Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Και σου επαναλαμβανω οτι αυτο το feature, το οποιο μπηκε στο snow leopard δεν ειναι λαθος. Αλλα ουτε και σωστο. Απλως στην προσπαθεια τους μερικοι να πουν τα αρνητικα των mac, το θεωρουν αυτοματα λαθος.

Προσωπικα νομιζω οτι ειναι καλυτερα απο "ψυχολογικης" πλευρας ο υπολογιστης σου να εμφανιζει τον δισκο με τη χωρητικοτητα με την οποια τον αγοραζεις.

Δεν σχολιασα αν ειναι λαθος το feature, αλλα οτι ειναι λαθος η χωρητικοτητα 1.5tb μιας και ο δισκος ειναι 1.39tb.

Τοσο απλο. Ξαναδιαβασε και θα δεις οτι γραφω και για το 10.5 leopard οτι το αναφερει σωστα..

Και μπορει πραγματι στο κατω-κατω μερικους να τους βολευει(ειδικα τις εταιριες που θα συνεχιζουν να διαφημιζουν δισκους σαν μεγαλυτερης χωρητικοτητας, σε αντιθεση πχ τι γινεται με τους server δισκους που διαφημιζονται με το ωστο μεγεθος) αυτο το feature.
Δεν παυει ομως οτι αυτο που δειχνει το feature(και οχι το ιδιο το feature αυτο καθε αυτο) να ειναι λαθος.
Αυτο ειπα εξαρχης.

Last edited:
Υποθετω οτι αυτο εγινε ομως για να συμβαδιζει ο χωρος που φαινεται στο mac με το χωρο που υποτιθεται αγοραζει ο πελατης. 1,5 αγορασες? 1,5 θε εμφανιζεται. Για μενα δεν ειναι λαθος. Το λαθος, αν θες, το εκαναν και κανουν ακομα οι εταιριες και ο τροπος με τον οποιο μετρανε τις χωρητικοτητες.

Τελος παντων, ειτε δειχνει 1.39 ειτε 10002342,4343, τα ιδια αρχεια θα χωραει. Προσωπικα ξαναλεω οτι προτιμω τον τροπο της apple. Ποτε δε μου αρεσε αλλο να αγοραζω κι αλλο να φαινεται.

Ενδεικτικα(απο site που ειναι γνωστο οτι "προσκειται" ,με την καλη εννοια, στους mac):
http://arstechnica.com/apple/news/2...t-the-nvidia-quadro-fx-4800-mac-edition.ars/2

quadro_chart1.png

quadro_chart2.png

quadro_chart5.png

Eιναι γνωστο οτι οι mac υστερουν σε 3d design εφαρμογες λογω ελλειπων drivers.

Υστερουν σε 3d εφαρμογες ,δεν τρεχουν παιχνιδια που ειναι οι πιο απαιτιτικες εφαρνογες , δεν εχουν συμβατοτητα με πολλα προγραμματα της αγορας ,δεν βρησκεις ευκολα να βαλεις το hardware της αρεσκιας σου πανω και το κανεις οπως θες http://kapscigarbar.com/bs/wp-content/uploads/2008/01/vwbuscp.jpg

Και κατα αλλα θελουν καποιοι να πιστεψουμε οτι εχουμε να κανουμε με suzuki alto
Αυτη ειναι η πραγματικη porsche :flipout:

http://casemodgod.com/batmobile_tumbler_pc.htm

Υποθετω οτι αυτο εγινε ομως για να συμβαδιζει ο χωρος που φαινεται στο mac με το χωρο που υποτιθεται αγοραζει ο πελατης. 1,5 αγορασες? 1,5 θε εμφανιζεται.
Αγορασες 1.39 που στο διαφημισαν-πουλησαν σαν 1.5.
Στο 10.5 leopard(και στα windows) θα εμφανιζεται με την πραγματικη χωρητικοτητα(1.39) και στο 10.6 snow leopard με την ψευτικη(1.5).

Για μενα δεν ειναι λαθος. Το λαθος, αν θες, το εκαναν και κανουν ακομα οι εταιριες και ο τροπος με τον οποιο μετρανε τις χωρητικοτητες.
+1
Απλα υπηρχε μια μικρη περιπτωση να ξυπνουσαμε και να αλλαζαν ροτα οι εταιριες αν πιεζαν οι καταναλωτες οταν εβλεπαν οτι τους πουλανε κατι διαφορετικο απο αυτο που διαφημιζουν.

Τελος παντων, ειτε δειχνει 1.39 ειτε 10002342,4343, τα ιδια αρχεια θα χωραει. Προσωπικα ξαναλεω οτι προτιμω τον τροπο της apple. Ποτε δε μου αρεσε αλλο να αγοραζω κι αλλο να φαινεται.

Καλα , γουστα ειναι αυτα..
Εγω προτιμω να ξερω τι πραγματικα αγορασα και οχι τι υποτιθεται οτι αγορασα.

