Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

- Κυριε συνήγορε έχετε τον λόγο.

- Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, δεν θα σας κουράσω: Ο Πελάτης μου ειναι αθώος. Period.

:p :p :p

Περαν του να πεταχθεις ως τσουτσου :p, εχεις να αντιπροτεινεις καποιο ευκολοτερο λειτουργικο συστημα απο την δικη σου εμπειρια;

Re: iPad 2nd Gen

Προφανως... οσο πιο μεγαλη βαση χρηστων αποκτας , τοσο περισσοτερα προβληματα και γκρινιες !
Γι αυτο λεμε.... καλυτερα λιγοι και καλοι!-bye-

Επισης απο wikipedia ..... "Λειτουργικό σύστημα ή ΛΣ (αγγλ. Operating System ή OS) είναι το λογισμικό του υπολογιστή που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση και τον συντονισμό των εργασιών, καθώς και την κατανομή των διαθέσιμων πόρων. Το λειτουργικό σύστημα παρέχει ένα θεμέλιο, ένα μεσολαβητικό επίπεδο λογικής διασύνδεσης μεταξύ λογισμικού και υλικού, διαμέσου του οποίου οι εφαρμογές αντιλαμβάνονται εμμέσως τον υπολογιστή. Μια από τις κεντρικές αρμοδιότητες του λειτουργικού συστήματος είναι η διαχείριση του υλικού, απαλλάσσοντας έτσι το λογισμικό του χρήστη από τον άμεσο και επίπονο χειρισμό του υπολογιστή και καθιστώντας ευκολότερο τον προγραμματισμό τους".

Aρα το iOS ειναι λειτουργικο!
Αυτη τη περιοδο μαλιστα , ασχολουμαι με το xcode development module , που σου δινει ολα τα απαραιτητα modules για να φτιαξεις τα δικα σου προγραμματα!

http://developer.apple.com/

Φυσικά και είναι Λ.Σ. με την αυστηρή έννοια του όρου, όπως Λ.Σ. τρέχει και ένα Nokia δεκαετίας ή η τηλεόρασή σου.. ;)

Αλλά με την ουσιαστική έννοια, είναι τραγικά περιορισμένο, όπως έχει ειπωθεί άπειρες φορές από αμέτρητο κόσμο.. κυρίως IT oriented.. ;)

Φυσικά για τους παππούδες είναι ότι πρέπει! :D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Περαν του να πεταχθεις ως τσουτσου :p, εχεις να αντιπροτεινεις καποιο ευκολοτερο λειτουργικο συστημα απο την δικη σου εμπειρια;
Κυριε Πρόεδρε, ο κ. εισαγγελέας είναι τσουτσού, ενίσταμαι! :p

Τι να σου πω, εμενα ολα ευκολα μου φαινονται.

Το MacOS παντως ειναι πολυ ρηχο για τα γουστα μου.

To iOS δεν το θεωρω ΟS κι εγώ. Οτι ειναι το απλούστερο και το πιο γρήγορο πάντως ειναι προφανες.

ΟΚ, ηρέμησες τώρα; :p

Απάντηση: iPad 2nd Gen

Φυσικά και είναι Λ.Σ. με την αυστηρή έννοια του όρου, όπως Λ.Σ. τρέχει και ένα Nokia δεκαετίας ή η τηλεόρασή σου.. ;)

Αλλά με την ουσιαστική έννοια, είναι τραγικά περιορισμένο, όπως έχει ειπωθεί άπειρες φορές από αμέτρητο κόσμο.. κυρίως IT oriented.. ;)

Φυσικά για τους παππούδες είναι ότι πρέπει! :D

Δημητρη, η απλοτητα & η ευχρηστία σε ενα λειτουργικο συστημα ειναι τρομερα δυσκολο να επιτευχθει, και ως ΙΤ ανθρωπος θα επρεπε να το γνωριζεις.. ;)
Αλλωστε και τα αγαπημενα σου droid, αντιγραφουν στεγνα το IOS αλλα ακομα δεν εχουν καταφερει να το πιασουν στους τομεις αυτους..
ΥΓ. Το οτι ηθελημενα για διαφορους λογους πολιτικης "κοβουν" δυνατοτητες δεν σημαινει οτι το λειτουργικο ειναι "τραγικα περιορισμενο".. Απλα ειναι προσανατολισμενο σε hand held devices. Ομως ακριβως αυτη η απλοτητα και ευκολια στην λειτουργια του, θα οδηγησει σε υπολογιστες consumer devices που δεν θα χρειαζονται ειδικες γνωσεις για να κανεις "παπαδες"...

Την έχουμε κάνει άπειρες φορές την κουβέντα Τάκη..

Προσωπικά θεωρώ ότι ο λόγος που είναι τόσο απλό το iOS είναι 90% marketing (βλέπε: λεφτάκια από τις αναβαθμίσεις ώστε να αποκτάς σιγά σιγά αυτά που έπρεπε να είχες από την αρχή) και 10% "για το καλό του πελάτη".

