Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Ναι καλα... ειδαμε και τα win 7 , ακομη και τωρα οι μπλε οθονες ειναι σημα κατατεθεν.
Αυτα λες Γιαννη και χανεις το δικιο σου ωρες ωρες....

Μπλε οθόνη, με εξαίρεση hardware failure, εχω να δω πολλαααα χρονια (κοντα απο εποχή XP).

Αυτό ειναι πλέον κοινή γνώση.

Απάντηση: iPad 2nd Gen

Μπλε οθονη μπορει να μην εχεις δει, ξαφνικα reboot ομως αρκετα, ετσι δεν ειναι; ;)

Re: iPad 2nd Gen

τα πραγματα για μενα ειναι απλα

το iphone μου ειχε φανει εκπληκτικο και ειναι αλλα κατι περιεργα του itunes εχουν πραγματικα αρχισει να με κουραζουν . επισης κολληματα σε recovery mode / dfu κατα τις αναβαθμισεις κ.λ.π.

για μενα το ipad θα πρεπε να χε

drag n drop και itunes προαιρετικα
file explorer τυπου finder
ενσωματωμενη υποστηριξη avi / mkv - δεν ειναι τα βιντεο που κυκλοφορουν σε ολο τον κοσμο ( sd / hd ) σε mp4 / m4v
720p οθονη
λειτουργια '' open / open with ''

το file sharing που περναει τα αρχεια σε ΜΙΑ μονο εφαρμογη ( π.χ. ενα βιντεο μονο στο vlc οχι σε αλλες apps )

δεν επαρκει ειναι κουραστικο

και κυριως usb hosting . να μπορεις να συνδεεις ενα δισκο και να ανοιγεις ο,τι αρχειο θες ...

απο την αλλη η αισθηση του ΖΤΕ και του galaxy tab δε μου αρεσε καθολου ( πολυ αργα μικρα και γενικα καμια σχεση με το ipad )

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Ναι καλα... ειδαμε και τα win 7 , ακομη και τωρα οι μπλε οθονες ειναι σημα κατατεθεν.

Πάντως δεν ξέρω αν μιλάς λόγω του HP server, πάντως σε σπιτική χρήση έχω να δω μπλε πολλάαααααααααα χρόνια.
Ακόμα και τα Vista που είχα διάφορες εκδόσεις LastVista κλπ , ποτέ μα ποτέ μπλε οθόνη.
Το ξέρω ότι δεν το πιστεύετε αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Πως το καταφέρνετε να δειτε μπλε οθόνη στα 7, πραγματικά θα ήθελα να το δω αυτό. (δεν μιλάμε να παίζουμε με overclocking).

Τέλος πάντων, υπάρχει λύση να μην βγαίνει ο τροχός της τύχης σε ανύποπτο χρόνο (κανά plugin τίποτα) ή ζείτε κι εσείς με αυτό το κουσούρι και σφυράτε κλέφτικα όταν σας συμβαίνει...

Εμενα μου συμβαινει πολυ σπανια και απλα επανεκκινω τον browser.
Δεν μου συμβαινει αρκετα συχνα ωστε να ειναι τοσο ενοχλητικο για να ψαχθω...

Re: Απάντηση: iPad 2nd Gen

Μπλε οθονη μπορει να μην εχεις δει, ξαφνικα reboot ομως αρκετα, ετσι δεν ειναι; ;)
Ουτε reboot, λυπαμαι (τα χεις μπλεξει...)

Καλα, την επομενη φορα που θα το "ζησουμε" παρεα στο htpc σου, θα στο επισημάνω μηπως και σου διαφυγει! :p

Ειπαμε παλι ρε παιδια, εσεις δουλευεται σπιτι σας, απλα προγραμματα, χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις, χωρις απαιτητικο hardware .
Eδω που εχουμε 100 καρτες video και ηχου , με μεση μεταφορα υλικου απο οπτικες ινες 10Gb/sec και πολλους χρηστες ταυτοχρονα στο ιδιο περιβαλλον και server, θα βλεπατε αυτο που βλεπω εγω.
Δε μιλαμε για browsing , photoshop kai κανα mail...

Aκομη και στο WHS σπιτι μου εχω συνεχως μπλε οθονες , χωρις να εχω κανει εγκατασταση καμια καρτα γραφικων - ηχου κλπ.

Και φυσικα , δεν ειναι αυτο το προβλημα, ειναι η γενικοτερη φιλοσοφια των windows που διαολιζει , τι σημασια εχει αν ειναι μπλε ή κιτρινη οθονη?

Εμενα μου συμβαινει πολυ σπανια και απλα επανεκκινω τον browser.
Δεν μου συμβαινει αρκετα συχνα ωστε να ειναι τοσο ενοχλητικο για να ψαχθω...

Και πως επανεκκινείς; αφού παντού είναι τροχός.

command-option-esc (task manager) και force quit;

Πάντως εμένα καθόλου σπάνια δεν συμβαίνει. Στάνταρ 3-4 φορές σε κάθε φορά που τ' ανοίγω.

Καλα, την επομενη φορα που θα το "ζησουμε" παρεα στο htpc σου, θα στο επισημάνω μηπως και σου διαφυγει! :p
Αντι να περιμενεις την επομενη, θυμησου απλως την προηγουμενη και πες τη μου και μενα.

Και στο ενδιαμεσο αν θες παμε και ενα στοιχημα (λεφτακια tm :p).

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPad 2nd Gen

Αντι να περιμενεις την επομενη, θυμησου απλως την προηγουμενη και πες τη μου και μενα.

Και στο ενδιαμεσο αν θες παμε και ενα στοιχημα (λεφτακια tm :p).

Δεν λεω ποτε οχι σε ευκολα λεφτακια ΤΜ :p

Και πως επανεκκινείς; αφού παντού είναι τροχός.

command-option-esc (task manager) και force quit;

Πάντως εμένα καθόλου σπάνια δεν συμβαίνει. Στάνταρ 3-4 φορές σε κάθε φορά που τ' ανοίγω.

Δεξι κλικ στο εικονιδιο του προγράμματος και force quit.
Δεν ειναι λογικο να σου συμβαινει συχνα. Εχεις κανει update το flash plugin?

Ουτε reboot, λυπαμαι (τα χεις μπλεξει...)

Τι σημασια εχει αν ειναι reboot, μπλε - κοκκινη οθονη?
Οταν δε κανεις τη δουλεια σου , αυτο ειναι το προβλημα.

Ειπα και παραπανω, whs + win7 δουλευαν κανονικα (αν μιλατε για απλη χρηση) , ηρθε ανθρωπας να δει τον JVC κι εφυγε απραγος!
Την αλλη μερα , ολα καλα!

Ουτε γκομενα να ηταν !!!!

Γι αυτo το htpc θα φυγει συντομα.... ετσι κι αλλιως το Plex τα παιζει ολα και συμφερει (οσο για BD , μια χαρα ειναι και οι ασυμπιεστες ματροσκες και το PS3).!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Ουτε με τα vista δεν ειχα δει μπλε οθόνη...ποσο μάλλον με τα 7...

Τελικα ο γιαλος ειναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε??? -bye-

Εσυ εισαι φιλικα προσκειμενος στη Microsoft ... γι αυτο!-bye-

εγω προερχομαι απο το στραοπεδο της Amiga, οταν windows δεν υπηρχαν καν ...!!!

Last edited:

Βρε Γιάννη, ο Τάκης μπλέκει άλλες καταστάσεις.

Πχ επειδη το HTPC μου είναι παντα υπο αναβαθμιση / διαλυση :p ποτε δεν είναι σεταρισμένο σωστα.

Πχ, επειδη εχω static IP παντου, μπορει να εχω ξεχασει (μιας και πλεον το ανοιγω και μια στις τόσες) και να χω βαλει καπου 2 φορες την ιδια ΙP και πχ να μην μπορει να δεις ας πουμε τον server.

Αυτό θυμάται πχ ο Τακης.

Από εκει και πέρα αυτά που λες (τα ''κουλα'') παίζουν (σπάνια πλέον όμως), ναι.

ΑΛΛΑ λέω κατι απλό (και εκεί όλοι κάνετε τις κότες):

Όταν φτάσει το Mac να κάνει ότι και τα PC (ναι και BD ταινία και HD Audio bistream – Εγώ (κι ο Τάκης btw…) το θέλω περισσότερο απʼ ότι εσύ τη σταθερότητα στις A/V εφαρμογές σου - ο καθενας έχει τις προτεραιότητές του, σωστα; ) τότε να μου συγκρίνετε σταθερότητα κλπ.

Μέχρι τότε απλώς συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.

Και όπως είπα και πριν: Επειδή η Apple αναγκάζεται πλέον να ʽʼανοίγεταιʼʼ σε πράγματα που πριν δεν ʽʼείχε ανάγκηʼʼ (ακόμα κι αν αυτό λέγεται flash) θα αρχίσει να έχει τα θέματα των Win.

Ε και όταν φτάσει να κάνει ότι και τα Win θα δούμε αν το MAC OS είναι ʽπιο σταθερό, πιο ασφαλέςʼ κλπ tm.