...λες να μην; και τότε τι κάνουμε; αλλάζουμε εταιρεία πάροχο; και αν ναι, ποια εταιρεία επιτρέπει τέτοια κόλπα;

Η cyta όπως και όλες οι περισσοτερες αν οχι ολες οι εταιρίες παρέχουν port forward μέσω του router. Πρέπει να μπεις στο router και να ψάξεις, βρες κανένα οδηγό online, όχι απαραίτητα για synology

Αγορασα κ εγω 2ο σκληρο για να βαλω στο 212 μου κ η εμπειρια σου αποτελει οδηγο :)

και εγω ειχα αφησει την default επιλογη shr στον 1ο σκληρο κ ετσι τωρα που θελω να βαλω τον 2ο σκληρο (κ δεν με ενδιαφερει να εχω προστασια απο κρασαρισμα σκληρου) εχω μονο την επιλογη να κανω 2ο volume. Εχει κανεις ιδεα πως φαινεται αυτο μεσα στο file station? Σαν να εχεις 2 διαφορετικους σκληρους πανω σε ενα Pc?

Σχετικα με το remote access η λογικη ειναι

- ανοιγεις πορτες στο firewall του synology (προς ολα τα δικτυα)
- ανοιγεις πορτες στο ρουτερ πισω απο το οποιο ειναι το synology. Πολυ χρησιμο για αυτο ειναι το ακολουθο λινκ http://www.synology.com/support/faq_show.php?q_id=299
- χρησιμοποιεις την dynamic dns υπηρεσια για να δωσεις στατικη ip στο synology.
- εννοειται πως θα πρεπει να εχεις δωσει στατικο Ip κ εντος του δικτυου σου, γιατι αλλιως δεν εχει νοημα να ανοιξεις πορτες στο ρουτερ.

την ευκολια που σου προσφερει το dsm μεσω της επιλογης "router configuration" μαλλον θα πρεπει να την ξεχασεις γιατι υποστηριζει πολυ συγκεκριμενα ρουτερακια που δυσκολα να βρεθουν στην ελλαδα, οπου οι πιο πολλοι ειμαστε με τις μπακατελες που μας εδωσαν οι παροχοι μας. Εχω κ εγω cyta (το μαυρο πιρελλι που δινει στη vdsl) κ γινεται μια χαρα το remote access.

Ευχαριστώ.
Ναι θα φαίνονται σαν δύο ξεχωριστοί δίσκοι.
Αναλόγως τι θες να κάνεις μπορεί να σε βολεύει αυτό μπορεί και όχι.
π.χ. εγώ έχω το dune και έχω φτιάξει ένα folder movies στο οποίο μπαίνει το dune και βλέπει τις ταινίες. Παράλληλα χρησιμοποιώ το yadis. To interface που φτιάχνει το yadis για το dune πρέπει να είναι στο ίδιο φάκελο με τις ταινίες ώστε όπως τις βλέπεις μπροστά σου στο videowall να μπορείς και να τις παίξεις. Αν είναι σε διαφορετικό folder δεν μπορεί να πάει το dune από το ένα στο άλλο. Οπότε, εγώ για να κρατήσω την ίδια λειτουργικότητα θέλω αναγκαστικά την επιλογή JBOD όπου στην ουσία θα βλ´πεω ένα δίσκο με τη χωρητικότητα και των δύο (σχεδόν) ώστε στο shared folder που θα έχω τις ταινίες μου θα είναι πολύ μεγάλης χωρητικότητας. Τουλάχιστον έτσι το έχω καταλάβει...δεν το έχω κάνει ακόμη. Το σίγουρο είναι πως αν έχω δύο volumes σε κάθε δίσκο (δύο δίσκους δλδ, όπως μπορείς τώρα εσύ να φτιάξεις) θα πρέπει να χρησιμοποιώ τον ένα δίσκο για αποθήκευση των ταινιών και στον άλλο να έχω το παραπάνω folder αν θέλω να συνεχίσω με το yadis. Ισως να μην είναι και πολύ κακή ιδέα οι δύο ξεχωριστοί δίσκοι με τη λογική ότι το έναν το έχεις και δουλεύει συνέχεια ως κατεβαστήρι και τον άλλο για να σερβίρει μόνο (να δουλεύει λίγο λιγότερο δηλαδή). Επίσης όταν έχεις ένα volume με δύο δίσκους (JBOD) από ότι κατάλαβα ο ένας να τα παίξει πάνε περίπατο όλα τα data σου, ενώ στην άλλη περίπτωση των δύο χάνεις μόνο ότι υπάρχει στο δίσκο που την πατάει. Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο.

Θα δοκιμάσω αυτά που μου γράφεις να δω αν θα βγάλω άκρη γιατί σήμερα απελπιστικά και τα έκλεισα όλα.