Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Αν και πολλοί θα έχετε δει το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Οι βασικές διαφορές είναι οι παρακάτω...

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Η βασική διαφορά όμως είναι:
ΠΟΙΟΣ & ΓΙΑΤΙ τα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ

Γι αυτό από πολύ παλιότερα...
ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΕΣ ΛΕΝΕ...

Αν και δεν έχω διαβάσει τις 82 και κάτι σελίδες που προηγούνται του δικού μου post, έχω να πω τα εξής, μιας και δουλεύω και τα δύο λειτουργικά και μπορώ να εκφέρω άποψη. Τα mac είναι σίγουρα ανώτερα. Γιατί? Διότι το λειτουργικό είναι πολύ πιο σταθερό και πολύ πιο γρήγορο. Γιατί? Γιατί δεν έχει το καταραμένο το registry και ότι συνεπάγεται αυτό. Είναι φανερό λοιπόν κατά τη δική μου γνώμη, ότι η apple, έχει κερδίσει το παιχνίδι. Τότε όμως γιατί χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος pc συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου? Διότι (για να μιλήσω προσωπικά) το 90% των προγραμμάτων που χρησιμοποιώ καθημερινά για τη δουλειά μου, δεν διατίθεται για mac. Συνεπώς τι να το κάνω που το macosx είναι πολύ καλύτερο από τα win όταν δεν μπορώ να τα αξιοποιήσω. Γνώμη μου λοιπόν, είναι ότι αν θέλει η apple να ανεβάσει το ποσοστό των χρηστών της, πρέπει να καταφέρει εταιρίες λογισμικού να φτιάξουν εκδόσεις των προγραμμάτων τους και ας είναι και carbon, δεν είναι ανάγκη να είναι cocoa που θέλει ομολογουμένως περισσότερη δουλειά. Όταν θα καταφέρει η apple, να το κάνει αυτό, τότε θα μιλάμε για πραγματικό ανταγωνισμό. αλλιώς το παιχνίδι είναι στημένο και είναι υπέρ τη microsoft με τις υπέροχες μπλε οθόνες και τα συνεχή format, απαιτούμενο της υπερφορτωμένης registry.

Οποιαδήποτε επαγγελματική εφαρμογή κι αν χρησιμοποιεί πλην αυτών του AV editing ή photo processing για Mac δεν υπάρχουν. Καλώς ή κακώς..

Eπαγγελματικά mac μπορείς να χρησιμοποιείς μόνο αν χρειάζεσαι για τη δουλειά σου κειμενογράφο, excel και Internet.

Οποιοδήποτε εξειδικευμένο πρόγραμμα για μηχανικούς, ερευνητές, γιατρούς, μαγαζάτορες, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, καθώς και πελατολόγια κλπ απαιτούν pc.

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που η Apple βρίσκεται στο 5% της πίτας.... όπως και ο λόγος που το MacOS είναι καθαρό από ιούς, απλά κανείς δεν ασχολείται με τόσο μικρή μερίδα....;)

Μη μου πείτε για τη σταθερότητα του Unix, καθώς διάφορες εταιρίες online που έχουν "πέσει" κατά καιρούς από πειρατές, φυσικά και δεν έτρεχαν στους servers τους windows...

"όπως και ο λόγος που το MacOS είναι καθαρό από ιούς, απλά κανείς δεν ασχολείται με τόσο μικρή μερίδα...."
Σοβαρα τα πιστευεις αυτο; Εδω ασχολεισαι εσυ με τοσο παθος να επιχειρηματολογεις κατα της apple, δεν θα ασχολουταν κανενας σοβαρος hacker που θα γινει και "ηρωας" αν σπειρει ιο στο macosx??!!
Και για τα προγραμματα μην εισαι απολυτος.. Δεν υπαρχουν ακομα τα περισσοτερα εξειδικευμενα προγραμματα για συγκεκριμενες εξειδικευμενες δουλειες. Αυτο διοτι ειχαν γραφτει για περιβαλλον windows. Οσο ομως γινονται mainstream τα mac, τοσο θα μειωνεται η ψαλλιδα.
Για την μεγαλη δε μαζα των χρηστων (εκτος μεγαλων εταιριων) υπαρχουν εκατονταδες, καλυτερα συνηθως, προγραμματα για την καθημερινοτητα τους, γραμμενα για το macosx..

