Σύνοψη καλύτερων μοντέλων LCD/Plasma σε 40"-42"

dpoly

Senior Member
19 June 2006
317
Αθήνα
Eπειδή λόγω περιορισμένου χρόνου δεν μπορώ να παρακολουθήσω όσο θα ήθελα όλα τα thread για τηλεοράσεις, να ρωτήσω ποιά μοντέλα είναι αυτή τη στιγμή τα "καλύτερα" στις 40"-42" σε LCD ή Plasma;

Plasma πλεονεκτήματα - χαμηλή τιμή - ωραία χρώματα , Μειονεκτήματα στάσιμη εικόνα = burn in άρα ακατάλληλο για κονσόλα ή pc

LCD πλεονεκτήματα - κονσόλα ή pc - μειονεκτήματα τα καλά μοντέλα είναι άνω των 1500 ευρώ ...

Σε LCD η Sony 40D3000 παίρνει πολύ καλά σχόλια και εδώ στο Avclub και σε τεστ αξιόπιστων πηγών (όσο μπορούμε να το ισχυριστούμε βάβαια αυτό)

Σε Plasma θα ψήφιζα Panasonic 42PX70E και αυτή με ανάλογες περγαμηνές...

Σε LCD η Sony 40D3000 παίρνει πολύ καλά σχόλια και εδώ στο Avclub και σε τεστ αξιόπιστων πηγών (όσο μπορούμε να το ισχυριστούμε βάβαια αυτό)

Συμφωνώ και εναλλακτικά θα πρότεινα και την Samsung LE40M86 (1080p)
Σε plasma η Panasonic PX70 ειναι λαβράκι για την τιμή της...

Εαν θελεις το απόλυτο (τώρα) και μπορείς (θέλεις) να πληρώσεις πολλά η λύση είναι Pioneer -bye- -bye-

απολυτα συμφωνος.

προσωπικα 42px70 επειδη με ενδιαφερει μονο σαν τηλεοραση και οχι σαν μονιτορ.

Last edited:
Είναι πάντως σκληρή η μάχη μεταξύ 42PX70 και 40D3000...

Εγώ πάντως δυο μήνες το σκέφτομαι και δε βγάζω άκρη. Ένα κλίκ προς την panasonic είμαι αλλά απόφαση δε βλέπω να παίρνω...μάλλον θα περιμένω την εξέλιξη των τιμών. Πιστεύω θα κατρακυλίσουν τους επόμενους μήνες.

Απάντηση: Re: Σύνοψη καλύτερων μοντέλων LCD/Plasma σε 40"-42"

Είναι πάντως σκληρή η μάχη μεταξύ 42PX70 και 40D3000...

Εγώ πάντως δυο μήνες το σκέφτομαι και δε βγάζω άκρη. Ένα κλίκ προς την panasonic είμαι αλλά απόφαση δε βλέπω να παίρνω...μάλλον θα περιμένω την εξέλιξη των τιμών. Πιστεύω θα κατρακυλίσουν τους επόμενους μήνες.

Και εγω στην ιδια φαση ειμαι.
42PX70 ή 40D3000 ή 37RD2E

Ισως απο Σεπτεμβρη παρω την αποφαση μετα απο σχετικες μειωσεις τιμων (αν δεν βγουν και νεα μοντελα)

Δημήτρη αν (λέμε τώρα...) αν τελοςπάντων αποφασίσεις κάτι, βάση κάποιου κριτηρίου, πές μου κι εμένα...

:chinscratch: :chinscratch: :chinscratch:

H RD2 θα ειχε τυχη στην αγορα αν ηταν 200-300 ευρω πιο φθηνη απο την D3000 (οπως συμβαινει σε αλλες χωρες). Με τρεις ιντσες λιγοτερες και πιο υψηλη τιμη τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα.

Απάντηση: Re: Σύνοψη καλύτερων μοντέλων LCD/Plasma σε 40"-42"

H RD2 θα ειχε τυχη στην αγορα αν ηταν 200-300 ευρω πιο φθηνη απο την D3000 (οπως συμβαινει σε αλλες χωρες). Με τρεις ιντσες λιγοτερες και πιο υψηλη τιμη τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα.

Το ξερω και γι' αυτο την εχω σαν 3η επιλογη.
Ειναι ομως και η πιο design-ατη απο τις 3 (προσωπικη γνωμη παντα)
Τα εχετε ηδη πει για την τιμολογιακη πολιτικη της SHARP.
Δεν περιμενω μειωση στην RD2 αλλα στην D3000.
Και σαν προσωπικο αποθημενο, δεν ηθελα ποτε PLASMA.

Συμφωνώ και εναλλακτικά θα πρότεινα και την Samsung LE40M86 (1080p)
Σε plasma η Panasonic PX70 ειναι λαβράκι για την τιμή της...

