Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: iPad 2nd Gen

Αυτο που λες Δημητρη , δεν εχει να κανει με την Apple, και τα λειτουργικα της.
Μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα.... προγραμματα υπαρχουν , απλα εσυ δεν εχεις την ορεξη να μαθεις κατι καινουργιο.
Και γιατι ολοι πρεπει να τρεχουμε Office, Autocad και αλλες Microsoft-ιες?
Yπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες... ασε που η Autocad εχει ηδη βγαλει εκδοση για Mac!-bye-

Οχι επειδη δεν βρισκω το προγραμμα που εχω μαθει, βγαζω σκαρτο ενα αλλο λειτουργικο.

Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Όπως εσένα δεν σου φτάνει το MS-DOS, εμένα δεν μου φτάνει το iOS. Έχουμε διαφορετικές απαιτήσεις.

Εγώ για παράδειγμα θέλω να μπορεί να τρέχει το λογισμικό σχεδίασης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ή ακουστικής ανάλυσης χώρων που χρησιμοποιώ ή απλά τον αγαπημένο μου email client. Εσύ δεν τα χρειάζεσαι αυτά ή τους δίνεις μικρότερη σημασία. Εγώ όμως όχι.

Εγώ επιπλέον θεωρώ αδιανόητο να αγοράσω μηχάνημα το οποίο είναι κλειδωμένο μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Είναι θέμα νοοτροπίας.

Τα παραπάνω γενικά για Λ.Σ.. όχι συγκεκριμένα για το iPad.

Στις ταμπλέτες είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κρίνουμε περιβάλλοντα.

"Λογισμικο ακουστικής ανάλυσης χώρων"?

Δημητρη μου, παλι αδιαβαστο σε πιανω! -bye-

To RTA δεν σου κανει;
Υπαρχει χροοονια τωρα!
http://www.studiosixdigital.com/rta.html
rta1-2.jpeg

Rule of thumb: Για οσες εφαρμογες ανακαλυπτεις στο droid αντιστοιχουν Χ 100 στο iphone! :D

Τελικα το Android 3 υπαρχει σε καμια ταμπλέτα να το δουμε εδω και τώρα;

Στην Ελλαδα οχι, σε λιγο...
Μαλλον το Samsung θα ερθει πρωτα, για το xoom δε ξερω.

Θα ηθελα κι εγω να τα δω παντως!

Oσο για αναλυση κυκλωματων κλπ ... νομιζω καμια 60αρια εφαρμογες αρκουν, για αρχη!
http://www.filebuzz.com/findsoftware/Electronic_Circuit_Analysis_Mac_Os_X/1.html

Οπως επισης και το περιφημο Μatlab http://www.mathworks.com/products/matlab/ υπαρχει για mac , εδω και καιρο για "σοβαρους χρηστες".

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Μάλλον για τα Milennium.. :flipout:

Γιάννη, αυτά που γράφεις δεν υπάρχουν.. Αν όντως σου συμβαίνουν, απορώ πραγματικά πως το καταφέρνεις.

Όσο αφορά την ασφάλεια, τα πράγματα αλλάζουν καθημερινά.. την έχουμε κάνει άπειρες φορές την κουβέντα.

Πολύ πρόσφατο επεισόδιο: http://www.loopinsight.com/2011/03/09/safari-hacked-in-five-seconds-at-pwn2own/

Το MacBook Air το άνοιξαν σε 5 δευτερόλεπτα μέσω του Safari.

Δημητρη, αν ειχες δουλεψει σοβαρα με macosx θα καταλαβαινες ποσο αστεια μας φαινονται αυτα που γραφεις...
Οχι μονο ειναι πιο ασφαλη, αλλα και πολυ πιο σταθερα απο τα win 7.
Πχ αυτο το κουλο που εβαλες τον εξωτερικο σκληρο στο σουπερ-ντουπερ pc σου και εκανε reboot το μηχανημα, στα mac απλα δεν παιζει! :D

Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Μάλλον για τα Milennium.. :flipout:

Γιάννη, αυτά που γράφεις δεν υπάρχουν.. Αν όντως σου συμβαίνουν, απορώ πραγματικά πως το καταφέρνεις.

Όσο αφορά την ασφάλεια, τα πράγματα αλλάζουν καθημερινά.. την έχουμε κάνει άπειρες φορές την κουβέντα.

Πολύ πρόσφατο επεισόδιο: http://www.loopinsight.com/2011/03/09/safari-hacked-in-five-seconds-at-pwn2own/

Το MacBook Air το άνοιξαν σε 5 δευτερόλεπτα μέσω του Safari.

