Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

12 χρονια κοντα ειμαι χρηστης pc
Σαν τι κανει παραπανω το mac απο αποψης τεχνολογιας , σε σχεση με τα windows?
Εχεις 2 λειτουργικα που κανουν ακριβως την ιδια δουλεια , τωρα οι μικρο λεπτομερειες οπως το χ η ειναι πιο σταθερο απο το y , η το ενα ανοιγει λιγο πιο γρηγορα απο το αλλο δεν θεωρειται τεχνολογια
Oλα ειναι σχετικα

Οι μπουρδες απευθυνονται στους ιθυνοντες στην apple ,θελουν ταχα να δικαιολογησουν το μεγαλο κοστος των mac λεγοντας μας οτι τα parts του mac ειναι κατι διαφορετικο σχεση με του pc

Νομιζω οτι οι περισσοτεροι λυνουν δενουν ενα desktop pc ,ξερουν με ακριβεια απο τι αποτελουνται τα parts του.

Το pc παντα θα εχει προβληματα σε ολα τα λειτουργικα , ειναι η δομη του τετοια που ειναι δυσκολο να βρεθει λειτουργικο που να τα συνδιαζει ολα και να δουλευουν τα παντα σε τελεια αρμονια

Τα linux θεωρουνται τα καλυτερα , αλλα δεν τρεχουν πολλα προγραματα και θες κονσολα εντολων και γνωσεις για να τα δουλεψεις

Τα mac ειναι πιο σταθερα απο τα windows σε ολους τους τομεις , αλλα δεν προσφερουν κατι αλλο επι της ουσιας και κοστιζουν ενα σωρο λεφτα

Τα windows μπορει να ειναι οτι ειναι απο τρυπια μεχρι προβληματικα , αλλα εχουν ενα μεγαλο συν τιμη και συμβατοτητα και απευθυνονται σε ολο σχεδον το φασμα χρηστων , απο τον αρχαριο μεχρι τον πιο προχωρημενο προγραμματιστη ακομα και τον gamer

Ενας καλος χρηστης με κανενα λειτουργικο απο τα παραπανω δεν θα ειχε προβλημα , δεν καταλαβαινω σημερα αυτη τη λογικη του διαχωρισμου των χρηστων αναλογως λειτουργικων
Λες και μεν εχουν σφυρι και καλεμι και οι αλλοι χρησιμοποιουν τεχνολογια tesla

Δεν ειναι προτερημα, ουτε αναφορα σαν γνωση η κατι αλλο , η χρηση του ενος λειτουργικου εναντι τους αλλου
Απλα υπαρχουν 3 εναλλακτικες λυσεις , ο καθενας διαλεγει τι τον βολευει και τελειωνει

Παντως και εσυ που εχεις mac , χρησιμοποιεις windows πανω για καποια προγραμματα που δεν τρεχουν στα macos
Δεν ειναι σωστο να βριζουμε ενα λειτουργικο και να το χρησιμοποιουμε για να κανουμε την δουλεια μας , ασχετα αν το θεωρουμε ως «αναγκαιο κακο»
Δεν βριζω κανενα λειτουργικο, θελω ομως να λεω τα πραγματα με το ονομα τους.. Για εμενα, ως χρηστη και των δυο πλατφορμων, η διαφορα τους ειναι σαν να μπαινεις απο Suzuki Alto σε Porche Panamera..
Τωρα αν εχεις εσυ διαφορετικη εμπειρια, εντυπωση μου κανει. Πιθανολογω ομως οτι ειτε α) δεν εχεις δουλεψει με mac ειτε β) οτι εχεις ασχοληθει με mac τελειως επιδερμικα..
Τελος παντων, ειναι αδυνατο να σου μεταφερω την εμπερια μου με γραφομενα, οποτε το μονο που θα σου προτεινα ειναι "Δοκιμασε πριν αποφανθεις". Αλλο η θεωρια και αλλο η πραξη...

Και παλι παραπληροφορειτε το κοσμο... τα "δωρεαν" αντιβιοτικα κλπ δεν ειναι πληρεις εφαρμογες και συνηθως απαιτουν συνδρομη για να ειναι πληρως λειτουργικα.

Οσον αφορα τις εφαρμγες Συριε , ο μεσος ανθρωπος ειναι υπερκαλυμενος με αυτες που του δινει η Apple (πεστα ρε Τακη για το iMovie ) !!!

Γιαννη, πέτα τα Mac και κάτσε και απόλαυσέ το :p :p :p

Μ αυτα που λες επιβαρυνεις τη θεση σου... και θα κοστισουν ΠΟΛΥ ακριβα τα σεμιναρια !!!:flipout:

Και δωσε το καταραμενο καλωδιο του σκληρου στον Τακη, (περιμενω ακομη HD ταινιες )!!!

Και παλι παραπληροφορειτε το κοσμο... τα "δωρεαν" αντιβιοτικα κλπ δεν ειναι πληρεις εφαρμογες και συνηθως απαιτουν συνδρομη για να ειναι πληρως λειτουργικα.
microsoft security essentials

Ελευθερο , δωρεαν και πληρες.

