Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ta win 64 μολις τα εβγαλα , γιατι μου εβγαλαν τη πιστη...
Πολλες ασυμβατοτητες , με καρτες βιντεο , παλαιοτερο hardware που δεν εχει καν drivers klp.
Στον mac επισης δεν χανεις τιποτα αν εχεις time machine, που φυσικα ειναι κατα πολυ ανωτερο και απλουστερο απο οποιοδηποτε backup ... τοσο απλα.
Αν θες μπορεις να κανεις και στον mac τη ζωη σου δυσκολη, απλα δεν υπαρχει λογος γι αυτο.

Τον automator οπως και πολλα αλλα καλουδια , τα ανεφερα παραπανω και φυσικα ειναι ενα απο τα πολλα ατου του λειτουργικου , οπως τα services που μπορεις μονος σου να φτιαξεις και να τρχεουν παραλληλα με οποιοδηποτε προγραμμα.

Για να παρεις μια μικρη γευση ... δες εδω
http://www.macosxautomation.com/services/index.html
http://www.macosxautomation.com/services/learn/tut01/index.html

http://www.youtube.com/watch?v=so5zsyi4bD0

Τελος παραπανω , αναφερθηκε η "κακη" υλοποιηση του flash, που μονο προβληματα εχει (idiaitera sta 64 βιτ) και ειναι και κλειστο συστημα της Adobe .... γιατι λοιπον ολοι κλαιγεστε γιατι δεν το υπστηριζει το iphone - ipad ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Καλά βρείτε μου ConverxtoDVD(δεν μιλάω για αντίστοιχα mac programs), βρείτε μου reclock!!

Το ConverxtoDVD είναι αυτό ;;

X2Dmenu_en.jpg

Δλδ μετατροπέας διαφόρων video σε dvd ; :flipout:

Συγνώμη που γελώ, αλλά φυσικά κ υπάρχουν, πχ. το δωρεάν handbrake.

Σε ότι αφορά τα δίκτυα που αναφέρθηκαν παραπάνω, λόγω της φύσης της δουλειάς μου (προγραμματιστής τραπεζικών συστημάτων), το στήσιμο δικτύου με windows δεν είναι κ ότι ευκολότερο, πχ. ΑΤΜ μηχανήματα με το υπόλοιπο δίκτυο...ελαφρώς ασταθές κ ελαφρώς δύστροπο στο στήσιμο.

Από την άλλη το δίκτυο με mac είναι πανεύκολη δουλειά...όλα εύκολα προσβάσιμα, τα shares είναι παιχνιδάκι, ενώ η δικτύωση με τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι πανεύκολη.

Σίγουρα πάντως, και στα windows υπάρχει πεπατημένη οδός για την δικτύωση, που άμα την μάθεις, την υλοποιείς εύκολα. Αλλά, θέλει εκμάθηση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Το ConverxtoDVD είναι αυτό ;;

X2Dmenu_en.jpg

Δλδ μετατροπέας διαφόρων video σε dvd ; :flipout:

Συγνώμη που γελώ, αλλά φυσικά κ υπάρχουν, πχ. το δωρεάν handbrake.

Καινούριο βλέπω.....:flipout::flipout:Monday, Nov 23, 2009

Nα υποθέσω ότι δέχεται τα srt των υποτίτλων...?

Ωραία, reclock??

Και να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για πρόγραμμα μερικών Mb και όχι επεξεργασία video με premiere..

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Σε ότι αφορά τα δίκτυα που αναφέρθηκαν παραπάνω, λόγω της φύσης της δουλειάς μου (προγραμματιστής τραπεζικών συστημάτων), το στήσιμο δικτύου με windows δεν είναι κ ότι ευκολότερο, πχ. ΑΤΜ μηχανήματα με το υπόλοιπο δίκτυο...ελαφρώς ασταθές κ ελαφρώς δύστροπο στο στήσιμο.

Από την άλλη το δίκτυο με mac είναι πανεύκολη δουλειά...όλα εύκολα προσβάσιμα, τα shares είναι παιχνιδάκι, ενώ η δικτύωση με τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι πανεύκολη.

