Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Εγώ λέω ότι είναι συνδυασμός και των 2 παραγόντων (τεχνική ανωτερότητα αλλά και μη διάδοση) και εσύ επιμένεις να αποκλείεις εντελώς τον 2ο παράγοντα.

Εγώ πάντως από αυτά που διαβάζω εδώ, δεν βλέπω να περιγράφεται το MacOS X ως ιδιαίτερα ασφαλές:

Apple has finally acknowledged that spyware and viruses are a threat for Mac OS X, as well as the latest operating system in the works, Snow Leopard. Snow Leopard will be adding new technology to help prevent against attacks such as sandboxing and anti-phishing features in Safari. This, however, is not a 100% solution to protect against malware.

[snip....snip]

MacScan protects against the latest spyware threats to Mac OS X, including trojan horses and keyloggers.

Οπότε, και spyware υπάρχει, και trojans, και keyloggers. Απλά, είναι πολύ λιγότερα.

Ίσως είναι ώρα να ψαχτούν με κανένα καλό antivirus.. ;)

Και γιατι πρπει να υποστηριζει τα παντα...
Μια χαρα ειναι ετσι οπως ειναι.
Προκειμενου να εχω ησυχο το κεφαλι μου και να κανω ανετα, γρηγορα και ευκολα τις περισσοτερες δουλειες, μια χαρα ειναι.
Για τα υπολοιπα υπαρχουν dedicated λυσεις.
Οπως επισης εχω ξαναπει (λιγα post πιο πάνω), δεν διαφωνω καθόλου με αυτά.

Αυτό φυσικά όμως δεν εχει σχέση / δεν αναιρεί τα παραπάνω (περι ''σύγκρισης'').

Βρε παιδί, λέω απλά:

Αν επρεπε πχ η Apple να φρονίζει για την υποστήριξη ενα σωρο συσκευων και αντίστοιχων προγραμμάτων, δεν ειμαι καθολου σίγουρος αν θα μπορουσε να διατηρήσει το λειτουργικό της τόσο ''καθαρό''.

Γι' αυτο βάζω και τον 2ο παράγοντα (της ''διάδοσης'' - με την ευρεία έννοια) στο παιχνίδι.

Και προσθέτω απλά ότι εάν δεν το κάνει (ή αντίστοιχα τα Win δεν σταματήσουν να υποστηρίζουν τους πάντες και τα πάντα) δεν μπορούμε να κάνουμε μία δίκαιη σύγκριση.

Τόσο απλά.

Από εκεί και πέρα και όπως έχω ξαναπει, τα παραπάνω δεν αναιρούν την ανωτερότητα του ενός λειτουργικού έναντι του άλλου εδώ και τώρα και σε συγκεκριμένα θέματα.

Κοιτα, απο οτι εχω δει στην πραξη, το Macosx μου εχει βρει αυτοματα drivers για οποιαδηποτε συσκευη του εχω συνδεσει πανω. Δλδ θεωρω οτι πλεον πρεπει να υποστηριζει ενα πολυ μεγαλο ποσοστο των περιφερειακων που κυκλοφορουν.
Τα windows αντιθετως, ακομα και τα 7 δεν μου βρισκουν παντα ή τοσο ευκολα drivers... Σιγουρα αλλη η βαση του ενος και του αλλου, αλλα με βαση την εως τωρα εμπειρια μου, θεωρω οτι ακομα και αν υποστηριζαν τον ιδιο αριθμο μηχανηματων-προγραμματων δεν θα επεφτε η ποιοτητα υποστηριξης του Macosx... Αλλα αυτο ειναι δυσκολο να το υποστηριξεις for a fact..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Εγώ πάντως από αυτά που διαβάζω εδώ, δεν βλέπω να περιγράφεται το MacOS X ως ιδιαίτερα ασφαλές:

Apple has finally acknowledged that spyware and viruses are a threat for Mac OS X, as well as the latest operating system in the works, Snow Leopard. Snow Leopard will be adding new technology to help prevent against attacks such as sandboxing and anti-phishing features in Safari. This, however, is not a 100% solution to protect against malware.

[snip....snip]

MacScan protects against the latest spyware threats to Mac OS X, including trojan horses and keyloggers.

Οπότε, και spyware υπάρχει, και trojans, και keyloggers. Απλά, είναι πολύ λιγότερα.

Ελα ρε Ντιμη που βαζεις press release απο εταιρια αντιβιωτικων! :flipout::flipout::flipout:

Εχεις περιοριστεί όμως Τάκη σε λίγες USB συσκευές μόνο.

Επετρεψε μου να θεωρω ότι το δείγμα σου είναι ιδιαίτερα περιορισμένο.

Είναι αντικειμενική αλήθεια άλλωστε η μικρή συμβατότητα hardware (πχ καρτών PCI-EX) με Mac).

Πρακτικά, ότι κάρτα και να βρεις, ξέρεις ότι υποστηρίζεται από τα Win. Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν ισχύει στα Mac.

Anyway....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

[snip....snip]

Ρε Δημητρη, πάνω που παω να τους πάω με το μαλακό, πας να μου τους τσαντίσεις πάλι; :p

(οχι τίποτα αλλο, δεν εχω μαθει ακόμα και καλά την Canon και μπορεί να χρειαστώ και τον άθλιο Maca RoboJohn :p)

Λες να περιμένουν οι στρατιές των crackerαδων να πτωχεύσει η εταιρεία Mac Antivirus για να αμολήσουν τους ιούς τους; Να είναι τόσο διαβολικό το σχέδιο; :p

Έχουν αντέξει 11 χρόνια λοιπόν.. Πόσους πελάτες να έχουν;

Μαλλον ελαχιστους αν κρινω απο το ποσο πεσμενη ειναι η αγορα αντιβιωτικων στα mac..
Μπορει να μην εχουν και κανενα, απλα ενα website! :p

άλλο πράγμα να χακάρεις μια ιστοσελίδα , άλλο πράγμα να ρίξεις τον server

εαν server widows πιο απλά
εάν linux δύσκολα
εάν καθαρόαιμα unix .... θες αρχί.. ε συγνώμη περαιτέρω γνώση

Προφανώς συμφωνώ... αλλά νομίζω ότι υποτιμάς τους (σοβαρούς) hackers.... Αυτοί (όταν μιλάμε για τους καλούς), δεν είναι ακριβώς παιδάκια που παίζουν με το pc τους...

Δημητρη, πεφτεις κι εσυ στο ιδιο λαθος, να διαβαζεις οτι ναναι...

Γιατι δε μας πιστευεις?
Μπαινω στα ιδια σιτε που εμπαινα και με τα pc και ΠΟΤΕ δεν ειχα κανενα προβλημα με το mac (και νομιζω οτι εχω δειξει , οτι αν υπαρχει κατι στραβο θα το πω).
Δεν εχω βαλει se MAC, ουτε γω, ουτε κανενας που ξερω αντιβιοτικο και οτιδηποτε αλλο και δεν εχω κανενα προβλημα ασφαλειας.

Αντιθετως με οσα pc ειχα , και εχω ακομη, εγω και οι περισσοτεροι φιλοι-συναδελφοι, που καθημερινα μας ταλαιπωρουν.
Δεν με νοιαζει γιατι γινεται... its just happens !!!:damnyou:

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Πεσμένη είναι, όπως άλλως τε και το market share των Mac, αλλά όχι και ανύπαρκτη.. Δες εδώ: http://antivirus.about.com/od/antivirussoftwarereviews/tp/aamacvir.htm
Παντα θα υπαρχουν καποιοι που θα φοβουνται να μεινουν χωρις αντιβιωτικο, ειδικα αν προερχονται απο Windows και εχει καει η γουνα τους..
Η ουσια ομως ειναι αυτο που σου ειπε ο Γιαννης..

Δημητρη, πεφτεις κι εσυ στο ιδιο λαθος, να διαβαζεις οτι ναναι...

Τι ότι νάναι; Θέλεις να πεις ότι δεν υπάρχουν ιοί / trojans / keyloggers / κτλ για Mac? Γιατί αν υπάρχουν έστω και ελάχιστοι, αρκούν ως proof of concept και δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αποδεικνύεται ότι γίνεται, απλά δεν ασχολείται κόσμος, όπως λέμε δηλαδή εξ αρχής.

Γιατι δε μας πιστευεις?
Μπαινω στα ιδια σιτε που εμπαινα και με τα pc και ΠΟΤΕ δεν ειχα κανενα προβλημα με το mac (και νομιζω οτι εχω δειξει , οτι αν υπαρχει κατι στραβο θα το πω).
Δεν εχω βαλει se MAC, ουτε γω, ουτε κανενας που ξερω αντιβιοτικο και οτιδηποτε αλλο και δεν εχω κανενα προβλημα ασφαλειας.

Αντιθετως με οσα pc ειχα , και εχω ακομη, εγω και οι περισσοτεροι φιλοι-συναδελφοι, που καθημερινα μας ταλαιπωρουν.
Δεν με νοιαζει γιατι γινεται... its just happens !!!:damnyou:

Σας πιστεύω ότι δεν ζορίζεστε από ιούς στα mac. Εσείς φαίνεται να μην πιστεύετε ότι εγώ δεν ζορίζομαι από ιούς στα Windows.. ;)

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Τι ότι νάναι; Θέλεις να πεις ότι δεν υπάρχουν ιοί / trojans / keyloggers / κτλ για Mac? Γιατί αν υπάρχουν έστω και ελάχιστοι, αρκούν ως proof of concept και δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αποδεικνύεται ότι γίνεται, απλά δεν ασχολείται κόσμος, όπως λέμε δηλαδή εξ αρχής.

Δημητρη, το proof of concept σου μου θυμιζει το παλιο θεωρημα:

To μπουζουκι ειναι οργανο
Ο αστυνομικος ειναι οργανο
=
Ο αστυνομικος ειναι μπουζουκι

:p