Επαναλαμβανω:
δεν κρινω το feature αυτο καθε αυτο, αλλα το τι δειχνει αυτο το feature.
Δεν παυει ομως οτι αυτο που δειχνει το feature(και οχι το ιδιο το feature αυτο καθε αυτο) να ειναι λαθος.
Αυτο ειπα εξαρχης.

Οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα....

Εγω προσωπικά δεν χρειάζομαι antivirus γιατι εχω MAC. Αλλα και windows να ειχα Microsoft Antivirus δεν θα εβαζα ποτε για προφανείς λόγους. Αν η Microsot ήτανε Apple δεν θα χρειαζότανε Antivirus τα Pc. Επειδη ομως δεν ειναι και δεν θα γινει ποτε γιατι την εχουνε στην κυριολεξία ξεφτιλίσει στο θεμα αυτο στο μέγιστο βαθμό εγω και κανενας αλλος δεν θα εμπιστευόταν Micorosoft Antivirus.

Εσυ δηλαδή χρησιμοποιείς αυτο το antivirus για να καταλάβω?

Εγω προσωπικά δεν χρειάζομαι antivirus γιατι εχω MAC. Αλλα και windows να ειχα Microsoft Antivirus δεν θα εβαζα ποτε για προφανείς λόγους. Αν η Microsot ήτανε Apple δεν θα χρειαζότανε Antivirus τα Pc. Επειδη ομως δεν ειναι και δεν θα γινει ποτε γιατι την εχουνε στην κυριολεξία ξεφτιλίσει στο θεμα αυτο στο μέγιστο βαθμό εγω και κανενας αλλος δεν θα εμπιστευόταν Micorosoft Antivirus.

Εσυ δηλαδή χρησιμοποιείς αυτο το antivirus για να καταλάβω?

Οο ναι.
Δεν υπαρχει κανενας λογος να μην το χρησιμοποιω..

Υ.Γ.: Οποιο λειτουργικο θα εχει τη μεριδα του λεοντος σε market share, θα χρειαζεται και αντιικο.
Το μεγαλο market share , εκτος απο θετικα (πληθος software, καλυτερη υποστηριξη περιφερειακων κλπ) εχει υποχρεωτικα και τα μειονεκτηματα του.(γινεται στοχος μιας και το εχουν περισσοτεροι)

Αν δεν θελεις αντιικο, τοτε μπορεις να μεινεις με την προστασια του admin password(το ιδιο ισχυει και σε windows), αλλα εισαι στο ελεος αν μεσα σε ενα φαινομενικο αθωο αρχειο εγκαταστασης ενος νεου software(πχ του openoffice) , θα σου εχουν κρυψει και ενα worm/virus.

Last edited:
Οο ναι.
Δεν υπαρχει κανενας λογος να μην το χρησιμοποιω..

Υ.Γ.: Οποιο λειτουργικο θα εχει τη μεριδα του λεοντος σε market share, θα χρειαζεται και αντιικο.
Το μεγαλο market share , εκτος απο θετικα (πληθος software, καλυτερη υποστηριξη περιφερειακων κλπ) εχει υποχρεωτικα και τα μειονεκτηματα του.(γινεται στοχος μιας και το εχουν περισσοτεροι)

Εχεις πραγματικά μια απάντηση για όλα. Μονο που οι περί market share θεωρίες σου είναι ανυπόστατες. Φιλικά.

Εχεις πραγματικά μια απάντηση για όλα. Μονο που οι περί market share θεωρίες σου είναι ανυπόστατες. Φιλικά.
Φιλικα, δεν παρεθεσες κανενα επιχειρημα.(οπως και πιο πριν)

Παντως ειναι πολυ λογικο αν θελει καποιος να γραψει κατι που θα βλαψει καποιους υπολογιστες, να στοχευσει αυτους που εχουν το 90% share και οχι κατι λιγοτερο απο 10%..
Ετσι θα μπορεσει να κανει "κακο" σε περισσοτερους.

Προσωπικα πιστευω πως οσο αυξανεται το market share του mac os x , τοτε δειλα-δειλα θα αρχισουν να βγαινουν περισσοτερα worm.

Last edited:
Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Φιλικα, δεν παρεθεσες κανενα επιχειρημα.

Παντως ειναι πολυ λογικο αν θελει καποιος να γραψει κατι που θα βλαψει καποιους υπολογιστες, να στοχευσει αυτους που εχουν το 90% share και οχι κατι λιγοτερο απο 10%..
Ετσι θα μπορεσει να κανει "κακο" σε περισσοτερους.

Προσωπικα πιστευω πως οσο αυξανεται το market share του mac os x , τοτε δειλα-δειλα θα αρχισουν να βγαινουν περισσοτερα worm.

Ναι βέβαια. Γιατί να στοχεύσει το 85% των unix based server του πλανήτη? Εκεί είναι τα λεφτά και όχι στον υπολογιστή που έχει σπίτι.

Απλά δεν μπορεί ένας ιός να βλάψει ένα unix based λειτουργικό. Είτε είναι Mac OS X, είτε Linux είτε είτε.

