Συζήτηση για όλα...

Το θέμα είναι να το βάζεις χωρίς να ψάχνεις το πάνω-κάτω.. Ειδικά με το micro USB που είναι μια σταλια...

Το θέμα είναι να το βάζεις χωρίς να ψάχνεις το πάνω-κάτω.. Ειδικά με το micro USB που είναι μια σταλια...
Η μαγκιά θα ήταν να το κάνανε στρόγγυλο. Σαν τον παλιό απλό φορτιστή της Νοκια. Που το βάζαμε χωρίς καν να κοιτάμε. Τότε θα τους έβγαζα το καπέλο (και ας φαινόταν η καράφλα μου). :-)

Μια χαρα είναι στην πράξη. Για την ακρίβεια είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο είδος του όσο και να την σπάει σε κάποιους η apple..

Εχει δικιο ο Τακης.

Καταρχην οτι ειναι LightΝing και μόνο, εμένα μου φτάνει :p

Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

Α κατάλαβα.... ολα τα προβληματα τα ξεπερνατε κι εσεις με το κλασσικο τρόπο.... δε μας νοιάζει.
Μια απο τα ιδια λοιπόν..... τιποτα δεν αλλάζει.
Αυτα που για μας λοιπον ειναι σημαντικα, απλα εσας δε σας απασχολούν.

Τι να μας απασχολεί βρε Γιαννη;
Που δεν παιζει ο ενσωματωμενος Player mov αρχεια;
Μα τι λεμε τωρα…;
Εχουμε τα εξης λειτουργικά….
Της Microsoft που ο ενσωματωμένος player της παιζει μονο τα δικα της και σου λεει αν θελεις για τα αλλα κατεβασε στο pc αλλους player ..
Εχουμε την apple που ο ενσωματωμένος Player παιζει μονο τα δικα της και σου λεει αν θελεις για τα αλλα κατέβασε αλλους player …
Και εχουμε στις συσκευες android ενσωματωμένους player που παιζουν mkv , avi , flv και mp4 δηλαδη το 99% των αρχείων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και λεμε πως όλα είναι το ιδιο… ; :shot:

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

Δεν ειστε καλα ενημερωμενοι παιδες...Υπαρχουν διαφοροι λογοι για τους οποιους η apple έβγαλε τον lighting connector:
-Ειναι πιο ευκολος στην χρηση απο τον micro-usb αφου μπαινει και απο τις δυο πλευρές
-Σηκωνει περισσοτερα Watt (εχει οριο τα 12 σε αντιθεση με τα 9 του micro-usb) οποτε μπορει να χρησιμοποιησει τον ιδιο φορτιστη και για iphone αλλα και για ipad που απαιτεί περισσότερο ρευμα.
Φυσικά εχει και το bonus του ελεγχου των περιφερειακων αλλα και τις καλυτερης επικοινωνιας με τις συσκευες της.
Περισσοτερα εδώ: http://www.zdnet.com/oh-apple-lightning-connector-how-do-i-love-thee-7000006843/

Σωστά σε ένα βαθμό όλα αυτά Τάκη και θα συμφωνούσα μαζί σου, αν δεν ίσχυε αυτό:

"Now, it is true that Lightning is a proprietary design, and Apple has neither offered to license it, nor open it up to the rest of the industry for use on competitors' products. The cables use chips which not only do the digital pin inversion, but also may have some sort of DRM logic and device authentication built into them which is clearly in Apple's best interests to protect. "

Οπότε, πάλι big brother κατάσταση από τον μεγαλύτερο φασίστα της high tech βιομηχανίας.. ;)

Σόρρυ, αλλά για να αποφύγω τα παραπάνω πολύ ευχαρίστως θα περιμένω λίγο παραπάνω για να φορτίσει η ταμπλέτα μου και θα ρισκάρω να μην πετύχω με την πρώτη τη σύνδεση (btw, το USB βύσμα του καλωδίου φόρτισης του Touchpad μου έχει μία εσοχή η οποία το κάνει πρακτικά idiot proof όσο αφορά τη σωστή σύνδεση..).

