Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Για αρχή το ότι είναι καρα-αντιγραμμένα τα Windows μάλλον υπερ τους είναι.. Σημαίνει ότι κάποιοι τα βρίσκουν τόσο καλά ώστε να τα αντιγράφουν.. ;)

Τώρα, περί IT σας, αν μιλήσω ανοιχτά θα πρέπει να με λογοκρίνω.. Μιλάμε για εγκληματική άγνοια αν συμβαίνουν όντως αυτά που περιγράφεις. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει ούτε κατά διάνοια τέτοια προβλήματα σε μηχανήματα με το 1/10 της δυναμικότητας του δικού σου.

Δημητρη, στα δικα μας προγραμματα - μηχανημτα (ειναι συνηθως δεμενα μεταξυ τους) , οι απαιτησεις ειναι ΠΟΛΥ αυστηρες.
Δεν γινεται να τρεχεις αντιβιοτικα και αλλα τετοια προγραμματα, το απαγορευει η εταιρεια (avid) κατηγορηματικα!
Τα μηχανηματα σερνονατι οταν βαζεις οτιδηποτε σχετικο, μιλαμε για πολυ απαιτητικες εργασιες σε περιβαλλοντα real time.

Δεν ειναι καθολου λυμενα προβληματα, ακομη και σε απλους χρηστες.

Και στα δικα μου μηχανηματα ισχυει το ιδιο, για αυτο σκεφτομαι να σουταρω και τα τελευται pc σπιτι μου( WHS και HTPC).
Προσφατα, ηρθε ανθρωπος να δει τον JVC και το htpc + WHS κρεμαγαν διαρκως (χωρις να εχω πειραξει τιποτα).
Την επομενη μερα , ετρεχε κανονικα σα να μη συνεβαινε τιποτα απολυτως!!!

Ο ανθρωπος φυσικα ειχε φυγει ... go figure.

Για αρχή το ότι είναι καρα-αντιγραμμένα τα Windows μάλλον υπερ τους είναι.. Σημαίνει ότι κάποιοι τα βρίσκουν τόσο καλά ώστε να τα αντιγράφουν.. ;)

Τώρα, περί IT σας, αν μιλήσω ανοιχτά θα πρέπει να με λογοκρίνω.. Μιλάμε για εγκληματική άγνοια αν συμβαίνουν όντως αυτά που περιγράφεις. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει ούτε κατά διάνοια τέτοια προβλήματα σε μηχανήματα με το 1/10 της δυναμικότητας του δικού σου.

όλοι δουλεύουν σε όλα

ανατριχιαστικό

Απάντηση: iPad 2nd Gen

Δημητρη, στα δικα μας προγραμματα - μηχανημτα (ειναι συνηθως δεμενα μεταξυ τους) , οι απαιτησεις ειναι ΠΟΛΥ αυστηρες.
Δεν γινεται να τρεχεις αντιβιοτικα και αλλα τετοια προγραμματα, το απαγορευει η εταιρεια (avid) κατηγορηματικα!
Τα μηχανηματα σερνονατι οταν βαζεις οτιδηποτε σχετικο, μιλαμε για πολυ απαιτητικες εργασιες σε περιβαλλοντα real time.

Και στα δικα μου μηχανηματα ισχυει το ιδιο, για αυτο σκεφτομαι να σουταρω και τα τελευται pc σπιτι μου( WHS και HTPC).
Προσφατα, ηρθε ανθρωπος να δει τον JVC και το htpc + WHS κρεμαγαν διαρκως (χωρις να εχω πειραξει τιποτα).

Μην-ανοιξω-το-στομα-μου-Συριε

:p

όλοι δουλεύουν σε όλα

ανατριχιαστικό

Aυτο σημαινει "multi user " λειτουργικο....κατι φυσικα που αγνοουν πληρως τα windows.-bye-
Το χειροτερο λειτουργικο ever για δικτυακα περιβαλλοντα... period .:music-smiley-005:

Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Δεν υπάρχει Mac server που να μπορεί να σηκώσει το forum.. και αν υπήρχε θα έπρεπε να βάλουμε αναγκαστική συνδρομή! :D

σώπα ρε συ...και στο εξαπύρηνο pc μου να το έτρεχα πιο γρήγορα θα πηγαινε!! :laugh:

Και παλι , μιλας για "προγραμματα" και οχι λειτουργικα.
Και σε mac υπαρχουν προγραμματα που δεν υπαρχουν σε αλλο λειτουργικο... δε σημαινει τιποτα αυτο.