Από τη δικιά μου εμπειρία το Droid είναι και απλό και εύχρηστο και πιο λειτουργικό από το iOS. Σε αίσθηση μόνο υστερεί ελαφρώς.

Ποιος χεστηκε ρε Δημητρη για τους IT ?
Eιναι λειτουργικο με ολη τη σημασια του ορου... τι σημαινει αυστηρη ή οχι ?
Καθε συστημα δομων που σου επιτρεπει την επεξεργασια δεδομενων και την συνεργασια με το hardware ειναι λειτουργικο.
Μη λεμε οτι θελουμε.
Επειδη καποιους δε τους βολευει ή ειναι αρκετα ξεροκεφαλοι να ξαναμαθουν καποια πραγμτα , δε σημαινει οτι αυτοι ειναι οι σωστοι και οι αλλοι οχι.

Και το εχουμε πει δεκαδες φορες, το απλο δεν ειναι απλοικο... το mac os οπως και το ios ειναι απλο .
Εγω τουλαχιστον μπορω να κανω δεκαδες πραγματα καλυτερα , ευκολοτερα, γρηγοροτερα στο mac απ οτι στα pc.

Kαι για πες μου λοιπον , αφου τοσο γουσταρεις το android , γιατι δε βαλανε usb hosting που το ζητατε ολοι ?
Γιατι δε τα κανετε "απλα" εσεις ?

Last edited:
Re: Απάντηση: iPad 2nd Gen

Αυτες τις υπερβολες να μην ελεγες ("90% marketing")... -bye-

Σόρρυ Τάκη, αλλά δεν θεωρώ το 90% υπερβολή. Η στρατηγική της Apple είναι ξεκάθαρη. Να τους αιθήσουμε ώστε να τους τα πάρουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους και όσο περισσότερες φορές γίνεται. Δεν είναι η μόνη εταιρεία που λειτουργεί έτσι.. είναι όμως μάλλον η πιο αποτελεσματική.

Ποιος χεστηκε ρε Δημητρη για τους IT ?
Eιναι λειτουργικο με ολη τη σημασια του ορου... τι σημαινει αυστηρη ή οχι ?
Καθε συστημα δομων που σου επιτρεπει την επεξεργασια δεδομενων και την συνεργασια με το hardware ειναι λειτουργικο.
Μη λεμε οτι θελουμε.

ΟΚ.. οπότε αν σου φόρτωνα MS-DOS σε ένα iPad και στο έδινα να δουλέψεις θα ήσουν ΟΚ; Γιατί αυτό μου λες..

Kαι για πες μου λοιπον , αφου τοσο γουσταρεις το android , γιατι δε βαλανε usb hosting που το ζητατε ολοι ?
Γιατι δε τα κανετε "απλα" εσεις ?

Δεν ξέρω τι έχουν κάνει. Δεν τα παρακολουθώ τόσο στενά. Ξέρω όμως τι κάνει η πλατφόρμα.

Πες μας λοιπον μια εταιρεια που δεν ειναι ετσι!!!

Δεν είπα ότι είναι η μόνη εταιρεία που το κάνει. Αυτό έλλειπε. Είπα ότι το κάνει εξαιρετικά aggressively και παραδόξως το κοινό της δεν αντιδρά.

Πες μου εσύ αν μπορείς μια εταιρεία που κάνει χειρότερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPad 2nd Gen

Σόρρυ Τάκη, αλλά δεν θεωρώ το 90% υπερβολή. Η στρατηγική της Apple είναι ξεκάθαρη. Να τους αιθήσουμε ώστε να τους τα πάρουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους και όσο περισσότερες φορές γίνεται. Δεν είναι η μόνη εταιρεία που λειτουργεί έτσι.. είναι όμως μάλλον η πιο αποτελεσματική.
Καλως ορισες στο καπιταλιστικο συστημα! -bye-

Η διαφορα της apple με τις αλλες εταιριες τεχνολογιας ειναι οτι αυτα που ταζει, αυτα πραγματοποιει!
Και φυσικα, τα προιοντα της ειναι αρκουντως break-through ωστε ο ανταγωνισμος να τρεχει πισω απο την ουρα της...

Ξερουμε εμεις ομως Δημητρη , που ειμαστε end users και δε μας ενδιαφερεουν τα υπολοιπα (αυτα ειναι μονο για σας τους ΙΤ -bye-)

Τι σχεση εχει τωρα το msdos(φτου - φτου μακρια απο μας !) με το ipad και το iOS ?
Oπως ειπα και παραπανω, δουλευω xcode αυτη τη περιοδο και δε βλεπω να λειπει τιποτα για να κανεις οτι θελεις και εκμεταλλευτεις πληρως το hardware.

