Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Μην ανησυχεις, ούτε με στενοχωρείς αλλά και ούτε απαντάς, γιατί απλούστατα δεν μου λες τίποτα καινούργιο και αποφεύγεις την ουσία όσων έγραψα....

Anyway, μεγαλά παιδια είμαστε, καταλαβαινόμαστε νομίζω...

:)

ΥΓ Ψιτ, την επόμενη φορά θα παίζουμε με το volume σε level ''ωρα κοινής ησυχίας'' :p

Re: iPad 2nd Gen

Εμ έλα όμως που η Apple έχει αντίθετη γνώμη (βλ. MacOS Lion (καλα το πα; )...

Οσο δεν χαλαει η "μαγια" , εμενα δε με νοιαζει.

Οτι συγκλινουν τα 2 λειτουργικα, μονο καλα μπορει να φερει... περισσοτερη σταθεροτητα (μακαρι να βγαλει και το flash απο το Mac os) ,απλοτητα, ταχυτητα , ευκολια εκμαθησης.

Ειπαμε, εμεις παντα θα βρισκουμε τροπο να κανουμε τα "περιεργα" που θελουμε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Μην ανησυχεις, ούτε με στενοχωρείς αλλά και ούτε απαντάς, γιατί απλούστατα δεν μου λες τίποτα καινούργιο και αποφεύγεις την ουσία όσων έγραψα....

Που ειναι ποια η ουσια ?
Οτι επειδη δε παιζει bluray , ειναι περισσοτερο σταθερο, αξιπιστο, γρηγορο ?
Αστειευεσαι φυσικα!

Καθαρα θεμα συμφωνιων ειναι και συμφεροντων.
Ο steve απλα δε θελει να πληρωνει κερατιατικα στη sony,
και θελει να προωθησει το δικο του μοντελο για online viewing (με το αζημειωτο φυσικα).

Το οτι παιζει και dvd μηπως το εκανε λιγοτερο σταθερο ?
Αλλο ελευθερια και αλλο ασυδωσια .

Ασε λοιπον τις εξυπναδες... οπως ειπες , μεγαλα παιδια ειμαστε !!!-bye-

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ ή στα λειτουργικά συστήματα στα 8 PC που έχω στο σπίτι.

Εχεις 8 PC στο σπιτι??? :blink:

Και που σου χρησιμεύουν αν επιτρέπεται?

Τα λέμε.....Τα ξαναλέμε.....Τίποτα.

Βάλτε Ubuntu linux να βρείτε την υγειά σας μάγκες!! Και να μην έχετε κανέναν νταβατζή πάνω από το κεφάλι σας να σας υποδεικνύει τί και πώς θέλει αυτός να συμπεριφέρεστε!!!

:ernaehrung004:

Γιαννη, αν εσυ, που ξερεις 5 πραγματα παραπανω σε τεχνικό επιπεδο σε σχεση με τους λοιπούς MACάδες, μου λες ότι δεν καταλαβαίνεις ότι αν η Apple αρχίζει να υποστηρίζει (drivers κλπ) την κάθε συσκευή (πχ κάρτα ήχου για HD Audio Bitstream) ''ανοίγεται'' σε προβλήματα που υπάρχουν στα Win, ακριβώς λόγω αυτής της massive υποστήριξης των πάντων (προκειμένου να μπορείς να κάνεις τα πάντα), πάω πάσο...

Re: Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Εχεις 8 PC στο σπιτι??? :blink:

Και που σου χρησιμεύουν αν επιτρέπεται?

8 είναι ζωή να'χουν.. :flipout:

Μαζεύονται τα άτιμα.. μετράω και τα laptop, netbook, κτλ γιαυτό φαίνονται πολλά..

Εσυ τι λες ... οτι μπορει ή οχι να το κανει ?
Η Apple , οταν αποφασιζει να υποστηριξει κατι, το κανει σωστα.
Το αν θελει, για δικους της λογους , ειναι αλλο καπελο.

Δεν εχει , σιγουρα , προβλημα τεχνικο να το κανει, ειναι καθαρα θεμα στρατηγικων αποφασεων.
Κατεχει (μεσω με τη Netflix) το 65% του downloading - streaming στην Αμερικη ... δε νομιζω οτι θα ενδιαφερθει ποτε για bluray ταινιες (εχει φυσικα προγραμματα για blu ray authoring-recording), και για μενα , καλα θα κανει.
Το θεωρω ξεπερασμενο πια το καθε Bluray - dvd - hddvd σαν μεσο διακινησης υλικου.

Σταματα να σκεφτεσαι μονο το αυριο Συριε... ετσι κανανε και οι δισκογραφικες με τα Mp3 , και τη φαγανε στο k!!@!λο.

Το ιδιο κανει και με τα ios , δεν υποστηριξε απο την αρχη το flash , γιατι ειναι κακογραμμενο και απαρχειωμενο.
Ειιναι πολυ ενεργοβορο και δεν υποστηριζει touch συσκευες... μονιμος μπελας ακομη και στα PC.
Αποδειξη , οτι ακομη και σημερα τα tablet δυσκολευονται να το υιοθετησουν.

Αφου λοιπον η Adobe δε λεει να συμμορφωθει, την παρεκαμψε και καλα εκανε.
Προκειμενου να εχω ενα σταθερο τηλεφωνο-ταμπλετ , ακολουθησε το δικο της δρομο (HTML 5) και τωρα πια , υπαρχουν διαθεσιμα 60-70% των site με flash περιεχομενο για iOS.

