Συνταγή για HTPC

Να πω κάτι κουφό ?????

Όταν εγκατέστησα τους driver της ATI (7.1),
το HTPC ήταν συνδεδεμένο με VGA.
Κατά την διαδικασία εγκατάστασης κάτι λέει
για την VGA αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς.
Λέτε να έχει σχέση αυτό ???

Μήπως να τους ξηλώσω και να δοκιμάσω από
την αρχή με συνδεδεμένο το HTPC στην HDMI
ή τσάμπα κόπος?

Μπορεί να πέταξα βλακεία, αλλά τι να κάνω ο δόλιος.
Έχω εδώ και 2 ημέρες που παλεύω με το ίδιο πράγμα
και δεν προχωράω παρακάτω:frown:

Last edited:
Να πω κάτι κουφό ?????

Όταν εγκατέστησα τους driver της ATI (7.1),
το HTPC ήταν συνδεδεμένο με VGA.
Κατά την διαδικασία εγκατάστασης κάτι λέει
για την VGA αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς.
Λέτε να έχει σχέση αυτό ???

Μήπως να τους ξηλώσω και να δοκιμάσω από
την αρχή με συνδεδεμένο το HTPC στην HDMI
ή τσάμπα κόπος?

Μπορεί να πέταξα βλακεία, αλλά τι να κάνω ο δόλιος.
Έχω εδώ και 2 ημέρες που παλεύω με το ίδιο πράγμα
και δεν προχωράω παρακάτω:frown:

Επειδή έχουμε την ίδια κάρτα γραφικών, έκανα κι εγώ πειράματα με την 7.2 αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Τελικά γύρισα στην έκδοση που έχει το συνοδευτικό CD (η 7.1 είναι? δεν θυμάμαι).

Το πρόβλημα τώρα ποιο ακριβώς είναι? Έχεις Overscan ή όχι στην 1920Χ1080?

Επειδή έχουμε την ίδια κάρτα γραφικών, έκανα κι εγώ πειράματα με την 7.2 αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Τελικά γύρισα στην έκδοση που έχει το συνοδευτικό CD (η 7.1 είναι? δεν θυμάμαι).

Το πρόβλημα τώρα ποιο ακριβώς είναι? Έχεις Overscan ή όχι στην 1920Χ1080?

Nectar,

overscan στην 1920Χ1080 δεν έχω πλέον
(λύθηκε με το Full Pixel Mode),
απλά τα γράμματα σε όλα τα προγράμματα
(είτε στον Internet Explorer, είτε στο
utorrent είτε είτε είτε δηλαδή παντού) είναι
κατεστραμμένα (υπερβολικά αχνά).
Με το ζόρι τα διαβάζεις.

Χωρίς το full pixel mode έχεις Overscan ή Underscan σε αυτή την ανάλυση?

Overscan (δηλαδή μαύρο περιθώριο περίπου 1,5 εκ. γύρω γύρω)
Ελπίζω να το λέω σωστά γιατί underscan δεν ξέρω τι είναι.

Επίσης, στην ανάλυση 1920Χ1080 με το Full Pixel Mode
έχω διαφορετικό αποτέλεσμα στα 50Ηz (εκεί παίζει
σωστά και γεμίζει το κάδρο ακριβώς) και διαφορετικό
αποτέλεσμα στα 60Hz (δεν θυμάμαι ακριβώς εάν αφήνει
περιθώρια ή εάν το desctop γίνεται μεγαλύτερο από την
οθόνη μου).

Παιδες, οπως λεει η σοφη παροιμια : "Τα μεταξωτα βρακια θελουν επιδεξιους κ@λους"...
Κοινως, Αλεξη μου, κανε υπομονη και μην απογοητευσαι με το παραμικρο..Οταν σεταριστει σωστα το HTPC, θα σε αποζημιωσει με την εικονα του..Δεν ειναι ομως desktop plug n play, ειδικα σε θεματα κλειδωματων με ιδιοτροπες τηλεορασεις..
Επι της ουσιας, βαλε το powerstrip και επελεξε μια απο τις predifined custom resolutions 1080p 50/60 CIE. Μπορει να σου λυσει το θεμα..

Αλεξη ελα απο δω να σε χαστουκισω.............:slapface:

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ειπαμε.....

πρεπει να το δεις σαν μια δυσκολη γκομενα.......

περιμενες να πεσει στο κρεββατι απο την πρωτη μερα ?? .......θελει δουλεια το πραγμα....
στο τελος ομως θα κυκλοφορεις με την κορυφη και οχι με οτι βρηκες μπροστα σου....

