Synology DS212J

Συγγνώμη που σας τα πρήζω αλλά δεν βγάζω άκρη...
Θέλω να κάνω backup ένα folder που είναι στο Laptop μου και λειτουργεί εντός του ίδιου δικτύου (home, κάτω από ένα router είναι όλα) στο σκληρό (ή και στον εξωτερικό σκληρό) του DS.
Αυτά που έχει η synology πάνω φαίνεται ότι είναι για να κάνεις backup αρχεία-φακέλους από το ds σε κάποιο άλλο ds ή σκληρό δίσκο. Προσπάθησα να φτιάξω και task απο το backup and restore που έχει στο mail menu αλλά οι επιλογές που έχει δεν μου δίνουν την δυνατότητα να δείξω το φάκελο στο laptop παρά μόνο φάκελους που είναι στο ds....είμαι λίγο (ως πολύ) newbie σε αυτά αλλά συνήθως όταν υπάρχει κάτι το βρίσκω...για αυτό ρώτησα ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε γιατί δεν φαίνεται να μπορεί να γίνει η δουλειά που θέλω από αυτά που έχει το synology πάνω, εκτός αν το έχω πιάσει τελείως λάθος το θέμα. Τα φώτα σας παρακαλώ.

χθες μου εβγαλε μηνυμα οτι ο πρωτος δισκος εχει φουλαρει και μου αναψε πορτοκαλι λαμπακι στο στατους.
Εχει σχεση το ενα με το αλλο;
Και αφου εχω και δευτερο δισκο,γιατι μου βγαζει προειδοποιηση οτι φουλαρε ο δισκος,μηπως πρεπει να κανω κατι χειροκινητα;

Re: Απάντηση: Synology DS212J

χθες μου εβγαλε μηνυμα οτι ο πρωτος δισκος εχει φουλαρει και μου αναψε πορτοκαλι λαμπακι στο στατους.
Εχει σχεση το ενα με το αλλο;
Και αφου εχω και δευτερο δισκο,γιατι μου βγαζει προειδοποιηση οτι φουλαρε ο δισκος,μηπως πρεπει να κανω κατι χειροκινητα;

Το λαμπακι εχει σιγουρα σχεση με το γεγονος οτι φουλαρε ο σκληρος. Οι δυο σκληροι τι volume εχουν φτιαξει; Αν ειναι raid 1 ή shr τοτε ο,τι υπαρχει στον εναν υπαρχει κ στον αλλον κ ετσι αν ειναι 2+2 τερα, η συνολικη διαθεσιμη χωρητικοτητα ειναι 2 τερα κ οχι 4. Για να δεις τι μορφη εχουν, πηγαινε storage manager κ δες στο Type τι λεει.

κοιταξα χθες ρε γαμωτο,αλλα δεν θυμαμαι,θα το κοιταξω παλι τ'απογευμα.
Ο ενας δισκος ειναι 500 γιγα κι ο αλλος 1 τερα.
Ρειντ 1 δεν πρεπει να ειναι,γιατι δουλευα για καποιο διαστημα τον εναν και στη συνεχεια του εβαλα και τον δευτερο.

τότε έχεις 500 γιγα μόνο, τα υπόλοιπα του δεύτερου δίσκου πάνε περίπατο στο raid 1.

To dsm της synology απο οτι εχω δει απο default οταν βαζεις δισκο το περναει σε SHR. Αυτο ειναι ενα εξελιγμενο raid 1 με σκοπο να μην χανεις χωρητικοτητα σε μιγμα σκληρων διαφορετικων μεγεθων. http://forum.synology.com/wiki/index.php/What_is_Synology_Hybrid_RAID%3F

Πιο αναλυτικα στο λινκ απο πανω, αλλα απο οτι εχω καταλαβει (ας με διορθωσει καποιος):

- αν ξεκινησεις με 500αρι κ μετα βαλεις 1 τερα, κοβει τον 1 τερα σε 2 κομματια των 500 κ κανει raid 1 με τα 2 500αρια κ το 2ο 500αρι του "μεγαλου" μενει μονο του χωρις "προστασια". Αρα δηλαδη εχεις συνολικο οφελιμο 1 τερα (ενω σε ενα κλασσικο raid 1 θα ειχες 1 τερα). Εσυ αυτο θα εχεις κανει, γιατι να ξεκινησεις με 1tera κ να προσθεσεις μικροτερο δεν γινεται με shr.

