Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, κι όχι το "επώνυμο" ή "ανώνυμο" του πράγματος! Δεν μιλάμε ούτε για μόδα (με επώνυμες μάρκες για γκλαμουριά πχ), ούτε για αυτοκίνητα που δύσκολα κάποιος θα φτιάξει το δικό του (και θα περάσει και τα στάνταρ ασφαλείας, κατανάλωσης κλπ). Ένας υπολογιστής είναι ένας υπολογιστής, φτιαγμένος μάλιστα περίπου από τα ίδια εξαρτήματα, είτε εγώ τον συναρμολογήσω με εξαρτήματα που επιλέξω εγώ, είτε η Dell είτε η Apple. Αν η συναρμολόγηση γίνει από χρήστες που ξέρουν, δεν βλέπω για ποιο λόγο ένα "επώνυμο" θα είναι πολύ καλύτερο...

Με αυτή την λογική όλες οι γνωστές μάρκες dell, ibm, hp, έπρεπε να είχαν κλείσει. :flipout::flipout:

Σαν απλώς χρήστης ενός pc, το κόστος είναι ένας σημαντικός παράγοντας, και εγώ όσα χρόνια είχα pc μόνος μου τα αναβάθμιζα. Όταν μιλάμε όμως για εταιρίες όπου η αξιοπιστία, και το after sale έχει πολύ μεγάλη σημασία εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Γι αυτό και οι όλες τράπεζες πχ έχουν επώνυμα μηχανήματα.

Με αυτή την λογική όλες οι γνωστές μάρκες dell, ibm, hp, έπρεπε να είχαν κλείσει. :flipout::flipout:

Καθόλου, υπάρχουν χρήστες και χρήστες. Άλλοι θέλουν να τα φτιάχνουν μόνοι τους, κι άλλοι θέλουν τα μηχανήματα έτοιμα είτε γιατί δεν ξέρουν να τα φτιάξουν είτε γιατί θέλουν να έχουν υποστήριξη όπως στις εταιρείες που αναφέρεις παρακάτω. Αλλά αυτό είναι το πλεονέκτημα των PC σε σχέση με τους υπολογιστές της Apple, έχεις και τις δύο δυνατότητες/επιλογές, κι αυτό από την πρώτη ημέρα που η IBM έδωσε στην κυκλοφορία το πρώτο PC! Οπότε δεν μπορώ ως χρήστης που συναρμολογεί τα μηχανήματα του να δεχθώ εξ αρχής τον αποκλεισμό τους από μία σύγκριση με αυτά της Apple, αφού η συναρμολόγηση είναι μία από τις δύο επιλογές! :cool4:

mac τα μόνα μηχανάκια στον κόσμο που δεν είναι απαραίτητο το video monitor ,
δουλεύοντας color correction σε video edit

οποίος έχει δει video γάμου με τη μούρη της νύφης μπλε :flipout::furious3: και το γκρι σακάκι του γαμπρού σομον ... θα καταλάβετε οτι το edit έγινε σε μόνιτορ 179 ιντσών με 68,50 ευρώ από το Saturn ....

μανι μανι γλυτώνεις 600 με 1000 ευρώ για την αγορά ενός ζυγισμένου μόνιτορ αναφοράς

μετά έχουμε να κάνουμε για τεράστια αρχεία συνεχόμενης ροής που το σύστημα της ms απλά τα βλέπει μπλε καθε τρεις και λίγο , είτε γιατί σκαλαμπουρδώνει η αναρχική ράμ είτε το ntfs αποφάσισε να κάνει 23654 κομμάτια το raw ...

όσο αναφορά το video είναι μονόδρομος και είναι πραγματικά φτηνό και παραγωγικό μηχανάκι

και αυτά που λέω δεν είναι θεωρίες έχω εμπειρία απο οφ λαιν μοντάζ 15 χρόνια , έχω βγάλει το καρκίνο με τα ρημάδια ... ξενύχτια χριστοπαναγιες κατάρες και ευχέλαια , και η δουλειά να περιμένει για παράδοση και το pc μετά από 4 ώρες εκεί που δείχνει 99% ready ... να γίνεται μπλε εσύ άσπρος σαν το πανί και το αρχείο άφαντο ...

μην πείτε τίποτα οτι ήτανε το hardware μαπα και τέτοια , 2.800 στοίχισε το πράγμα και το imac με 1300 τα καταφέρνει καλύτερα ακόμα και σε περιβάλλον windows

Μην λέμε τα ίδια, σε video editing και σε επεξεργασία ήχου(coreaudio,κλπ) ειναι πολύ μπροστά....αλλά είπαμε professional machines!!!!

άλλα γιατί να πούμε ?

για τις χιλιάδες καμένα άχρηστα cd - dvd
του nero με το aspi των windows

για την πασιέντζα ?