ΥΓ καλα μονο να δεις σε SD την διαφορα απο το 696 θα σου σηκωθει η τριχα

Re: Απάντηση: Συνταγή για HTPC

Παιδες, οπως λεει η σοφη παροιμια : "Τα μεταξωτα βρακια θελουν επιδεξιους κ@λους"...
Κοινως, Αλεξη μου, κανε υπομονη και μην απογοητευσαι με το παραμικρο..Οταν σεταριστει σωστα το HTPC, θα σε αποζημιωσει με την εικονα του..Δεν ειναι ομως desktop plug n play, ειδικα σε θεματα κλειδωματων με ιδιοτροπες τηλεορασεις..
Επι της ουσιας, βαλε το powerstrip και επελεξε μια απο τις predifined custom resolutions 1080p 50/60 CIE. Μπορει να σου λυσει το θεμα..

Thanks Τάκη.

Το περίμενα ότι δεν θα ήταν εύκολο
και είχα προετοιμάσει τον ευατό μου
για "γολγοθά" αλλά και στο τέλος "ΑΝΑΣΤΑΣΗ":grinning-smiley-043 .
Απλά αυτό που με ξενέρωσε ήταν ότι το
πρόβλημα που έχω φαινομενικά είναι πολύ
απλό (πολύ σπαστικό όμως).

Θα δοκιμάσω το powerstrip και θα σας ενημερώσω.

Και γιατί δε θέλεις τα 50Hz?

Θάνο,
δεν με πειράζουν τα 50 Hz. Απλά και εκεί υπάρχει το πρόβλημα με τα γράμματα.

Αλεξη ελα απο δω να σε χαστουκισω.............:slapface:

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ειπαμε.....

πρεπει να το δεις σαν μια δυσκολη γκομενα.......

περιμενες να πεσει στο κρεββατι απο την πρωτη μερα ?? .......θελει δουλεια το πραγμα....
στο τελος ομως θα κυκλοφορεις με την κορυφη και οχι με οτι βρηκες μπροστα σου....

ΥΓ καλα μονο να δεις σε SD την διαφορα απο το 696 θα σου σηκωθει η τριχα

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:
Μπράβο Dr. με έκανες και γέλασα.
Ρίξε μου και άλλες, μπας και κουνηθεί το κεφάλι μου και ηρεμήσω.
Λέγε μου τέτοια για το 696 να ανεβαίνω:grinning-smiley-043

Υπομονή λοιπόν...
Βάλε το Powerstrip και ψάξε το... Οι Sony γενικά είναι ιδιότροπες στις "συναναστροφές" τους με pc...
Επίσης κράτα το θετικό ότι ακόμα και χωρίς την crystal clear εικόνα (που από ότι φαίνεται δεν έχεις λόγω έλλειψης 1:1 pixal mapping), στα 50Hz ας πούμε με τα "περίεργα" γράμματα είμαι σίγουρος ότι η εικόνα που παίρνεις βλέποντας DVD με τους οδηγούς του φόρουμ είναι ήδη εκπληκτική...
Άρα έχεις εξασφαλίσει ακόμα κι έτσι το άριστο και απλά πάμε για το "απόλυτο"...

Overscan (δηλαδή μαύρο περιθώριο περίπου 1,5 εκ. γύρω γύρω)
Ελπίζω να το λέω σωστά γιατί underscan δεν ξέρω τι είναι.

Επίσης, στην ανάλυση 1920Χ1080 με το Full Pixel Mode
έχω διαφορετικό αποτέλεσμα στα 50Ηz (εκεί παίζει
σωστά και γεμίζει το κάδρο ακριβώς) και διαφορετικό
αποτέλεσμα στα 60Hz (δεν θυμάμαι ακριβώς εάν αφήνει
περιθώρια ή εάν το desctop γίνεται μεγαλύτερο από την
οθόνη μου).

Αυτό που λες είναι underscan. Δηλαδή η εικόνα σου δεν γεμίζει το desktop. Overscan είναι όταν η εικόνα σου βγαίνει εκτός desktop (οπότε χάνεις εικόνα)

Δοκίμασες να φτιάξεις custom resolution? Δεν θα έχει καμία επίπτωση ούτε στις ταινίες ούτε στις φωτογραφίες. Έτσι τουλάχιστον έχω καταλάβει...

Υπομονή λοιπόν...
Βάλε το Powerstrip και ψάξε το... Οι Sony γενικά είναι ιδιότροπες στις "συναναστροφές" τους με pc...
Επίσης κράτα το θετικό ότι ακόμα και χωρίς την crystal clear εικόνα (που από ότι φαίνεται δεν έχεις λόγω έλλειψης 1:1 pixal mapping), στα 50Hz ας πούμε με τα "περίεργα" γράμματα είμαι σίγουρος ότι η εικόνα που παίρνεις βλέποντας DVD με τους οδηγούς του φόρουμ είναι ήδη εκπληκτική...
Άρα έχεις εξασφαλίσει ακόμα κι έτσι το άριστο και απλά πάμε για το "απόλυτο"...