πρωτα ξεκινησα με τον 500αρη και μετα εβαλα τον μεγαλο.
Τι πρεπει να κανω για να ''δει'' ολο το μεγεθος των δισκων,δηλαδη συνολο 1,5 τερα;

Re: Απάντηση: Synology DS212J

πρωτα ξεκινησα με τον 500αρη και μετα εβαλα τον μεγαλο.
Τι πρεπει να κανω για να ''δει'' ολο το μεγεθος των δισκων,δηλαδη συνολο 1,5 τερα;

Θα σε στενοχωρησω τωρα καθως δεν υπαρχει τροπος 1κλικ να το κανεις αυτο. Θα πρεπει να βγαλεις τον μεγαλο σκληρο απο το array (ειτε φυσικη απομακρυνση - ξεβιδωμα) ειτε αν υπαρχει καμμια επιλογη dismount/remove κατι τετοιο. Μετα κανεις φορματ τον μεγαλο κ τον ξαναβαζεις διαλεγοντας ομως οχι shr/raid 1. Εναλλακτικα μπορεις να κανεις create volume κ να τον βαλεις χωρια σε 2o volume (οποτε κ το dsm θα τον βλεπει σε δευτερο ξεχωριστο σκληρο).

Η λογικη αυτη ειναι, επειδη ομως δεν το εχω κανει ο ιδιος, δεν μπορω να σου πω ΑΚΡΙΒΩΣ τα βηματα. Αν θελεις να τους βλεπεις κ τους 2 μαζι ως 1.5 τερα τοτε ειναι ακομα πιο ταλαιπωρια η ολη ιστορια, γιατι θα πρεπει να φορμαρεις ΚΑΙ τον μικρο κ να ξεκινησεις απο την αρχη, ασε που θα εχεις κ το μειονεκτημα οτι αν "χτυπησει" ο ενας απο τους δυο σκληρους, θα χασεις ολα τα δεδομενα (νομιζω, ας με διορθωσει κανεις σε ατο το σημειο).

Καλησπερα! Ενδιαφερομαι να αγορασω ups ωστε να προστατευσω το 212 μου κ ενα pc που δουλευει ως plex server. Με ενδιαφερει το ups να συνεργαζεται με το dsm, ωστε το 212 να λαμβανει σημα απο το ups κ να κλεινει μονο του. Απο το σαιτ της synology ειδα λιστα με τα "συμβατα" ups, αλλα επειδη ειναι πιο προσανατολισμενοι σε αμερικη (απο οτι καταλαβαινω) δεν βγαζω ακρη με τα μοντελα (προς apc μερια κοιταζα).

Εχει κανενας να προτεινει κατι το οποιο το αναγνωριζει το dsm κ δεν θα μου "σπασει" κ τον τραπεζικο λογαριασμο (περιπου 150 ευρω σκεφτομουν). Δεν με νοιαζει η αυτονομια, θελω απλα να εχει 2-3' τοσο οσο χρειαζεται για να γινει φυσιολογικο shut down.
Επισης, εχει κανεις αυτο http://www.plaisio.gr/controls/searchengine/guidedsearch.aspx?field.ManuTitleCombo=APC%20BR550Gi%20UPS%20(Line%20Interactive%2C%20550VA)%20(UPS)&actual=apc? Θα με βολευε πολυ γιατι εχω πιστωτικο στο πλαισιο κ θα μου ερθει τσαμπα :Banane0:

Έχω το συγκεκριμένο, κανένα πρόβλημα. Για DS212 θα έχει μεγάλη αυτονομία...

Έχω το συγκεκριμένο, κανένα πρόβλημα. Για DS212 θα έχει μεγάλη αυτονομία...

Ευχαριστω πολυ! Για σενα πηγαινε αυτο το ποστ γιατι ειχα δει απο την υπογραφη σου οτι εχεις το συγκεκριμενο ups. Προσπαθησα να επικοινωνησω με pm αλλα τα εχεις απενεργοποιημενα. Ευτυχως ομως παρακολουθεις το thread κ πηρα την απαντηση μου!

ρε παιδια,τι σημαινει αυτο,πρεπει να απεγκαταστησω τον σκουιζ σερβερ που ''τρεχει'' στο ΝΑΣ;

Attachments

• ΝΑΣ.jpg
    ΝΑΣ.jpg
    47.7 KB · Views: 104
μια τρυπα στο νερο εκανα!
εβγαλα το δισκο,τον φορμαρα,τον ξαναβαλα στο ΝΑΣ και η μονη επιλογη που ειχα,ηταν το basic,προχωρησα ετσι,αλλα το αποτελεσμα το ιδιο!
1τερα αχρηστευμενο!
Τι να κανω βρε παιδια;
Πως θα κανω ενεργο το δευτερο δισκο;

ενος κακου,μυρια επονται...
χαθηκε ο φακελος με ολες τις ταινιες μου,ο δισκος εξακολουθει να ειναι γεματος,αλλα οι ταινιες αφαντες.
Καμμια ιδεα;

Φτιαξε έναν φάκελο με το ίδιο όνομα που ήταν οι ταινίες.. Αν δεν υπάρχει ήδη.