Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Εσυ εισαι φιλικα προσκειμενος στη Microsoft ... γι αυτο!-bye-

Σιγα μην εχω και μετοχές κιόλας.

Απλα εκει βρίσκω ολα τα εργαλεια για την δουλεια μου και για τις χομπίστικες ασχολίες μου δίχως προβλήματα και ολα τα αλλα όμορφα που λετε αλλα χωρις να αρνούμαι οτι εχω σκαλωματα ωρες ωρες -ευτυχώς- οχι αξια λόγου. Επιπλέον ειμαι σε θέση να αναβαθμίζω/αλλαζω ΟΤΙ θέλω ΟΠΟΤΕ θέλω δίχως εναν ΣΚΑΣΜΟ χρημάτων δίνοντας μια μακροζωία στο μηχάνημα τουλάχιστον 6 έτη χωρις να υστερεί ΠΟΤΕ σε ταχύτητα συμβατό πάντα με το software που διαρκως γινεται ποιο απαιτητικό.

My way, your way, we are all happy!

Re: iPad 2nd Gen

πολυ σπανια να δω τον χρωματιστο τροχο

πολυ σπανια ομως

και αν συμβει force quit ( με δεξι κλικ η μεσω του activity monitor η μεσω του αντιστοιχου ctrl-alt-del για τα μακ που δε θυμαμαι ποιο ειναι γιατι δε μου χει χρειαστει πολυ ( alt-cmd-esc ? )

Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Τασο , αμα το προβλημα ειναι στο browser ειναι πιθανοτητα flash error... sorry !
Τα παραπονα σου στην Adobe (οπως λεει και ο Δημητρης).

Και όλως τυχαίως μόνο ο browser στο OSX είναι ο ιδανικός ε;
Ωραία πρακτική...... στρίβειν δια του αρραβώνος...
αν έχουν δηλαδή οι δρόμοι λακούβες να απαιτήσουμε να μην υπάρχει ούτε ένας δρόμος χωρίς λακούβα (που πρακτικά είναι αδύνατο), αντί να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε την ανάρτηση ε; Καλό.

Βρε Γιάννη, ο Τάκης μπλέκει άλλες καταστάσεις.

Πχ επειδη το HTPC μου είναι παντα υπο αναβαθμιση / διαλυση :p ποτε δεν είναι σεταρισμένο σωστα.

Πχ, επειδη εχω static IP παντου, μπορει να εχω ξεχασει (μιας και πλεον το ανοιγω και μια στις τόσες) και να χω βαλει καπου 2 φορες την ιδια ΙP και πχ να μην μπορει να δεις ας πουμε τον server.

Αυτό θυμάται πχ ο Τακης.

Από εκει και πέρα αυτά που λες (τα ''κουλα'') παίζουν (σπάνια πλέον όμως), ναι.

ΑΛΛΑ λέω κατι απλό (και εκεί όλοι κάνετε τις κότες):

Όταν φτάσει το Mac να κάνει ότι και τα PC (ναι και BD ταινία και HD Audio bistream – Εγώ (κι ο Τάκης btw…) το θέλω περισσότερο απʼ ότι εσύ τη σταθερότητα στις A/V εφαρμογές σου - ο καθενας έχει τις προτεραιότητές του, σωστα; ) τότε να μου συγκρίνετε σταθερότητα κλπ.

Μέχρι τότε απλώς συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.

Και όπως είπα και πριν: Επειδή η Apple αναγκάζεται πλέον να ʽʼανοίγεταιʼʼ σε πράγματα που πριν δεν ʽʼείχε ανάγκηʼʼ (ακόμα κι αν αυτό λέγεται flash) θα αρχίσει να έχει τα θέματα των Win.

Ε και όταν φτάσει να κάνει ότι και τα Win θα δούμε αν το MAC OS είναι ʽπιο σταθερό, πιο ασφαλέςʼ κλπ tm.