Η εικόνα είναι πραγματικά super,
αλλά δυστυχώς προς το παρόν μόνο η εικόνα.
Τα "άλλα" είναι για κλάματα.

Θα το παλέψω το απόγευμα με το PowerStrip.

Από ποια έκδοση PowerStrip και πάνω να ψάξω?

Δεν ξέρω αν το ανέφερε κάποιος ήδη, αλλά την ψύκτρα της CPU δεν την έχεις τοποθετήσει με τον βέλτιστο τρόπο.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να την περιστρέψεις 90 μοίρες δεξιά έτσι ώστε να ρίχνει αέρα έξω από του κουτί (δημιουργώντας ρεύμα) και μάλιστα από τις διπλές εξόδους των ανεμιστήρων και όχι την μονή (από την οποία ‘τραβάει’ τώρα).

Επίσης αν μπορείς να βάλεις και κάποια ανεμιστήρια μπροστά από τους δίσκους να τραβάνε προς το εσωτερικού του κουτιού θα ήταν το καλύτερο.

Το ζητούμενο γενικά δεν είναι να βάζουμε αέρα από παντού στο κουτί αλλά να δημιουργούμε ρεύμα.

Δεν ξέρω αν το ανέφερε κάποιος ήδη, αλλά την ψύκτρα της CPU δεν την έχεις τοποθετήσει με τον βέλτιστο τρόπο.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να την περιστρέψεις 90 μοίρες δεξιά έτσι ώστε να ρίχνει αέρα έξω από του κουτί (δημιουργώντας ρεύμα) και μάλιστα από τις διπλές εξόδους των ανεμιστήρων και όχι την μονή (από την οποία ‘τραβάει’ τώρα).

Επίσης αν μπορείς να βάλεις και κάποια ανεμιστήρια μπροστά από τους δίσκους να τραβάνε προς το εσωτερικού του κουτιού θα ήταν το καλύτερο.

Το ζητούμενο γενικά δεν είναι να βάζουμε αέρα από παντού στο κουτί αλλά να δημιουργούμε ρεύμα.

Thanks Σύριε για την συμβουλή. Θα το κοιτάξω.

Επίσης, βεβαιώσου ότι δεν είναι ενεργοποιημένο το ClearType στα Windows, πράγμα που θα σου "σκότωνε" την ευκρίνεια στα γράμματα.

Δημήτρη,

λές να φταίει και αυτό?
Από που θα το τσεκάρω?

Επειδη εχω συνδεσει και εγω pc στην 40X2000 προσπαθω να καταλαβω το προβλημα σου. Τα γραματα ειναι μικρα ή απλα δεν ειναι καθαρα?

Δημήτρη,

λές να φταίει και αυτό?
Από που θα το τσεκάρω?

Αν είναι ενεργοποιημένο, σίγουρα σε "χαλάει" οπτικά..

Λοιπόν, δεξί κλίκ στην επιφάνεια εργασίας, Properties, Appearance, Effects.., βλέπεις στο δεύτερο κουτάκι αν λέει ClearType.

Επειδη εχω συνδεσει και εγω pc στην 40X2000 προσπαθω να καταλαβω το προβλημα σου. Τα γραματα ειναι μικρα ή απλα δεν ειναι καθαρα?

Silent και τα δύο.

Για να δείς τί λένε πρέπει να κολλήσεις
το πρόσωπο στην οθόνη, αλλά ακόμα
και τότε με πολύ δυσκολία τα διαβάζεις
γιατί δεν είναι καθαρά.

Αν είναι ενεργοποιημένο, σίγουρα σε "χαλάει" οπτικά..

Λοιπόν, δεξί κλίκ στην επιφάνεια εργασίας, Properties, Appearance, Effects.., βλέπεις στο δεύτερο κουτάκι αν λέει ClearType.

Δημήτρη,

θα το δω και αυτό. Το τσέκαρα στο PC στη δουλειά
(που δεν ήταν ενεργοποιημένο) και πραγματικά με
χαλάει το οπτικό αποτέλεσμα, όχι βέβαια στο βαθμό
του θέματος που έχω στο HTPC.

Για αρχη μπορεις απο τα properties να κανεις View Large Icons για τα εικονιδια. Στις σελιδες στο internet για να μεγαλωσεις τα γραματα πατωντας ctrl και γυρνοντας την μπιλια στο mouse μεγαλωνουν τα γραματα επισης.