Κι όμως, Τάκη. Είναι γνωστό ότι τις περισσότερες επιθέσεις τις δέχονται τα πιο δημοφιλή συστήματα. Είναι θέμα prestige των crackers (και όχι hackers). Άλλο να μολύνεις 10.000 συστήματα, άλλο 10.000.000.

Εξάλλου ακόμα και αν μπει ιός σε Mac σύστημα, ποτέ δεν θα το μάθουμε, γιατί θα το "πνίξει" η Apple και η σχετική κοινότητα.. ;)

Δεν πειραζει... καλυτερα τοτε να μεινει η Apple sto 5-10% για να ειμαστε εμεις ανετοι κι ωραιοι... κι ασε να τρεχουν οι αλλοι για αντιβιοτικα , αντισπαμ-μπαμ-μπουμ!!!:flipout:

Καλα ρε Δημητρη, η Apple ειναι απο την πιο μισητες εταιριες στον Πλανητη. Σοβαρα πιστευεις οτι δεν θα ειναι prestige για τους crackers/hackers κλπ να "μολυνουν" το Macosx?
Και για το πνιξιμο απο την κοινοτητα, θεωρω αστειο τον ισχυρισμο, ειδικα την εποχη του ιντερνετ που μαθαινουμε αστραπιαια ακομα και αν.. εκλασε ο Steve Jobs! :p

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Κι όμως, Τάκη. Είναι γνωστό ότι τις περισσότερες επιθέσεις τις δέχονται τα πιο δημοφιλή συστήματα. Είναι θέμα prestige των crackers (και όχι hackers). Άλλο να μολύνεις 10.000 συστήματα, άλλο 10.000.000.

Εξάλλου ακόμα και αν μπει ιός σε Mac σύστημα, ποτέ δεν θα το μάθουμε, γιατί θα το "πνίξει" η Apple και η σχετική κοινότητα.. ;)

Αν είναι θέμα prestige ας βγάλουν ιό για Unixοδεί συστήματα. Για Win μπορείς να φτιάξεις και συ ιό.

Το 80-90% των σερβερ παγκοσμίως είναι σεβαστή αγορά και θα έχει και αντίκτυπο.

Μα, οι ιοί γράφονται ουσιαστικά για τα client συστήματα, όχι για τα server. Τα server συστήματα φοβούνται άλλα πράγματα.. και εκεί ανάλογα ποιον θα πιστέψεις, δεν είναι απαραίτητα πιο ασφαλή τα UNIXοειδή συστήματα σε σχέση με τα Windows.

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Τα server συστήματα φοβούνται άλλα πράγματα.. και εκεί ανάλογα ποιον θα πιστέψεις, δεν είναι απαραίτητα πιο ασφαλή τα UNIXοειδή συστήματα σε σχέση με τα Windows.

Δεν είναι ασφαλέστερα τα unix από τα τρύπια Win? Τα ισοπεδώσαμε όλα.

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Καλα ρε Δημητρη, η Apple ειναι απο την πιο μισητες εταιριες στον Πλανητη. Σοβαρα πιστευεις οτι δεν θα ειναι prestige για τους crackers/hackers κλπ να "μολυνουν" το Macosx?

Οι σοβαροί crackers δεν κυνηγάνε το prestige πια. Κυνηγάνε τα λεφτά. Και τα λεφτά είναι στα πολλά compromised συστήματα.

Και για το πνιξιμο απο την κοινοτητα, θεωρω αστειο τον ισχυρισμο, ειδικα την εποχη του ιντερνετ που μαθαινουμε αστραπιαια ακομα και αν.. εκλασε ο Steve Jobs! :p

Καλά, εξ ου και το smilie μου..

Το πιο πιθανό είναι αν κολλήσει ιό ένα mac ποτέ να μην το πάρει πρέφα ο χρήστης του.. :flipout:

ΟΚ, σόρρυ για την κακία, πάμε παρακάτω.. :p

άλλο πράγμα να χακάρεις μια ιστοσελίδα , άλλο πράγμα να ρίξεις τον server

εαν server widows πιο απλά
εάν linux δύσκολα
εάν καθαρόαιμα unix .... θες αρχί.. ε συγνώμη περαιτέρω γνώση

άλλο πράγμα να χακάρεις μια ιστοσελίδα , άλλο πράγμα να ρίξεις τον server

Αυτό δεν ισχύει απαραίτητα..

εαν server widows πιο απλά
εάν linux δύσκολα
εάν καθαρόαιμα unix .... θες αρχί.. ε συγνώμη περαιτέρω γνώση

Ούτε αυτό ισχύει απαραίτητα..

Πιο σημαντικό είναι να ξέρει ο admin τι κάνει, παρά η επιλογή server OS.

Αλλά είμαστε τρελά off topic...

Δεν χρειάζεται να googlάρω κάτι που το βλέπω καθυμερινά.
Εσύ πιστεύεις ότι γράφεται στο google? γιατί τότε δεν θα έγραφες τίποτα από ότι μας έχεις γράψει μέχρι τώρα.

Εγώ Νίκο δεν πιστεύω τίποτα από αυτά, ή πιο σωστά πιστεύω ότι ο ανθρώπινος παράγοντας τελικά είναι ο πιο σημαντικός και ο πιο επικίνδυνος. Γιαυτό σου είπα να το googleάρεις - για να δεις και εσύ ότι δεν βγαίνει άκρη.

Και οι μεν και οι δε τα έχουν κάνει σαλάτα κατά καιρούς με το security. Όλοι τα ξέρουν αυτά. Εν έτη 2010 το σημαντικότερο είναι να έχεις admin ο οποίος να είναι on top of things.

Τα platform wars είναι για τα πιτσιρίκια.

Ρε Δημητρη ωρες-ωρες μου φαινεται οτι ζεις αλλου.
Εχουμε ολοκληρο department απο administrator και πληροφορικαριους με γνωσεις στο MEGA.
Κι ομως, η πρωτη τους ενεργεια οταν θελουν να μας "προστατεψουν" , το μονο που κανουν ειναι να κλειδωνουν συνεχως sites, programmata κλπ.
Αν ειναι ετσι, τοτε να τα βρασω τα windows.
Egv me to Mac μπαινω οπου θελω (στο ιδιο δικτυο) και δεν με πιανει τιποτα !!!:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Οι σοβαροί crackers δεν κυνηγάνε το prestige πια. Κυνηγάνε τα λεφτά. Και τα λεφτά είναι στα πολλά compromised συστήματα.

Καλά, εξ ου και το smilie μου..

Το πιο πιθανό είναι αν κολλήσει ιό ένα mac ποτέ να μην το πάρει πρέφα ο χρήστης του.. :flipout:

ΟΚ, σόρρυ για την κακία, πάμε παρακάτω.. :p

Ελα ρε Δημητρη τωρα, μην ακουω πραγματα που δεν στεκουν!
Καταρχην το θεμα prestige για εναν cracker ειναι τεραστιο, αν κατορθωσει να "σπασει" κατι (πχ το jailbreak στο iphone) ακομα και αν δεν βγαλει δεκαρα.
Αλλα αν το θετεις σε επιπεδο "χρηματοδοτησης" να εισαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν πολλοι "καλοθελητες" οπως εταιριες αντιβιωτικων, που θα εκαναν "χρυσο" καποιο που θα τους εβαζε σε ενα ακομα segment της αγορας που αφορα εκατομμυρια χρηστες..
Και τωρα για το δευτερο σχολιο σου, μαλλον και εσυ νομιζεις οτι οι χρηστες Mac ειναι "καθυστερημενοι".. Αν ναι, φαντασου ποσο καθυστερημενος φανταζει στα ματια τους, καποιος που δουλευει εν γνωση του σε ψιλο-πρωτογονο λειτουργικο οπως τα windows... :p