Δεν μιλάω ούτε για λειτουργικά ούτε για προγράμματα. Τα μεν είναι άχρηστα χωρίς τα δε και τούμπαλιν.

Μιλάω για πλατφόρμες.

Επίσης τη στιγμή που κάνω μια χαρά τη δουλειά μου με εργαλεία που ξέρω και αγαπάω (και σε μερικές περιπτώσεις έχω πληρώσει - δεν είναι τα πάντα free), δεν βλέπω το λόγο να τα αλλάξω. Ούτως ή άλλως τα ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιώ όλα άρχισαν σε πλατφόρμα Windows. Κάποια τρέχουν πλέον και σε OSX, κάποια όχι. Όπως είχα γράψει πιο πίσω, δεν αναφέρομαι σε ταμπλέτες.

Εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ ή στα λειτουργικά συστήματα στα 8 PC που έχω στο σπίτι. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας θα έπρεπε να πάω να παίξω lotto.. ;)

Τεσπα, επαναλαμβανόμαστε.. Εγώ δεν θα γίνω macάς και εσείς δεν θα γίνετε PCάδες.

Γιάννη, θα με τρελάνεις.. Αν όπως λες η Avid δεν σου επιτρέπει να βάζεις antivirus και να τρέχεις άλλα προγράμματα, γιατί διαμαρτύρεσαι όταν παραβαίνοντας τις οδηγίες της όλα πηγαίνουν στραβά; Η MS φταίει για αυτό ή εσύ;

Όσο για αυτό, shit happens.. Αν καταφέρεις Mac να παίξει BD ή βγάλει home server η Αpple, καλά θα κάνεις να πας εκεί. :smile:

Aυτο σημαινει "multi user " λειτουργικο....κατι φυσικα που αγνοουν πληρως τα windows.-bye-
Το χειροτερο λειτουργικο ever για δικτυακα περιβαλλοντα... period .:music-smiley-005:

Μόλις μας απέδειξες ότι η τελευταία σου επαφή με Windows ήταν με τα Win98.. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Δεν μιλάω ούτε για λειτουργικά ούτε για προγράμματα. Τα μεν είναι άχρηστα χωρίς τα δε και τούμπαλιν.

Μιλάω για πλατφόρμες.

Επίσης τη στιγμή που κάνω μια χαρά τη δουλειά μου με εργαλεία που ξέρω και αγαπάω (και σε μερικές περιπτώσεις έχω πληρώσει - δεν είναι τα πάντα free), δεν βλέπω το λόγο να τα αλλάξω. Ούτως ή άλλως τα ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιώ όλα άρχισαν σε πλατφόρμα Windows. Κάποια τρέχουν πλέον και σε OSX, κάποια όχι. Όπως είχα γράψει πιο πίσω, δεν αναφέρομαι σε ταμπλέτες.

Εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ ή στα λειτουργικά συστήματα στα 8 PC που έχω στο σπίτι. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας θα έπρεπε να πάω να παίξω lotto.. ;)

Τεσπα, επαναλαμβανόμαστε.. Εγώ δεν θα γίνω macάς και εσείς δεν θα γίνετε PCάδες.

Εδω ειναι το λαθος σου.. Εμεις ημασταν PCαδες και γιναμε Macαδες οταν ειδαμε ποσο πιο ευκολη γινεται η ζωη μας με αυτα... Εσυ μιλας θεωρητικα.. -bye-

Εμένα πάντως αυτός ο τροχός της τύχης που ξεκινά να γυρνάει χωρίς λόγο και αιτία ακόμα και εκεί που πληκτρολογώ ένα Post στο φόρουμ, ή ένα www....... ή ένα email, και πρέπει να περιμένω να σταματήσει για να συνεχίσω να γράφω, δεν μου κάνει καθόλου εύκολη την ζωή, αντιθέτως με εκνευρίζει αφάνταστα. Ο μύθος το λειτουργικό που δεν κολλάει ποτέ.

