Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Είχα βάλει και εγώ ένα βιντεάκι από youtube με τα desktop μου να περιστρέφονται σαν κύλινδρος και τις εφαρμογές να είναι από πάνω του σαν αχνά slides, αλλά δεν είδα κανένας MACάς να απαντά μετά...

Ίσως επειδή δεν εντυπωσιαστήκαμε όσο θα περίμενες με το videάκι.
Όταν με παρόμοιο τρόπο αλλάζεις χρήστες εδώ και χρόνια δεν σε τρελαίνει η εναλλαγή των desktops (που γίνεται και αυτό).

Eπειδη, απ οσο βλεπω, οι περισσοτεροι δεν ξερουν σε βαθος το Mac os και λενε απλα οτι ακουνε απο δεξια και αριστερα... ειπα να βαλω ενα απλο παραδειγμα για την απλοτητα ΑΛΛΑ και ταυτοχρονα την ευελιξια του λειτουργικου-προγραμματων της Apple.

Aκουτε Συριε, Δημητρη , Τασο κλπ ???

Ας παρουμε λοιπον ενα απο τα πιο μισητα προγραμματα της Apple (για τους PCαδες)... το iTunes !
H μεγαλη αντιπαλοτητα ξεκιναει απο το πως οργανωνει τα στοιχεια του , τραγουδια στη προκειμενη περιπτωση...
Υπαρχουν λοιπον 2 - ΔΥΟ τροποι .... ο ενας απευθυνεται στο "μεσο" (χαζο κατ εσας) χρηστη και ειναι ο εξης.

Ας πουμε οτι βαζεις ενα cd και θες να το περασεις σαν mp3 στον υπολογιστη σου (το ιδιο για ενα στικακι με τραγουδια, υλικο απο ιντερνετ κλπ).
Αν επιλεξεις αυτοματη διαχειριση των δεδομενων (τραγουδιων) τοτε το itunes , θ αρχισει το ripping , θα βρει τα στοιχεια του κοματιου απο το ιντερνετ και τελος θα τα βαλει σε ενα φακελο με ημερομηνια παραγωγης , στο φακελο του αλμπουμ και του καλιτεχνη που βρηκε (αν οχι σε unkown album klp).

Αυτο για καποιον αρχαριο , καθημερινο χρηστη , ειναι αρκετο... αφου αν θελει να δει που βρισκονται τα δεδομενα του, απλα παταει δεξι κλικ -> show in finder !!!
Τοσο απλα.

Αν τωρα , οπως εγω και πολλοι "ψαγμενοι" χρηστες θελουν κανουν τη ζωη τους δυσκολη (ή ευκολη) και να εχουν τον "πληρη" ελεγχο , μπορουν με τον δευτερο τροπο να το κανουν !!!
Πως ?
Απλα διαλεγεις "μη αυτοματη διαχειριση" στο itunes και τοτε , μπορεις εσυ να βαλεις τα δεδομενα σου (τραγουδια) σε οποιο φακελο και δομη θελεις , και στη συνεχεια απλα κανεις drag n drop ή import στο προγραμμα , και τα δεδομενα σου υπαρχουν οργανωμενα μεσα στο itunes και με τη δομη που θελουμε εμεις !

Αυτο λοιπον γινεταιο σε ΟΛΑ τα προγραμματα οπως iphoto, idvd, imovie klp.

ΑΝ ΘΕΣ , ακολουθεις τον απλο τροπο οργανωσης , αλλιως ακολουθεις τον πιο "παραδοσιακο" τροπο.

Σου δινει δηλ. τη δυνατοτητα ΕΣΥ να επιλεξεις το τροπο που θες ..... τι πιο απλο!

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

εντέλει επείσθην
πίσω στα γουινδος

το δίνω το ρημάδι

400 ευρώ , λίγο πάνω από τα αντιστοιχa configuration της αγοράς

το θέλει κανείς ?

