Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Re: Συστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Εχεις συνδεσει με hdmi; δοκίμασε με οπτική απο την τηλεοραση.

και με τα δύο αλλά δεν έχει να κάνει σε ράδιο ας πούμε ότι το χρησιμοποιώ και η ενταση είναι αρκετά χαμηλή...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να μην τα πας,να φερεις..Δεν κανεις και μια μαγκια να κατεβασεις στο κινητο σου κανενα ντεσιμπελομετρο (εφαρμογη) να παρεις μια-δυο ψευτομετρησεις;

αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, θα το κάνω το βράδυ και θα σας πω τα αποτελέσματα...

Απάντηση: Συστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Μηπως ειχες καποιο διαφορετικο σημειο αναφορας ηχου και ειχες ψηλα τον πηχη οσον αφορα τις σταθμες. ?
Δορυφορικα ηχεια με μικρο sub (σε ισχυ και οδηγο 8") σε εναν μεγαλο χωρο και αποσταση ακροασης 3μ, μου ακουγεται σχετικα λογικο να μην το ευχαριστιεσαι.
Αλλα εχει να κανει και με τι εσυ θεωρεις χαμηλη σταθμη.
Θα ελεγα να δοκιμασεις και με καποια αλλη πηγη εκτος της τηλεορασης. Καποιο αρχειο ματροσκας με 5.1 απο καποιο αλλο Player.
Ομως ανεφερες οτι και στο ραδιοφωνο δεν εντυπωσιαστηκες απο τις σταθμες.

Πες μας ποιο ηταν και απο τι ηχεια/ενισχυτη το προηγουμενο σου σημειο αναφορας. Σε σχεση με καποια αλλα δορυφορικα ηχεια/sub που ετυχε καπου να ακουσεις. ? Με καποια ηχεια βασης/δαπεδου σε αλλους χωρους, ισως και μικροτερους. ? Μηπως γενικα ακους σε σταθμες υψηλες και εισαι συνηθισμενος σε δυνατες εντασεις ως φυσιολογικες. ?

Και εγω καποτε σε εναν παλιο 5.1 denon ειχα δορυφορικα με παροιμοιο sub σε μεγαλουτσικο χωρο. Οταν ο ιδιος ενισχυτης καποτε συνδεθηκε με ενα ζευγαρι δαπεδου (ιδιας ευαισθησιας) αμεσως γεμισε ο χωρος. Μηπως εχεις υπερ εκτιμησει τα δορυφορικα ηχεια ως αποδοση σε μεγαλους χωρους. ?
Αν μπορουσες να δανειστεις απο καπου καποιο ηχεια βασης τουλαχιστον, ωστε να τα δοκιμαζες σαν main μπροστα, θα καταλαβαινες αμεσα εαν φταιει απλα το setup/επιλογη ηχειων ή κατι αλλο. (σε σχεση παντα με τα γουστα/προσδοκιες σου)

Ειναι πιθανο να βρισκεται αλλου το προβλημα, αλλα ειπα να θιξω και αυτη την πλευρα του θεματος μπας και...!

Aπό την τηλεόραση πάντως να ξέρεις ότι η στάθμη είναι πολύ χαμηλή. Και με οπτική και hdmi το ίδιο είναι

Re: Απάντηση: Συστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Μηπως ειχες καποιο διαφορετικο σημειο αναφορας ηχου και ειχες ψηλα τον πηχη οσον αφορα τις σταθμες. ?
Δορυφορικα ηχεια με μικρο sub (σε ισχυ και οδηγο 8") σε εναν μεγαλο χωρο και αποσταση ακροασης 3μ, μου ακουγεται σχετικα λογικο να μην το ευχαριστιεσαι.
Αλλα εχει να κανει και με τι εσυ θεωρεις χαμηλη σταθμη.
Θα ελεγα να δοκιμασεις και με καποια αλλη πηγη εκτος της τηλεορασης. Καποιο αρχειο ματροσκας με 5.1 απο καποιο αλλο Player.
Ομως ανεφερες οτι και στο ραδιοφωνο δεν εντυπωσιαστηκες απο τις σταθμες.