Καλα ελεγα εγω τοσα χρονια... λιγοι και καλοι !
Τι τους θελουμε τους πολλους τωρα, να μας τα πρηζουνε ?-bye-

Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Και όλως τυχαίως μόνο ο browser στο OSX είναι ο ιδανικός ε;
Ωραία πρακτική...... στρίβειν δια του αρραβώνος...
αν έχουν δηλαδή οι δρόμοι λακούβες να απαιτήσουμε να μην υπάρχει ούτε ένας δρόμος χωρίς λακούβα (που πρακτικά είναι αδύνατο), αντί να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε την ανάρτηση ε; Καλό.

Ο Δημητρης το ειπε... οχι εγω !-bye-

Επιπλεον , εγω βλεπω συχνα wheel of death οταν εχω τους εξωτερικους δισκους σε sleep mode και περιμενει ν ανοιξουν... μηπως παιζει κατι τετοιο ?
Aκομη και δικτυακοι δισκοι κλπ.... τσεκαρε το.

Last edited:

Καλα ελεγα εγω τοσα χρονια... λιγοι και καλοι !
Τι τους θελουμε τους πολλους τωρα, να μας τα πρηζουνε ?-bye-
Εσυ καλα τα λες αλλα ο Stevακος (καλα να ναι ο ανθρωπος..) προφανως διαφωνεί μαζί σου...

Go figure tm

:p

Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Βρε Γιάννη, ο Τάκης μπλέκει άλλες καταστάσεις.

Πχ επειδη το HTPC μου είναι παντα υπο αναβαθμιση / διαλυση :p ποτε δεν είναι σεταρισμένο σωστα.

Πχ, επειδη εχω static IP παντου, μπορει να εχω ξεχασει (μιας και πλεον το ανοιγω και μια στις τόσες) και να χω βαλει καπου 2 φορες την ιδια ΙP και πχ να μην μπορει να δεις ας πουμε τον server.

Αυτό θυμάται πχ ο Τακης.

Από εκει και πέρα αυτά που λες (τα ''κουλα'') παίζουν (σπάνια πλέον όμως), ναι.

ΑΛΛΑ λέω κατι απλό (και εκεί όλοι κάνετε τις κότες):

Όταν φτάσει το Mac να κάνει ότι και τα PC (ναι και BD ταινία και HD Audio bistream – Εγώ (κι ο Τάκης btw…) το θέλω περισσότερο απʼ ότι εσύ τη σταθερότητα στις A/V εφαρμογές σου - ο καθενας έχει τις προτεραιότητές του, σωστα; ) τότε να μου συγκρίνετε σταθερότητα κλπ.

Μέχρι τότε απλώς συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.

Και όπως είπα και πριν: Επειδή η Apple αναγκάζεται πλέον να ʽʼανοίγεταιʼʼ σε πράγματα που πριν δεν ʽʼείχε ανάγκηʼʼ (ακόμα κι αν αυτό λέγεται flash) θα αρχίσει να έχει τα θέματα των Win.

Ε και όταν φτάσει να κάνει ότι και τα Win θα δούμε αν το MAC OS είναι ʽπιο σταθερό, πιο ασφαλέςʼ κλπ tm.

Επειδη ακριβως τα πισι σου ειναι παντα υπο αναβαθμιση, δεν δινεις σημασια στα απειρα embarrassing moments που εχουμε ζησει οσοι προσπαθησαμε να δουμε ταινια σπιτι σου, αλλα ας μην το κανουμε θεμα τωρα.. :p
Για το bluray συμφωνω: ξεροκεφαλια ή ψυχρη επιχειρηματικη λογικη, και εμενα με χαλαει που η apple δεν το υποστηριζει.
Ομως δεν συγκρινουμε ανομοια πραγματα ΟΣΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! Δεν μας εκανε κανεις πλυση εγκεφαλου υπερ της apple, απλα διαπιστωσαμε τοσο καλυτερη εμπειρια υπερ της apple ωστε να χανουμε τον χρονο μας προσπαθωντας να σας το μεταφερουμε (και το να χρησιμοποιεις το macbook μονο ως remote desktop και φωτος οπως εσυ, δεν εμπιπτει στην παραπανω κατηγορια...). ;)

