Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Σωστα ολα αυτα Γιαννη, τα χουμε πει αλλωστε 100 φορες αλλά άσχετα με αυτο που συζηταμε: Τη δυνατότητα σύγκρισης.

Επι αυτου που λες παντως, να προσθεσω κατι:

Ξερεις ποια ειναι η διαφορα μας (και με σενα και με τον Τακη και με τον Δημήτρη) ;

Οτι εγω παίρνω από τις 2 πλευρες (Apple, MS) οτι μου αρέσει, δεν ''θαυμάζω'' καμία, κρινω και τις 2 το ιδιο αυστηρα και δεν ελπίζω, ούτε εύχομαι η μία από τις 2 να μπορεί να μου τα δώσει όλα για να ''παρατήσω'' την άλλη (γιατί αυτό μόνο μπούμερανγκ θα μου γυρίσει, ως καταναλωτή, στο μέλλον....).

Βρε κι εγω , τα καλα παιρνω....
Εβαλα πχ, WHS σπιτι και δε το μετανοιωσα.
Απλα, εχει αρχισει να μου κανει νερα και με τσαντιζει!
Ακουσα επισης οτι τα νεα WHS , πιθανον να μην εχουν τις τεχνολογιες που με οδηγησαν στη τωρινη Version (Drive extender) , και αυτο σιγουρα θ αποτελεσει ανασταλτικο παραγοντα.

Το ιδιο και το HTPC, μια χαρα με συνοδευει τοσα χρονια, αλλα βαρεθηκα οποτε ερχεται ενας φιλος μου σπιτι , να του λεω "Οποτε τα θες τα ρημαδια , δε δουλευουν" ...

Ουτε προτεινω σε ολους να παρουν Apple... ειπαμε δε κανει για ολους!-bye-

Δεν κανουν ολοι οι χρηστες για τα Apple !!!
Δεχομαστε μονο ομορφους ...-bye-
Ελα, πες την αληθεια τωρα, τα βραδια όταν κοιμαται η γυναικα σου, φορας τα ολοσωμα εξαρτηματα για video στην DSLR και κοιταζεσαι στον καθρέφτη με ηδόνη, ε; :p :p :p

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Για να κρινεις αυστηρα Συριε, πρεπει να εχεις αξιολογησει το αντικειμενο της κριτικης σε βαθος και οχι να αρκεστεις σε "επιδερμικη" αναγνωση..
Να στο πω με ενα παραδειγμα που θα καταλαβεις: Δεν μπορεις εσυ ως αρχαριος παικτης τενις, να αξιολογησεις το παιχνιδι του Federer (παικτης του τενις ειναι αυτος) :D

Καταρχήν το αν κρίνω αυστηρά ή όχι δεν αλλάζει στο παραμικρό την ουσία όσων είπα.

Αλλά και επ’ αυτού:

1. Ο καθένας αξιολογεί με τα δικά του κριτήρια / ανάγκες

2. Το πόσο γνωρίζει ο άλλος ένα αντικείμενο να μην είσαι ποτέ σίγουρος ότι το ξέρεις

3. Το πόσο γνωρίζεις δεν εχει να κάνει με το τι μπορείς πάντα.

Να στο πω με το παράδειγμα σου: Μπορω μια χαρα να αξιολογήσω το παιχνίδι του Federer γιατι έχω δει αρκετά τένις ασχέτως αν δεν μπορω να κάνω τις κινήσεις του.

Το ιδιο συμβαίνει με τη μουσική πχ. Έχω ακούσει τόση που μπορώ να την ‘’αξιολογήσω’’ (αν και εκεί ο όρος διαφοροποιείται λίγο) ακόμα κι αν δεν μπορω να παίξω ακόμα κιθάρα της προκοπής.

Η αξιολόγηση δλδ έχει να κάνει και με το πόσο ‘’το χεις στο μυαλό σου’’ και όχι με το πόσο ‘’μπορείς’’.

Αν μάλιστα έχεις και σχετική επαφή με το αντικείμενο (τεχνικό υπόβαθρο και εμπειρία στην προκειμένη περίπτωση) απλώς χρειάζεσαι πολύ λιγότερη ‘’εμβάθυνση’’ (σε σχέση με άλλους) για να καταλάβεις ‘’τι παίζει’’.

Τελος παντων, στα λογια ολοι μπορουμε να εμφανιζομαστε οτι γνωριζουμε και απο tennis και απο MacOSX και απο πυρηνικη φυσικη.. Στην πραξη τι γινεται..
Η αφορμη για το σχολιο μου ειχε να κανει με την διαπιστωμενη απο εμενα προφανη αγνοια σου πανω σε βασικα πραγματα του Macosx η οποια (επισης προφανως) οφειλεται σε βαρεμαρα/περιορισμενο χρονο. Και εκει ηταν το point μου: Δεν εχεις "ξεψαχνισει" αρκετα το Macosx ωστε να μπορεις να το κρινεις αυστηρα..
Οταν μαλιστα το χαρακτηριζεις "ρηχο" αυτο αποδεικνυει τα λεγομενα μου... ;)

Ελα, πες την αληθεια τωρα, τα βραδια όταν κοιμαται η γυναικα σου, φορας τα ολοσωμα εξαρτηματα για video στην DSLR και κοιταζεσαι στον καθρέφτη με ηδόνη, ε; :p :p :p

Kai φυσικα βαζω και facetime στο iphone , παιρνω το Τακη και τα λεμε !-bye-
Ειπαμε ... Mονο οι ομορφοι !

