Συζήτηση για όλα...

Γιαννη εγω προσωπικα δεν θα εμπενα στην διαδικασια να παω σε android μονο και μονο για το itunes match το οποιο ξερω οτι το εχεις κι εσυ. Η ευχρηστια του δεν συγκρινεται με τιποτα. Ουτε pc θελει ουτε τιποτα.

Κοιτα, πολλα εχω χασει , αυτο ειναι γεγονος... itunes match, iphoto , καλο email client, αξιοπιστο syncing με τον mac (to google account αποδειχτηκε για μενα προβληματικό.
Ομως δεν υπήρχε περιπτωση να παω σε iphone 5 (οικονομικοι λόγοι) , και για να πω και την αλήθεια ήθελα να δοκιμασω κατι νέο.

Δεν το μετανοιωνω.... οσο κι αν φαινεται το αντίθετο!
Θα το παλεψω και υπαρχουν καποια πραγματα που μ αρεσουν.

Απλα, δε θελω σ αυτο το φόρουμ, να κραζουμε ο ενας τον άλλο για τις επιλογες του... δεν ειμαστε προβατα , οπως πολλοι θελουν να νομίζουν.
Ο καθενας κάνει τις επιλογες του, αναλογα με τις αναγκες του.... και τιποτα παραπανω.
Αλλος βαζει πανω απ ολα τη πρακτικότητα - χρηστικοτητα , αλλος την αισθητική, αλλος την αξιοπιστία, αλλος τις δυνατότητες- specs, κλπ.

Σεβαστες ολες οι αποψεις, αρκει να δικαιολογούνται και να μην επιβαλλονται .

Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

Δεν ξερω τι παρέες κανεις (-bye-) , παντως εμενα ολοι οι γνωστοι μου εχουν πια μια τετοια φωτογραφική-καμερα , και θελουν απλα να βαλουνε τα βιντεακια τους στο κινητό για να τα βλέπουν.
Συνεχως τραβάω απο γαμους και βαφτησια φίλων, μεχρι γενεθλια και γιορτες.
Ολ αυτα α λοιπον ειναι σε τετοια μορφη.
Επισης , στη δουλεια μου, συνεχως βλεπουμε διαφορα trailer , που επισης ειναι σε τετοια μορφη , κι εχουν πολυ καλυτερη ποιοτητα απο απλα Avi,mkv.
Ενταξει τωρα ..
Ειμαι σίγουρος πως καταλαβαίνει τι γράφω αλλα το κανεις γαργάρα και μου μιλας για γάμους και βαφτίσια…

Tην καλύτερη ποιότητα των trailers του i tunes ας μην την σχολιάσω καλύτερα ( ειπαμε εισαι βαρια ερωτευμένος)…

Μετά, δεν ειναι κλάψα, δε βαριέμαι (ελπιζω να το εχεις κατλαβει αυτό... -bye-) , το προβλημα με τη google ειναι αδιόρθωτο... μολις κανεις παλι συγχρονισμο , σου υποβαθμίζει τις εικονες σε 69χ96 pixels!!!!
Kantο και θα δεις....

Τι θες να πεις;
Από την στιγμη που αλλαζω την φωτο με καινουργια μεγαλύτερης ανάλυσης αυτή μένει…
Θα ξανακατεβούν της χαμηλής ανάλυσης όταν θα αλλαξω κινητο και ξανακατεβουν ολες οι επαφες…
Εκτος και αν αλλαζεις συνέχεια rom και σου βγανουν ξανα οι εικονες του google..

Eπισης , κανενα email client (και δοκίμασα ΠΟΛΛΑ) δεν μου δειχνει τα mail μου ολόκληρα....
Μου τα δειχνουν zoomαρισμενα, και δεν υπαρχει τροπος να τα κανω zoom out για να τα δω ολοκληρα, ουτε δουλευει το double tap για zoom to fit.
Για μενα αυτα ειναι πολυ βασικα πράγματα... δε ξερω πως συμπεριφερονται αλλα android κινητά.
Ουτε η gmail app δε μπορει να το κανει αυτό....

Σε εμενα μια χαρα μου δειχνει ολοκληρο το mail και δουλεύει και το zoom…
Δεν δουλεύει το double tap για zoom αλλλα εφόσον εχω ζοομ in και out δεν το θεωρώ σημαντικό

Τελος, το θεμα με το micro usb connector... τι να το κανω το ότι ειναι δημοφιλές.... αφου δε μου κανει τη δουλεια μου!
Δε συνδεεται με κανενα car στερεο - σπιτιου ψηφιακά, ουτε μου παρεχει ελεγχο της μουσικής μεσω των χειριστηριων.

Λιγα ειναι αυτα ?

Για ακομη μια φορα το λέω..... κι ελπιζω καποτε να το καταλάβετε (αν βγαλετε τις παρωπίδες) .... ΚΑΘΕ συστημα ειναι από λιγο εως πολυ "κλειστο".

Αφηστε λοιπον ησυχο το καθενα να χαιρεται το μηχανημα του, χωρις να του τη λέτε , αυτο μ ενδιαφερει ΜΟΝΟ!!!

Φιλικα πάντα...:grinning-smiley-043

Να με συγχωρείς αλλα ηξερες εξ αρχης πως το κινητο σου εχει Usb και πως δεν μπαινει σε ολες αυτές τις βάσεις που εχουν φτιαξει για το iphone…
Συνεπως δεν καταλαβαίνω γιατι παραπονιέσαι ;
Το κόλλημα σου είναι αδικαιολόγητο και αυτό γιατι πηρες κατι διαφορετικό και εφόσον εκ των προτέρων ηξερες πως είναι κατι άλλο περιμένεις να δουλευει με τον ιδιο τροπο που δουλευε το i phone σου…
Ε αυτό δεν γινεται..
Δεν είναι δυνατόν να ξέρεις πως το κινητό σου λογο usb δεν θα συνδέεται με τον ιδιο τροπο όπως το ipohne και δε θα δουλεύουν τα χειριστήρια σου , να το αγοράζεις παρολα αυτά , και τωρα να παραπονιέσαι για αυτο
Έπρεπε πριν παρεις την απόφαση να αλλαξεις συσκευή να βγαλεις τις παρωπίδες η τελος παντων τον τροπο που σε εχει μαθει η apple να βλεπεις τα πράγματα και να προχωρήσεις ειλικρινά σε αυτή την νεα σου επιλογη…
Αντι αυτου ψανχεις μεσω της htc την apple..
Εδώ και τοσες σελιδες περιμενω να αναφέρεις ένα πραγματικα σοβαρο προβλημα ένα θεμα που να χρίζει συζήτησης και εσυ δεν κανεις τιποτα αλλα παρα να μοιρολογείς γιατι το htc σου δεν είναι της apple.

Αν εδωσες τοσα χρηματα ενώ δεν μπορείς να αποχωριστείς τις συνήθειες που ειχες με το iphone σου τοτε εχεις κανει πραγματικά κακή επιλογη..

ευτυχως δεν εδωσα χρήματα -bye-.... εκανα ανταλλαγή με το iphone 4 !!!
και μονο αυτό φτάνει, ανταλλαξα ενα κινητό 2 χρονων με ενα 4 μηνών (ιδιας αρχικής αξιας) ... αυτο λεει κατι φανταζομαι .

Ειπαμε... δεν μενουν οι εικονες ως έχουν , τις χαλαει το android.
Ποσες φορες να το πω ? Βαζω μια εικονα 4 mpixels και αυτο τη μετατρεπει σε supr low resolution.

Eσεις συνεχως κραζετε την apple για τις "περίεργες" αποφασεις της οσον αφορα τα βύσματα (και οχι μονο).
Αφου λοιπον δεν υπαρχει προτυπο συνδεσης με ηχητικα συστηματα μεσω usb, τι περιμενες να κάνει?
Το ipod προυπηρχει του iphone και ειχε ηδη μια τεραστια βαση χρηστων... αρα θα επρεπε να βαλει κατι για να εχει συμβατότητα και να ικανοποιησει τους πελατες της.

Οσο για τα email....δες κι εδω , στα περισσοτερα κινητά abdroid ετσι είναι (μετα το 2 λεπτό)
http://www.youtube.com/watch?v=WdVmWokQ9QQ

Να μη πω φυσικα αλλη μια φορα (ναι γινομαι κουραστικός) για το κομφουζιο των αναβαθμισεων ('η καλυετερα την ελλειψη ) σε συσκευη 4-5 μηνων !!!
Η συσκευή εχει lag , και κρεμαει (οχι συχνά , αλλα κρεμάει - χωρις custom rom).

Αν αυτα για σενα δεν ειναι σοβαρα , για μενα ειναι !

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

Σε εμενα μια χαρα μου δειχνει ολοκληρο το mail και δουλεύει και το zoom…
Δεν δουλεύει το double tap για zoom αλλλα εφόσον εχω ζοομ in και out δεν το θεωρώ σημαντικό
σε ποιο κινητό και με ποια εφαρμογή γιατί αυτό είναι πρόβλημα στο gmail το ίδιο μου κάνει και εμένα στο gnexus

kai θα συνεχίσω, με αρκετα θεματα , κυριως διαχειρισης πορων - μνημης κλπ.
Εκει γινεται το ελα να δεις.
Αν ανοιξεις μερικες εφαρμογές, το συστημα αρχιζει να γονατιζει και πρέπει να τρεχεις κάποιο task killer - manager για να το διατηρησει σχετικα σταθερο.
Αυτο ειναι οκ για υπολογιστη, αλλα οχι για κινητό!

Το περιφημα real multitasking, μονο στα χαρτια υπάρχει, στη πράξη, απ αυτα που είδα, το συστημα ασχολειται συνεχως (και οχι διάφανα) με το να προσπαθει να "έρθει στα ίσια του".

Υποτιθεται οτι εχει 1 Gb ram kai τετραπυρηνο επεξεργαστή... και ειναι πιο αργο συνολικα απο ενα iphone 4 , με πολυ μικροτερες προδιαγραφές.

Η επιλογή μου ηταν ενσυνείδητη , δεν εγινε τυχαία, υποτιθεται οτι πηρα ενα από τα 2-3 καλυτερα android κινητα αυτή τη στιγμή... και περιμενω περισσότερα.
Ισως με την ελευση του 4.1 , καποια απ αυτα διορθωθούν.....

Αντε καλυνηχτα τώρα.... (θα πω τα καλα αύριο !!!):music-smiley-005:

Last edited:
Αν ανοιξεις μερικες εφαρμογές, το συστημα αρχιζει να γονατιζει και πρέπει να τρεχεις κάποιο task killer - manager για να το διατηρησει σχετικα σταθερο.

Το περιφημα real multitasking, μονο στα χαρτια υπάρχει, στη πράξη, απ αυτα που είδα, το συστημα ασχολειται συνεχως (και οχι διάφανα) με το να προσπαθει να "έρθει στα ίσια του".

Υποτιθεται οτι εχει 1 Gb ram kai τετραπυρηνο επεξεργαστή... και ειναι πιο αργο συνολικα απο ενα iphone 4 , με πολυ μικροτερες προδιαγραφές.

Η επιλογή μου ηταν ενσυνείδητη , δεν εγινε τυχαία, υποτιθεται οτι πηρα ενα από τα 2-3 καλυτερα android κινητα αυτή τη στιγμή... και περιμενω περισσότερα.

Ή εσύ δεν κάνεις κάτι καλά ή η HTC έχει βαλθεί να καταστρέψει το Android.
Mε 1 GB RAM είμαι και διπυρηνο στο 1,2 (SGS2 μαμά 4.0.4). Το 4 δίπλα του προσπαθεί αλλά ... δεν. Καλό αλλά λίγο που λένε. (Βέβαια στη γυναίκα μου που της το "φόρτωσα" της λέω ότι είναι το καλύτερο κινητό ακόμη. Λίγο ψέμα στην αγάπη, επιβάλλεται δεν βλάπτει, που λέει και η Βανδή...)
Ανοιχτές άπειρες εφαρμογές και ΠΟΤΕ η μνήμη δεν έχει πέσει κάτω από 100-200ΜΒ. Το σύστημα πότε δεν προσπαθεί να έρθει στα ίσα του. Απλά δουλεύει ρολόι εδώ και 15 μήνες. Στο κινητό έχω περάσει πάνω 5 εκατοντάδες εφαρμογές εκ των οποίων οι 300+ παραμένουν. Ανοίγονται πολλές από αυτές πολύ συχνά. Ζήτημα σε 15 μήνες να είχα 2 κολλήματα. Κάτι το οποίο το θεωρώ και λογικό καθώς το κινητό ΔΕΝ έχει φορμαριστεί ποτέ για να ξαναέρθει στα ίσα του. Τόσα σκουπίδια έχουν μείνει πίσω.

Ανοιχτός browser, επεξεργασία εξελ, word, live wallparer, παιχνίδια και άλλα και ποτέ δεν υπάρχει πρόβλημα. Μία φορά την εβδομάδα (όποτε θυμάμαι) κάνω ένα καθάρισμα μνήμης και αυτό ήταν.

Μην περιμένεις από την 4.1 να κάνει όσα δεν μπορεί η 4.0.4. Δεν πρόκειται για μετάβαση από βίστα σε 7. Θα έλεγα ότι πρέπει να του δώσεις το χρόνο ΚΑΙ να προσπαθήσεις να το παραμετροποιήσεις. Ίσως είναι έξω από την φιλοσοφία σου αλλά δυστυχώς το Android έτσι δουλεύει. Θα βρεις 5-10 εφαρμογές που να σε βολεύουν καλύτερα από της μαμά και αυτό ήταν. Θα απενεργοποιήσεις και τις μαμά και θα τις ξεχάσεις. Αυτή την ενσωμάτωση που αναφέρεις πάντως ακόμη δεν μπορώ να την κατανοήσω. Εφαρμογή δεν ανοίγεις π.χ. για τα μέιλ? Έεε θα ανοίξεις μία άλλη. Εφαρμογή δεν άνοιγες και στο IPhone για τις φωτογραφίες? Και εδώ το ίδιο. Το κέλυφος στο οποιοδήποτε κινητό είναι για τα βασικά. Όταν ανοίξει μία εφαρμογή τελείωσε, είσαι στην εφαρμογή.

Πόσο καιρό δουλεύεις το android περίπου? Κάπου είχα ξαναρωτήσει αλλά μάλλον δεν έτυχε να το το δεις. Για κανά μήνα και εγώ είχα τα θέματα. Μια οι αναμνήσεις του symbian, μια οι κακές παρέες του IOS δεν μπήκα από την πρώτη μέρα στο νόημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

Τωρα εσυ λες ανακρίβειες...

Πρωτον, τα αρχεια που αναφερω δεν ειναι το 1%, σε μενα τουλαχιστον ειναι πανω απο τα μισά.

Εγώ θα έλεγα οτι είναι <0.001% στη δική μου συλλογή με video.
Αλλον οπου πανω απο τα μισα video του να είναι σε mov δε ξέρω. Αν υπάρχει ας τον γνωρίσουμε και αυτόν.

Πραγματικά Γιάννη μου, δε καταλαβαίνω τι κάνεις με αυτό το κινητό …
Χάρισε το …. Αντάλλαξε το … Γύρνα πίσω στην apple

Εάν τα παραπάνω είναι όντος προβλήματα για εσένα
(γιατί είπαμε από όλα τα παραπάνω που αναφέρεις, εμένα δε με έχει πειράξει τίποτα, και δε τα θεωρώ προβλήματα)

Προσωπικά είμαι εξοικειωμένος
να βάζω μόνος μου εφαρμογές (λ.χ. για .mov στην πολύ σπάνια περίπτωση που μου χρειαστεί),
να διατηρώ τη μουσική μου οργανωμένη ανεξάρτητα από προγράμματα τύπου itunes κ.ο.κ.
να χρησιμοποιώ browser αντί apps για να κάνω τη δουλεία μου.
ως καταναλωτής ξέρω προκαταβολικά ότι κανένα migration επαφών δεν είναι εύκολο, πάντα μας δυσκολεύουν οι κοντόφθαλμες εταιρίες κινητών με τις ατζέντες

Για αυτό και ΟΛΑ τα καλώδια usb έχουν μόνο από την μία πλευρά ανάγλυφο το σήμα του usb για να ξέρεις ποια μεριά να βάλεις. Για να το καταλαβαίνεις χωρίς να κοιτάς. Φαίνεται ότι οι πλούσιοι εκτός από τυφλοί έχουν χάσει και την αίσθηση της αφής.. :-)

Αν τα καταφέρνεις και έχεις καλό ποσοστό επιτυχίας –ΜΠΡΑΒΟ! :worshippy:

Πες μας τα δικά σου ποσοστά? :ears:

Δηλαδή τα καταφέρνεις πάντα να το βάζεις σωστά? :ADFAD2:

Δεν εχεις εντελως αδικο... κανονικα δε θα πρεπε να ειχα κανει το switch.