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν για Mac αντιβιοτικά των Norton,Nod32,Intego, κτλ όμως πάνε στα αζήτητα

Χρειάζονται και επιχειρήματα για τα χάλια της Microsoft με τους ιούς?

I dont think so
Συνεχιζεις...

Η Ms βγαζει ενα λειτουργικο που τυγχανει να εχει τεραστιο market share και ειναι λογικο να γινεται στοχος ιων..
Δεν υπαρχει κανενα λογος να μην εμπιστευτω την ms για να με προστατευει απο αυτους αντι μιας αλλης ασχετης εταιριας. (πχ norton ,McAffe κλπ)
Η ms δεν βγαζει κανενα ιο για να φοβαμαι ουτε εχει κερδος απο τους ιους..Το αντιθετο. Απο την αλλη οι εταιριες αντιικων εχουν κερδος απο τους ιους.(αν δεν υπηρχαν ιοι, πως θα πουλαγαν τα προιοντα τους ? Απο την αλλη, αν δεν υπηρχαν ιοι, η ms θα ηταν πολυ πιο ευχαριστημενη και οι κατασκευαστες αντιικων δυσαρεστημενοι.)

Στο παρελθον η ms ειχε κανει λαθη μη προστατευοντας τον χρηστη με admin rights απο ιους κλπ, αλλα τωρα πια δεν ισχυει κατι τετοιο..
Αν δεν δωσεις admin rights, δεν μπορεις να κολλησεις κατι.

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

 Νίκος;1097250 said:
Ναι βέβαια. Γιατί να στοχεύσει το 85% των unix based server του πλανήτη? Εκεί είναι τα λεφτά και όχι στον υπολογιστή που έχει σπίτι.

Απλά δεν μπορεί ένας ιός να βλάψει ένα unix based λειτουργικό. Είτε είναι Mac OS X, είτε Linux είτε είτε.
Μα εκει δεν στοχευουν με ιους, αλλα σε τρυπες του λειτουργικου ή των προγραμματων που τρεχουν ..(για να αποκτησουν πληρη ελεγχο του)
Eκτος αν νομιζεις οτι δεν στοχευου σε αυτα ΚΑΘΟΛΟΥ και οτι ειανι ατρωτα.. lol!!

Και ξερεις ποιο λειτουργικο μεταξυ των 3 βγηκε με τις περισσοτερες τρυπες(vulnerabilities) και επεσε πρωτα σε διαγωνισμο που επρεπε να αποκτησουν ελεγχο απομακρυσμενου μηχανηματος?

Μπορεις να κοιταξεις στο http://secunia.com

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

 Νίκος;1097250 said:
Αυτήν την στιγμή υπάρχουν για Mac αντιβιοτικά των Norton,Nod32,Intego, κτλ όμως πάνε στα αζήτητα
Καπως πρεπει να βγαλουν λεφτα και αυτοι!!
Προσπαθουν να πουλησουν κατι ,ενω ακομα δεν υπαρχει προβλημα. :slapface:
Αλλα ακομα και αν υπηρχε προβλημα(ιοι), θα εμπιστευομουν την apple που αυτη θα ηταν η θιγμενη και θα ηθελε να μην υπαρχουν ιοι, παρα τους διαφορους (norton κλπ) που θελουν να υπαρχουν ιοι για να πουλανε τα προγραμματα τους.

xistoforos: "mac, its a plague..."
Μην χάνεις τον χρόνο σου λοιπον, κανείς ποτέ δε τα κατάφερε εναντίον maclovers σε αυτο το forum!!!! εκ πείρας...

Η κουβέντα δε καταλήγει πουθενά.

Γιατί δε γράφετε πράγματα που σας αρέσουν στο MacOSX/Windows και πράγματα που δε σας αρέσουν;

Εγώ έγραψα (αλλά χάθηκε μέσα στα άπειρα μηνύματα) πως:
- εκτιμώ αφάνταστα στο MacOSX το ότι τα metadata των views των φακέλων σώζονται στο filesystem και ακολουθούν παντού το φάκελο. Στα windows αυτό δε γίνεται.
- Στα windows θεωρώ απαράδεκτο το ntfs file system.
- Στο MacOSX με ενοχλεί που σε κάποια σημεία έχει γίνει προσπάθεια να "κρυφτεί" η από κάτω τεχνολογία. Πχ ενώ έχει CUPS για τους εκτυπωτές, το από πάνω interface δεν υποστηρίζει ipp printer με http url (ενώ το CUPS το υποστηρίζει και φυσικά μπορείς να το κάνεις αν θες πηγαίνοντας στο web interface του CUPS).

Θα αγόραζα το MacOSX αν έτρεχε σε δικό μου συναρμολογούμενο pc. Από τη στιγμή που για να το τρέξω στον "καλύτερο από Mac Pro" Hackintosh μου πρέπει να κάνω 5-10 χακιές, δε θα πάρουν τα χρήματά μου. Και σίγουρα δε θα τα πάρουν για το hardware τους.