Πως δεν υπαρχουν ρε Δημητρη , μας δουλευεις?
Εργαζομαι σε καναλι με 500 ατομα, απο τα οποια οι 400 ειναι μπροστα σε Pc (ουυυυυυ!!!!) και με φωναζουν δεκαδες φορες την ημερα για να "ξεκολλησω" τα windows, να κατεβασω κατι απο το ιντερνετ (me to Macbook pro Μου) που δε μπορουν μπουν σε καποια σιτε για λογους "ασφαλειας" , να παρω αρχεια εικονας και ηχου απο στικακια αγνωστου προελευσεως με ιους και κορες klp.

Μαλλον εσυ ζεις σε απομονομενο περιββαλον με πολλους IT users!

Οι κακες παρεες θα σε χαλασουν !!!-bye-

Ωχ μωρε, παλι τα ιδια και τα ιδια...

Η αληθεια ειναι κάπου στη μεση...

ΥΓ Εξαιρείται ο Τάκης: URL=http://img28.imageshack.us/i/24003435.jpg/]
24003435.jpg
[/URL]

:p

Περιτο φυσικα να σου πω, οτι οσοι ακολουθησαν τη συμβουλη μου "Get a Mac" εχουν να μ ενοχλησουν καιρο....τυχαιο ? Δε νομιζω !

Η αληθεια ειναι μια .... μας τα πρηξατε pcαδες !!!:flipout:

Απάντηση: iPad 2nd Gen

Ωχ μωρε, παλι τα ιδια και τα ιδια...

Η αληθεια ειναι κάπου στη μεση...

ΥΓ Εξαιρείται ο Τάκης: URL=http://img28.imageshack.us/i/24003435.jpg/]
24003435.jpg
[/URL]

:p

looooool

που τον θυμήθηκες τον μικρο Ίβηρα! :p

γιατι δεν λες στο καναλι να τους παρει mac.!!!!!!!

Δε παιρνουν απο λογια λεμε....ειναι κολλημενοι !
Εγω φυσικα, υπαλληλος ειμαι δεν παιρνω αποφασεις!-bye-

Σιγα μην ειναι σε mac server ,δε βλεπεις πως σερνεται ?

Oχι για win7 64bit, σε HP workstation αξιας 25.000 ευρω !!!
Δε μπορω να τρεξω δυστυχως 2-3 (βαρια) προγραμματα ταυτοχρονα, ακομη και σε Avid composer δεν ειναι δυνατον να εχω internet (!!!!) γιατι δεν αντεχει να τρεχει μαζι με αντιβιοτικα (confictαρει συνεχεια και αργοπορει το συστημα σε σημειο που δε μπορεις να δουλεψεις)....

Αυτα τα περι σωστου στησιματος , ασφαλειας απο αντιβιοτικα, spam , trojans κλπ , σταθεροτητας, πειτε τα στους IT μας που η μονη λυση τους ειναι "... δε μπορουμε να κανουμε τιποτα!" ή ".. η μονη λυση ειναι να σας κοψουμε το ιντερνετ!!!"

Δεν ειμαστε παιδακια , ασχολουμαι με υπολογιστες απο το 84, για να μου λενε καποιοι τωρα "ποσο καλο και σταθερο λειτουργικο ειναι τα καρα-αντιγραμμενα windows"

Προφανως κατι δε παει καλα γιατι το ταπεινο μου των 1000 τρέχει inventor acad, photoshop & illustrator ταυτοχρονα χώρια τα "πισω" real time backup κι αλλα χαζα + 2 παρελκομενα κακογραμμενα ιταλικα σχεδιαστικα. Παράλληλα δε, η αλεπου ανοιχτη ολη μερα στο avclub....

PS. Δεν εχω καν εγκατεστημένο πρόγραμμα για ιους και διαρκως κανω και τον beta tester :P

Τι κάνω λάθος???? :drummer:

Τιποτα, απλα δε πιεζεις πολυ το μηχανημα οπως εμεις !

Επισης δεν μπαινεις σε περιεργα σιτε ....

Μη κρινουμε συνεχως εξ ιδιων.

Αυτο που εχει σημασια ειναι , τι γινεται με τους πολλους χρηστες και οχι με καποιον συγκεκριμενα.
Και με το Iphone , mac os , υπαρχουν ανθρωποι που εχουν προβληματα, αλλα στο συνολο τους ειναι πολυ πιο ασφαλη και σταθερα.