Σίγουρα πάντως, και στα windows υπάρχει πεπατημένη οδός για την δικτύωση, που άμα την μάθεις, την υλοποιείς εύκολα. Αλλά, θέλει εκμάθηση.

Αν μιλάμε για δικτύωση τραπεζικών συστημάτων(cluster, κλπ) τότε φυσικά το unix έχει το πάνω χέρι......μιλάμε όμως για το 85% των δικτύων...

Άντε, ας συνεχίσουμε την κόντρα :D ! Λοιπόν, ως φανατικός δορυφορομανής που ασχολείται ιδιαίτερα με την λήψη μέσω pc, για πείτε βρε παίδες τι εφαρμογές και τι κάρτες υπάρχουν για Apple (αλλά γενικότερα για τηλεοπτική λήψη). Ούτε τα δάκτυλα του ενός χεριού δεν φτάνουν, κυρίως κάποιες αρκετά ακριβές Elgato θυμάμαι, και κάποιες Terratec). Αλλά και όσες εφαρμογές υπάρχουν, φυσικά καμία υποστήριξη δεν υπάρχει σε "εξτρας" (τύπου vplug, κλπ). :o

ΥΓ. Btw, καλό και άγιο το Handbrake, αλλά τουλάχιστον στα Windows (μιας και είναι multi platform) κάπως αργό μου φάνηκε σε σχέση με το converdxtodvd....

ΥΓ2. Εντάξει το Macosx unixoειδές είναι, αλλά η χρήση του σε επαγγελματικά δίκτυα, τράπεζες κλπ, νομίζω ότι είναι πολύυυυυ χαμηλά!! Το Linux πάντως είναι πολύ πιο πάνω σε server στο διαδίκτυο...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Καινούριο βλέπω.....:flipout::flipout:Monday, Nov 23, 2009

Nα υποθέσω ότι δέχεται τα srt των υποτίτλων...?

Ωραία, reclock??

Και να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για πρόγραμμα μερικών Mb και όχι επεξεργασία video με premiere..

Τι σχέση έχει η ημερομηνία έκδοσης ;;;;; Μην τρελαθούμε κιόλας.... :BDGBGDB55:

reclock δεν γνωρίζω.

Να σου πω για dvd decrypter μήπως ; πχ. σε mac το mactheripper

Για nero ; πχ. σε mac το toast

Για δωρεάν office ; πχ. το openoffice

Για adobe photoshop ; το ίδιο. :firstprize:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Αν μιλάμε για δικτύωση τραπεζικών συστημάτων(cluster, κλπ) τότε φυσικά το unix έχει το πάνω χέρι......μιλάμε όμως για το 85% των δικτύων...

Μεγάλες τράπεζες "παίζουν" σε MVS της ΙΒΜ.

Μετά έρχεται το unix.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Τι σχέση έχει η ημερομηνία έκδοσης ;;;;; Μην τρελαθούμε κιόλας.... :BDGBGDB55:

reclock δεν γνωρίζω.

Να σου πω για dvd decrypter μήπως ; πχ. σε mac το mactheripper

Για nero ; πχ. σε mac το toast

Για δωρεάν office ; πχ. το openoffice

Για adobe photoshop ; το ίδιο. :firstprize:

Μα αυτό λέω Μιχάλη, υπότιτλους πέρνει σε srt, ssa, sub???ρωτάω γιατί δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο software....
Το openoffice υπάρχει και στα windows και τρέχει μια χαρά...
Τα windows έχουν και δικιά τους μηχανή εγγραφης.....

Anydvd παίζει??

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Μεγάλες τράπεζες "παίζουν" σε MVS της ΙΒΜ.

Μετά έρχεται το unix.

First released in 1974, MVS had been renamed multiple times, first to MVS/XA (eXtended Architecture), next to MVS/ESA (Enterprise Systems Architecture), then to OS/390 (when UNIX System Services (USS) were added), and finally to z/OS (when 64-bit support was added with the zSeries models). Its core remains fundamentally the same operating system. By design, programs written for MVS can still run on z/OS without modification.