Αν εχεις κατι συγκεκριμενο , πες μας για να καταλαβουμε.
Μη λεμε ολο αοριστολογιες...

Last edited:

Δεν είπα ότι είναι η μόνη εταιρεία που το κάνει. Αυτό έλλειπε. Είπα ότι το κάνει εξαιρετικά aggressively και παραδόξως το κοινό της δεν αντιδρά.

Πες μου εσύ αν μπορείς μια εταιρεία που κάνει χειρότερα.

Microsoft rulez!!!!
Και στα παιρνει και δε σου δινει αυτα που θελεις (μιλαμε για μας τους "απλους" χρηστες ... )
Ουτε ασφαλεια , διατρητο συστημα, ασταθες και αντιπαραγωγικο οσο δε παιρνει.
Ανοιχτο μεν, αλλα μπαζει απο παντου.
Ευχαριστω δε θα παρω...-bye-

Με την Apple "It just Works !"

Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Microsoft rulez!!!!
Και στα παιρνει και δε σου δινει αυτα που θελεις (μιλαμε για μας τους "απλους" χρηστες ... )
Ουτε ασφαλεια , διατρητο συστημα, ασταθες και αντιπαραγωγικο οσο δε παιρνει.
Ανοιχτο μεν, αλλα μπαζει απο παντου.
Ευχαριστω δε θα παρω...-bye-

Με την Apple "It just Works !"

Για τι λειτουργικο μιλας? win98? :smash:

Ξερουμε εμεις ομως Δημητρη , που ειμαστε end users και δε μας ενδιαφερεουν τα υπολοιπα (αυτα ειναι μονο για σας τους ΙΤ -bye-)

Τι σχεση εχει τωρα το msdos(φτου - φτου μακρια απο μας !) με το ipad και το iOS ?
Oπως ειπα και παραπανω, δουλευω xcode αυτη τη περιοδο και δε βλεπω να λειπει τιποτα για να κανεις οτι θελεις και εκμεταλλευτεις πληρως το hardware.

Αν εχεις κατι συγκεκριμενο , πες μας για να καταλαβουμε.
Μη λεμε ολο αοριστολογιες...

Όπως εσένα δεν σου φτάνει το MS-DOS, εμένα δεν μου φτάνει το iOS. Έχουμε διαφορετικές απαιτήσεις.

Εγώ για παράδειγμα θέλω να μπορεί να τρέχει το λογισμικό σχεδίασης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ή ακουστικής ανάλυσης χώρων που χρησιμοποιώ ή απλά τον αγαπημένο μου email client. Εσύ δεν τα χρειάζεσαι αυτά ή τους δίνεις μικρότερη σημασία. Εγώ όμως όχι.

Εγώ επιπλέον θεωρώ αδιανόητο να αγοράσω μηχάνημα το οποίο είναι κλειδωμένο μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Είναι θέμα νοοτροπίας.

Τα παραπάνω γενικά για Λ.Σ.. όχι συγκεκριμένα για το iPad.

Στις ταμπλέτες είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κρίνουμε περιβάλλοντα.

Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Μάλλον για τα Milennium.. :flipout:

Γιάννη, αυτά που γράφεις δεν υπάρχουν.. Αν όντως σου συμβαίνουν, απορώ πραγματικά πως το καταφέρνεις.

Όσο αφορά την ασφάλεια, τα πράγματα αλλάζουν καθημερινά.. την έχουμε κάνει άπειρες φορές την κουβέντα.

Πολύ πρόσφατο επεισόδιο: http://www.loopinsight.com/2011/03/09/safari-hacked-in-five-seconds-at-pwn2own/

Το MacBook Air το άνοιξαν σε 5 δευτερόλεπτα μέσω του Safari.

Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Oχι για win7 64bit, σε HP workstation αξιας 25.000 ευρω !!!
Δε μπορω να τρεξω δυστυχως 2-3 (βαρια) προγραμματα ταυτοχρονα, ακομη και σε Avid composer δεν ειναι δυνατον να εχω internet (!!!!) γιατι δεν αντεχει να τρεχει μαζι με αντιβιοτικα (confictαρει συνεχεια και αργοπορει το συστημα σε σημειο που δε μπορεις να δουλεψεις)....

Αυτα τα περι σωστου στησιματος , ασφαλειας απο αντιβιοτικα, spam , trojans κλπ , σταθεροτητας, πειτε τα στους IT μας που η μονη λυση τους ειναι "... δε μπορουμε να κανουμε τιποτα!" ή ".. η μονη λυση ειναι να σας κοψουμε το ιντερνετ!!!"

Δεν ειμαστε παιδακια , ασχολουμαι με υπολογιστες απο το 84, για να μου λενε καποιοι τωρα "ποσο καλο και σταθερο λειτουργικο ειναι τα καρα-αντιγραμμενα windows"

Last edited:

Τελικα το Android 3 υπαρχει σε καμια ταμπλέτα να το δουμε εδω και τώρα;