Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Εγω για ηχο ξερω οποιος ξερει για εικονα και video να πει φανταζομαι επεξεργασια και γενικα το rendering θα γινεται καλυτερα σε Mac αφου υπαρχει καλυτερη διαχυριση CPU και RAM απτα windows ...Αλλοστε μην κριβομαστε η πλειοψιφια των γραφιστων και video effects χρησιμοποιουν MAC.

Σε αυτό συμφωνώ το είπα και πρίν....

Στις εξειδικευμένες εφαρμογές(4-5) η apple είναι πολύ μπροστά, γιατί έκατσε και ασχολήθηκε με αυτές.
Η Microsoft όμως βγάζει το λειτουργικό, την βάση δηλαδή, το οποίο θα χρησιμοποιήσει ο εκάστοτε προγραμματιστής για να δημιουργήσει την εκάστοτε εφαρμογή. Υπάρχει λοιπόν τεράστια διαφορά στον όλο σχεδιασμό και στην υλοποίηση.....μεταξύ Apple(μονοφαγάς) και Microsoft....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Και σε αποδοση, ΚΥΡΙΩΣ σε αποδοση..

Σε αυτό πίστεψε με, φταίει η Sony με τα 3000 software plug ins που εγκαθιστά....

Kαλα , προσπαθηστε ν ανοιξετε μια εικονα πχ με πηοτοσηοπ , να την επεξεργαστειτε , να τη σωσετε, μετα να εφαρμοσετε ενα φιλτρο quicktime , να τη συμπιεσετε, να τη κανετε resize και μετα να τη στειλετε με mail.... ολα αυτα χωρις ν ανοιξετε κανενα προγραμμα και χωρις να ειστε προγραμματιστες !!
Απλα πραγματα που γινονται με ευκολο τροπο με τον automator του OSX σε λιγα λεπτα.... ουτε γι αστειο σε windows !!!

Ta Win 7 ειναι μια ΚΑΚΗ αντιγραφη του OSX ...και δεν σου προσφερει αυτα τα εργαλεια που εχεις στο OSX.

Kαθόλου κακή για τις εφαρμογές που πρέπει να στηρίξει....

Από που ακριβώς προκύπτει αυτό;

Απο πολλα ...
Ενα παραδειγμα για να καταλαβεις ποσο αχρηστα ειναι ακομη τα Windows.

Στο After effects, προγραμμα για graphics-compositing.... χρειαζεται ΠΟΛΥ μνημη και δυστυχως στα Windows δεν βλεπει πανω απο 3.2 GB RAM.
Καθημερινα, αναγκαζομαι να "σπασω" τα compositions σε μικροτερα για να μπορω να ρενταρω τα τελικα βιντεο, αν κι εχω 8GB ram !!!
Και μη μου πεις βαλε win 64 bit, γιατι ειναι γεματα προβληματα (ουτε Flash καλα-καλα δεν υποστηριζουν σωστα), ανυπαρκτοι kai problhmatikoi drivers, ασυμβατοτητα με πολυ software και hardware klp.

Ενω στον MAc , βλεπω οση μνημη θελω και ρενταρω μ ευκολια οτι project θελω , χωρις τερτιπια , κολπα κλπ.

Απο πολλα ...

Στο After effects, προγραμμα για graphics-compositing.... χρειαζεται ΠΟΛΥ μνημη και δυστυχως στα Windows δεν βλεπει πανω απο 3.2 GB RAM.
Καθημερινα, αναγκαζομαι να "σπασω" τα compositions σε μικροτερα για να μπορω να ρενταρω τα τελικα βιντεο, αν κι εχω 8GB ram !!!
Και μη μου πεις βαλε win 64 bit, γιατι ειναι γεματα προβληματα (ουτε Flas καλα-καλα δεν υποστηριζουν σωστα), ανυπαρκτοι kai problhmatikoi drivers, ασυμβατοτητα με πολυ software και hardware klp.