Πες μας ποιο ηταν και απο τι ηχεια/ενισχυτη το προηγουμενο σου σημειο αναφορας. Σε σχεση με καποια αλλα δορυφορικα ηχεια/sub που ετυχε καπου να ακουσεις. ? Με καποια ηχεια βασης/δαπεδου σε αλλους χωρους, ισως και μικροτερους. ? Μηπως γενικα ακους σε σταθμες υψηλες και εισαι συνηθισμενος σε δυνατες εντασεις ως φυσιολογικες. ?

Και εγω καποτε σε εναν παλιο 5.1 denon ειχα δορυφορικα με παροιμοιο sub σε μεγαλουτσικο χωρο. Οταν ο ιδιος ενισχυτης καποτε συνδεθηκε με ενα ζευγαρι δαπεδου (ιδιας ευαισθησιας) αμεσως γεμισε ο χωρος. Μηπως εχεις υπερ εκτιμησει τα δορυφορικα ηχεια ως αποδοση σε μεγαλους χωρους. ?
Αν μπορουσες να δανειστεις απο καπου καποιο ηχεια βασης τουλαχιστον, ωστε να τα δοκιμαζες σαν main μπροστα, θα καταλαβαινες αμεσα εαν φταιει απλα το setup/επιλογη ηχειων ή κατι αλλο. (σε σχεση παντα με τα γουστα/προσδοκιες σου)

Ειναι πιθανο να βρισκεται αλλου το προβλημα, αλλα ειπα να θιξω και αυτη την πλευρα του θεματος μπας και...!

αναφορές με άλλα 5.1 δεν έχω σαν μέτρο σύγκρισης...μπορώ να το συγκρίνω όμως με αυτά εδώ https://www.skroutz.gr/s/5180939/Mackie-CR3.html?from=autocomplete&keyphrase=mackie+cr3 που έχω στον υπολογιστή μου και ειναι η μερα με τη νύχτα...βέβαια είναι σε πολυ μικρότερο χώρο αλλά η διαφορά ειναι πολύ μεγάλη...αναφορά έχω και από ένα ετοιματζίδκο 15ετίας ηχοσύστημα(οχι πολύ ακριβό) με δύο ηχεία που μου διαφευγει το μοντέλο του που αυτό όντως δεν το έβαζες τέρμα...μόλις πάω σπίτι θα σας πω μοντέλο...

Αυτα ειναι ηχεια monitor και ειναι μια κατηγορια μονα τους. δε νομιζω οτι μπορουν να συγκριθουν με home cinema. Θα στα πουν βεβαια και οι πιο ειδικοι :)

Αυτα ειναι ηχεια monitor και ειναι μια κατηγορια μονα τους. δε νομιζω οτι μπορουν να συγκριθουν με home cinema. Θα στα πουν βεβαια και οι πιο ειδικοι :)

μιλάω πάντα για ένταση ούτε για ποιότητα ούτε για μπάσο που είναι έτσι κι αλλιώς η μέρα με τη νύχτα...

btw το ηχοσύστημα που υπήρχε πριν την ανακαίνιση ήταν ένα Technics SH-EH780 που ήξερα οτι τα ηχειάκια που πηρα δεν θα το έφταναν αλλά όχι και έτσι...μπορώ να δοκιμάσω από αυτό τα ηχεία να δω τι παίζει... :D

μιλάω πάντα για ένταση ούτε για ποιότητα ούτε για μπάσο που είναι έτσι κι αλλιώς η μέρα με τη νύχτα...

αυτο λεω και εγω. σε ενταση θα ειναι πιο δυνατα.

45 τετραγωνικά με 3άρια μιντ και ένα μόνο 8άρι και 86 db ευαισθησία με ht ενισχυτή....