Mε 400 ευρώ το παίρνω εγώ... :D:D:D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα

Ο "χειρισμός" εμπίπτει στην κατηγορία των γνώσεων που πρέπει να έχει ένας χρήστης υπολογιστή. Εκτός κι αν ο χειρισμός είναι το να τον ανοίγεις, και όλα τα υπόλοιπα να τα κάνει μόνος του. Το να επιλύει ένας χρήστης κάποια (μικρο)προβλήματα που παρουσιάζονται στον υπολογιστή του, κι αυτό μέσα στις πρακτικές γνώσεις που είναι (ή θα έπρεπε να είναι) απαραίτητες εμπίπτει. Όχι - για παράδειγμα - να μην μπορεί να συνδεθεί στο internet, κι αμέσως υπό μάλης το κουτί στον τεχνικό (ή τον τεχνικό στο σπίτι). Όλες αυτές οι γνώσεις δεν απαιτούν το άνοιγμα του κουτιού, κι ούτε σ' αυτές αναφερόμουν...

δε συνεννοούμαστε...

Eπειδη, απ οσο βλεπω, οι περισσοτεροι δεν ξερουν σε βαθος το Mac os και λενε απλα οτι ακουνε απο δεξια και αριστερα... ειπα να βαλω ενα απλο παραδειγμα για την απλοτητα ΑΛΛΑ και ταυτοχρονα την ευελιξια του λειτουργικου-προγραμματων της Apple.

Βασικά, δύο λέξεις αρκούν για να σωπάσουν windowsάδες αλλά και linux-άδες.
Time Machine. & -

Το επίσης θετικό με το macosx είναι οτι αν τυχόν είσαι ξεπεσμένος linuxάς που σε έφερε η μοίρα στην Apple ανοίγοντας μια κονσόλα θα είσαι σαν στο σπίτι σου.

Aκουτε Συριε, Δημητρη , Τασο κλπ ???

Ας παρουμε λοιπον ενα απο τα πιο μισητα προγραμματα της Apple (για τους PCαδες)... το iTunes !
H μεγαλη αντιπαλοτητα ξεκιναει απο το πως οργανωνει τα στοιχεια του , τραγουδια στη προκειμενη περιπτωση...
Υπαρχουν λοιπον 2 - ΔΥΟ τροποι .... ο ενας απευθυνεται στο "μεσο" (χαζο κατ εσας) χρηστη και ειναι ο εξης.

Ας πουμε οτι βαζεις ενα cd και θες να το περασεις σαν mp3 στον υπολογιστη σου (το ιδιο για ενα στικακι με τραγουδια, υλικο απο ιντερνετ κλπ).
Αν επιλεξεις αυτοματη διαχειριση των δεδομενων (τραγουδιων) τοτε το itunes , θ αρχισει το ripping , θα βρει τα στοιχεια του κοματιου απο το ιντερνετ και τελος θα τα βαλει σε ενα φακελο με ημερομηνια παραγωγης , στο φακελο του αλμπουμ και του καλιτεχνη που βρηκε (αν οχι σε unkown album klp).

Αυτο για καποιον αρχαριο , καθημερινο χρηστη , ειναι αρκετο... αφου αν θελει να δει που βρισκονται τα δεδομενα του, απλα παταει δεξι κλικ -> show in finder !!!
Τοσο απλα.

Αν τωρα , οπως εγω και πολλοι "ψαγμενοι" χρηστες θελουν κανουν τη ζωη τους δυσκολη (ή ευκολη) και να εχουν τον "πληρη" ελεγχο , μπορουν με τον δευτερο τροπο να το κανουν !!!
Πως ?
Απλα διαλεγεις "μη αυτοματη διαχειριση" στο itunes και τοτε , μπορεις εσυ να βαλεις τα δεδομενα σου (τραγουδια) σε οποιο φακελο και δομη θελεις , και στη συνεχεια απλα κανεις drag n drop ή import στο προγραμμα , και τα δεδομενα σου υπαρχουν οργανωμενα μεσα στο itunes και με τη δομη που θελουμε εμεις !

Αυτο λοιπον γινεταιο σε ΟΛΑ τα προγραμματα οπως iphoto, idvd, imovie klp.

ΑΝ ΘΕΣ , ακολουθεις τον απλο τροπο οργανωσης , αλλιως ακολουθεις τον πιο "παραδοσιακο" τροπο.

Σου δινει δηλ. τη δυνατοτητα ΕΣΥ να επιλεξεις το τροπο που θες ..... τι πιο απλο!

Συγγνώμη, αλλά τί από αυτά δεν γίνεται στα windows?
Ριπάροντας ένα cd, πχ, στο αποθηκεύει στον αντίστοιχο φάκελο (Μουσική), με όλα τα στοιχεία που βρίσκει από το ιντερνετ. Αν θέλεις να αποθηκεύσεις αλλού, διαλέγεις εσύ που θέλεις και τέλος. Και αν θέλεις να έχεις άμεση πρόσβαση σε όλα τα αρχεία πολυμέσων, με τις Βιβλιοθήκες του wmp, τα έχεις όλα στο πιάτο, σε κατηγορίες, ανεξάρτητα αν τα έχεις σκόρπια στον υπολογιστή και δεν θυμάσαι που έχεις τί...

Last edited:

..................Ας πουμε οτι βαζεις ενα cd και θες να το περασεις σαν mp3 στον υπολογιστη σου (το ιδιο για ενα στικακι με τραγουδια, υλικο απο ιντερνετ κλπ).

Τοσο απλα.

Πως ?
Απλα διαλεγεις "μη αυτοματη διαχειριση" στο itunes και τοτε , μπορεις εσυ να βαλεις τα δεδομενα σου (τραγουδια) σε οποιο φακελο και δομη θελεις , και στη συνεχεια απλα κανεις drag n drop ή import στο προγραμμα , και τα δεδομενα σου υπαρχουν οργανωμενα μεσα στο itunes και με τη δομη που θελουμε εμεις .........................

Δεν χρησιμοποιώ καθόλου (σχεδόν) τον Windows Media Player, αλλά δεν βλέπω και μεγάλη διαφορά στη διαχείριση των αρχείων από αυτό που περιγράφεις με το iTune.

Βάζω CD και επιλέγω αντιγραφή (αν θέλω κάνω ρύθμιση για mp3, γιατί ο WMP default κάνει rip σε WMA)

attachment.php

Τελειώνει το rip, και βλέπω το άλμπουμ στη μουσική μου...

attachment.php

Πηγαίνω σ' αυτό, το επιλέγω για αναπαραγωγή (κι αν θέλω με δεξί κλικ ψάχνω να βρω και που βρίσκεται στο σκληρό)

attachment.php

Attachments

• wmp1.jpg
    wmp1.jpg
    68.9 KB · Views: 60
  • wmp2.jpg
    wmp2.jpg
    59.8 KB · Views: 59
  • wmp3.jpg
    wmp3.jpg
    71.1 KB · Views: 60
Last edited:
Ενα απλο cddb δηλαδη για να παρει το id απο το cd και να κατεβασει τους τιτλους ..Χροοοοονια τωρα...Φυσικα το itunes θα κραταει και τα στοιχεια του καθε χρηστη ...To εκανε το winamp απο οταν βγηκε που δεν υπηρχε καν itune.

Last edited:
Μα καλα ... αυτο βρηκατε να πειτε ?

Το παραδειγμα το εβαλα για να πω σε αυτους που λενε οτι το mac os και τα αντιστοιχα προγραμματα κανουν το δικο τους τροπο οργανωσης ...

Ποιος ειπε οτι δεν γινεται στα windows ?
Απλα, τονιζω οτι μπορεις ν ακολουθησεις οποιο τροπο θελεις , χωρις να σε δεσμευει (αυτο υποστηριζαν οι περισσοτεροι μεχρι τωρα) .