Μα, ο lightening connector δεν απευθύνεται σε εσένα αλλά στους χρήστες apple, Εσυ μια χαρα βολεύεσαι με το USB , αλλά το lightening είναι τεχνικά και πρακτικά ανώτερη λύση, γι αυτό και η apple την προτίμησε για τα προϊόντα της..

Δεν συμφωνώ.. ετερον εκατερον.. Και ετσι και αλλιως, οι apple users εχουμε μαθει να λειτουργούμε σε ενα "σφιχτο/κλειστο" οικοσυστημα με τα πολλα θετικα του και τα λιγα αρνητικα του..

Οτι θελετε λέτε....

Και πως θα βγαλεις ψηφιακο σημα απο τη micro usb ?
Και αν μπορει , γιατι δεν το κανει τοσα χρονια ?
Τι να τη κανω τη usb αν δε μπορω να συνδεσω το κινητο μου με το car stero και το stereo του σπιτιου μου?
Τα ειπαμε παραπάνω, αλλα τα κανατε γαργαρα.... ειπαμε να λεμε ολα τα στραβά.

Εγω οσο το χρησιμοποιω, τοσα πιο πολλα προβλήματα βρισκω.... αντιθετα με οσα πίστευα (και με κανατε εσεις να πιστεύω).

Τωρα πρεπει να κουβαλαω το ipod στο αυτοκινητο, μια συσκευη παραπανω για μενα.

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

Τωρα εσυ λες ανακρίβειες...

Πρωτον, τα αρχεια που αναφερω δεν ειναι το 1%, σε μενα τουλαχιστον ειναι πανω απο τα μισά.
Ειπαμε, ΟΛΕΣ οι συγχρονες φωτογραφικες-βιντεοκαμέρες τραβανε σε τετοια φορμάτ και το iphone τα παίζει.

Δευτερον, το οτι η google εχει ενα σοβαρο προβλημα, που χαλαει ολες τις εικονες επαφων στο sync, μπορει εσενα να μη σε απασχολει , αλλα για μενα ειναι εντελως αντιαισθητικό!
ΚΑι ναι, με την Apple εχω καλομαθει στο "ωραιο" , τι να κάνουμε!

Τρίτον, το οτι ακομη και σημερα δεν εχει ενα σοβαρό email client, και πρεπει να εχω 4 εφαρμογες (μια για καθε λογαριασμό που έχω) , για μενα ειναι τουλαχιστον κουραστικο ,ακομψο και σπαστικό.

Και ακομη ειμαι στην αρχή.... αντε να δουμε.

ΥΓ... τα περισσοτερα απο αυτα ισχυουν για το android γενικά, και καποια για το HTC ....
φιλικα πάντα.

Τι να μας απασχολεί βρε Γιαννη;
Που δεν παιζει ο ενσωματωμενος Player mov αρχεια;
Μα τι λεμε τωρα…;
Εχουμε τα εξης λειτουργικά….
Της Microsoft που ο ενσωματωμένος player της παιζει μονο τα δικα της και σου λεει αν θελεις για τα αλλα κατεβασε στο pc αλλους player ..
Εχουμε την apple που ο ενσωματωμένος Player παιζει μονο τα δικα της και σου λεει αν θελεις για τα αλλα κατέβασε αλλους player …
Και εχουμε στις συσκευες android ενσωματωμένους player που παιζουν mkv , avi , flv και mp4 δηλαδη το 99% των αρχείων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και λεμε πως όλα είναι το ιδιο… ; :shot:

Last edited:

Εντάξει η Apple μας χέζει.. Αλλά εμείς και πάλι γουστάρουμε..

http://www.iphonehellas.gr/40543/iphone_5-scuffgate-sollution/

Εαν "χέζει" καποιον ειναι εμάς που ειμαστε χρηστες. Εσεις δεν καταλαβαινω γιατι ασχολειστε με το παραμικρό και ψαχνετε διαρκως για αρνητικα apple νέα .. Σας κανει να αισθανεστε λιγοτερο μειονεκτικά;

Χαχα.. γιατί να αισθάνομαι μειονεκτικά; Απλά όταν κάποιος έχει δώσει 700+ για το έκτρωμα και του λένε "είναι φυσιολογικό", δεν έχω παρά να γελάσω.

Χαχα.. γιατί να αισθάνομαι μειονεκτικά; Απλά όταν κάποιος έχει δώσει 700+ για το έκτρωμα και του λένε "είναι φυσιολογικό", δεν έχω παρά να γελάσω.

"έκτρωμα" ε; :p Γιατι τότε συνεχιζεις να ασχολεισαι; Πολυ καψα εχεις για κατι που δεν θα έπρεπε καν να σε απασχολεί..
Βλεπεις κανεναν απο εμας να μπαινουμε στην κατηγορια του android και να κράζουμε;
Κοιταξε το.. ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

Τωρα εσυ λες ανακρίβειες...

Πρωτον, τα αρχεια που αναφερω δεν ειναι το 1%, σε μενα τουλαχιστον ειναι πανω απο τα μισά.
Ειπαμε, ΟΛΕΣ οι συγχρονες φωτογραφικες-βιντεοκαμέρες τραβανε σε τετοια φορμάτ και το iphone τα παίζει.

Διαβασε καλυτερα τι εγραψα...
Το 99% των αρχειων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ( οχι στο σπιτι σου) ειναι αρχεια mkv ,mp4, flv ,και avi.
Αυτα δεν τα καλυπτουν ουτε η microsoft ουτε η apple...
Τωρα αν εσύ κυκλοφορεις ολη μερα με την βιντεοκάμερα στο χερι και κατεβαζεις trailer απο το i tunes ε δεν χαθηκε ο κοσμος να κατεβάσεις ενα free player που να υποστηρίζει και τα αρχεια της συλλογής σου...
Άλλο πραγμα αυτο και αλλο να λες πως η υποστήριξη των αρχείων ειναι η ιδια. Το ενα σε καλύπτει σε τεράστιο ποσοστο και τα αλλα μονο σε αυτα που βγαζουν αυτοι..
Είναι το ιδιο πραγμα;

Δευτερον, το οτι η google εχει ενα σοβαρο προβλημα, που χαλαει ολες τις εικονες επαφων στο sync, μπορει εσενα να μη σε απασχολει , αλλα για μενα ειναι εντελως αντιαισθητικό!
.

Κλαψα για την κλάψα...
Στις τοσες φορες που το εγραψες θα το ειχες διορθώσει 10 φορες...
Ποσο νομίζεις οτι παίρνει για να ξαναπεράσεις φωτο στις επαφές σου:
2 λεπτα;
5 λεπτα;
Ειναι κατι ακατόρθωτο η κατι που δεν διορθώνεται ;
Τρίτον, το οτι ακομη και σημερα δεν εχει ενα σοβαρό email client, και πρεπει να εχω 4 εφαρμογες (μια για καθε λογαριασμό που έχω) , για μενα ειναι τουλαχιστον κουραστικο ,ακομψο και σπαστικό.

.
Τι προβλημα;
Εχω τρια mail 1 gmail και 2 yahoo και δουλεύουν με την μανισια εφαρμογή μια χαρα...

Για πες και αλλα…

Δεν ξερω τι παρέες κανεις (-bye-) , παντως εμενα ολοι οι γνωστοι μου εχουν πια μια τετοια φωτογραφική-καμερα , και θελουν απλα να βαλουνε τα βιντεακια τους στο κινητό για να τα βλέπουν.
Συνεχως τραβάω απο γαμους και βαφτησια φίλων, μεχρι γενεθλια και γιορτες.
Ολ αυτα α λοιπον ειναι σε τετοια μορφη.
Επισης , στη δουλεια μου, συνεχως βλεπουμε διαφορα trailer , που επισης ειναι σε τετοια μορφη , κι εχουν πολυ καλυτερη ποιοτητα απο απλα Avi,mkv.