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Γιατι ειναι 1.39tb, οπως σωστα αναφερουν τα windows(αλλα και το 10.5 leopard) και οχι 1.5tb οπως λανθασμενα αναφερει το 10.6 snow leopard.

Μιας και τους εχεις πρηξει ολους και θεωρεις οτι μονο εσυ εισαι ο ενημερωμενος, μαθε οτι στο mac os x εμφανιζει τον δισκο σαν 1.5ΤΒ γιατι η αpple αποφασισε να μετραει την χωρητικοτητα των δισκων οπως την μετρανε και οι εταιρειες κατασκευης τους. Δηλαδη, 1KB ειναι 1000ΚΒ και οχι 1024ΚΒ. Γι'αυτο και στο mac εμφανιζεται η χωρητικοτητα που λεει η εταιρεια. Τα windows μετρανε τις χωρητικοτητες διαφορετικα και γιαυτο η διαφορα.

Δεν ειναι και κανενα σπουδαιο θεμα η feature, απλως σου απαντω προς ενημερωση σου που τοσο φαινεται να σε νοιαζει.

Κατσε ρε φιλε, μία παραπληροφορούμε, μία αλλάζουμε γνώμες για την γνησιότητα του λογισμικού, μία παίρνουμε ληγμένα....είμαστε πολύ κακοί άνθρωποι τελικα...:p

http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Microsoft-Security-Essentials.shtml

Μ αυτα που λες επιβαρυνεις τη θεση σου... και θα κοστισουν ΠΟΛΥ ακριβα τα σεμιναρια !!!:flipout:
Ασε ρε φιλε, τώρα που καταλαβα τι κακός άνθρωπος είσαι, δεν θέλω ούτε βοήθεια για το πως βγάζουν το καπάκι του φακού (του καλού, του Canon, του f4....ξερεις ντε) :p

Και δωσε το καταραμενο καλωδιο του σκληρου στον Τακη, (περιμενω ακομη HD ταινιες )!!!
Τι ειναι παλ τούτο;

Πάλι βαριέται να κάνει κάτι και τα ρίχνει στους άλλους; :p

Last edited:
Μονο που καλυτερα να το ετρεχες το παιχνιδι στα windows, γιατι στις περισσοτερες των περιπτωσεων θα ετρεχε πιο γρηγορα απο οτι σε mac os x λογω των καλυτωρεων drivers.
Ακριβως το ιδιο συμβαινει και με επαγγελματικες 3d design εφαρμογες, οπου σε windows τρεχουν καλυτερα λογω των καλυτερων drivers.

Ενδεικτικα(απο site που ειναι γνωστο οτι "προσκειται" ,με την καλη εννοια, στους mac):
http://arstechnica.com/apple/news/2...t-the-nvidia-quadro-fx-4800-mac-edition.ars/2

quadro_chart1.png

quadro_chart2.png

quadro_chart5.png

The Bad

• Dismal performance compared to the same machine in Windows

Eιναι γνωστο οτι οι mac υστερουν σε 3d design εφαρμογες λογω ελλειπων drivers.

Μιας και τους εχεις πρηξει ολους και θεωρεις οτι μονο εσυ εισαι ο ενημερωμενος, μαθε οτι στο mac os x εμφανιζει τον δισκο σαν 1.5ΤΒ γιατι η αpple αποφασισε να μετραει την χωρητικοτητα των δισκων οπως την μετρανε και οι εταιρειες κατασκευης τους. Δηλαδη, 1KB ειναι 1000ΚΒ και οχι 1024ΚΒ. Γι'αυτο και στο mac εμφανιζεται η χωρητικοτητα που λεει η εταιρεια. Τα windows μετρανε τις χωρητικοτητες διαφορετικα και γιαυτο η διαφορα.

Δεν ειναι και κανενα σπουδαιο θεμα η feature, απλως σου απαντω προς ενημερωση σου που τοσο φαινεται να σε νοιαζει.

Ημουν σαφεστατος και γνωριζω ακριβως πως εμφανιζει τον δισκο το mac os x snow leopard.
Και για αυτο ειπα οτι τα windows αλλα ΚΑΙ το 10.5 leopard τον εμφανιζει σωστα σαν 1.39tb που ειναι στην πραγματικοτητα. (ασχετα με το τι λεει η κατασκευαστρια εταιρια)

Πουθενα δεν ειπα οτι ειναι κανενα τρομερο feature, μονος σου τα βγαζεις αυτα, αλλα δεν μπορουσα να περιμενω και κατι καλυτερο με τετοιο υφος που μιλας..("τους εχεις πρηξει")

Last edited:
Παλι κοιτας νουμερα... δεν ειναι νουμερα φιλε μου το καλο λειτουργικο και τα σωστα προγραμματα.
Τι να το κανω το 10% πιο γρηγορο polygon filling , οταν κανει 10 ωρες ν ανταποκριθει το μηχανημα σε βασικες λειτουργιες ?
Ειναι σα να μου λες οτι ο επεξεργαστης του iphone ειναι πιο αργος απο του Samsung Omnia ... χεστηκε η φοραδα στο αλωνι !!!
Δες το workflow και το την απιθανη αισθηση χρησης του λειτουργικου , κι ελα μετα να τα συγκρινουμε ...

Παλι κοιτας νουμερα... δεν ειναι νουμερα φιλε μου το καλο λειτουργικο και τα σωστα προγραμματα.
Τι να το κανω το 10% πιο γρηγορο polygon filling , οταν κανει 10 ωρες ν ανταποκριθει το μηχανημα σε βασικες λειτουργιες ?
Ειναι σα να μου λες οτι ο επεξεργαστης του iphone ειναι πιο αργος απο του Samsung Omnia ... χεστηκε η φοραδα στο αλωνι !!!
Δες το workflow και το την απιθανη αισθηση χρησης του λειτουργικου , κι ελα μετα να τα συγκρινουμε ...

Μα δεν μιλησα καν για επεξεργαστη..
Μιλησα για καλυτερη αποδοση,workflow , ακριβως για αυτο που μιλας και εσυ..

Eιναι αλλη αισθηση να δουλευεις 3d design σε windows απο οτι σε mac os x, λογω της πολυ πιο fluent αποδοσης(που συνηθως ερχεται απο τους καλυτερους drivers των επαγγελματικων καρτων γραφικων)..
Και για αυτο οι περισσοτεροι στο 3d design ειναι με pc μηχανηματα, οπως πχ στο video editing μπορει να ειναι σε mac λογω final cut pro. (και οχι λογω mac os x )

Last edited:
Κατσε ρε φιλε, μία παραπληροφορούμε, μία αλλάζουμε γνώμες για την γνησιότητα του λογισμικού, μία παίρνουμε ληγμένα....είμαστε πολύ κακοί άνθρωποι τελικα...:p

http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Microsoft-Security-Essentials.shtml

Ασε ρε φιλε, τώρα που καταλαβα τι κακός άνθρωπος είσαι, δεν θέλω ούτε βοήθεια για το πως βγάζουν το καπάκι του φακού (του καλού, του Canon, του f4....ξερεις ντε) :p

Τι ειναι παλ τούτο;

Πάλι βαριέται να κάνει κάτι και τα ρίχνει στους άλλους; :p

Σιγα μην εμπιστευτω την ασφαλεια του Pc μου , σε κατι που εχει πανω του τη σταμπα της Microsoft !!!
:grandpa:

, ...αλλα δεν μπορουσα να περιμενω και κατι καλυτερο με τετοιο υφος που μιλας..("μας τα εχεις πρηξει")
To "μας τα εχεις πρηξει" μονος σου το ειπες. Καλυτερα να διαβαζεις δυο φορες τα ποστ αλλη φορα.

Και σου επαναλαμβανω οτι αυτο το feature, το οποιο μπηκε στο snow leopard δεν ειναι λαθος. Αλλα ουτε και σωστο. Απλως στην προσπαθεια τους μερικοι να πουν τα αρνητικα των mac, το θεωρουν αυτοματα λαθος.

Προσωπικα νομιζω οτι ειναι καλυτερα απο "ψυχολογικης" πλευρας ο υπολογιστης σου να εμφανιζει τον δισκο με τη χωρητικοτητα με την οποια τον αγοραζεις.

Last edited:
Σιγα μην εμπιστευτω την ασφαλεια του Pc μου , σε κατι που εχει πανω του τη σταμπα της Microsoft !!!

A-Xα!

Να τος κύριοι ο αντικειμενικός κριτής!

Σε παραδίδω στη χλεύη του κοινού

:p

Ρε συ Χριστοφορε , οπως σου ειπα , ασχολουμαι επαγγελματικα με 3d graphics, 2d animation, non linear editing απο το 1989 (Αmiga rulez !!!) και εχω χρησιμοποιησει ΟΛΑ τα προγραμματα γραφιστικης , μονταζ και ανιματιον...
Αν θες να πιστευεις benchmarks και αρλουμπες , εχει καλως...
Εμενα η πειρα μου , αλλα λεει.
Εγω ξερω οτι καθε project που ανοιγω καθημερινα σε Pc στη δουλεια , μου βγαζει τη πιστη να το τελειωσω , και τελικα το κανω στο δικο μου macbook pro , στο μισο χρονο απο τους υπολοιπους και με μεγαλη ανεση κι ευκολια.
Για μενα , τελικος κριτης ειναι η αποδοση στη δουλεια μου και οχι τα νουμερα !

Αχαριστε. Δε φτανει που η microsoft σου παρεχει τσαμπα ενα σουπερ εργαλειο, το χλευαζεις κι απο πανω. :p :p Παντως, ωραιο τροπο βρηκε η ms για να μπει ακομα πιο βαθια στους χρηστες της :p