Το σκισες.....χαχααχ:flipout::flipout::flipout:

Μιλάς για win98???

Έχω να κάψω dvd.......ούτε και εγώ δεν θυμάμαι.............

Τι θές να πεις για την δικτύωση???

ότι είναι ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ η δικτύωση μέσω windows
με αποτέλεσμα να τρέχω κάθε τρεις και λίγο γιατί το δίκτυο κάνει του κεφαλιού του
αυτό θέλω να πω

ήμουνα παρών και βοηθούσα στο στήσιμο 2 σχολικών εργαστηρίων
πρώτα στο 7 δημοτικό σχολείο Παλλήνης , κάνα 15αρι μηχανάκια ( 2ετιας η αλήθεια είναι , και μεταχειρισμένα )

και καπάκι σε γνωστό όνομα και μη χωριό ιδιωτικό ίδρυμα με πλουσιοπαιδες , κανα 10 αρι imac

στην πρώτη περίπτωση κάναμε 2 μέρες

στη δεύτερη ... δεν κάναμε τίποτα ..

ότι είναι ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ η δικτύωση μέσω windows
με αποτέλεσμα να τρέχω κάθε τρεις και λίγο γιατί το δίκτυο κάνει του κεφαλιού του
αυτό θέλω να πω

ήμουνα παρών και βοηθούσα στο στήσιμο 2 σχολικών εργαστηρίων
πρώτα στο 7 δημοτικό σχολείο Παλλήνης , κάνα 15αρι μηχανάκια ( 2ετιας η αλήθεια είναι , και μεταχειρισμένα )

και καπάκι σε γνωστό όνομα και μη χωριό ιδιωτικό ίδρυμα με πλουσιοπαιδες , κανα 10 αρι imac

στην πρώτη περίπτωση κάναμε 2 μέρες

στη δεύτερη ... δεν κάναμε τίποτα ..

Αααα, μιλάς για p2p δικτυάκι....
Νομίζω πως με windows 7 δεν θα είχες τέτοιο θέμα....
Να θυμίσω πως με τα 7 κάνεις και streaming από το ένα στο άλλο, video, photos, music....

Μην μιλήσουμε για δίκτυα εταιριών, active directory, online backup, restore απομακρυσμένων Η/Υ...... κλπ κλπ

Last edited:
Αααα, μιλάς για p2p δικτυάκι....
Νομίζω πως με windows 7 δεν θα είχες τέτοιο θέμα....
Να θυμίζω πως με τα 7 κάνεις και streaming από το ένα στο άλλο, video, photos, music....

Μην μιλήσουμε για δίκτυα εταιριών, active directory, online backup, restore απομακρυσμένων Η/Υ...... κλπ κλπ

εκεί είναι το δράμα !!! εάν μιλάμε για windows

άλλα είναι τόσο άχρηστα τα ρημάδια που ούτε σε ενα δίκτυακι του κόλου δεν μπορούν να είναι αξιόπιστα

Last edited:
Όπως???

Αν ποτέ ανέβεις προς τα πάνω, κάνε μια βόλτα από τον Λευκό πύργο.
Θα δεις 60 Mac mini,Mac Pro ,iMac να είναι συνδεμένα ασύρματα (θα δεις και τους τοίχους του Πύργου) τόσο μεταξύ τους όσο και με το μουσείο για απομακρυσμένη διαχείριση .
Ανοιχτά στο κοινό, όλα με remote desktop για απομακρισμένη διαχείρηση.
Ανοιγουν μόνα τους το πρωί κλείνουν μόνα τους το απόγευμα και ο γενικός ρεύματος.
Το δίκτυο δεν έχει πέσει ποτέ εδώ και 2 χρονια.Μέσα στο μουσείο υπάρχει μόνο ο φύλακας που δεν βάζει χέρι εννοείται.
Να είσαι σίγουρος οτι αν γινόταν με PC θα είχε γίνει, γιατί μιλάμε για δημόσιο έργο οπότε ξέρεις τους γνωστούς μνηστήρες.

Last edited:
τίποτα παιδί μου άστο

σε ένα πράγμα βγάζω το καπέλο στην μικροσοφτ

στην μείωση της ανεργίας

έχει δώσει ψωμάκι και παντεσπάνι στα λεγόμενα ... support

και ακόμα και σε μένα δλδ

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

 Νίκος;1095601 said:
Αν ποτέ ανέβεις προς τα πάνω, κάνε μια βόλτα από τον Λευκό πύργο.
Θα δεις 60 Mac mini,Mac Pro ,iMac να είναι συνδεμένα ασύρματα (θα δεις και τους τοίχους του Πύργου) τόσο μεταξύ τους όσο και με το μουσείο για απομακρυσμένη διαχείριση .
Ανοιχτά στο κοινό, όλα με remote desktop για απομακρισμένη διαχείρηση.
Ανοιγουν μόνα τους το πρωί κλείνουν μόνα τους το απόγευμα και ο γενικός ρεύματος.
Το δίκτυο δεν έχει πέσει ποτέ εδώ και 2 χρονια.Μέσα στο μουσείο υπάρχει μόνο ο φύλακας που δεν βάζει χέρι εννοείται.
Να είσαι σίγουρος οτι αν γινόταν με PC θα είχε γίνει, γιατί μιλάμε για δημόσιο έργο οπότε ξέρεις τους γνωστούς μνηστήρες.