Τελος, το ειπες και μονος σου, ΕΣΥ εχεις ενα μηχανημα... εδω δουλεουμε ολοι σε ολα τα μηχανηματα καθε μερα.

Εγω τρεχω σε πανω απο 10 διαφορετικα μηχανηματα καθημερινα, και το τι αντιμετωπιζω δε λεγεται.
Ποτε δε ξερεις που μπαινει καποιος , τι κατεβαζει και και απο που ειναι το υλικο που δουλευουμε (ερχεται απ ολο το κοσμο , σε πολλες μορφες - απο cd-dvd μεχρι στικακια, δισκους, mail, yousendit, κλπ).

Σε τετοιο περιβαλλον, μονο ο δικος μου mac δεν εχει προβλημα ....

Προσφατα μαλιστα , αναγκαστηκαμε να κανουμε format και στησιμο ξανα απο την αρχη σε πανω απο 5 μηχανηματα, γιατι απλα δεν "ερχονταν" με τιποτα.

Last edited:

"Λογισμικο ακουστικής ανάλυσης χώρων"?

Δημητρη μου, παλι αδιαβαστο σε πιανω! -bye-

To RTA δεν σου κανει;
Υπαρχει χροοονια τωρα!
http://www.studiosixdigital.com/rta.html
rta1-2.jpeg

Rule of thumb: Για οσες εφαρμογες ανακαλυπτεις στο droid αντιστοιχουν Χ 100 στο iphone! :D

Τάκη, το RTA είναι τόσο "Λογισμικο ακουστικής ανάλυσης χώρων" όσο το notepad είναι επεξεργαστής κειμένου και το iOS λειτουργικό σύστημα. ;)

Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα.

Oχι για win7 64bit, σε HP workstation αξιας 25.000 ευρω !!!
Δε μπορω να τρεξω δυστυχως 2-3 (βαρια) προγραμματα ταυτοχρονα, ακομη και σε Avid composer δεν ειναι δυνατον να εχω internet (!!!!) γιατι δεν αντεχει να τρεχει μαζι με αντιβιοτικα (confictαρει συνεχεια και αργοπορει το συστημα σε σημειο που δε μπορεις να δουλεψεις)....

Αυτα τα περι σωστου στησιματος , ασφαλειας απο αντιβιοτικα, spam , trojans κλπ , σταθεροτητας, πειτε τα στους IT μας που η μονη λυση τους ειναι "... δε μπορουμε να κανουμε τιποτα!" ή ".. η μονη λυση ειναι να σας κοψουμε το ιντερνετ!!!"

Δεν ειμαστε παιδακια , ασχολουμαι με υπολογιστες απο το 84, για να μου λενε καποιοι τωρα "ποσο καλο και σταθερο λειτουργικο ειναι τα καρα-αντιγραμμενα windows"

Για αρχή το ότι είναι καρα-αντιγραμμένα τα Windows μάλλον υπερ τους είναι.. Σημαίνει ότι κάποιοι τα βρίσκουν τόσο καλά ώστε να τα αντιγράφουν.. ;)

Τώρα, περί IT σας, αν μιλήσω ανοιχτά θα πρέπει να με λογοκρίνω.. Μιλάμε για εγκληματική άγνοια αν συμβαίνουν όντως αυτά που περιγράφεις. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει ούτε κατά διάνοια τέτοια προβλήματα σε μηχανήματα με το 1/10 της δυναμικότητας του δικού σου.

Τάκη, το RTA είναι τόσο "Λογισμικο ακουστικής ανάλυσης χώρων" όσο το notepad είναι επεξεργαστής κειμένου και το iOS λειτουργικό σύστημα. ;)

Και παλι , μιλας για "προγραμματα" και οχι λειτουργικα.
Και σε mac υπαρχουν προγραμματα που δεν υπαρχουν σε αλλο λειτουργικο... δε σημαινει τιποτα αυτο.

Σοβαρα ε; Ποιο ειναι το προγραμμα που αναφερεσαι το οποιο δεν υπαρχει (αυτό ή κατι αναλογο) στο iphone; Μηπως απλως αγνοεις την υπαρξη του και "ανακαλυπτεις ξανα τον τροχο" με το νεο σου droid?
Παντως, το να μην υπαρχει λογω "αδυναμιας" του IOS ειναι απιθανο...

ΥΓ. Μου φαινεται πολυ αστειο το να προσπαθεις να υποβιβασεις αυτο που απεγνωσμενα προσπαθεις να φτασεις.. -bye-