Απλο τροπο για "χαζους" , παραδοσιακο για τους υπολοιπους.

Αυτο, δεν θεωρειται αυτονοητο για μερικους πολεμιους της "απλοτητας" ...

Καλο θα ειναι να διαβαζετε και τα προηγουμενα σχολια αρκετων επικριτων ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δεν χρησιμοποιώ καθόλου (σχεδόν) τον Windows Media Player, αλλά δεν βλέπω και μεγάλη διαφορά στη διαχείριση των αρχείων από αυτό που περιγράφεις με το iTune.

Βάζω CD και επιλέγω αντιγραφή (αν θέλω κάνω ρύθμιση για mp3, γιατί ο WMP default κάνει rip σε WMA)

attachment.php

Τελειώνει το rip, και βλέπω το άλμπουμ στη μουσική μου...

attachment.php

Πηγαίνω σ' αυτό, το επιλέγω για αναπαραγωγή (κι αν θέλω με δεξί κλικ ψάχνω να βρω και που βρίσκεται στο σκληρό)

attachment.php

αμ μπραβο λοιπον... πεστο σε ολους αυτους που επιμενουν οτι το itunes ειναι δυσκολο, δυσχρηστο και τελικα κακογραμμενο προγραμμα.

Σου δινει τη δυνατοτητα λοιπον να επιλεξεις (αλλα δυστυχως δεν το ψαχνουν πολλοι ) που θελεις να οργανωσεις τα δεδομενα σου.

Το iTunes το δούλεψα λίγο στο PC για το iPhone.

Ε δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πρόγραμμα για να μεταφέρεις αρχεία από τη μία συσκευή στην άλλη.

Επίσης γιατί να μην μπορώ να βάλω φακέλους και να αποθηκεύσω ΟΠΟΥ θέλω τα αρχεία μου και να τα επιλέγω όπως θέλω εγώ;

Τουλάχιστον στα PCs αυτό γίνεται χωρίς σκέψη.

Δεν ξέρω αν έχει την ίδια λογική και στο MAC, αν την έχει θα λαλίσω.

Υ.Γ.1 Τώρα που μιλάμε κάνω εγκατάσταση το MAC OS :BDGBGDB55:

Υ.Γ.2 και για να μη παρεξηγηθώ, θέλω δυνατότητα να έχω έναν File Explorer για το iPhone & το MAC OS, μπορώ;
Έτσι καταλαβαίνω τι κάνω στο σκληρό μου δίσκο και έτσι θυμάμαι τι έχω βάλει και που. Δεν θέλω iTunes, δεν μου αρέσει καν το interface του.

Last edited:
Δεν νομιζω οτι μπορω να συνεχισω αλλο...

Οταν αποφασισετε ν ασχοληθειτε σοβαρα με το mac osx και κυριως να σταματησετε να σκεφτεσται με τον ιδιο τροπο .... θα τα ξαναπουμε !
Αν στο κατω - κατω θελετε να κανετε αυτα που κανετε στα windows οπως τα κανατε μεχρο τωρα ΜΟΝΟ, μεινετε σε αυτα ... δεν υπαρχει λογος να χαλαμε το σαλιο μας .-bye-

Γιάννη δεν χρειάζετε να αλλάξει κανείς την άποψη του άλλου ή τη γνώμη του.
Απλά αναφέρουμε ο καθένας το τι έχει εμπειρευτεί και το τι θέλει να κάνει.

Αν μπορέσουμε να βρούμε κάτι που να μας τα χαρίζει όλα αυτά που θέλουμε θα πάρουμε αυτό (που δεν το βλέπω να υπάρχει).

Εγώ προτιμώ το dual boot για αυτό πήρα και το MAC OS για να έχω στο HTPC (από εκεί που θα το πουλούσα) και κάτι άλλο να εμπειρευτώ.

Επίσης θα ξεκινήσω να γράφω εφαρμογές για iPhones. Ελπίζω να με τιμήσετε.