Last edited:
Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Τελος παντων, στα λογια ολοι μπορουμε να εμφανιζομαστε οτι γνωριζουμε και απο tennis και απο MacOSX και απο πυρηνικη φυσικη.. Στην πραξη τι γινεται..
Η αφορμη για το σχολιο μου ειχε να κανει με την διαπιστωμενη απο εμενα προφανη αγνοια σου πανω σε βασικα πραγματα του Macosx η οποια (επισης προφανως) οφειλεται σε βαρεμαρα/περιορισμενο χρονο. Και εκει ηταν το point μου: Δεν εχεις "ξεψαχνισει" αρκετα το Macosx ωστε να μπορεις να το κρινεις αυστηρα..
Οταν μαλιστα το χαρακτηριζεις "ρηχο" αυτο αποδεικνυει τα λεγομενα μου... ;)

Θυμήσου απλώς πόσο σίγουρος ήσουν και για τα reboot στο HTPC μου…

Για κάποια πράγματα απλώς (και για λόγους που δεν έχουν σημασία – από τεχνική άγνοια ή από αδιαφορία μου να σου εξηγήσω άλλα – για το πώς σκέφτομαι πχ) έχεις σχηματίσει απλώς μια εικόνα κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

Το ότι το χαρακτηρίζω ρηχό γιατί αποδεικνύει τα λεγόμενα σου και όχι ότι είναι ρηχό; Είναι η ίδια λογική του ‘’o πελάτης μου είναι αθώος – period’’

Kai φυσικα βαζω και facetime στο iphone , παιρνω το Τακη και τα λεμε !-bye-
Ειπαμε ... Mονο οι ομορφοι !
LOOOOOL

Προσπαθω να σκεφτω τι ντύνεται ο Τακης όμως.....(ελπίζω καταρχήν να ειναι ντυμένος :p)

ΥΓ Αν ηταν ο Ντίμης, δεν θα χα καμια απορία για το outfit :p

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

LOOOOOL

Προσπαθω να σκεφτω τι ντύνεται ο Τακης όμως.....(ελπίζω καταρχήν να ειναι ντυμένος :p)

ΥΓ Αν ηταν ο Ντίμης, δεν θα χα καμια απορία για το outfit :p

Εγω ντύνομαι IT manager! :p

Πάντως το σίγουρο είναι ότι μεγάλη ζημιά έχει κάνει το iTunes που αναγκαστικά μας το επιβάλλανε (λόγω iPhone) και μας "έκατσε βαρύ" και στραβώσαμε με το "καλημέρα" γενικά με την φιλοσοφία του OSX. Αν είμασταν original χρήστες Apple δεκαετίας+ ίσως τα βλέπαμε αλλιώς τα πράγματα.

Ξέρω, υπάρχουν και εξαιρέσεις :flipout:

Aυτο ειναι γεγονος, πολλοι χρηστες που εχουν μεταπηδησει απο Pc και αλλα λειτουργικα, δεν συμπαθουν το itunes.

Eιναι μια πολυ βασικη αιτια παραπονων, σε αντιθεση με παλιους χρηστες που το λατρευουν.
Ομως, υπαρχουν και πολλες παρεξηγησεις για το itunes , και τι χρειαζεται για να δουλεψει σωστα.

Πχ. πολλοι νομιζουν οτι το ituneς οργανωνει μονο του τα τραγουδια κλπ , ενω ειναι γνωστο σε μας (παλιοι χρηστες) οτι μπορεις να εχεις τα τραγουδια σου (και γενικοτερα τα δεδομενα σου) σε οποιο φακελο θελεις (τοπικα-δικτυακα) και να κανεις import με αυτη ακριβως τη δομη.
Υπαρχουν επισης κανονικα φακελοι και υποφακελοι στο itunes...για ολα τα δεδομενα (ηχος - εικονα κλπ).
Aν καποιος φυσικα εχει συνηθισει αλλιως, δυσκολα θ αλλαξει τροπο εργασιας... αλλα ειπαμε , ο καθενας επιλεγει τελικα τι θελει.

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Xxaxaa 14 secs θελει να bootαρει το 5ετιας Laptop τα win7 (με ssd)
Ολα τα αλλα ειναι μυθοι...

Λογικα αν δεν μεινει απο μπαταρια....

Kala , ειπαμε, εσυ εισαι "φιλος" της Microsoft!:grinning-smiley-043

Στο δικο μου παντως στη δουλεια (παλι το HP workstation !!!) θελει 2-3 λεπτα να μπει στο λειτουργικο (win7 - 64 bit) kai να δουλεψω ... αλλα ειμαι και σε δικτυο βλεπεις !

οι ibm aix server οταν κανουν reboot θελουν 30 λεπτα για να κανουν τα check sto hardware και μετα 20 για το λειτουργικο .τι να πεις κανεις αχρηστα και αυτα.:smash:

Τιποτα δεν ειναι αχρηστο... γι αυτον που ξερει τι θελει.

Για το πολυ κοσμο και τους επαγγελματιες ομως , τα windows ειναι πολυ πιο δυσχρηστα και στριφνα.
Ευκολα το διαπιστωνεις αυτο... δωσε σε εναν αδαη ή επαγγελματια ενα μηχανημα με MAC OS ή iOS και ενα με windows και δες τα αποτελεσματα.

Η τεχνολογια, το εχουμε ξαναπει, πρεπει να ειναι για τους πολλους... οι λιγοι παντα βρισκουν αυτο που ζητανε!

Δυστυχως η ευτυχως υπαρχουν και αλλες κατηγορίες επαγγελματιών που τα win είναι μονόδρομος, and we are quite happy about it διοτι απλα δεν υπάρχουν αντιστοιχα προγραμματα για mac...