Ώπα Γιάννη, εννοείς ότι παλιά υπήρχαν προβλήματα με τα 64bit.....που το είδες αυτό με το flash??
Eκτός αν μιλάς για το συγκεκριμένο πρόγραμμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσα

Σε αυτό πίστεψε με, φταίει η Sony με τα 3000 software plug ins που εγκαθιστά....

Δεν καταλαβες: Γιαυτο το ξυρισαμε και εγκαταστησαμε Win 7 καθαρα: αποτελεσμα: τα ιδια σκ@τ@ : Πχ Το Outlook επειδη εχει χιλιαδες email κρεμαει συνεχεια και ειναι τραγικα αργο. Αντιθετα, το Macbook μου με εξισου χιλιαδες emails, παει "νερακι", τι να λεμε τωρα...
Κλασσικη ιστορια windows based μηχανηματος: Απο hardware "τουμπανο" και λογω software "σερνεται"..

Απο πολλα ...

Και μη μου πεις βαλε win 64 bit, γιατι ειναι γεματα προβληματα (ουτε Flas καλα-καλα δεν υποστηριζουν σωστα), ανυπαρκτοι kai problhmatikoi drivers, ασυμβατοτητα με πολυ software και hardware klp.

Ενω στον MAc , βλεπω οση μνημη θελω και ρενταρω μ ευκολια οτι project θελω , χωρις τερτιπια , κολπα κλπ.

Ατυχές παράδειγμα, ο περιορισμός των 3.2GB είναι αποκλειστικά του γεγονότος ότι η εφαρμογή είναι γραμμένη για 32bit. Αν ήταν γραμμένη για 64bit θα είχε πρόσβαση σε μεγαλύτερη μνήμη.

Επίσης, αν είσαι καλός προγραμματιστής δε χρειάζεσαι 64bit address space για να δεις μνήμη πάνω από 3,2GB. Δουλεύεις με δικό σου paging (αν δε μπορεί να στο υποστηρίξει το λειτουργικό).

Συνεπώς το παράδειγμά σου δεν ισχύει γιατί συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και παρουσιάζεις την αδυναμία μίας εφαρμογής και όχι του λειτουργικού συστήματος και του πυρήνα του.

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Απο πολλα ...

Και μη μου πεις βαλε win 64 bit, γιατι ειναι γεματα προβληματα (ουτε Flash καλα-καλα δεν υποστηριζουν σωστα), ανυπαρκτοι kai problhmatikoi drivers, ασυμβατοτητα με πολυ software και hardware klp.

Θα αστειεύεσαι για τα x64 μαλλον!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για

Δεν καταλαβες: Γιαυτο το ξυρισαμε και εγκαταστησαμε Win 7 καθαρα: αποτελεσμα: τα ιδια σκ@τ@ : Πχ Το Outlook επειδη εχει χιλιαδες email κρεμαει συνεχεια και ειναι τραγικα αργο. Αντιθετα, το Macbook μου με εξισου χιλιαδες emails, παει "νερακι", τι να λεμε τωρα...
Κλασσικη ιστορια windows based μηχανηματος: Απο hardware "τουμπανο" και λογω software "σερνεται"..

Άλλο ένα ατυχές παράδειγμα, πρόβλημα εφαρμογής και όχι λειτουργικού.

Ο Mozilla Thunderbird σε win32 δεν έχει κανένα πρόβλημα με εκατοντάδες χιλιάδες emails.

Σε αυτό συμφωνώ το είπα και πρίν....

Στις εξειδικευμένες εφαρμογές(4-5) η apple είναι πολύ μπροστά, γιατί έκατσε και ασχολήθηκε με αυτές.
Η Microsoft όμως βγάζει το λειτουργικό, την βάση δηλαδή, το οποίο θα χρησιμοποιήσει ο εκάστοτε προγραμματιστής για να δημιουργήσει την εκάστοτε εφαρμογή. Υπάρχει λοιπόν τεράστια διαφορά στον όλο σχεδιασμό και στην υλοποίηση.....μεταξύ Apple(μονοφαγάς) και Microsoft....