Τεσπα, ο καθενας με οτι τον βολευει. Μην τα ισοπεδωνουμε ομως ολα.. Ο,τι και να κανεις ενα golfακι δεν θα γινει ποτε Porche...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Ο Δημητρης το ειπε... οχι εγω !-bye-

Επιπλεον , εγω βλεπω συχνα wheel of death οταν εχω τους εξωτερικους δισκους σε sleep mode και περιμενει ν ανοιξουν... μηπως παιζει κατι τετοιο ?
Aκομη και δικτυακοι δισκοι κλπ.... τσεκαρε το.

οχι Γιάννη δεν φταίει αυτό. Εξωτερικούς δίσκους δεν έχω. Μόνο από το NAS και επειδή από την πρώτη στιγμή όταν μπουτάρει έχω κάνει mount δικτυακά folders , όταν έχω κλειστό το NAS μου βγάζει popup παράθυρο ότι δεν βρίσκει τα folders και το κάνω ignore.
Θεωρώ τελείως φάουλ για τέτοιας υποτίθεται αίγλης και σταθερότητας λειτουργικό, εκεί που κάνεις κάτι να σε φρενάρει τόσο άγαρμπα.
Και όχι μία και δύο φορές.

Όσο πιο ψηλά καβαλάει κανείς το καλάμι, τόσο πιο πολύ κινδυνεύει να του χωθεί στον κ%λο !!!:jester:

Αποφασισε Γιαννη τι θες....

Την Apple για τους λίγους (aka A/V κλπ) ή για τους πολλούς (iphone, ipad κλπ) ;

....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

οχι Γιάννη δεν φταίει αυτό. Εξωτερικούς δίσκους δεν έχω. Μόνο από το NAS και επειδή από την πρώτη στιγμή όταν μπουτάρει έχω κάνει mount δικτυακά folders , όταν έχω κλειστό το NAS μου βγάζει popup παράθυρο ότι δεν βρίσκει τα folders και το κάνω ignore.
Θεωρώ τελείως φάουλ για τέτοιας υποτίθεται αίγλης και σταθερότητας λειτουργικό, εκεί που κάνεις κάτι να σε φρενάρει τόσο άγαρμπα.
Και όχι μία και δύο φορές.

Μην εισαι σιγουρος οτι καθε τοσο δε "ζηταει" κατι απο το Nas.

Καλυτερα να δεις to utilities->console window , μηπως δεις τι φταιει?

Επισης, να τρεξεις το disk utility για verify disk και repair permissions.

Εχεις παρατηρησει ποτε το κανει (σε ποιο προγραμμα - κινηση κλπ)?

Απάντηση: iPad 2nd Gen

Θα τα τσεκάρω αυτά που λες. Σίγουρα μου τυχαίνει πολλές φορές στο φόρουμ την ώρα που γράφω ποστ. Πάντως ειλικρινά μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι τρώει τέτοια κολλήματα λόγω flash στις web σελίδες.

Επειδή το σκίσαμε (επιεικώς το θέμα) ασε να σε πάρω κανά τηλέφωνο όταν θα μου τύχει να μου πει ακριβώς τι να κοιτάξω εκείνη την ώρα.

Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Επειδη ακριβως τα πισι σου ειναι παντα υπο αναβαθμιση, δεν δινεις σημασια στα απειρα embarrassing moments που εχουμε ζησει οσοι προσπαθησαμε να δουμε ταινια σπιτι σου, αλλα ας μην το κανουμε θεμα τωρα.. :p
Το καναμε θεμα παραπανω και μαλιστα πολύ συγκεκριμενο.

Κατά ένα περίεργο τρόπο, όχι μόνο δεν θυμήθηκες τα reboot που επικαλέσθηκες αλλά συνεχίζεις να έρχεσαι σπίτι μου ‘’προσπαθώντας’’ να δεις ταινία σε ένα PC (και μάλιστα της κακιάς ώρας όπως το δικό μου) και όχι στο Mac σπίτι σου.