Εαν θελεις το απόλυτο (τώρα) και μπορείς (θέλεις) να πληρώσεις πολλά η λύση είναι Pioneer -bye- -bye-

Είναι μέσα και στις δικές μου επιλογές, ωστόσο είναι λίγο "αλμυρή", σε τιμή ένεκα του 1080p.

Η Panasonic PX70 ειναι περίπτωση φοβερή.:worshippy:

Re: Απάντηση: Re: Σύνοψη καλύτερων μοντέλων LCD/Plasma σε 40"-42"

Εγω ημουν μεταξυ της PX70 και D3000 και διαλεξα την δευτερη για τους εξης λογους:

H Sony υποστηριζει 24p , δεν εχει ανακλασεις , εχει πιο καλη επεξεργασια εικονας (upscaling , de-intelacing) , δεν θα παρουσιασει σε καμια περιπτωση image retention , εχει 3 HDMI (αντι για 2) , εχει αναλυση (aspect ratio) 16:9 ενω η Panasonic εχει 4:3 (1024x768).

Η Panasonic απο την αλλη εχει λιγο καλυτερο contrast και λογω του γυαλιου κρυβει και καποιες απο τις ατελειες στο τηλεοπτικο σημα.

…Γιάννη, άσε γιατί χθες βραδύ έφαγα μια σφαλιάρα περιωπής… εδώ και λίγο καιρό έχω πιστή ότι ΟΚ οι LCD έχουν ισοφαρίσει το παιχνίδι σε σχέση με τις plasma… έτσι είχα επικέντρωση το ενδιαφέρον μου στην σειρά D3000 της Sony… χθες πήγα στο σπίτι ενός φίλου που αγόρασε 2η TV μια και ήθελε να φτιάξει και ένα καθαρά δικό του χώρο (όχι στο κύριος καθιστικό) πηρέ λοιπόν μια 46W2000 μια και έπεσε στο παραμύθι των 1080p αντί τις 46D3000 που του πρότεινα…την έβαλε στη πρίζα και άρχισε τα παραπόνα για την εικόνα… εεε είχε δίκιο ο χριστιανός γιατί όταν τη μεταφέραμε στο άλλο δωμάτιο δίπλα στην Pany 42'' TH-42PX70 η ριμάδα η Panasonic έπαιζε καλύτερα σε τηλεοπτικό σήμα… τελικά αν δεν συγκρίνεις δίπλα δίπλα δυο TV με τις ιδιες συνθήκες θεάσεις άκρη δεν βγάζεις… (πάντοτε μιλάμε για μικρολεπτομέρειες…μη φανταστείτε τίποτα αρκούδες και θηρία διαφορές…) και σκεφτείτε ότι αγόρασε τη Panasonic χωρίς να τη δει μια και ήταν δώρο γάμου…

Αν είναι εύκολο να μου πείτε και μένα ποιός του έκανε δώρο την τιβί ...να τον καλέσω και στον δικό μου γάμο...

Re: Απάντηση: Σύνοψη καλύτερων μοντέλων LCD/Plasma σε 40"-42"

Αν είναι εύκολο να μου πείτε και μένα ποιός του έκανε δώρο την τιβί ...να τον καλέσω και στον δικό μου γάμο...

Aν και off topic ...welcome to the club!!!!-bye-

…την έβαλε στη πρίζα και άρχισε τα παραπόνα για την εικόνα… εεε είχε δίκιο ο χριστιανός γιατί όταν τη μεταφέραμε στο άλλο δωμάτιο δίπλα στην Pany 42'' TH-42PX70 η ριμάδα η Panasonic έπαιζε καλύτερα σε τηλεοπτικό σήμα… τελικά αν δεν συγκρίνεις δίπλα δίπλα δυο TV με τις ιδιες συνθήκες θεάσεις άκρη δεν βγάζεις…

O λογος που δεν αγορασα την W2000 η την Μ86 ειναι η αποδoση σε τηλεοπτικο σημα. Οσο μεγαλυτερη η αναλυση τοσο χειροτερη η αποδοση σε SD.

H D3000 φαινεται να ειναι ενας πολυ καλος συνδυασμος αποδοσης SD και HD.

Σε κανα χρονο μπορει να μου την βαρεσει και να παρω και καμια πλασμα ποιος ξερει.:flipout:

Last edited:
εγω λεω αντι να τα ριχνουμε στις τηλεορασεις θα πρεπε καλυτερα να καταργησουμε τα ελληνικα κ@λ@καναλα που εχουν μεινει 20 χρονια πισω στο σημα που εκπεμπουν...και τα δορυφορικα sd ειναι πως γινεται αυτα να δειχνουν αψογα?