Δεν κάνω καθόλου πλάκα και βέβαια δεν είμαι ο μόνος που του συμβαίνει...

οποιος είναι μάγκας ας το λύσει γιατί συμβαίνει.

Υ.Γ. Α ναι ξέχασα..... έχω bootcamp τα windows και παίρνουν αρνητική αύρα... :flipout:

Re: iPad 2nd Gen

Μιας και το πε ο Τασος να θυμησω την περιπτωση του Remote Desktop που τρεχει στο MacBook Pro και πολλες φορες (go figure που λεει κι ο Γιαννης) κολλαει και το MB θελει hard κλεισιμο / μαχαίρι απο το power button για να ξεκολλησει.

Αυτό πχ δεν μου εχει συμβει στα Win πολλα χρονια τωρα.

Οποτε οσο και χτυπιεστε και οι μεν και οι δε(ν) τα λειτουγικά πλεον όλο και συγκλίνουν (ειδικα από τη στιγμη που η Apple ''απλώνει'' και ειναι αναγκασμενη το λειτουργικό της να κανει πράγματα που δεν ήθελε πριν (εστω και πολύ λίγα μπροστα σε αυτά των win)).

To flash plugin φταει. Σου το κανει το ιδιο απο το iphone? Didn't think so... ;)

Εντάξει μπορεί να φταίει αυτό. και λοιπόν; είναι ή δεν είναι το flash ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ αποδεκτό utility; Το αποτέλεσμα όμως ποιό είναι ; να καταργήσουμε τα flash παγκοσμίως επειδή δεν τα γουστάρει ο Steve; ή να προσαρμόσουν το OSX να παίζει απροβλημάτιστα π.χ. να τα αγνοεί;

Δηλαδή για να μην τρελαθούμε τώρα. Τα windows κρασάρουν ή κολλάνε λόγω flash στις σελίδες; Το πολύ πολύ να τρώνε λίγο CPU παραπάνω, που πλέον με την σημερινή ισχύ που έχουν φτάσει οι επεξεργαστές έχει μικρή επίπτωση έως αμελητέα.

Last edited:

Οχι βεβαια, απλα δεν φταει το macox για παπαριες του flash, οπως φυσικα και δεν φταει και η MS για τον ιδιο λογο.. Γιαυτο και οι δυο τους συμφωνουν στο να μπει ταφοπλακα στο flash και υιοθετουν το HTML5...

Re: iPad 2nd Gen

Το ειπα και παραπανω... κανενα λειτουργικο δεν ειναι τελειο.
Σε ολα υπαρχουν προβληματα, το ποσοστο αλλαζει και η συχνοτητα.
Και φυσικα μου εχει κολλησει ο mac μου και καποιες φορες το iphone.
Αυτο δε λεει τιποτα απο μονο του...
Δεν με εχουν πουλησει ποτε ομως σε κρισιμες στιγμες και αυτο ειναι που τελικα μετραει.

Τασο, η πιο συχνη αιτια κολληματος ΚΑΙ στα pc ειναι το Flash, στο δικο μου win 7 64 bit ειδικα , η κυρια αιτια.

Γιάννη, θα με τρελάνεις.. Αν όπως λες η Avid δεν σου επιτρέπει να βάζεις antivirus και να τρέχεις άλλα προγράμματα, γιατί διαμαρτύρεσαι όταν παραβαίνοντας τις οδηγίες της όλα πηγαίνουν στραβά; Η MS φταίει για αυτό ή εσύ;

Φυσικα η Microsoft... η avid απαγορευει τη χρηση ιντερνετ για λογους ασφαλειας κυριως (ξερωντας οτι για να μπεις χρειαζεσαι αντιβιοτικα).

Δεν κανει το ιδιο και στα Mac (εχω Avid στο mac Μου και δεν εχω το παραμικρο προβλημα να μπω στο ιντερνετ)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Ναι καλα... ειδαμε και τα win 7 , ακομη και τωρα οι μπλε οθονες ειναι σημα κατατεθεν.

Ουτε με τα vista δεν ειχα δει μπλε οθόνη...ποσο μάλλον με τα 7...

Τελικα ο γιαλος ειναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε??? -bye-