Δεν μου προσφερει τιποτα το Android, το αντιθετο μαλιστα.
Εχασα icloud, ευκολο sync με τον Mac σε φωτο - μουσικη - βιντεο ,ibooks klp.
Customization αν ηθελα ειχα και με JB.

Με φτιαχνει ομως η προκληση και ηθελα ρε παιδι μου να δω την ελευθερια ..... !

Τεσπα... εχω εντελως αλλη αποψη για καποια πραγματα , οπως κι εσεις αλλωστε.

Οσον αφορα τα βιντεο, ΟΛΟΙ οι mac αδες χρησιμοποιουν mov... και κυριως ολες οι φωτογραφικες-βιντεοκαμερες (ειμαι επαγγελματιας στο χωρο , και αρα καταλαβαινεις τις απαιτησεις μου).
Μια αλλη ελλειψη, που φυσικα κανεις σας δεν ξερει την υπαρξη της καν (δεν σας ενδιαφερει μαλλον) ειναι η ελλειψη δυνατοτητας κλειδωματος της εκθεσης στο βιντεο.
Και μονο γι αυτο , η εφαρμογη του κινητου μου για βιντεο, ειναι σχεδον αχρηστη !
Εχω δοκιμασει πολλες εφαρμογες για βιντεο και καμια δεν εχει αυτη (τη βασικη για μενα) δυνατοτητα.
Να μην αλλαζει δηλ. αναλογα τις συνθηκες τη "φωτεινοτητα" (εκθεση πιο σωστα).
Επισης να μπορεις να εχεις ενα σημειο εστιασης κλειδωμενο και ενα αλλο για εκθεση....
Αυτο στο Iphone γινοταν ευκολα, ενω δεν εχω βρει καμια εφαρμογη να το κανει στο Android (αν υπαρχει παρακαλω καποιος να με διαφωτισει).

Βλεπεις λοιπον, οτι ολα ειναι θεμα αναγκων και προτεραιοτητων.

Γιάννη, σε 2-3 μηνες που θα εχεις κανει οτι παραμετροποιηση χρειαζεται για να το φερεις στα μετρα σου θα ειναι ολα μια χαρα.

Τι νομιζες; οτι ειναι σαν το ''κλειστο'' λειτουργικο τους iOS ;) που μολις αγοραζεις την συσκευη δουλευεις κατευθειαν χωρις να χρειαζεται να κανεις το οτιδηποτε

Δεν εχεις εντελως αδικο... κανονικα δε θα πρεπε να ειχα κανει το switch.

Δεν μου προσφερει τιποτα το Android, το αντιθετο μαλιστα.
Εχασα icloud, ευκολο sync με τον Mac σε φωτο - μουσικη - βιντεο ,ibooks klp.

Θα σε στενοχωρήσω, εύκολο sync με μακ, μόνο η μαμά apple προσφέρει.
(νταξ προφανώς γιατί η apple όπως και η MS δε θέλει να κάνει Open τα σχετικά πρωτόκολλα και διεπαφές, δηλαδή επιδιώκει την ασυμβατότητα με τον ελεύθερο κώδικα)

Customization αν ηθελα ειχα και με JB.

Δε ξέρω τι προσπαθείς να εξισώσεις εδώ. Στην τελική να αλλάξεις το Boot loader λ.χ. είναι άχρηστο στην Apple , γιατί άλλο λειτουργικό δε θα βρεις να βάλεις, θα μείνεις με το μαμά. Δεν είναι το ίδιο .
Για να εγκαταστήσεις απλά εφαρμογές τρίτων δε χρειασμένε ούτε bootloader ούτε root.
Αλλά είσαι και από αυτούς που δε θα κάτσουν να ασχοληθούν με άλλα λειτουργικά – από την υπέροχη κοινότητα που μόχθα και δημιουργεί. Δηλαδή δε σε ενδιαφέρει τι κάθονται και κάνουν χομπίστες developers.

Με φτιαχνει ομως η προκληση και ηθελα ρε παιδι μου να δω την ελευθερια ..... !

Προφανώς η ελευθερία σε Open Source … δε σε ενδιαφέρει … προσπέρασε τη … χωρίς να πικάρεις όσους τους ενδιαφέρει να έχουν τον πηγαίο κώδικα.

Τεσπα... εχω εντελως αλλη αποψη για καποια πραγματα , οπως κι εσεις αλλωστε.

Οσον αφορα τα βιντεο, ΟΛΟΙ οι mac αδες χρησιμοποιουν mov... και κυριως ολες οι φωτογραφικες-βιντεοκαμερες (ειμαι επαγγελματιας στο χωρο , και αρα καταλαβαινεις τις απαιτησεις μου).
Μια αλλη ελλειψη, που φυσικα κανεις σας δεν ξερει την υπαρξη της καν (δεν σας ενδιαφερει μαλλον) ειναι η ελλειψη δυνατοτητας κλειδωματος της εκθεσης στο βιντεο.
Και μονο γι αυτο , η εφαρμογη του κινητου μου για βιντεο, ειναι σχεδον αχρηστη !
Εχω δοκιμασει πολλες εφαρμογες για βιντεο και καμια δεν εχει αυτη (τη βασικη για μενα) δυνατοτητα.
Να μην αλλαζει δηλ. αναλογα τις συνθηκες τη "φωτεινοτητα" (εκθεση πιο σωστα).
Επισης να μπορεις να εχεις ενα σημειο εστιασης κλειδωμενο και ενα αλλο για εκθεση....
Αυτο στο Iphone γινοταν ευκολα, ενω δεν εχω βρει καμια εφαρμογη να το κανει στο Android (αν υπαρχει παρακαλω καποιος να με διαφωτισει).

Βλεπεις λοιπον, οτι ολα ειναι θεμα αναγκων και προτεραιοτητων.

Δε ξέρω και πολλά από αυτά ως συνήθως,
Η δική μου ερασιτεχνική κάμερα sony δε γράφει σε mov αλλά mpeg στον εσωτερικό της δίσκο.

Δεν έχω χρειαστεί να κάνω kill ποτέ οτιδήποτε. Δεν έχω καν εγκαταστήσει task killer ή ότι αντίστοιχο.
Η μόνη καθυστέρηση που έχω παρατηρήσει είναι μονό αν εκείνη την ώρα γίνεται backup. Δηλαδή επιλογή μου.
Αυτά με το gNex
Αλλά φυσικά το παραπάνω δεν ισχύει για όλους.

4 cores … φυσικά επαναλαμβάνω είναι άχρηστα για αυτά τα λειτουργικά. 2 cores όσο πιο ψηλά χρονισμένα και με καλύτερο IPC είναι που χρειάζεται.

1Gb RAM δε με έχει προβληματίσει ως τώρα, δεν έχω παρατηρήσει κανένα swapping, που αν μου καθυστερεί το task switching.

Όλα αυτά για τη δική μου χρήση , που διαφέρει από τη χρήση που κάνει οποιοσδήποτε άλλος.

Εντάξει η Apple μας χέζει.. Αλλά εμείς και πάλι γουστάρουμε..

http://www.iphonehellas.gr/40543/iphone_5-scuffgate-sollution/

γι'αυτο των φρονημων τα παιδια αγοραζουν ασπρο,γιατι το γνωριζουν εκ των προτερων κι ετσι μπορουν να ισχυριστουν, οτι δεν υπαρχει ουτε αυτο το προβλημα :flute:

Να μη γκρινιαξω κι εγω λιγο ?:grinning-smiley-043
Εσυ ειδικα με αυτα που ''τραβας'' εδω και βεβαια δικαιουσε να γκρινιαξεις και οχι μονο:)

..... κατι ακομη, βιντεοκληση πως κανουμε ?
Μπορω μεταξυ διαφορετικων κινητων , μονο με android ή καθολου ?
Οι συσκευες με android για βιντεοκλησεις χρησιμοποιουν το hangout
Αν εχεις το Google+ στο iPhone τοτε μπορεις