Χαίρομαι που, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων / κοκορισμών, γυρίσαμε στην ουσία και συζητάμε τεχνικά.
Ρε Συριε , τοτε κανεις τη zωη σου δυσκολη... δεν ειναι για σενα oi Mac !!!
Εγω θελω ν απολαμβανω τις ταινιες-μουσικη-φωτογραφιες κλπ... δεν ειμαι βιβλιοθηκονομος !!!
Και ο περισοτερος κοσμος αυτο θελει .... αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα !
Σιγα ρε Γιάννη, επειδή θέλω δλδ να ξέρω που είναι τα δεδομένα μου και τι ρίσκο έχω να τα χάσω (ώστε να το ελέγξω / περιορίσω) είμαι βιβλιοθηκονόμος;
Το τι θέλει ο περισσότερος κόσμος το ξέρω. Και ναι, δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία.
Αλλά από την άλλη έχω ζήσει πολύ κόσμο να κλαίει τα δεδομένα του και να συνειδητοποιεί εκ των υστέρων την σημαντικότητά της απώλειας…
Τα προγράμματα στο mac os x, κατά πλειοψηφία, όχι όλα, είναι ένα αρχείο με κατάληξη .app.
.....
Οπότε από τη μία γλυτώνεις την εγκατάσταση αλλά από την άλλη θες μία ‛εξτρα απεγκατάσταση’ (με 3ο πρόγραμμα). Προσωπικά δεν μου κάθεται και πολύ καλά. Μου φαίνεται πιο ‛τακτοποιημένη’ λογική το ‛install / uninstall’. Μπορεί να σου τρώει λίγο παραπάνω χρόνο αλλά (θεωρητικά πάντα) τα κάνει όλα πιο ‛μαζεμένα’.
Φυσικά, ποτέ δεν αμφισβήτησα την τεχνική ανωτερότητα του Mac OS.
Πάντα αναφέρομαι στους, σπαστικούς το λιγότερο, περιορισμούς (σε πολλά επίπεδα) της Apple.
Προφανώς δεν μου κάνουν εντύπωση διαφορές σε επιδόσεις όπως αυτές που αναφέρει ο Τακης πχ για email. Λογικό να υπάρχουν όταν τρέχει ένα Linux από πίσω.
Όποιος όμως πάει στο hardware για διαφορές επιδόσεων απλώς αγνοεί βασικά πράγματα.
Το παράδειγμα του Γιάννη για τα Win 64 είναι ατυχές (και προφανώς έχει καιρό να ασχοληθεί μαζί τους).
Aπό την άλλη όμως, για να τα λέμε όλα, μία ‛κόντρα´ θα ήταν δίκαιη αν μιλάγαμε με τα ίδια δεδομένα:
Η MS δλδ με τα Win προσπαθεί να κάνει τα πάντα (σχετικό παράδειγμα: Blu Ray, HTPC κλπ) και είναι λογικό, αφού ανακατεύονται και 1002 τρίτοι, να αρχίζουν προβληματάκια εδώ κι εκεί (βλ. ‛το άθλιο PDVD’ κλπ).
Κάτσε ρε φίλε, ας κάνει και το Mac τα ίδια πράγματα και στον ίδιο χρόνο (όχι 10 χρόνια μετά) και να τα συγκρίνουμε.
Επισης από την μία έχουμε την MS να εχει κυριαρχήσει σε ένα δύσκολο κομμάτι όπως το business και από την άλλη την Apple να περιορίζεται σε εφαρμογές Audio Video.
Καμία διαφωνία ΑΝ η Apple το έκανε κι αυτό, θα το έκανε καλύτερα. ΑΛΛΑ, προς το παρόν, ΔΕΝ το κάνει.
Οπότε παραδείγματα για τα δίκτυα στη ΘΣΚ (καμία σχέση μάλιστα ένα δίκτυο για ένα μουσείο και αυτό για μία εταιρία – θα έλεγα ότι το πρώτο είναι το game demo και το δεύτερο το playable product) που ακούστηκαν μου φαίνονται ατυχή. Αν είχε και η MS το 1/1.000.000.000 του αριθμού και της πολυπλοκότητας των δικτυακών της εγκαταστάσεων ίσως λέγαμε τα ίδια και γι αυτή (και για το κομμάτι του support).
Επισης, πολύ σωστό κι αυτό:
Το λειτουργικό το κρίνεις για το πως χειρίζεται το υλικό (ποιότητα οδηγών κτλ) όπου η Apple με το περιορισμένο υλικό που χρειάζεται να υποστηρίξει (αφού επίσημα υποστηρίζονται μόνο τα δικά της μηχανήματα) έχει σίγουρα καλύτερη ποιότητα.
Αλλα και στο outlook express το οποιο δεν κρεμουσε τοσο ευκολα, η ταχυτητα μετα απο καποιο ογκο δεδομενων επεφτε δραματικα, οποτε προφανως παιζει ρολο και η πλατφορμα..
Αν χρησιμοποιούσες ΟΕ Τακη για την δουλεια σου και είχες παράπονα είναι σαν να σου λέει η Lucas Films ότι κάνει τα εφφέ του Star Wars 7 με το MS Paint και δεν πάει καλά
Πάντως ρε παιδιά εργαλεία όπως το automator πχ φαντάζουν εκπληκτικά και όντως, αν δουλεύουν και δεν έχουν τρελούς περιορισμούς, κάνουν τεράστια διαφορά. Προσωπικά δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ με αυτά. Με λύπη μου όμως βλέπω τους υποστηρικτές της Apple να μην το αναφέρουν ως βασικό επιχείρημα (μια φορά ακούστηκε όλη κι όλη στην κουβέντα – κι αυτή ξώφαλτσα). Γιατί αυτό;
Anyway, εδώ ειμαστε για να μαθαίνουμε (και να πλακωνόμαστε

) όσο ζούμε.