Νίκο δεν μου λέει κάτι το εν λόγω έργο μπορώ να σου απαριθμήσω μερικά αντίστοιχου configuration(εκτός του γενικου!!!!)....με windows...

Kαι βέβαια αυτό που λές είναι όπως το λές, αλλά δεν φταίει η microsoft αλλά οι μνηστήρες....

Last edited:
@ Emilot. Ναι το πιστεύω οτι δεν σου λέει κάτι.
Απλά η προυπόθεση ήταν βλέπεις να γίνεται χωρίς συμβόλαιο υποστήριξης και να πηγαινοέρχονται τεχνικοί.
Άλλοι που το ενδιαφέρθηκαν μόλις είδαν το πολυετές συμβόλαιο εγγύησης που θα λειτουργεί το παραπάνω project (καθώς υπάρχουν και ρίτρες) το έβαλαν στα πόδια ή πρότειναν να γκρεμίσουν τους τοίχους γιατί ασύρματα με εκεί απλά δεν, είδικά όταν δεν έχεις την πολυτέλεια να απλώσεις κεραίες κτλ που ίσως έχεις στο μυαλό σου μέσα στον χώρο.
Δες το πάντως όταν έρθεις καμμιά φορά ,το ξανασκέφτεσαι και αν θες μας το λες και μας αν γινόταν με PC.

Αιμίλιε πραγματικά πιστεύεις οτι είναι πιο σταθερά και καλύτερα τα windows ?

Βρε αν διαβάσεις πιο πάνω θα δείς ότι δεν λέω κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όχι όπως το ρωτάς...

Το unix(ότι και να είναι σαν υλοποίηση) για μένα δεν έχει αντίπαλο(εχω δουλέψει και σε IBM AIX)....αλλά η microsoft πια σε αυτό που κάνει έχει κάνει άλματα....

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

 Νίκος;1095628 said:
@ Emilot. Ναι το πιστεύω οτι δεν σου λέει κάτι.
Απλά η προυπόθεση ήταν βλέπεις να γίνεται χωρίς συμβόλαιο υποστήριξης και να πηγαινοέρχονται τεχνικοί.
Άλλοι που το ενδιαφέρθηκαν μόλις είδαν το πολυετές συμβόλαιο εγγύησης που θα λειτουργεί το παραπάνω project (καθώς υπάρχουν και ρίτρες) το έβαλαν στα πόδια ή πρότειναν να γκρεμίσουν τους τοίχους γιατί ασύρματα με εκεί απλά δεν, είδικά όταν δεν έχεις την πολυτέλεια να απλώσεις κεραίες κτλ που ίσως έχεις στο μυαλό σου μέσα στον χώρο.
Δες το πάντως όταν έρθεις καμμιά φορά ,το ξανασκέφτεσαι και αν θες μας το λες και μας αν γινόταν με PC.

Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα σου και όταν θα ανέβω θα έχεις σίγουρα Pm!!!!!!

Χαίρομαι που, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων / κοκορισμών, γυρίσαμε στην ουσία και συζητάμε τεχνικά.

Ρε Συριε , τοτε κανεις τη zωη σου δυσκολη... δεν ειναι για σενα oi Mac !!!

Εγω θελω ν απολαμβανω τις ταινιες-μουσικη-φωτογραφιες κλπ... δεν ειμαι βιβλιοθηκονομος !!!

Και ο περισοτερος κοσμος αυτο θελει .... αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα !

Σιγα ρε Γιάννη, επειδή θέλω δλδ να ξέρω που είναι τα δεδομένα μου και τι ρίσκο έχω να τα χάσω (ώστε να το ελέγξω / περιορίσω) είμαι βιβλιοθηκονόμος;

Το τι θέλει ο περισσότερος κόσμος το ξέρω. Και ναι, δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία.

Αλλά από την άλλη έχω ζήσει πολύ κόσμο να κλαίει τα δεδομένα του και να συνειδητοποιεί εκ των υστέρων την σημαντικότητά της απώλειας…

Τα προγράμματα στο mac os x, κατά πλειοψηφία, όχι όλα, είναι ένα αρχείο με κατάληξη .app.