Απλά πιστεύω πως το MAC είναι κάτι σαν την Honda, αυτοκίνητο είναι και αυτό αλλά αν το αγοράσεις μετά για έναν παράξενο λόγο (για όλους τους άλλους), μόνο Honda θέλεις να παίρνεις.

Το iTunes το δούλεψα λίγο στο PC για το iPhone.

Ε δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πρόγραμμα για να μεταφέρεις αρχεία από τη μία συσκευή στην άλλη.

+1000000000000000000000000000000000000000000000000!!!!

Το iTunes ήταν ο λόγος που επί χρόνια δεν αποφάσιζα να πάρω iPod. Τώρα που μοιραία το έχω στο iPhone, είναι ο λόγος που δεν ακούω MP3...:flipout::flipout::flipout:

Γιατί η λογική του ότι πρέπει να συγχρονίζεις τα πάντα;

Εγώ θέλω να κατεβάσω μόνο αυτό το αρχείο και γρήγορα, γιατί να πρέπει να κάνει έλεγχο το πρόγραμμα και για όλα τα άλλα αρχεία να δει αν έχουν αλλαγές;

Προγραμματιστικά τουλάχιστον μου είναι λίγο "κουλό".

Υπάρχουν πολλοί καλύτεροι τρόποι για να ελέγχεις κάτι, βέβαια εγώ το σκέφτομαι ακόμα με τη λογική των Windows.

1η εφαρμογή που θα φτιάξω θα είναι ένας File Explorer για το iPhone, έτσι ακριβώς όπως τον θέλω.

Maestro θα είσαι ο πρώτος "πελάτης" ή θύμα :flipout:

Λοιπόν.............επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.....άνοιξα ταυτόχρονα τις παρακάτω εφαρμογές κ φυσικά όπου υπήρχε δυνατότητα πχ βίντεο την είχα στο play :
  1. dvd player να παίζει ένα dvd rip
  2. google earth
  3. idvd για να φτιάξω ένα νέο dvd δισκάκι από δικά μου video
  4. microsoft excel
  5. microsoft word
  6. photoshop cs3 με φωτό ανοιχτή
  7. toast titanium για να γράφω νέο dvd
  8. vlc το οποίο έπαιζε sample κομμάτι από την ταινία '300' στα 720p mkv x264
  9. 2 safari windows ταυτόχρονα από το youtube, με το ένα να παίζει clip του bon jovi στα 480p και το δεύτερο να παίζει επίσημο clip από u2 στα 720p

Το μηχάνημα που έχω είναι 2.4ghz intel core 2 duo, 4gb ram ddr2 στα 667mhz, δλδ προηγούμενης γενιάς, 2+κάτι ετών.

To αποτέλεσμα είναι cpu στα 85% περίπου. Βλέπετε επίσης ποιές εφαρμογές παίζουν αυτόματα σε 64bit και ποιές σε 32bit(όσες δεν γράφουν κάτι είναι οι 32bit).

attachment.php

Επίσης, εδώ βλέπετε να μου δείχνει όλες τις εφαρμογές να παίζουν ταυτόχρονα στο desktop 1 (εκεί που λέει viewer είναι η εφαρμογή dvd player που στο καρέ που τράβηξα πήρε μια βλακεία αντί για το βίντεο) :

attachment.php

Εδώ το desktop 2 (και σε αυτήν κ την παραπάνω φωτό, φαίνεται τι τρέχουν από την μπάρα εφαρμογών στο κάτω μέρος που έχει μια μπλε τελεία κάτω από το κάθε ενεργό εικονίδιο) :

attachment.php

Και εδώ και τα 4 desktops :

attachment.php

Attachments

• 1_tasks.jpg
    1_tasks.jpg
    197.9 KB · Views: 73
  • 2_f9.jpg
    2_f9.jpg
    213.1 KB · Views: 45
  • 3_desktops.jpg
    3_desktops.jpg