Έλα, πες την αλήθεια τώρα, δεν πας για κυνήγι στο δάσος, ε; tm :p

Ομως δεν συγκρινουμε ανομοια πραγματα ΟΣΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!
Επειδή χρησιμοποιείτε και τις 2 πλατφόρμες αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές είναι συγκρίσιμες.

Κι εγώ οδηγώ μηχανη και αυτοκίνητο, τι σημαίνει αυτό, ότι είναι συγκρίσιμα μέσα;

Αν μπορείς τεχνικά να το καταλάβεις έχει καλώς; Όσο η Apple αναγκάζεται να δίνει στον κόσμο αυτά που ήδη δίνουν τα Win (εδώ και καιρό) τόσο θα πέφτει στις παγίδες και στα τεχνικά προβλήματα που αυτά έχουν. Και αυτό το βλέπουμε ήδη.

(και το να χρησιμοποιεις το macbook μονο ως remote desktop και φωτος οπως εσυ, δεν εμπιπτει στην παραπανω κατηγορια...). ;)
Τεσπα, ο καθενας με οτι τον βολευει. Μην τα ισοπεδωνουμε ομως ολα.. Ο,τι και να κανεις ενα golfακι δεν θα γινει ποτε Porche...
Και καταλήγουμε στα γνωστά επιχείρηματα του τύπου ‘τσουτσου’, ‘ο πελάτης μου είναι αθώος – Period’ και γνωστά TM :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Το καναμε θεμα παραπανω και μαλιστα πολύ συγκεκριμενο.

Κατά ένα περίεργο τρόπο, όχι μόνο δεν θυμήθηκες τα reboot που επικαλέσθηκες αλλά συνεχίζεις να έρχεσαι σπίτι μου ‛’προσπαθώντας’’ να δεις ταινία σε ένα PC (και μάλιστα της κακιάς ώρας όπως το δικό μου) και όχι στο Mac σπίτι σου.

Έλα, πες την αλήθεια τώρα, δεν πας για κυνήγι στο δάσος, ε; tm :p

Επειδή χρησιμοποιείτε και τις 2 πλατφόρμες αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές είναι συγκρίσιμες.

Κι εγώ οδηγώ μηχανη και αυτοκίνητο, τι σημαίνει αυτό, ότι είναι συγκρίσιμα μέσα;

Αν μπορείς τεχνικά να το καταλάβεις έχει καλώς; Όσο η Apple αναγκάζεται να δίνει στον κόσμο αυτά που ήδη δίνουν τα Win (εδώ και καιρό) τόσο θα πέφτει στις παγίδες και στα τεχνικά προβλήματα που αυτά έχουν. Και αυτό το βλέπουμε ήδη.

Και καταλήγουμε στα γνωστά επιχείρηματα του τύπου ‛τσουτσου’, ‛ο πελάτης μου είναι αθώος – Period’ και γνωστά TM :p

Δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα ο λογος που ερχομαι σπιτι σου εχει να κανει περισσοτερο με τα burgers/ χαβαλε και λιγοτερο με την αποδοση του συστηματος σου.. :p
Τωρα, το να θεωρεις οτι ειναι "αυτοκινητο vs μηχανη", η συγκριση μεταξυ macosx vs windows, μου κανει λιγο σε "twilight zone"..

Εγω, τα ιδια πραγματα κανω/εκανα και στις δυο πλατφορμες με την εξαιρεση των Blurays:

-διαχειριση χιλιαδων Email
-Word/excel/pwerpoint
-επεξεργασια video
-photos
-internet browsing
-remote control
-music
-video conference
-backup
-contact/calendar Sync

..και αλλα που δεν θυμαμαι.

Χρειαζεται να σου πω, ποια πλατφορμα μου κανει την ζωη πιο ευκολη με επιπλεον δυνατοτητες οπως spaces, gestures κλπ; -bye-