.....

Οπότε από τη μία γλυτώνεις την εγκατάσταση αλλά από την άλλη θες μία ‛εξτρα απεγκατάσταση’ (με 3ο πρόγραμμα). Προσωπικά δεν μου κάθεται και πολύ καλά. Μου φαίνεται πιο ‛τακτοποιημένη’ λογική το ‛install / uninstall’. Μπορεί να σου τρώει λίγο παραπάνω χρόνο αλλά (θεωρητικά πάντα) τα κάνει όλα πιο ‛μαζεμένα’.

Φυσικά, ποτέ δεν αμφισβήτησα την τεχνική ανωτερότητα του Mac OS.

Πάντα αναφέρομαι στους, σπαστικούς το λιγότερο, περιορισμούς (σε πολλά επίπεδα) της Apple.

Προφανώς δεν μου κάνουν εντύπωση διαφορές σε επιδόσεις όπως αυτές που αναφέρει ο Τακης πχ για email. Λογικό να υπάρχουν όταν τρέχει ένα Linux από πίσω.

Όποιος όμως πάει στο hardware για διαφορές επιδόσεων απλώς αγνοεί βασικά πράγματα.

Το παράδειγμα του Γιάννη για τα Win 64 είναι ατυχές (και προφανώς έχει καιρό να ασχοληθεί μαζί τους).

Aπό την άλλη όμως, για να τα λέμε όλα, μία ‛κόντρα´ θα ήταν δίκαιη αν μιλάγαμε με τα ίδια δεδομένα:

Η MS δλδ με τα Win προσπαθεί να κάνει τα πάντα (σχετικό παράδειγμα: Blu Ray, HTPC κλπ) και είναι λογικό, αφού ανακατεύονται και 1002 τρίτοι, να αρχίζουν προβληματάκια εδώ κι εκεί (βλ. ‛το άθλιο PDVD’ κλπ).

Κάτσε ρε φίλε, ας κάνει και το Mac τα ίδια πράγματα και στον ίδιο χρόνο (όχι 10 χρόνια μετά) και να τα συγκρίνουμε.

Επισης από την μία έχουμε την MS να εχει κυριαρχήσει σε ένα δύσκολο κομμάτι όπως το business και από την άλλη την Apple να περιορίζεται σε εφαρμογές Audio Video.

Καμία διαφωνία ΑΝ η Apple το έκανε κι αυτό, θα το έκανε καλύτερα. ΑΛΛΑ, προς το παρόν, ΔΕΝ το κάνει.

Οπότε παραδείγματα για τα δίκτυα στη ΘΣΚ (καμία σχέση μάλιστα ένα δίκτυο για ένα μουσείο και αυτό για μία εταιρία – θα έλεγα ότι το πρώτο είναι το game demo και το δεύτερο το playable product) που ακούστηκαν μου φαίνονται ατυχή. Αν είχε και η MS το 1/1.000.000.000 του αριθμού και της πολυπλοκότητας των δικτυακών της εγκαταστάσεων ίσως λέγαμε τα ίδια και γι αυτή (και για το κομμάτι του support).

Επισης, πολύ σωστό κι αυτό:

Το λειτουργικό το κρίνεις για το πως χειρίζεται το υλικό (ποιότητα οδηγών κτλ) όπου η Apple με το περιορισμένο υλικό που χρειάζεται να υποστηρίξει (αφού επίσημα υποστηρίζονται μόνο τα δικά της μηχανήματα) έχει σίγουρα καλύτερη ποιότητα.

Αλλα και στο outlook express το οποιο δεν κρεμουσε τοσο ευκολα, η ταχυτητα μετα απο καποιο ογκο δεδομενων επεφτε δραματικα, οποτε προφανως παιζει ρολο και η πλατφορμα..
Αν χρησιμοποιούσες ΟΕ Τακη για την δουλεια σου και είχες παράπονα είναι σαν να σου λέει η Lucas Films ότι κάνει τα εφφέ του Star Wars 7 με το MS Paint και δεν πάει καλά :p

Πάντως ρε παιδιά εργαλεία όπως το automator πχ φαντάζουν εκπληκτικά και όντως, αν δουλεύουν και δεν έχουν τρελούς περιορισμούς, κάνουν τεράστια διαφορά. Προσωπικά δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ με αυτά. Με λύπη μου όμως βλέπω τους υποστηρικτές της Apple να μην το αναφέρουν ως βασικό επιχείρημα (μια φορά ακούστηκε όλη κι όλη στην κουβέντα – κι αυτή ξώφαλτσα). Γιατί αυτό;

Anyway, εδώ ειμαστε για να μαθαίνουμε (και να πλακωνόμαστε :p) όσο ζούμε.