Αυτο κανει καθε σωστος επαγγλεματιας, οχι ημιμετρα!!!
Πες μου μια εταιρεια που θα ειχε κοτσια να το κανει αυτο, και να κυριαρχησει !!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Γιαννη, αν εσυ, που ξερεις 5 πραγματα παραπανω σε τεχνικό επιπεδο σε σχεση με τους λοιπούς MACάδες, μου λες ότι δεν καταλαβαίνεις ότι αν η Apple αρχίζει να υποστηρίζει (drivers κλπ) την κάθε συσκευή (πχ κάρτα ήχου για HD Audio Bitstream) ''ανοίγεται'' σε προβλήματα που υπάρχουν στα Win, ακριβώς λόγω αυτής της massive υποστήριξης των πάντων (προκειμένου να μπορείς να κάνεις τα πάντα), πάω πάσο...

Εγω που ξερω 5 πραγματα παρακατω :p , μπορω να σου πω οτι το Mac εχει ενσωματωμενη και διαρκως ανανεούμενη database με πολλες εκατονταδες drivers που λειτουργουν απροβληματιστα οταν συνδεεις πανω του περιφερειακα (πχ printers, scanners) σε αντιθεση με τα windows (ακομα και τα 7) που τις περισσοτερες φορες πρεπει να κατεβασεις τον "μαμα" driver για να παιξει σωστα.. Οταν καρφωσα το macbook στο δικτυο της εταιριας ειδε ΤΑ ΠΑΝΤΑ μονο του, χωρις να μου σπασει τα νευρα. Τυχαιο; Δεν νομιζω!

ΥΓ. Ναι, ανοιγεται η apple σε νεους μπελαδες, ομως φροντιζει και τεσταρει ολα τα περιφερειακα που υποστηριζονται απο το λειτουργικο ωστε να λειτουργουν απροσκοπτα, και εκει ειναι η μεγαλη διαφορα της απο τον ανταγωνισμο...

ο καλυτερος συνδιασμος ενα σταθερο pc και ενα φορητο mac.
το πρωτο για να κανεις οτι θες και να παιζεισ βαρια παιχνιδια και το
δευτερο για ευκολια και αυτονομια εκτος σπιτιου.

Γιαννη, τωρα κανεις ότι δεν καταλαβαίνεις....

Το BD είναι το θέμα μας;

Αυτό ειναι μόνο ένα παράδειγμα για να εξηγήσω τι εννοώ.

Anyway, ας μη φάμε πάλι τη μέρα μας με τα ιδια και τα ιδια...:)

Μα γιατι πρεπει να τα κανεις ολα οπως θες εσυ?

Καθε εταιρεια, εχει ενα σκοπο, να φτιαξει τα προιοντα της , οπως αυτη νομιζει σωστα.Αν θες ακολουθεις, αλλιως υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες.

Καταλαβαινω τι εννοεις, αλλα για το πολυ κοσμο, αυτα που κανει η Apple, με το τροπο που τα κανει, αρκουν.
Για τους υπολοιπους τρελλαμενους, σα κι εμας, υπαρχουν κι αλλοι τροποι.

Διαλεγεις και παιρνεις.

Εγω ας πουμε, προκειμενου να ηρεμησω σπιτι μου, θα πεταξω το HTPC για να βαλω media player τελικα (θα εβαζα mac mini , αλλα ειναι ακριβα τα ατιμα).
Θα κρατησω για λιγο ακομη τα WHS , αλλα συντομα (με το Lion θα δινεται δωρεαν και η εκδοση server) , θα αντικατασταθει απο Mac.

Last edited:
Σωστα ολα αυτα Γιαννη, τα χουμε πει αλλωστε 100 φορες αλλά άσχετα με αυτο που συζηταμε:

Τη δυνατότητα σύγκρισης.

Επι αυτου που λες παντως, να προσθεσω κατι:

Ξερεις ποια ειναι η διαφορα μας (και με σενα και με τον Τακη και με τον Δημήτρη) ;

Οτι εγω παίρνω από τις 2 πλευρες (Apple, MS) οτι μου αρέσει, δεν ''αρνούμαι'' τίποτα, δεν ''θαυμάζω'' καμία, κρινω και τις 2 το ιδιο αυστηρα και δεν ελπίζω, ούτε εύχομαι η μία από τις 2 να μπορεί να μου τα δώσει όλα για να ''παρατήσω'' την άλλη (γιατί αυτό μόνο μπούμερανγκ θα μου γυρίσει, ως καταναλωτή, στο μέλλον....).

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Σωστα ολα αυτα Γιαννη, τα χουμε πει αλλωστε 100 φορες αλλά άσχετα με αυτο που συζηταμε:

Τη δυνατότητα σύγκρισης.

Επι αυτου που λες παντως, να προσθεσω κατι:

Ξερεις ποια ειναι η διαφορα μας (και με σενα και με τον Τακη και με τον Δημήτρη) ;

Οτι εγω παίρνω από τις 2 πλευρες (Apple, MS) οτι μου αρέσει, δεν ''αρνούμαι'' τίποτα, δεν ''θαυμάζω'' καμία, κρινω και τις 2 το ιδιο αυστηρα και δεν ελπίζω, ούτε εύχομαι η μία από τις 2 να μπορεί να μου τα δώσει όλα για να ''παρατήσω'' την άλλη (γιατί αυτό μόνο μπούμερανγκ θα μου γυρίσει, ως καταναλωτή, στο μέλλον....).

Για να κρινεις αυστηρα Συριε, πρεπει να εχεις αξιολογησει το αντικειμενο της κριτικης σε βαθος και οχι να αρκεστεις σε "επιδερμικη" αναγνωση..
Να στο πω με ενα παραδειγμα που θα καταλαβεις: Δεν μπορεις εσυ ως αρχαριος παικτης τενις, να αξιολογησεις το παιχνιδι του Federer (παικτης του τενις ειναι αυτος) :D