Οταν δεν εχεις υποστυριξη απο developments τι περιμενεις να κανει η Apple το παιχνιδι το κερδισε η Microsoft εξαρχξης το ξερουμε αυτο.
Φαντασου να γινοταν το αντυθετο τι θα λεγαμε για τα windows αν ολοι δουλευαμε MAC

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για

Χαχααχα, θες να πείς sony hardware(σέρνεται)......

Πάρτε του ένα toshiba με τα ίδια χαρακτηριστικά και έλα πές μου...

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Να υποθέσω ότι είτε δεν έχεις βάλει 64άρια Win 7 είτε έβαλες σε κανένα βλαμένο μηχάνημα με 1.000.000 προβλήματα και ασυμβατότητες. Διαφορετικά, αυτά που γράφεις είναι άκυρα (δυστυχώς για τον flash ευθύνεται η Adobe, όχι τα win. Και σε Linux δεν υπάρχει - ή υπάρχει σε πειραματικό στάδιο - 64άρι flash).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc.

Άλλο ένα ατυχές παράδειγμα, πρόβλημα εφαρμογής και όχι λειτουργικού.

Ο Mozilla Thunderbird σε win32 δεν έχει κανένα πρόβλημα με εκατοντάδες χιλιάδες emails.

Σοβαρα ε; Τοτε γιατι καμια εφαρμογη email δεν εχει προβλημα στο macosx και ολως τυχαιως οι δυο που εχω χρησιμοποιησει στα win (outlook & outlook express) πανε χαλια με πολλα emails?!!
Και το "δεν εχει κανενα προβλημα" απεχει πολυ απο το "τρεχω νερακι".. Δοκιμασε να δεις ενα macosx σε δραση και θα καταλαβεις.. ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc.

Χαχααχα, θες να πείς sony hardware(σέρνεται)......

Πάρτε του ένα toshiba με τα ίδια χαρακτηριστικά και έλα πές μου...

Αιμιλιε, πριν τα vaio, Toshiba του ψωνιζανε! Αστο δεν σωζεται η φαση οσο η πλατφορμα ειναι win..

Οταν δεν εχεις υποστυριξη απο developments τι περιμενεις να κανει η Apple το παιχνιδι το κερδισε η Microsoft εξαρχξης το ξερουμε αυτο.
Φαντασου να γινοταν το αντυθετο τι θα λεγαμε για τα windows αν ολοι δουλευαμε MAC

Μιλάς για την Apple που η ίδια δεν αφήνει άλλον developer εκτός των δικών της.....

Μα γιαυτο το τονιζω αυτο ειναι το μεγαλο λαθος της Apple γιαυτο δεν καρποφορισε οπως η Microsoft

Σοβαρα ε; Τοτε γιατι καμια εφαρμογη email δεν εχει προβλημα στο macosx και ολως τυχαιως οι δυο που εχω χρησιμοποιησει στα win (outlook & outlook express) πανε χαλια με πολλα emails?!!
Και το "δεν εχει κανενα προβλημα" απεχει πολυ απο το "τρεχω νερακι".. Δοκιμασε να δεις ενα macosx σε δραση και θα καταλαβεις.. ;)

Πόσα email έχεις βάλει δηλαδή και έχει πρόβλημα ο TB; 5-6 χρόνια τον χρησιμοποιώ, με το ίδιο profile. Πόσα email υπάρχουν, άγνωστο...

ΥΓ. Σκέτο Outlook δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ (παρά μόνο κάτι δοκιμές), αλλά για το Outlook Express (που δεν υπάρχει πλέον στα νεώτερα win) το σίγουρο είναι ότι είναι πρόγραμμα ΓΤΠ! :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs

α. Έχω και MacOSX, δε γράφω χωρίς να έχω δουλέψει. Επίσης υποστηρίζω εταιρείες με MacOSX

β. Δυστυχώς χρησιμοποίησες δύο mail εφαρμογές της M$, που όντως έχουν πρόβλημα με πάρα πολλά μηνύματα. Δοκίμασε Mozilla Thunderbird.