Μετά, δεν ειναι κλάψα, δε βαριέμαι (ελπιζω να το εχεις κατλαβει αυτό... -bye-) , το προβλημα με τη google ειναι αδιόρθωτο... μολις κανεις παλι συγχρονισμο , σου υποβαθμίζει τις εικονες σε 69χ96 pixels!!!!
Kantο και θα δεις....

Eπισης , κανενα email client (και δοκίμασα ΠΟΛΛΑ) δεν μου δειχνει τα mail μου ολόκληρα....
Μου τα δειχνουν zoomαρισμενα, και δεν υπαρχει τροπος να τα κανω zoom out για να τα δω ολοκληρα, ουτε δουλευει το double tap για zoom to fit.
Για μενα αυτα ειναι πολυ βασικα πράγματα... δε ξερω πως συμπεριφερονται αλλα android κινητά.
Ουτε η gmail app δε μπορει να το κανει αυτό....

ελος, το θεμα με το micro usb connector... τι να το κανω το ότι ειναι δημοφιλές.... αφου δε μου κανει τη δουλεια μου!
Δε συνδεεται με κανενα car στερεο - σπιτιου ψηφιακά, ουτε μου παρεχει ελεγχο της μουσικής μεσω των χειριστηριων.

Λιγα ειναι αυτα ?

Για ακομη μια φορα το λέω..... κι ελπιζω καποτε να το καταλάβετε (αν βγαλετε τις παρωπίδες) .... ΚΑΘΕ συστημα ειναι από λιγο εως πολυ "κλειστο".

Αφηστε λοιπον ησυχο το καθενα να χαιρεται το μηχανημα του, χωρις να του τη λέτε , αυτο μ ενδιαφερει ΜΟΝΟ!!!

Φιλικα πάντα...:grinning-smiley-043

Last edited:
Θα πω και κατι για τη περίφημη ενοποίηση - ομοιογένεια που αναφερω , και μερικοι δεν καταλαβαίνετε.

Ας παρουμε πχ. την (ομολογουμενως )ομορφη εφαρμογη μουσικης του iphone , με το cover flow κλπ ομορφιές .
Αυτο λοιπον υπαρχει ΜΟΝΟ για όσα τραγουδια συγχρονισεις μεσω itunes.
Αν βαλεις πχ μερικα flac σε καποια αλλη εφαρμογή, πρεπει ν ανοιξεις τη συγκεκριμενη εφαρμογη , και φυσικα χανεις ολο το ωραιο χειρισμο και εμφάνιση.
Αυτο γινεται με όλες τις εφαρμογές και δυστυχως το κινητο δεν ειναι υπολογιστής (ουτε πρεπει να ειναι για μένα).

Δεν ειναι πρακτικο, ουτε ωραιο να εχεις 2-3 εφαρμογες για αρχεια ενος τυπου.

Το ιδιο λοιπον συμβαινει πχ με τo HTC μου, αναγκαζομαι να βαλω 2-3 εφαρμογες για να δω-ακούσω - διαβασω διαφορα αρχεια...
Ετσι λοιπον παει περιπατο το htc sense+ , το όμορφο (αν και λιγο βαρυ) front end και καταληγεις να εχεις ενα μίνι υπολογιστη και να διαχειριζεσαι αρχεία-φακελους κλπ.
Εχω χιλιαδες φωτο στοκινητο μου, που ομως δεν εχω (εύκολο) τροπο να χειριστώ... πως να βρω πχ φωτο ενος συγκεκριμενου προσωπου ?
Πως να βρω που εχει τραβηχτει μια φωτό , και να το προβαλω στο χαρτη ?

Υπαρχουν πολλα τετοια παραδείγματα, που δειχνουν την αδυναμια αυτου του τροπου οργανωσης δεδομένων και που δεν υπαρχουν στα προγραμματα της Apple.

Δεν ειναι αυτος ο τροπος που (τουλαχιστον) εγω ονειρευομαι να χειριζομαι τις συσκευές μου.

Ειμαι τελος σιγουρος , οτι αν τα δεις ολ αυτα από κοντα , θα αλλαξεις γνωμη (αν και δεν ειναι απαραίτητο)....-bye-

Last edited: