Σύντομη παρουσιαση-κριτικη του ATC cda2mk2

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
1,424
Αχαρνες Αττικης.
Το κουτί της συσκευής δε με ενθουσίασε ούτε όμως με απογοήτευσε.Θα έλεγα ότι είναι λίγο πιο ποιοτικό και στιβαρό από το αντιστοιχο ενός Εxposure.Επισης θα περίμενα καλύτερης ποιότητος βύσματα.
Εργονομικά,είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.Η οθόνη είναι πολύ μικρή και δυσανάγνωστη και γίνεται ευανάγνωστη μόνο για 3 δευτερόλεπτα όταν πατω κάποιο πλήκτρο.Το τηλεχειριζόμενο περιστροφικό κουμπί της έντασης δεν έχει φωτεινή ένδειξη ούτε έχει ανταπόκριση στην οθόνη.Στην οθόνη εμφανίζονται μόνο ο αριθμός του τρέχοντος τραγουδιου και η διάρκεια του.Τιποτα άλλο! Η αντίδραση στο διάβασμα του cd(δεν παιζει sacds) όπως και στην αλλαγή τραγουδιών είναι αργή.Δεν υπάρχει προγραμματισμός τραγουδιών.Τα βασικά πλήκτρα βρίσκονται κάτω από το συρτάρι με αποτέλεσμα όταν αυτό είναι ανοικτό να έχω δύσκολη πρόσβαση σ' αυτά.Η υποδοχή ακουστικών βρίσκεται στο πίσω μέρος.Για ν' ανοίξει και να κλείσει το συρτάρι από το τηλεχειριστήριο πρέπει να κρατώ πατημένο το stop για μερικά δευτερόλεπτα.Ουφ!
Αν δεν απογοητευτειτε απ' όλα αυτά θα απολαύσετε ήχο που ενώ απέχει από τον παραδοσιακο-ουδετερο ηχο της ATC,το κάνει με τέτοιο τρόπο που μ' αφήνει πολύ ικανοποιημένο.Να οφείλεται στο AKM;Πολύ δυναμικό,σωματωδες σε σημείο να νομίζω ότι το Twenty23 έγινε Twenty24,χωρίς ίχνος προβολικοτητας.Μεγαλη εικόνα,απύθμενο χαμηλό,λιγότερη "ψηφιακιτιδα" απ' όση έχω έχω ακούσει στο σπίτι μου ως την έλευση του.
Τι θα ήθελα ώστε να ζητήσω να το βάλουν στο φέρετρο μου; Να παίζει όπως τα μεγάλα ΑTC ηχεία.

Last edited:

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
1,424
Αχαρνες Αττικης.
Μήπως αν το ακούσεις με μεγάλα ATC ηχεία δεν θα θες τίποτα άλλο;;
Η απόλαυση θα γίνει μεγαλύτερη ομως δεν υπαρχει καμμία "σχολη" ηχείων χωρίς μειονεκτήματα.Για το ATC να σημειώσω ότι λείπει μια xlr είσοδος.Ο μηχανισμός της Teac είναι αθόρυβος όμως χρειάζεται προσοχή για να μην γρατσουνιστουν η συσκευή και τα δισκάκια κατά το βαλε-βγαλε.Επισης θα ήθελα να είχε μεταλλικό τηλεχειριστήριο.

• Like
Reactions: vlad66

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
1,424
Αχαρνες Αττικης.
Στο κρίσιμο θέμα της τιμης,είναι λίγο φθηνότερο από το cd και τον προενισχυτη της ATC μαζί που λογικά θα παίζουν καλυτερα όμως δε γνωρίζω αν έχουν επισης αναβαθμιστεί σε mk2.Βεβαια,η διαφορά τιμής αυξάνεται αν υπολογίσουμε ένα καλώδιο διασύνδεσης κι ένα ρεύματος μείον.

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
1,424
Αχαρνες Αττικης.
Καλημέρα @Θρησκος, από ποιο κατάστημα το πήρες?
Καλησπερα.Ειμαι ο δεύτερος ιδιοκτήτης.Η συσκευή αγοράστηκε από το Ην.Βασιλειο από τον πρώτο ιδιοκτήτη ο οποίος το χρησιμοποίησε για μερικές μέρες με ενεργά ATC.Δεν ήταν αυτό που περίμενε κι έτσι αγόρασε διακριτές συσκευές(αν δεν απατώμαι,επισης ATC).Έτσι το "στρώσιμο" έπεσε σ' εμένα."Αστρωτο" έπαιζε εντελώς διαφορετικά.Σε κάποια σημεία μου άρεσε περισσότερο έτσι.

Th.ARvan

Established Member
24 May 2011
129
..λιγότερη "ψηφιακιτιδα" απ' όση έχω έχω ακούσει στο σπίτι μου ως την έλευση του..
Καλοριζικο! Και μονο το παραπανω ειναι επαρκης λογος για να προτιμησει καποιος ενα cd player κατα τη γνωμη μου..

απέχει από τον παραδοσιακο-ουδετερο ηχο της ATC,
Kατα ποιο τροπο ξεφευγει απο την ουδετεροτητα;
Με ποιον ενισχυτη παιζει; Αν δεν σου κανει κοπο να επεκταθεις.

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
1,424
Αχαρνες Αττικης.
Καλοριζικο! Και μονο το παραπανω ειναι επαρκης λογος για να προτιμησει καποιος ενα cd player κατα τη γμωμη μου..

Kατα ποιο τροπο ξεφευγει απο την ουδετεροτητα;
Με ποιον ενισχυτη παιζει; Αν δεν σου κανει κοπο να επεκταθεις.
Εννοώ ότι ο ήχος του ειναι "συγχωρητικος" κάτι που ίσως να συμβαίνει για πρώτη φορά σε ATC.Oταν ήταν ακόμη "αστρωτο",ο ήχος ήταν "ξυράφι" με τίμημα τα έντονα συριστικά και το "σφιγμένο" χαμηλό.Σκεπτομαι ότι ευτυχώς που τα καλώδια μου δεν έχουν την ίδια ηχητική "υπογραφή" διότι στην αντίθετη περίπτωση θα είχε μπει προς πώληση.Εχω διαβάσει αντίθετες μεταξύ τους κριτικές.Η μια περιγράφει τον ήχο όπως τον άκουσα όταν ήταν "αστρωτο".Η άλλη,η σωστή,όπως είναι "στρωμένο".Παίζει με τελικό Primare, ταξη Δ.

• Like
Reactions: Th.ARvan

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
1,424
Αχαρνες Αττικης.
Εννοώ ότι ο ήχος του ειναι "συγχωρητικος" κάτι που ίσως να συμβαίνει για πρώτη φορά σε ATC.Oταν ήταν ακόμη "αστρωτο",ο ήχος ήταν "ξυράφι" με τίμημα τα έντονα συριστικά και το "σφιγμένο" χαμηλό.Σκεπτομαι ότι ευτυχώς που τα καλώδια μου δεν έχουν την ίδια ηχητική "υπογραφή" διότι στην αντίθετη περίπτωση θα είχε μπει προς πώληση.Εχω διαβάσει αντίθετες μεταξύ τους κριτικές.Η μια περιγράφει τον ήχο όπως τον άκουσα όταν ήταν "αστρωτο".Η άλλη,η σωστή,όπως είναι "στρωμένο".Παίζει με τελικό Primare, ταξη Δ.
Είναι αυτό που οι Αγγλοσάξωνες αποκαλούν warm sounding.Στα θετικά του περιλαμβάνεται το αφθονο gain που δίνει.Κατι που δεν πλησίαζε καν ο προκάτοχος του(Primare dvdi10)

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
1,424
Αχαρνες Αττικης.
Τελικά,αποδειχθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κατάλληλη στήριξη "μεταμορφωνει" τον ήχο.Οσο καιρό το ATC "εστρωνε",είχα παροπλισμένο τα Rollerblock Jr+.Τοποθετωντας τα κάτω από το ATC,ο ήχος εγινε επί τέλους...ATC.No more warm sounding!
IMG_20240724_212218.jpg

Last edited:

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
1,424
Αχαρνες Αττικης.
Τι κακό έχει ο "ζεστός ήχος" και δεν σου αρέσει;;
Λείπει ανάλυση;;
Γιατί ωραιοποιει-ομογενοποιει τις εγγραφές.Ετσι παρεκκλινει από τον σκοπό του hi-fi,φυσικα αναλογα με την τσέπη του καθενος.Συμβαινει και σε πολύ ακριβά συστήματα.Καποιοι το επιζητουν όμως όχι εγώ.Να επισημανω ότι η στήριξη επηρεάζει κάθε συσκευή όσο κι αν αυτή κοστίζει.

Last edited:
  • Like
Reactions: MakisM

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,241
Kως
Γιατί ωραιοποιει-ομογενοποιει τις εγγραφές.Ετσι παρεκκλινει από τον σκοπό του hi-fi,φυσικα αναλογα με την τσέπη του καθενος.Συμβαινει και σε πολύ ακριβά συστήματα.Καποιοι το επιζητουν όμως όχι εγώ.Να επισημανω ότι η στήριξη επηρεάζει κάθε συσκευή όσο κι αν αυτή κοστίζει.
κολακεύει κάποιες εγγραφές,δεν ψάχνουμε όμως την Χρυσή τομή;
πάντα συγκρίνοντας κονσέρβα με live?
PMC OB 1 i τιθσσεύεται με τα συνοδά και καλώδια, κάνοντας να πιστεύεις ότι ακούς ακριβότερα σετ .
Όπως ολοκληρωμένους με ηχεία που σε ξεγελούν όσο αφορά τις τιμές..

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
1,424
Αχαρνες Αττικης.
PMC OB 1 i τιθσσεύεται με τα συνοδά και καλώδια, κάνοντας να πιστεύεις ότι ακούς ακριβότερα σετ .
Κατά σύμπτωση,τα συγκεκριμένα ηχεία παρά λίγο να γίνουν δικα μου πολύ πρόσφατα όμως με προλαβε φίλος.Αν επιχειρήσεις να το τιθασεύσεις,ακυρωνεις αυτό που μπορεί να δώσει.Ειναι από τα ηχεία που είτε αγαπάς είτε μισείς.

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
1,424
Αχαρνες Αττικης.
Το live δεν έχει σχέση με την ηχογράφηση.Εγω δίνω βάση στην αίσθηση που εισπράττω από τη μουσική που μου αρέσει.

• Like
Reactions: westsound

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,241
Kως
Κατά σύμπτωση,τα συγκεκριμένα ηχεία παρά λίγο να γίνουν δικα μου πολύ πρόσφατα όμως με προλαβε φίλος.Αν επιχειρήσεις να το τιθασεύσεις,ακυρωνεις αυτό που μπορεί να δώσει.Ειναι από τα ηχεία που είτε αγαπάς είτε μισείς.
Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να το σουτάρω, αλλά 'κολλάω' στα μεσο-υψηλά.
Το 'πάντρεμα' μεταξύ συσκευών στο χόμπι μας είναι κάτι που δεν 'εξηγείται' εύκολα.
Αδύνατο σημείο του το μικρό γούφερ που σε κάποια 'δύσκολα' κομμάτια κάνει μεγάλες διαδρομές και χάνει τον μπούσουλα ή 'κτυπάει' ,ενώ άλλο ηχείο με τα ίδια συνοδά παίζει κανονικά.
Δοκίμασε το παρακάτω και στο δικό σου:
'Φαίνεται' γλυκανάλατο,αλλά έχει μια μπότα για τέτοιο είδος μουσικής που σε εντάσεις σε αφήνει άφωνο.
το έχω παίξει απ' το μικρό -βασης της παλιάς σειράς μέχρι τα μεγάλα με διάφορους συνδυασμούς.
απ' το Utube το Sing the Song των Crusaders απ' το τελευταίο νομίζω άλμπουμ,που το παίρνω πάντα μαζί σε ακροάσεις.

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
1,424
Αχαρνες Αττικης.
Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να το σουτάρω, αλλά 'κολλάω' στα μεσο-υψηλά.
Το 'πάντρεμα' μεταξύ συσκευών στο χόμπι μας είναι κάτι που δεν 'εξηγείται' εύκολα.
Αδύνατο σημείο του το μικρό γούφερ που σε κάποια 'δύσκολα' κομμάτια κάνει μεγάλες διαδρομές και χάνει τον μπούσουλα ή 'κτυπάει' ,ενώ άλλο ηχείο με τα ίδια συνοδά παίζει κανονικά.
Δοκίμασε το παρακάτω και στο δικό σου:
'Φαίνεται' γλυκανάλατο,αλλά έχει μια μπότα για τέτοιο είδος μουσικής που σε εντάσεις σε αφήνει άφωνο.
το έχω παίξει απ' το μικρό -βασης της παλιάς σειράς μέχρι τα μεγάλα με διάφορους συνδυασμούς.
απ' το Utube το Sing the Song των Crusaders απ' το τελευταίο νομίζω άλμπουμ,που το παίρνω πάντα μαζί σε ακροάσεις.

Σ' ευχαριστώ για την πρόταση όμως δε μπορώ να το ακούσω στο σύστημά μου διότι δεν υπάρχει τρόπος.Λογικα,τα δικά μου έχοντας μικρότερο woofer θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα στο συγκεκριμένο.Γενικα όμως δεν έχω διαπιστώσει ανάλογη αδυναμία ίσως λόγω των εγγραφων που ακουω.Ειμαι ευχαριστημένος διότι ακούγονται σαν μεγαλυτερα ηχεία.Συμβαλλει σημαντικά και το ATC σ' αυτό.

• Like
Reactions: westsound

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,241
Kως
Το live δεν έχει σχέση με την ηχογράφηση.Εγω δίνω βάση στην αίσθηση που εισπράττω από τη μουσική που μου αρέσει.
και γω το ίδιο, αλλά έχει συστήματα που σε κάνουν να 'πιστέψεις' ότι ακούς μια ηχογράφηση σαν live.
Έχω αναφέρει στο φόρουμ αυτό πολλά samples,μιας και το κόλλημα που έχω με τα live μου στοίχησε παρά πολλά στην κυριολεξία ,κατά προτίμηση σε κλειστούς χώρους με μανία σε vocal κυρίως.
Ακούγοντας με Lamm monos την διασκευή του Ordinary Man, rework απ' τους Jazzanova σε instrumental, νόμιζα ότι ειμουν μέσα στον χώρο που το άκουσα live .
Εδώ απ' το utube

Το τεμπο,ο χρονισμός κ.λπ είχα την αίσθηση που αποκόμισα όταν περνώντας έξω από ένα μπαρ που έπαιζαν κάτι μουσικοί είπα να πιω μια μπύρα...

• Like
Reactions: Θρησκος