Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Ασε βρε τα στικακια,παρε ενα media player και εναν-δυο-τρεις εξωτερικους σκληρους αν εχεις πολλα αυλα αρχεια,η αν αποκτησεις!Η αν εχεις συλλογη απο δισκακια παρε player!Απο ενσωματωμενους σε ενισχυτες και τηλεορασεις media players προκοπη δε θα δεις!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και οχι,δε νομιζω να σου περασει 5.1 η τιβι στον ενισχυτη..Εχω την εντυπωση πως μονο καποιες συσκευες που υποστηριζουν Audio Return Channel (ζευγαρι τιβι-ενισχυτης) μπορουν να το κανουν,αλλα με μεγαλη πιθανοτητα μπορει να σφαλλω.Οτι σου εγραψα πριν κανε,θα με θυμηθεις..

Απάντηση: Re: Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

ποιος ξέρει;! Να είσαι καλά φίλε μου...Τώρα που σας βρήκα εδώ και με βοηθήσατε...ήθελα να μάθω και κάτι ακόμα μιας και είμαι νέος στο χώρο όπως καταλάβατε...αν παίξω ταινία από στικάκι απευθείας στον player της τηλεόρασης ο ενισχυτής θα αντιληφθεί το 5.1; ή είναι μονόδρομος το pc/blueray?

Ο ενισχυτής υπoστηρίζει και ARC οπότε μπορεί και να μην χρειαστείς extra καλώδιο.
Διαφορετικά περνάς μια οπτική από την TV στον ενισχυτή.
Αν είναι αρχείο που διαβάζει η TV θα παίξει μια χαρά.
Ο ενισχυτής θα σου βγάλει ένδειξη στην οθόνη τι ειναι αυτό που δέχεται πχ DTS/DD
Επειδή είναι πολλές οι σελίδες δεν είδα ποια τηλεόραση έχεις.

Last edited:
4122H%2Bhnn3L.jpg

What the hell :drool::violent-smiley-008:

ποιος ξέρει;! Να είσαι καλά φίλε μου...Τώρα που σας βρήκα εδώ και με βοηθήσατε...ήθελα να μάθω και κάτι ακόμα μιας και είμαι νέος στο χώρο όπως καταλάβατε...αν παίξω ταινία από στικάκι απευθείας στον player της τηλεόρασης ο ενισχυτής θα αντιληφθεί το 5.1; ή είναι μονόδρομος το pc/blueray?

Οπως τα είπε ο Portioli. Βέβαια, αν δεν υποστηρίζει ARC η τηλεόρασή σου, τότε μπορείς με οπτική να στείλεις μόνο DTS/DD, όχι DTS-HD

[/COLOR]Και οχι,δε νομιζω να σου περασει 5.1 η τιβι στον ενισχυτη

απλα να κανω ενα μικρο σχολιο γιατι και εγω ετσι νομιζα. Αγορασα την samsung j6200 (που νομιζω συμφωνειτε οτι απεχει πολυ απο το να χαρακτηριστει ναυαρχιδα) και δινει κανονικα 5.1 AC3/DTS μεσω οπτικης

Περνάει κανονικά 5.1 η τηλεόραση. Απλώς μερικές δεν υποστηρίζουν dts, όπως η δική μου για παράδειγμα και περνάει μόνο dd.

Οn topic τώρα, πάλι καλά που ήταν λάθος του φιλου το πρόβλημα γιατί κι εγώ ένα τέτοιο εισαγωγικό σύστημα για το εξοχικό ετοιμάζω και αγχωθηκα λίγο. Ήμουν όμως σχεδόν σίγουρος ότι κάτι λάθος είχε γίνει..

Καλές ακροάσεις και θέσεις φίλε μου και θα συμφωνήσω με τα παιδιά που σου πρότειναν να πάρει και ένα media player, ακόμη και παλιότερες γενιάς, μιας και δεν βλέπω να έχεις πολύ υψηλές απαιτήσεις.

Οκ... Θα ψαχτώ λιγάκι με media player αλλά για κάποιο λόγο δεν πιστεύω ότι τα φθηνά ή παλιά μοντέλα θα είναι καλύτερα από τον ενσωματωμένο player της 48ju6700.. Για το αν περνάει το 5.1 θα σας ενημερώσω βέβαια... Είχα την αίσθηση πως θα περνούσε γι αυτό και δεν ασχολήθηκα με media player..

απλα να κανω ενα μικρο σχολιο γιατι και εγω ετσι νομιζα. Αγορασα την samsung j6200 (που νομιζω συμφωνειτε οτι απεχει πολυ απο το να χαρακτηριστει ναυαρχιδα) και δινει κανονικα 5.1 AC3/DTS μεσω οπτικης
Άρα μάλλον και 48ju6740 και με σύνδεση με οπτική ίνα θα δίνει και σε μένα... Θα ενημερώσω...

4122H%2Bhnn3L.jpg

What the hell :drool::violent-smiley-008:

Για πίσω ηχεία που μπήκαν σε γυψοσανιδα και με βάση το σύστημα που έφτιαξα σε πληροφορώ μια χαρά είναι τα ηχειακια... Δλδ τι ηχεία έπρεπε να βάλω για πίσω στη γυψοσανιδα;

Μερικές φορές δεν γίνονται όλα όπως τα θέλουμε εγώ ήθελα τα dali 5 μπροστά και τα 1 πίσω με έναν μεγαλύτερο ενισχυτή αλλά υπάρχουν άλλα θέματα που δεν αφήνουν να γίνει ότι θέλουμε
Χώρος
Χρήματα
Αισθητική (δυστυχώς δεν μένω μόνος μου)
Με βάση τα παραπάνω επέλεξα το κάθε τι και με βάση το δικό μου μυαλό και ψάξιμο ότι καλύτερο μπορούσα με αυτό το χώρο και 600 ευρώ

Μερικές φορές δεν γίνονται όλα όπως τα θέλουμε εγώ ήθελα τα dali 5 μπροστά και τα 1 πίσω με έναν μεγαλύτερο ενισχυτή αλλά υπάρχουν άλλα θέματα που δεν αφήνουν να γίνει ότι θέλουμε
Χώρος
Χρήματα
Με βάση τα παραπάνω επέλεξα το κάθε τι και με βάση το δικό μου μυαλό και ψάξιμο ότι καλύτερο μπορούσα με αυτό το χώρο και 600 ευρώ

Μια χαρά είσαι και με λίγη βοήθεια από εδώ στις ερωτήσεις σου, θα αποκομίσεις τα μέγιστα των χρηματων που δαπάνησες.

πάλι καλά που δεν σου προτείναμε να πάρεις κανένα πικάπ....
Μπααα εδώ δεν έχω ούτε ένα cd... Αν αργότερα μαζέψω χρήματα θα ήθελα να φτιάξω ένα hifi με τα dali zensor 5 (που πραγματικά τα ερωτευτηκα) έναν ενισχυτή και ένα dac... Ούτε cd ούτε δίσκους...
Media player πόσα χρήματα πρέπει να δώσω για να αναβαθμιστω από τον player της 48ju6700;

Μια χαρά είσαι και με λίγη βοήθεια από εδώ στις ερωτήσεις σου, θα αποκομίσεις τα μέγιστα των χρηματων που δαπάνησες.
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας και πάλι ...

Για hifi θα ρωτήσω βέβαια πριν κάνω οτιδήποτε :P

Για πίσω ηχεία που μπήκαν σε γυψοσανιδα και με βάση το σύστημα που έφτιαξα σε πληροφορώ μια χαρά είναι τα ηχειακια... Δλδ τι ηχεία έπρεπε να βάλω για πίσω στη γυψοσανιδα;

Χώρος
Χρήματα

Πάλι καλά που είναι για πίσω γιατί προς στιγμή νόμισα ότι είναι για το ταβάνι.
Όταν λες μια χαρά είναι, μάλλον από αισθητική άποψη εννοείς γιατί από καθαρά ηχητική ακόμα και οικονομική φαίνεται ότι δεν το έψαξες καθόλου.

Καλή συνέχεια! :a0210:

Πίσω / πάνω πήγανε.. :Ρ τα παράπονα σου στη γυναίκα μου... :)

Με πόσα χρήματα πρέπει να πάρω media player έτσι ώστε να έχει ουσία η αντικατάσταση του player της 48ju6700?

Αλάνια μιας και διάβασα όλες τις απαντήσεις έχω μια απορία το πισι το έχω συνδεμενο με έναν ενισχυτή και με οπτική ίνα ενώ παίζω dvd μου Βγάζει 5.1 αλλά όταν παίζω μια ταινία κατεβασμενη μου δίνει μόνο δικαναλο ήχο για ποιο λόγο γίνεται αυτό

Αλάνια μιας και διάβασα όλες τις απαντήσεις έχω μια απορία το πισι το έχω συνδεμενο με έναν ενισχυτή και με οπτική ίνα ενώ παίζω dvd μου Βγάζει 5.1 αλλά όταν παίζω μια ταινία κατεβασμενη μου δίνει μόνο δικαναλο ήχο για ποιο λόγο γίνεται αυτό

Προφανώς θέμα ρύθμισης μου φαίνεται, είσαι σίγουρος ότι το αρχείο που κατεβάζεις είναι πολυκάναλο; Καλύτερα πάντως να ξεκινάς καινούριο θέμα να μη μπερδεύεται με άλλο μέλος και θα διευκολύνει και σένα στην αναζήτησή σου.

Απάντηση: Re: Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Tσεκάρεις με το mediainfo να δεις όντως αν τα αρχεία σου είναι όντως DTS, ΑC3 κτλ
Μετά πρέπει να βάλλεις ρύθμιση στον Player του PC για bitstream, να περνάει ο ήχος όπως είναι στο αρχείο χωρίς να τον κάνει δικάναλο.

Με πόσα χρήματα πρέπει να πάρω media player έτσι ώστε να έχει ουσία η αντικατάσταση του player της 48ju6700?

Mην χαλάσεις ακόμα χρήματα τσάμπα.
Δοκίμασε πρώτα να δεις αν δουλεύει το ARC.
Αν δεν δουλεύει το ARC βάλε οπτική από την TV στον ενισχυτή.
Οι samsung μια χαρά παίζουν όλα τα αρχεία.

Re: Απάντηση: Re: Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

To ARC απότι φαίνεται δεν δουλεύει και το σύνδεσα με οπτική (πφφφ)...έχω κι άλλη ερώτηση... :D η τηλεόραση αναγνωρίζει μορφές αρχείων AAC, AC3, o VSX 424 όχι; οι ταινίες πρέπει να είναι σε DTS?

Δες μηπως το arc δουλευει μονο από μια από τις θυρες hdmi. Λογικα θα το αναφερει πανω στην θυρα. Δες και το manual της τηλεόρασης.

Η τηλεοραση σου λογικα υποστηριζει και dts και ac3. Οι samsung από οσο γνωριζω εχουν καλο ενσωματωμενο Player , οποτε αν θελεις μπορεις να το αποφυγεις το εξωτερικο media Player. Εκτος και αν εχεις απαιτησεις , όπως καποιον scrapper για τις ταινιες,, κατεβασμα υποτιτλων κτλ.

Ο pioneer φυσικα και υποστηριζει και dts και ac3.
Oι ταινιες αν είναι κατεβασμένες μπορει να είναι είτε με ac3 ειτε με dts για 5.1 ηχο. Το dts θεωρείται ανώτερο αλλά δεν ξερω κατά ποσο θα καταφερεις να ακουσεις την διαφορα. Οποτε επιλεγεις εσυ τι θα κατεβασεις.

Re: Απάντηση: Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Δες μηπως το arc δουλευει μονο από μια από τις θυρες hdmi. Λογικα θα το αναφερει πανω στην θυρα. Δες και το manual της τηλεόρασης.

Η τηλεοραση σου λογικα υποστηριζει και dts και ac3. Οι samsung από οσο γνωριζω εχουν καλο ενσωματωμενο Player , οποτε αν θελεις μπορεις να το αποφυγεις το εξωτερικο media Player. Εκτος και αν εχεις απαιτησεις , όπως καποιον scrapper για τις ταινιες,, κατεβασμα υποτιτλων κτλ.

Ο pioneer φυσικα και υποστηριζει και dts και ac3.
Oι ταινιες αν είναι κατεβασμένες μπορει να είναι είτε με ac3 ειτε με dts για 5.1 ηχο. Το dts θεωρείται ανώτερο αλλά δεν ξερω κατά ποσο θα καταφερεις να ακουσεις την διαφορα. Οποτε επιλεγεις εσυ τι θα κατεβασεις.

την βρήκα την θύρα με το ARC με λίγο ψαξιματάκι...απλά στα χαρακτηριστικά του pioneer δεν βλέπω να αναφέρει ac3...

Audio Features

Channels: 5
Amplification Type: Direct Energy
130 W/ch (6 ohms 1 kHz THD 1.0 % 1ch Driven)
100 W/ch (8 ohms 20 Hz-20 kHz THD 0.09 % 1ch Driven)
Dolby® TrueHD/Dolby Pro Logic II/Dolby Digital Plus
DTS-HD/DTS Neo:6
DSD Disc (SACD) Playback via HDMI (2.8 MHz, 2ch)
Digital Core Engine with Texas Instruments Aureus™ DSP
192 kHz/24-bit DAC
HDMI Audio Return Channel (ARC)
Pioneer Auto MCACC Room Calibration
Phase Control
Automatic Crossover Detection
Pioneer Sound Enhancements
Advanced Sound Retriever (2ch)
Auto Level Control (2ch)
Advanced Surround Modes
Action, Drama, Advanced Game, Sports, Classical, Rock/Pop
Front Stage Surround, Extended Stereo
Phones Surround
ECO Mode 1, ECO Mode 2

επίσης έβαλα μια ταινία στον player της τηλεόρασης που νομίζω ήταν AC3 (θα το checkarw το βράδυ με το Mediainfo) και δεν εμφανιστηκε καποια ένδειξη στον Pioneer.
Θα πρέπει να εμφανιστεί κάποια ένδειξη έτσι δεν είναι;