Οκ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσα

Μα αυτό λέω Μιχάλη, υπότιτλους πέρνει σε srt, ssa, sub???ρωτάω γιατί δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο software....
Το openoffice υπάρχει και στα windows και τρέχει μια χαρά...
Τα windows έχουν και δικιά τους μηχανή εγγραφης.....

Anydvd παίζει??

Προσωπικά έχω βάλει μόνο srt, τους υπόλοιπους δεν ξέρω...
Για απλά cd/dvd/bd δισκάκια με δεδομένα, γράφει κ το mac os x χωρίς άλλο λογισμικό, έχει κ αυτό δικό του εσωτερικό.

Anydvd νομίζω ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο, αν κ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με αυτό για να ξέρω σίγουρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

First released in 1974, MVS had been renamed multiple times, first to MVS/XA (eXtended Architecture), next to MVS/ESA (Enterprise Systems Architecture), then to OS/390 (when UNIX System Services (USS) were added), and finally to z/OS (when 64-bit support was added with the zSeries models). Its core remains fundamentally the same operating system. By design, programs written for MVS can still run on z/OS without modification.

Οκ...

Σε 'έχασα' κάπου....τι εννοείς με το παραπάνω ;;

Σημείωση : στο mvs τα προγράμματα είναι γραμμένα σε cobol...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για

Προσωπικά έχω βάλει μόνο srt, τους υπόλοιπους δεν ξέρω...
Για απλά cd/dvd/bd δισκάκια με δεδομένα, γράφει κ το mac os x χωρίς άλλο λογισμικό, έχει κ αυτό δικό του εσωτερικό.

Anydvd νομίζω ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο, αν κ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με αυτό για να ξέρω σίγουρα.

Τέλος πάντων δεν είναι το θέμα μας αυτό...

Είπα και πριν ότι το κάθε λειτουργικο έχει τα + και τα - του...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Σε 'έχασα' κάπου....τι εννοείς με το παραπάνω ;;

Σημείωση : στο mvs τα προγράμματα είναι γραμμένα σε cobol...

Τίποτα μια επεξήγηση έβαλα που βρήκα στο wiki....

Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο σύστημα....

Έχω να δω Mainframe server πολλά χρόνια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσα

Τίποτα μια επεξήγηση έβαλα που βρήκα στο wiki....

Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο σύστημα....

Έχω να δω Mainframe server πολλά χρόνια...

:a0210:

Είναι σούπερ εργαλείο....η ferrari των mainframes ! :BDGBDGB53:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc.

Τέλος πάντων δεν είναι το θέμα μας αυτό...

Είπα και πριν ότι το κάθε λειτουργικο έχει τα + και τα - του...

Εξυπακούεται !! :firstprize:

"Από σήμερα ξεκινά η επίσημη εμπορική διάθεση του Windows Azure, της πλατφόρμας με την οποία η Microsoft φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη cloud υπηρεσιών.

Το Windows Azure απευθύνεται σε επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους καθώς και σε μηχανικούς λογισμικού οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις δικές τους web εφαρμογές με χαμηλό κόστος γλυτώνοντας τα υψηλά ποσά αγοράς server, φιλοξενίας και κόστους συντήρησης. Ειδικά στο τομέα της τιμολόγησης, η Microsoft ακολουθεί επιθετική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο προς την Amazon και τις αντίστοιχες υπηρεσίες που αυτή προσφέρει μέσω των S3 και EC2.

Στην πλατφόρμα περιλαμβάνεται μια διαδικτυακή σχεσιακή βάση δεδομένων (Microsoft SQL Azure) καθώς και τα .NET Services. Οι μηχανικοί λογισμικού μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές και υπηρεσίες σε αρκετές γλώσσες όπως .NET (C#, Visual Basic), C++, Python, Java, PHP -για την οποία υπάρχει εγγενής υποστήριξη- καθώς και Ruby.

Το Windows Azure είναι άμεσα διαθέσιμο σε 21 χώρες όπως Αμερική, Αγγλία, Ιταλία, Ινδία, Ιρλανδία, Δανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Ισπανία ενώ στην Ελλάδα αναμένεται τον επόμενο μήνα μαζί με 15 ακόμη χώρες."

Στην εποχή του cloud computing ή Apple τι ρόλο θα βαράει???