συστημα ηχου για σπιτι μεχρι 1200

Ξεχνάτε μια παράμετρο στα ενεργά ηχεία. Δεν μπορούν να πάρουν τρεις πηγές, θα χρειαστεί προενισχυτής! Επίσης θέλουν καλώδιο ρεύματος σε κάθε ηχείο, και βολικές μπρίζες αποκλείεται να βρεις σε ένα σαλόνι.

Να σχολιάσω επίσης ότι όλα τα σύγχρονα cd player έχουν και dac. Όμως η χρήση του υπολογιστή ως transport επιτρέπει την εξοικονόμιση πόρων για τον ενισχυτή και τα ηχεία. Για πικάπ, όπως έχω ξαναγράψει, η Project κοντεύει να είναι μονοπώλειο... Όσο για ραδιόφωνο FM, όπως επίσης έγραψα, η καλύτερη λύση είναι οι αγγελίες των μεταχειρισμένων.

Ξεχνάτε μια παράμετρο στα ενεργά ηχεία. Δεν μπορούν να πάρουν τρεις πηγές, θα χρειαστεί προενισχυτής! Επίσης θέλουν καλώδιο ρεύματος σε κάθε ηχείο, και βολικές μπρίζες αποκλείεται να βρεις σε ένα σαλόνι.

Ακριβώς. Και τα ξεφορτώνεσαι πολύ πιο δύσκολα αν θες να τα πουλήσεις για οποιοδήποτε λόγο. Η διαφορά στο παθητικο cross με το ενεργό, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αντιληπτή από τον ακροατή.

Να σχολιάσω επίσης ότι όλα τα σύγχρονα cd player έχουν και dac. Όμως η χρήση του υπολογιστή ως transport επιτρέπει την εξοικονόμιση πόρων για τον ενισχυτή και τα ηχεία. Για πικάπ, όπως έχω ξαναγράψει, η Project κοντεύει να είναι μονοπώλιο... Όσο για ραδιόφωνο FM, όπως επίσης έγραψα, η καλύτερη λύση είναι οι αγγελίες των μεταχειρισμένων.

Σωστά. Πικαπ, μόνο αν υπάρχει ήδη δισκοθήκη.

Έχω δει αυτό το test.

Ο ίδιος δεν έχω δοκιμάσει τέτοια σύγκριση, δεν έχω τη δυνατότητα.

Το άρθρο το διάβασα αλλά περισσότερο εστιάζει στην επιλογή ξεχωριστών ενισχυτών για κάθε μεγαφωνο και τα οφέλη της παρά στο ενεργό cross.

παραθέτω απόσπασμα από το άρθρο:

Advertisers, reviewers, manufacturers and the listening public do not seem to have seen the benefits of a phase-coherent system, and most available models of electronic crossovers seem to be electronic versions of ordinary passive crossovers. Although these units still provide many of the advantages listed in this article, phase-coherence is not necessarily included unless the manufacturer specifically states that this is a feature of the design.

Απάντηση: Re: συστημα ηχου για σπιτι μεχρι 1200

Έχω δει αυτό το test.

Ο ίδιος δεν έχω δοκιμάσει τέτοια σύγκριση, δεν έχω τη δυνατότητα.

Το άρθρο το διάβασα αλλά περισσότερο εστιάζει στην επιλογή ξεχωριστών ενισχυτών για κάθε μεγαφωνο και τα οφέλη της παρά στο ενεργό cross.

παραθέτω απόσπασμα από το άρθρο:

Advertisers, reviewers, manufacturers and the listening public do not seem to have seen the benefits of a phase-coherent system, and most available models of electronic crossovers seem to be electronic versions of ordinary passive crossovers. Although these units still provide many of the advantages listed in this article, phase-coherence is not necessarily included unless the manufacturer specifically states that this is a feature of the design.

Ενεργή πολυενίσχυση χωρίς ενεργό κρος δεν γίνεται.
Αλλιώς το λένε fool's biamping.

Και είναι δώρον-άδωρον.
Κοίταξε τις ναυαρχίδες των ATC,B&W,κλπ και θα δεις πως ακολουθούν αυτό τον δρόμο.
Δεν είναι της παρούσης όμως,οπότε τέλος off-topic από εμένα.

Η διαφορά των ενεργών από τα αυτοενισχυόμενα (για να γράψουμε και κάτι για τον φίλο που ενδιαφέρεται) είναι πως τα ενεργά συνήθως έχουν ρυθμιστικά για τους κλάδους,οπότε μπορείς να τα φέρεις πιο εύκολα αν ο χώρος είναι δύσκολος.
Ή πιο κοντά στα γούστα σου αν προτιμάς (λίγο περισσότερο μπασάκι,την ζεσταίνει την δουλειά.. )

Γενικώς όμως ισχύει αυτό που είπε ο φίλος παραπάνω.
Είναι δύσκολο να τα πουλήσεις αν αποφασίσεις αλλαγή.

παιδια δεν εχω λογια. πολλες πληροφοριες, χρησιμοτατες συμβουλες. θα κατσω και να ασχοληθω με ολα σοβαρα και θα δωσω χρονο και υπομονη. και οταν πλησιασει η ωρα που θα κανω την κινηση θα ξαναποσταρω να σας πω αναμεσα σε ποια κομματια ειμαι μπας και πειτε καμια γνωμη. να ειστε καλα

υγ. ενας φιλος μου πεταξε την ιδεα μηπως επαιρνα ενισχυτη για 5.1 και απλα οταν ακουω μουσικη να τον εχω στη δικαναλη ρυθμιση. και τα 5.1 για τις ταινιες. δεν ξερω ποια ειναι η αποψη σας για ακροαση μουσικης απο 5.1 ενισχυτη (στο δικαναλο mode) αλλα φανταζομαι δεν θα ειναι και η καλυτερη...
βεβαια αν γινει κατι τετοιο μιλαμε για μπατζετ που αυτοματα διπλασιαζεται... γιατι κατω απο 2.500 ευρω δεν νομιζω να μπορω να βρω 5 ηχεια σαμπγουφερ και ενισχυτη... θα κοιταω βεβαια και αγγελιες. εχω ειδικο παραθυροι ανοιχτο στον φαιαρφιξ με σαιτ αγγελιων ανοιχτα και κανω συνεχεια ριφρες χαχα
υγ2. διαβασα για ενα απιστευτο dac που κανει ενας ελληνας (φανταζομαι παιζει να γραφει και εδω). για το mamba v3 dac. πολλα λεφτα αλλα επειδη πρεπει να ειναι απιστευτο, περναει και αυτο στο πισω μερος του μυαλου μου. εχει νοημα ομως να επενδυσω σε τοσο ακριβο ντακ μιας και προφανως το χαι φαι που θα στησω, δεν θα ειναι και χαι εντ. καλο θα ειναι αξιοπρεπεστατο αλλα δεν θα εχω και μηχανηματα του δεκαχιλιαρου...

αυτα απο μενα. ειλικρινα με εχετε σκλαβωσει. να ειστε ολοι καλα παιδια

Πολυ σφιχτο το budget σου για ολα αυτα. Το γυριζω απο δω, το παω απο κει, αλλα δε βγαινει. Ουτε λαπτοπ δεν εχεις για την αναπαραγωγη; ενα playstation, παλιο dvd με οπτικη ή coaxial, τιποτα;

παιδια δεν εχω λογια. πολλες πληροφοριες, χρησιμοτατες συμβουλες. θα κατσω και να ασχοληθω με ολα σοβαρα και θα δωσω χρονο και υπομονη. και οταν πλησιασει η ωρα που θα κανω την κινηση θα ξαναποσταρω να σας πω αναμεσα σε ποια κομματια ειμαι μπας και πειτε καμια γνωμη. να ειστε καλα

υγ. ενας φιλος μου πεταξε την ιδεα μηπως επαιρνα ενισχυτη για 5.1 και απλα οταν ακουω μουσικη να τον εχω στη δικαναλη ρυθμιση. και τα 5.1 για τις ταινιες. δεν ξερω ποια ειναι η αποψη σας για ακροαση μουσικης απο 5.1 ενισχυτη (στο δικαναλο mode) αλλα φανταζομαι δεν θα ειναι και η καλυτερη...
βεβαια αν γινει κατι τετοιο μιλαμε για μπατζετ που αυτοματα διπλασιαζεται... γιατι κατω απο 2.500 ευρω δεν νομιζω να μπορω να βρω 5 ηχεια σαμπγουφερ και ενισχυτη... θα κοιταω βεβαια και αγγελιες. εχω ειδικο παραθυροι ανοιχτο στον φαιαρφιξ με σαιτ αγγελιων ανοιχτα και κανω συνεχεια ριφρες χαχα
υγ2. διαβασα για ενα απιστευτο dac που κανει ενας ελληνας (φανταζομαι παιζει να γραφει και εδω). για το mamba v3 dac. πολλα λεφτα αλλα επειδη πρεπει να ειναι απιστευτο, περναει και αυτο στο πισω μερος του μυαλου μου. εχει νοημα ομως να επενδυσω σε τοσο ακριβο ντακ μιας και προφανως το χαι φαι που θα στησω, δεν θα ειναι και χαι εντ. καλο θα ειναι αξιοπρεπεστατο αλλα δεν θα εχω και μηχανηματα του δεκαχιλιαρου...

αυτα απο μενα. ειλικρινα με εχετε σκλαβωσει. να ειστε ολοι καλα παιδια
Καλημέρα κι από μένα. Τώρα διάβασα το thread και χαίρομαι πραγματικά που υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τη μουσική και βοηθούν όσο μπορούν.
Υπάρχουν κάποια hi fi μηχανήματα στο σπίτι μου σε πολύ καλή κατάσταση που "κάθονται" και δεν χρησιμοποιούνται λόγω ύπαρξης "μεγάλου" συστήματος.:P
Υπάρχει πενταπλό cd changer, FM tuner και ενισχυτής 60 W, όλα SONY. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα ήταν το πρώτο μου σύστημα.
Επειδή αφενός δε θέλω να μπω στη διαδικασία αγγελιών κλπ. και αφετέρου επειδή θέλω να πάνε σε καλά χέρια, αν σε ενδιαφέρει στείλε μου pm να σου δώσω δωρεάν ότι μπορεί να σου κάνει, φτάνει μόνο να μένεις Αθήνα.
Καλή συνέχεια !

η αληθεια ειναι οτι οπως βλεπεις. λογω αγνοιας πιο πολυ, ψαχνομαι.για αναπαραγωγη, θα παρω ενα μιντια πλειερ βασισμενο σε ρασπμπερι παι. θα πεταξω πανω εναν σκληρο με φλακ και εγινα. (δεν ξερω αν συμφωνειτε με το ρασπμπερι. κατι τετοιο σκεφτομαι
http://www.ebay.co.uk/itm/8GB-Media...ther_Computing_Networking&hash=item4d24d5abbb
δεν ξερω αν διαφωνειτε σε μια τετοια προσεγιση. αν διαφωνειτε, θα ηθελα να ακουσω γνωμες

γενικα ακομα δεν εχω κατασταλαξει τι θα κανω. μαλλον αποκλειω τα ενεργα ηχεια. θελω να δω αρχικα σε τι δωματιο θα στηθει μονιμα η φαση. για να δω τι εντασεις χρειαζομαι κτλ. απο εκει και περα να δω αν θελω 5.1 ή οχι και να δω τελικ τι θα παρω. (θα ηθελα να διαβασω τη γνωμη σας για τα 5.1 οσονα αφορα δικαναλη ακροαση μουσικης...)
ευχαριστω

Καλημέρα κι από μένα. Τώρα διάβασα το thread και χαίρομαι πραγματικά που υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τη μουσική και βοηθούν όσο μπορούν.
Υπάρχουν κάποια hi fi μηχανήματα στο σπίτι μου σε πολύ καλή κατάσταση που "κάθονται" και δεν χρησιμοποιούνται λόγω ύπαρξης "μεγάλου" συστήματος.:P
Υπάρχει πενταπλό cd changer, FM tuner και ενισχυτής 60 W, όλα SONY. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα ήταν το πρώτο μου σύστημα.
Επειδή αφενός δε θέλω να μπω στη διαδικασία αγγελιών κλπ. και αφετέρου επειδή θέλω να πάνε σε καλά χέρια, αν σε ενδιαφέρει στείλε μου pm να σου δώσω δωρεάν ότι μπορεί να σου κάνει, φτάνει μόνο να μένεις Αθήνα.
Καλή συνέχεια !
φιλε μου τι να πω... η προταση σου με σκλαβωνει! σου στελνω πμ μολις γυρισω γιτι πρεπει να φυγω αμεσα. νασαι καλα

πωπω φιλε μου με σκλαβωσε ο κοπος που εκανες να τα ποσταρεις ολααυτα. θα τα δω αναλυτικα ολα χιλια ευχαριστω. με μια πρωτη ματια βλεπω οτι ολ τα ενεργα ειναι ηχεια "μονιτορ" και οχι hi fi. μου ειχαν πει οτι για ακροαση μουσικης (και οχι παραγωγες) καλυτερα να αποφυγω τα μονιτορ ηχεια γιατι ειναι κουραστικα. η γνωμη σου? μηπως σε αυτα τα λεφτα τα μονιτορ ενεργα ηχεια αποδιδουν καλυτερα και απο ηχειαhifi? τελοσπαντων θα τα ψαξω με ηρεμια. και θα κοιταω τις αγγελιες με προσοχη να ειστε καλα ολοι.

υγ. μια απορια. τα ενεργα ηχεια θα πρεπει να τα κλεινω συνεχως απο πισω τους απο τοκουμπακι, ή μπορω να τα εχω συνεχως ανοιχτα και απλα οποτε ανοιγω το στερεοφωνικο ενεργοποιουνται? ευχαριστω

Η διαφορα των μονιτορ απο τα hi-fi ειναι οτι τα μονιτορ εχουν πιο flat ηχο και τα hi-fi πιο χρωματισμενο.Γενικοτερα τα μονιτορ ηχεια ειναι το εργαλειο για την μιξη μιας παραγωγης που χρησιμοποιει ο μηχανικος ηχου/παραγωγος για να "φερει" τον ηχο εκει που θελει ωστε να ακουγεται σωστα σε συμβατικα hi-fi ηχεια και συστηματα,Φυσικα και τα μονιτορ εχουν και αυτα τα δικα τους διαφορετικα χαρακτηριστικα (αλλα ειναι πιο πριμαριστα αλλα πιο μπασατα) και ο μηχανικος γνωριζει πως παιζουν τα ηχεια του,ετσι μπορει καποιες φορες το ηχητικο αποτελεσμα που ακουει απο αυτα να μην ειναι και το πιο "σωστο" επιτηδες γιατι ο στοχος του ειναι η δουλεια να ακουγεται "καλα" σε πιο τυπικα ηχεια οπως του αυτοκινητου μας,ενος απλου ηχοσυστηματος στο σπιτι `η ενα πανακριβο hi-fi συστημα.Εν ολιγης με τα μονιτορ δεν θα ακους αυτο που θελει ο μουσικος `η παραγωγος να ακουσεις αλλα αυτο που ακουγε στο control room.
Τωρα αν ειναι κουραστικα `η οχι ,τι να σου πω εγω εχω μονιτορ για να γραφω μουσικη και να κανω μιξη/μαστερινγκ στο pc και ακουω και μουσικη απο αυτα ,δεν κουραζομαι ,μαλλον συνηθισα.Οτι γραφω ομως το ακουω στο ηχοσυστημα του αυτοκινητου(για το σπιτι τωρα φτιαχνω) και μετα παω και διορθωνω στο pc ,η διαφορα απο τα μονιτορ στο αυτοκινητο ειναι πολλες φορες αρκετα μεγαλη πχ καποιες μεσο-υψηλες συχνοτητες ενω στα μονιτορ ειναι οκ στο απλο ηχοσυστημα ειναι υπερβολικα "μπροστα" (ιδιαιτερα στη κιθαρα με distortion).

Δεν το συνηθίζω αλλα δεν μπορω να μην εκφρασω τον θαυμασμο μου για την κινηση του jazzer.ΜΠΡΑΒΟ.

Προσωπικα δεν θα επιανα το rapsberry γιατι θα μου την εδινε στα νευρα. Οχι οτι αν μου το διναν στημενο δε θα το χαιρομουνα :)
Για την οολυκαναλη - δικαναλη, με εναν avr δεν εχεις το ιδιο αποτελεσμα οπως με ενα δικαναλο αφου και λογικα να το δεις, πληρωνεις επτα καναλια αντι για δυο, αδειες hdmi dolby κλπ, μικροεπεξεργαστες και διαφορα. Ασε που για να χωρεσουν ολα αυτα φανταζεσαι τι γινεται απο αλληλλεπιδρασεις στο κουτι και το τροφοδοτικο.
Ειναι αλλος κοσμος.
Παρολα αυτα μπορει να μην εχεις "hi fi" απο τον avr αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε θα χαιρεσαι τη μουσικη σου ενω λαβε υποψην σου οτι τα δυο αυτα μπορουν να παντρευτουν με χρηση και δικαναλου και πολυκαναλου αν υπαρχουν καποιες προυποθεσεις.. αυτο στο αναφερω για future reference. Και οπως το λες πολυ σωστα, αφου το υεμα του χωρου ειναι τοσο ρευστο,:κανεις υπομονη μεχρι να ξεκαθαρισει η εναλλακτικα και εφοσον το αποφασισεις μπορεις να δεις για marantz 6008 που εχει και mm phono, τα απαραιτητα preouts για μελλοντικο κοινο στησιμο πολυκαβαλου με δικαναλο και αρκετη γλυκα στον ηχο και αξιοπρεπη σκηνη. Απο εξω βγαινει ομως κανενα 600αρι. Παιρνεις και ενα σετακι ηχειων βασης που στο νεο χωρο τα βαζεις surround.
Αλλιως πας σε δικαναλο καθαρα, παιρνεις μτχ ηχεια βασης και βαρβατουλη ενισχυτη ωστε στο νεο χωρο να τα δωσεις χανοντας λιγα χρηματα και πας σε δαπεδου.

Καλή συνέχεια !

Δεύτερη φορά,έτσι;
Τέτοιες χειρονομίες με κάνουν και χαίρομαι πραγματικά που είμαι μέλος αυτού του χώρου.

Χίλια μπράβο.

η αληθεια ειναι οτι οπως βλεπεις. λογω αγνοιας πιο πολυ, ψαχνομαι.για αναπαραγωγη, θα παρω ενα μιντια πλειερ βασισμενο σε ρασπμπερι παι. θα πεταξω πανω εναν σκληρο με φλακ και εγινα. (δεν ξερω αν συμφωνειτε με το ρασπμπερι. κατι τετοιο σκεφτομαι
http://www.ebay.co.uk/itm/8GB-Media...ther_Computing_Networking&hash=item4d24d5abbb
δεν ξερω αν διαφωνειτε σε μια τετοια προσεγιση. αν διαφωνειτε, θα ηθελα να ακουσω γνωμες

γενικα ακομα δεν εχω κατασταλαξει τι θα κανω. μαλλον αποκλειω τα ενεργα ηχεια. θελω να δω αρχικα σε τι δωματιο θα στηθει μονιμα η φαση. για να δω τι εντασεις χρειαζομαι κτλ. απο εκει και περα να δω αν θελω 5.1 ή οχι και να δω τελικ τι θα παρω. (θα ηθελα να διαβασω τη γνωμη σας για τα 5.1 οσονα αφορα δικαναλη ακροαση μουσικης...)
ευχαριστω

φιλε μου τι να πω... η προταση σου με σκλαβωνει! σου στελνω πμ μολις γυρισω γιτι πρεπει να φυγω αμεσα. νασαι καλα
Σου έστειλα με πμ το τηλ. μου. :)
Jazzer

θελω και δημοσια να ευχαριστησω τον χρηστη jazzer. μιλαμε για εναν καταπληκτικο ανθρωπο που χαιροσουν να συζητας μαζι του. φιλε σε ευχαριστω παρα πολυ.
στο θεμα μας, ξεχναω τον ενισχυτη 5.1. αλλωστε η βασικη μου προυποθεση ειναι να ακουω και να απολαμβανω τη μουσικη.
Ο ενισχυτης και τα ραδιο - σιντι που θα παρω απο τον φιλο, θα με κανουν να μπορεσω να δωσω πολυ μεγαλυτερο μπατζετ για ηχεια και θα παω σε ηχεια δαπεδου.
το μονο που θα ηθελα σαν τελευταιο να ρωτησω, ειναι το εξης (επειδη αναφερθηκε λιγο πιο πανω)
αν εγω ποτε αποφασισω στο μακρυνο μελλον να παρω ΚΑΙ ενισχυτη 5.1 (και προφανως 3 εξτρα ηχεια και σαμπγουφερ) ετσι ωστε οταν θελω να δω ταινια να ανοιγω τον 5.1, οταν θελω να ακουσω μουσικη να ανοιγω τον δικαναλο ενισχυτη του φιλου, τα ηχεια που θα παρω περεπει να εχουν καποια προυποθεση? ή μπορουν πολυ ευκολα να ειναι συνδεδεμενα ταυτοχρονα σε 2 ενισχυτες?
να ειστε ολοι καλα παιδια σαςευχαριστω πολυ. ολα ειναι πλεον πολυ ξεκαθαρα στο μυαλο μου

αν εγω ποτε αποφασισω στο μακρυνο μελλον να παρω ΚΑΙ ενισχυτη 5.1 (και προφανως 3 εξτρα ηχεια και σαμπγουφερ) ετσι ωστε οταν θελω να δω ταινια να ανοιγω τον 5.1, οταν θελω να ακουσω μουσικη να ανοιγω τον δικαναλο ενισχυτη του φιλου, τα ηχεια που θα παρω περεπει να εχουν καποια προυποθεση? ή μπορουν πολυ ευκολα να ειναι συνδεδεμενα ταυτοχρονα σε 2 ενισχυτες?
να ειστε ολοι καλα παιδια σαςευχαριστω πολυ. ολα ειναι πλεον πολυ ξεκαθαρα στο μυαλο μου

Υπάρχουν τρόποι,ναι.
Όταν με το καλό έρθει η ώρα θα το βρούμε κι αυτό.
Μου έρχονται στο μυαλό κάνα δυο φίλοι που ήδη το έχουν κάνει,αν το δουν θα σου γράψουν πιο αναλυτικά.
Χρειάζεται απλώς ένας απλός επιλογέας Α-Β.

Υπάρχουν 2 επιλογές. Να πάρεις δικάναλο που έχει passthrough έτσι ώστε να χρησιμοποιείς τα τελικά του στάδια για τα εμπρός left right (αλλά συνήθως είναι αρκετά ακριβοί και πρέπει να τον έχεις ανοιχτό όταν βλέπεις και ταινίες). Και η δεύτερη φτηνή λύση είναι να πάρεις ένα amp selector έχοντας συνδεμένο πάνω του και τους 2 ενισχυτές και τα ηχεία και επιλέγεις κάθε φορά ποιον θα χρησιμοποιήσεις

το amp selector ακουγεται ενδιαφερον. ειδικα αν δεν χανεις σε ποιοτητα. τεσπα αυτο ειναι μακρυνη σκεψη. για την ωρα το μπατζετακι παει στα ηχεια και ολα καλα (μολις διαβασα καπου για dad αρχεια. η τεχνολογια ολο διαολια βγαζει...)
σας ευχαριστω ολους

θελω να ξαναευχαριστησω δημοσια τον χρηστη jazzer. πηγα σημερα σπιτι του, και πηρα το ραδιοσιντι τον ενισχυτη και μου εδωσε και 2 ηχεια. εχω πλεον το πρωτο μου συστημα. και παιζει πολυ καλα. βεβαια θελω να βαλω καποις βασουλες να σηκωσω τα ηχεια αλλα συντομα θαναι οπως πρεπει. μολις το συνεδεσα και ειναι καταπληκτικο. πραγματικα δεν εχω λογια. περαν της κινησης που απο μονη της λεει πολλα, γνωρισα εναν καταπληκτικο ανθρωπο με αγαπη για τη μουσικη. και εχει και ενα συστημα καταπληκτικο, φτου φτου μην το ματιασω. ακουσω λιγο μουσικη σε αυτο και ανατριχιασα. νασαι καλα φιλε.
μολις το συστημα στηθει οπως πρεπει θα ανεβασω φωτος. και σιγα σιγα θα αρχισω να μαζευω για καλα ηχεια δαπεδου, dac και ενα ρασπμπερι παι που θελω να φτιαξω για να παιζω τα φλακ. φιλε jazzer κι γενικα ολα τα παιδια του φορουμ, σας ευχαριστω πολυ