δεν γεμίζουν.
Και φοβάμαι ότι και στο 70 να τα πας...πιό πολύ θα φωνάζουν παρά θα αποδίδουν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και αν θέλετε να το παω λίγο παραπάνω

τα ηχειάκια αυτά λενε 86db/w/m

κοινώς είναι near field.
Για ένα μικρό συμμαζεμένο σαλονάκι πάει κι έρχεται.
Αυτά στα 64 w (να αφήσουμε γύρω στα 3 db headroom πριν θεωρητικά τελειώσει ο ενισχυτής που ισχυρίζεται ότι δίνει 150 στο κανάλι.... - άμα τα δείτε πείτε μου) θα δώσουν 101db στο ένα μέτρο. Που δεν τη λέει κανείς και χαμηλή ένταση. (προσοχή όμως στο ένα μέτρο).
Βαλε και μείον db για διπλασιασμό απόστασης. Στα δυό μέτρα έχουμε 95.
Στα 4 μέτρα που θέλει ο φίλος μας πάνω κάτω να ακούει πήγαμε στα 89.... αντίληψη έντασης...

Και σημειωτέον, ο ενισχυτής δίνει τα ....150 του στα 8. Στα 6....και με διακοπτικό τροφοδοτικό που μάλλον έχει....

Φίλε μου είπες συνολικά ο χώρος είναι 40 τ.μ. αλλά ο χώρος ακρόασης 9 τ.μ. αν κατάλαβα καλά; Στα 3 μέτρα η απόσταση ακρόασης αν σκεφτώ λογικά αυτό σημαίνει ότι τα 9 τ.μ. είναι τετράγωνος ο νοητός χώρος οπότε τα πίσω ηχεία τα έχεις σχεδόν στ αυτιά σου; Ο Dalanik είπε κάποια στιγμή να βάλεις ένα dsp στο οποίο να παίζουν όλα τα ηχεία, συνήθως θα το βρεις ως multi chanel ή 6 chanel stereo, εκεί τι διαφορά έχεις απ τα πίσω με τα μπροστά; Αν σε ικανοποιούν τα πίσω τότε για τα μπροστά είναι καθαρά θέμα μονάδων που δεν γεμίζουν για την απόστασή σου. Αν είναι γενικό το φαινόμενο τότε αυτά είναι τα όριά τους. Επειδή όμως παρουσιάζεις την κατάσταση τραγική κι επειδή έχω ακούσει και από κατώτερα συστήματα εντάσεις οι οποίες ήταν σχετικά καλές πριν την παραμόρφωση βέβαια, φοβάμαι ότι κάπου έχεις κάνει λάθος είτε σε ρυθμίσεις είτε σε συνδέσεις. Βέβαια όπως ανέλυσε και πιο τεχνικά ο supersonic μην περιμένεις και πολλά πράγματα απ το συγκεκριμένο set up κι όλα αυτά εξαρτώνται κι απ τα στάνταρ που εσύ έχεις και τις απαιτήσεις σου. Είναι και θέμα ψυχολογίας, εγώ όταν ακούω μουσική πολύ ώρα στο 50 για παράδειγμα, αν ξαφνικά το πάω στο 70 νομίζω ότι θα φωνάξουν την αστυνομία, σε μισή ώρα ακόμα και το 70 μου φαντάζει πλέον χαμηλό, αν το γυρίσω δε στο 50 νομίζω ότι έκλεισε ο ενισχυτής. Καλό θα ήταν να μέτραγες τη στάθμη του ήχου μ ένα ντεσιμπελόμετρο και με διάφορες πηγές, με το ράδιο, με μία ματρόσκα, με cd ή mp3. Αν είσαι Αθήνα προσφέρομαι να έρθω από κοντά να το δούμε και να φέρω το ντεσιμπελόμετρο να κάνουμε μία μέτρηση, να το ακούσω και εγώ και αν είναι κάτι που πέσει στην αντίληψή μου κι είναι στο επίπεδο γνώσεών μου ευχαρίστως να βοηθήσω.

Ειπε οτι ο χώρος ειναι 40 αλλα τοποθέτησε τα ηχεία σε τμημα του των 9 και οχι οτι χωρισε τον χώρο. Ο χώρος δεν παύει να ειναι 40 και αυτα δεν γεμίζουν με ψέμματα.

Λοιπόν η πρώτη δουλειά που έκανα ήταν να μετρήσω ''λαικά" με δύο διαφορετικές εφαρμογές στο ένα μέτρο και στο 75(τέρμα) τα db που έδειξαν ήταν στα 75 και 80db οι 2 εφαρμογές. Η μέτρηση έγινε με το ράδιο. Είναι φυσιολογικό αυτό για το συστημα μου; Τι πιστευτε;

Οι μετρήσεις αυτές δεν λενε τίποτα. Τι μετρησες? Πρόγραμμα ομιλία?
Πρέπει να μετρησεις τονους σε συγκεκριμένες συχνοτητες ή καλύτερα λευκό η ροζ θορυβο.

Πρέπει να μετρησεις τονους σε συγκεκριμένες συχνοτητες ή καλύτερα λευκό η ροζ θορυβο.

μουσική μέτρησα...τυχαία Νίτρο radio μέτρησα...σύμφωνα με τα λεγόμενά σου πιο πριν...μέτρησα πολύ λίγο...κάνω λάθος;

Ειπε οτι ο χώρος ειναι 40 αλλα τοποθέτησε τα ηχεία σε τμημα του των 9 και οχι οτι χωρισε τον χώρο. Ο χώρος δεν παύει να ειναι 40 και αυτα δεν γεμίζουν με ψέμματα.

Να πω την αλήθεια δεν μπορώ να φανταστώ τον χώρο του, ένα σχεδιάγραμμα θα βοηθούσε, απ την άλλη αν το πάμε ανάποδα, αν έχεις ένα χώρο 40 τ.μ. αλλά ο νοητός χώρος ακρόασης είναι 10 τ.μ. τα οποία θα περιβάλλονται απ τα ηχεία, το σύστημα που θα πρέπει να επιλέξει να τον καλύψει θα πάει βάσει των 40 τ.μ. ή των 10 τ.μ.; Αν θυμάμαι καλά διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, μας ενδιαφέρει ο χώρος ακρόασης κι όχι ο συνολικός έτσι δεν είναι;

κατέβασα ένα αρχειάκι με λευκό θόρυβο από εδώ...http://www.audiocheck.net/testtones_whitenoise.php και οι 2 εφαρμογές κινητού εδειξαν 80 και 84....ακούω τις γνώμες σας...είναι φυσιολογικό; είμαι υπερβολικός;

Οχι Δημητρη,εγω νομιζω πως πρεπει να επικεντρωθεις στο στησιμο απο τον ενισχυτη.Δηλωσες τα ηχεια σου ως small;Το sw ειναι στημενο σωστα;Και αληθεια,ταισε το συστημα σου με αξιοπρεπες υλικο,ασε τις τηλεορασεις και τα ραδιοφωνα,εχεις 5.1 και το ταιζεις στερεο κακης ποιοτητας.Κατ'αρχην παιξε 2.1 χωρις ψευδοσαραουντ και dsp να δεις τι σταθμες ανεβαζουν.Δε μπορει.

τα ηχεία δεν τα έχω δηλώσει καθόλου γιατί πρέπει να πάρω ένα καλώδιο video in μιας και η τηλεόραση δεν δείχνει το μενού... έχω κάνει την ρύθμιση μέσω MCAAC όμως...θα τα βγάλω όλα εκτός από τα ηχεία εκτός...εκτός από τα 2 κεντρικά να δώ τι γίνεται...

έκανα το τεστ με το mp3 white noise μόνο με 2 ηχεία και έδειξε στο μέτρο και στο τέρμα... 87 db.
2-3 παραπάνω...

Last edited: