Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

υγ. το συγκεκριμένο βιντεάκι είναι παράδειγμα για αυτό που είχε πει ο malakudi -νομίζω- νωρίτερα, ότι και τα win, και ΟSX, υπολείπονται πια (οπτικά) σε σχέση με linux με ενεργοποιημένο το compiz...

Εγώ έγραψα πως για μένα το gui του compiz fusion είναι ανώτερο αισθητικά, ενώ έχει και τεχνολογικές καινοτομίες που δε τις έχει κανείς. Αντίθετα τα Windows 7 βασικά αντέγραψαν σε πολλά σημεία το MacOSX. Η αισθητική του desktop είναι όμως και υποκειμενική, οπότε σε κάποιον άλλο μπορεί να μην αρέσει καθόλου το compiz.

Πάντως όσοι βλέπουν πως δουλεύω με το compiz, εντυπωσιάζονται. Ειδικά το smooth zoom (με start+mouse scroll) ή το γύρισμα του κύβου (με ctrl-alt-βελάκια) είναι κάτι που εντυπωσιάζει τους πάντες. Και όλα αυτά χωρίς να απαιτείται κάποιο εξωτικό hardware.

Αυτό που μου αρέσει στο MacOSX είναι πως κάτω από αυτό το όμορφο και εύχρηστο desktop, υπάρχει ένα πλήρες unix, όπου μπορώ να κάνω αυτά που έχω συνηθίσει από το linux. Πχ find / -type f -iname \*test\* -print0 | xargs -0 rm

malakudi επίτρεψε μου να έχω αντίθετη άποψη....οι συγκρίσεις στα προϊόντα γίνονται πάντα στα έτοιμα προϊόντα, όχι αυτά που φτιάχνουμε μόνοι μας...

Μπορεί να είσαι άριστος τεχνικός υπολογιστών, αλλά αυτό δεν λέει κάτι.

Είναι σαν να μου λες ότι θα συγκρίνεις πχ. ένα toyota auris με ένα που έφτιαξα μόνος μου, που αγόρασα τα ίδια ανταλλακτικά κ είμαι σούπερ μηχανικός.

Όσο κ να το θέλουμε, δεν...

Από εκεί κ μετά, η τιμολογιακή πολιτική της Apple δεν είναι χαμηλή, κινείται στα άνω όρια του ανταγωνισμού, αυτό είναι σίγουρο !

Ότι θέλει ο καθένας αγοράζει όμως...άλλος δίνει 2000 ευρώ για ένα καλώδιο ρεύματος πχ...

ειδα τον τιτλο και δεν αντεξα να μην ανεβασω αυτην την φωτο :)´

Attachments

• web.jpg
    web.jpg
    26.5 KB · Views: 32
malakudi επίτρεψε μου να έχω αντίθετη άποψη....οι συγκρίσεις στα προϊόντα γίνονται πάντα στα έτοιμα προϊόντα, όχι αυτά που φτιάχνουμε μόνοι μας...

Είναι σαν να μου λες ότι θα συγκρίνεις πχ. ένα toyota auris με ένα που έφτιαξα μόνος μου, που αγόρασα τα ίδια ανταλλακτικά κ είμαι σούπερ μηχανικός.

Ατυχές το παράδειγμα, τα αυτοκίνητα δεν έχουν φτιαχτεί για να συναρμολογούνται από τρίτους, και η διαδικασία αυτή απαιτεί πολύ καλό και ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό (που αν υπάρχει όμως μπορεί να δώσει καλύτερο αυτοκίνητο από το εργοστασιακό). Αντιθέτως οι προσωπικοί υπολογιστές έχουν φτιαχτεί εξ αρχής με κύριο γνώμονα την εύκολη συναρμολόγηση από άτομα που δεν έχουν πτυχία μηχανικής! Και όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, η συναρμολόγηση ήταν και είναι μία από τις δύο επίσημες επιλογές. Δεν μπορεί να την απορρίπτουμε στις συγκρίσεις ελαφρά τη καρδία επειδή ο "αντίπαλος" δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα. Πρόβλημα του! :stupido:

ειδα τον τιτλο και δεν αντεξα να μην ανεβασω αυτην την φωτο :)´

Ξέχασαν να βάλουν την φωτογραφία του πως θα φαίνεται ο iMac όταν συνδέσεις 5-6 περιφερειακές συσκευές πάνω του! Δεν θα διαφέρει και πολύ από τον δεξιό πάντως! -bye-

Last edited:
Διαβαζοντας το thread, παρατηρω οτι γραφονται πραγματα απο ανθρωπους που δεν γνωριζουν..Και αυτο ισχυει και απο τις 2 πλευρες..

Πχ

Στο After effects, προγραμμα για graphics-compositing.... χρειαζεται ΠΟΛΥ μνημη και δυστυχως στα Windows δεν βλεπει πανω απο 3.2 GB RAM.
Καθημερινα, αναγκαζομαι να "σπασω" τα compositions σε μικροτερα για να μπορω να ρενταρω τα τελικα βιντεο, αν κι εχω 8GB ram !!!
Και μη μου πεις βαλε win 64 bit, γιατι ειναι γεματα προβληματα (ουτε Flash καλα-καλα δεν υποστηριζουν σωστα), ανυπαρκτοι kai problhmatikoi drivers, ασυμβατοτητα με πολυ software και hardware klp.

Ενω στον MAc , βλεπω οση μνημη θελω και ρενταρω μ ευκολια οτι project θελω , χωρις τερτιπια , κολπα κλπ.

Εδω ο φιλος μας ο Γιαννης "κατηγορει" τα windows, ενω δεν υπαρχει πουθενα τετοιο προβλημα.

Τα windows βλεπουν οση μνημη θελεις, γιατι ειναι 64bit και δεν εχουν κανενα προβλημα.(το flash δεν εχει καμμια σχεση με την εκδοση του λογισμικου , αλλα με την εκδοση (32 ή 64bit) του browser. Απλα ο φιλος μας μιλαει για κατι που δεν γνωριζει)
Εδω πια ολοι οι καινουριοι υπολογιστες ερχονται με windows 64bit πια.

Πχ το προβλημα με τον περιορισμο στην μνημη , υπαρχει πιο συχνα σε mac os x εφαρμογες, γιατι αυτες ειναι που συνηθως δεν ειναι 64bit.
Πχ το Photoshop ειναι πολυ πιο γρηγορο σε windows, ακριβως λογω οτι βλεπει περισσοτερη μνημη απο οτι σε mac os x :
http://arstechnica.com/apple/news/2008/10/adobe-cs4-review.ars/5

cs4-5.png

cs4-6.png

Οσο για αυτα που λεγονται για τους drivers, μην τρελαθουμε, το mac os x ειναι αυτο που εχει τα σοβαρα προβληματα με τους drivers.
Στο mac os x ειναι που αν θελεις να συνδεσεις μια καμερα, ενα tv tuner, εναν δορυφορικο δεκτη pci, μια εξωτερικη καρτα δικτυου πρεπει να εισαι τυχερος για να υπαρχουν drivers.
Στο pc υπαρχουν σχεδον για ολες τις συσκευες/περιφερειακα και οταν παιρνεις ετοιμο pc, τοτε για αυτα εχει φροντισει ο κατασκευαστης..

Οταν βαζεις κατι εξτρα ειναι το θεμα και εκει τα pc εχουν πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να αναγνωρισουν ενα περιφερειακο.

Οπως και να κανουμε, τα pc εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης αν παρουμε υποψην μας και τον παραγοντα κοστος.
Ενα τετραπυρηνο pc των 500 θα αντεξει πολυ περισσοτερο απο ενα mac mini των 700 .
Οπως πχ ενα διπυρηνο pc του 2005 κραταει ακομα σε σχεση με ενα αργο μονοπυρηνο mac του 2005.
Και στις επιχειρησεις που μετραει η αποδοση(-αντοχη στο χρονο)/τιμη οσο τιποτε αλλο, ειναι που επιλεγουν pc.

Last edited:

Όχι ακριβώς. Τη στιγμή που Πλαίσιο, Eshop, κτλ κτλ. σου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξεις σύστημα ακριβώς στα μέτρα σου, και στην συνέχεια να το υποστηρίξουν, δεν υπάρχει σύγκριση με "DIY αυτοκίνητο".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Όχι ακριβώς. Τη στιγμή που Πλαίσιο, Eshop, κτλ κτλ. σου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξεις σύστημα ακριβώς στα μέτρα σου, και στην συνέχεια να το υποστηρίξουν, δεν υπάρχει σύγκριση με "DIY αυτοκίνητο".

Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις κ εσύ πόσα προβλήματα έχουν τα pc αυτά που αναφέρεις, ειδικά του e-shop....

Καλά, ατυχείς στιγμές έχουν όλες οι εταιρείες (βλέπεις πόσο διπλωματικά το φέρνω; :D) αλλά και η Apple δεν είναι ακριβώς "αστέρι" σε αυτόν τον τομέα.. την έχουμε ξανακάνει τη κουβέντα.. και στο κάτω κάτω, αν το support του Eshop δεν σε καλύπτει, έχεις άλλες χίλιες επιλογές, και με λογικό κόστος.. Πράγμα που δεν ισχύει για τα Apple.

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Οπως και να κανουμε, τα pc εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης αν παρουμε υποψην μας και τον παραγοντα κοστος.
Ενα τετραπυρηνο pc των 500 θα αντεξει πολυ περισσοτερο απο ενα mac mini των 700 .
Οπως πχ ενα διπυρηνο pc του 2005 κραταει ακομα σε σχεση με ενα αργο μονοπυρηνο mac του 2005.
Και στις επιχειρησεις που μετραει η αποδοση(-αντοχη στο χρονο)/τιμη οσο τιποτε αλλο, ειναι που επιλεγουν pc.

Διαφωνώ κάθετα & οριζόντια.... :BDGBGDB55:

Υπολογιστής mac με intel cpu, έχει δεχθεί τρία διαφορετικά λειτουργικά κ λειτουργεί σούπερ μέχρι σήμερα, με μάλιστα αύξηση της απόδοσής του σε αναβάθμιση.

Κ οι εταιρείες χρυσοπληρώνουν όποιον υπολογιστή κ αν αγοράσουν, αφού μαζί με αυτόν πάνε κ μεγάλα πακέτα υποστήριξης σε διάρκεια.

Η επιλογή των pc με windows γίνεται συνήθως γιατί οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται είναι σε αυτά τα περιβάλλοντα μόνο.

Καλά, ατυχείς στιγμές έχουν όλες οι εταιρείες (βλέπεις πόσο διπλωματικά το φέρνω; :D) αλλά και η Apple δεν είναι ακριβώς "αστέρι" σε αυτόν τον τομέα.. την έχουμε ξανακάνει τη κουβέντα.. και στο κάτω κάτω, αν το support του Eshop δεν σε καλύπτει, έχεις άλλες χίλιες επιλογές, και με λογικό κόστος.. Πράγμα που δεν ισχύει για τα Apple.

Συμφωνώ ! :a0210:

Το λέω εγώ για εσένα : το πρόβλημα με τα νέα iMac 27" που μάλλον τώρα λύνεται. :furious3:

Τα Apple πάντως είναι μια εταιρεία σαν όλες τις άλλες. Απλά, δεν υπάρχει άλλη εταιρεία που να μπορεί να προσφέρει αντίστοιχο υπολογιστή, σε αντίθεση με τα pc που όλοι προσφέρουν τα ίδια.

Ειδικός δεν είμαι άλλα θέτω το εξής ερώτημα. Υπάρχει επώνυμο PC που να κοστίζει 1100 ευρώ που κοστίζει το ποιο φτηνό iMac στην αγορά με οθόνη 1080p blutooth wifi camera μικρόφωνο πληκτρολόγιο και ποντικι ασύρματο και να έχει περισσότερες δυνατότητες?

Αν υπάρχει πάω πάσο.

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Διαφωνώ κάθετα & οριζόντια.... :BDGBGDB55:

Υπολογιστής mac με intel cpu, έχει δεχθεί τρία διαφορετικά λειτουργικά κ λειτουργεί σούπερ μέχρι σήμερα, με μάλιστα αύξηση της απόδοσής του σε αναβάθμιση.
Ακριβως οτι συμβαινει και με ενα pc του 2006.(ιδιων χρακτηριστικων με ενα mac με intel, δηλαδη εναν cpu core duo στα 2.13GHz)
Του βαζεις τα windows 7 και απογειωνεται!

Το θεμα ειναι οτι πχ και ενα pc του 2005(που μπορει καλλιστα να ειναι διπυρηνο) παιρνει το τελευταιο λειτουργικο και γινεταια πιο γρηγορο, ενω ενα mac δεν το παιρνει. Αλλα ας μην κολλησουμε σε αυτο, το θεμα ειναι η αποδοση.
Και ολοι ξερουμε ποσο πιο γρηγορο ειναι τωρα ενα pc του 2005 σε σχεση με εναν mac του 2005.(πχ ενας διπυρηνος athlon σε σχεση με εναν αργο μονοπυρηνο G5).

Και αυτο το ξερουν οι επιχειρησεις και δεν κανουν λαθος επενδυσεις..

Η επιλογή των pc με windows γίνεται συνήθως γιατί οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται είναι σε αυτά τα περιβάλλοντα μόνο.
Αρα , επανερχομαστε σε αυτο που λεγαν καποιοι πιο πριν , οτι στα windows εχεις μεγαλυτερη υποστηριξη απο εφαρμογες και υπαρχουν πραγματα που δεν υπαρχουν σε mac.

Αλλα περα απο αυτο, δεν ειναι καμμια επιχειρηση τρελη να παει να δωσει 700+ για μηχανημα χωρις οθονη και με την εταιρια κατασκευης του(apple) να το εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση.
Παιρνουν ενα pc των 500 , αντεχει και παραπανω και εχει και μεγαλυτερη εγγυηση.

blutooth wifi camera μικρόφωνο πληκτρολόγιο και ποντικι ασύρματο και να έχει περισσότερες δυνατότητες?
Για να καταλαβεις, αυτα δεν πρεπει να κοστιζουν πανω απο 100 .

Και ναι, υπαρχει το pc που λες.
Εδω ενας επωνυμος φορητος των 500 μαζι με μια οθονη 1080 κανουν φθηνοτερα και οι εταιριες κατασκευης τους τα εμπιστευονται συνηθως με μεγαλυτερη εγγυηση απο οτι η apple τα μηχανηματα της..

Kαι μην μπαινουμε το τρυπακι των μηχανηματων των 1100+ .(μαλιστα με ενσωματωμενη καρτα γραφικων και μονο 1 χρονο εγγυηση)
Οι περισσοτεροι χρηστες μπορουν να κανουν την δουλεια της με ενα μηχανημα των 500-600 .

Last edited:
Για να καταλαβεις, αυτα δεν πρεπει να κοστιζουν πανω απο 100 .

Και ναι, υπαρχει το pc που λες.
Εδω ενας επωνυμος φορητος των 500 μαζι με μια οθονη 1080 κανουν φθηνοτερα και οι εταιριες κατασκευης τους τα εμπιστευονται συνηθως με μεγαλυτερη εγγυηση απο οτι η apple τα μηχανηματα της..

Δεν μίλησα για φορητό αλλά για Desktop

Υπάρχει επώνυμο Desktop σε αυτή την τιμή και ποιο είναι αυτό?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Και αυτο το ξερουν οι επιχειρησεις και δεν κανουν λαθος επενδυσεις..

Αρα , επανερχομαστε σε αυτο που λεγαν καποιοι πιο πριν , οτι στα windows εχεις μεγαλυτερη υποστηριξη απο εφαρμογες και υπαρχουν πραγματα που δεν υπαρχουν σε mac.

Αλλα περα απο αυτο, δεν ειναι καμμια επιχειρηση τρελη να παει να δωσει 700+ για μηχανημα χωρις οθονη και με την εταιρια κατασκευης του(apple) να το εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση.
Παιρνουν ενα pc των 500 , αντεχει και παραπανω και εχει και μεγαλυτερη εγγυηση.

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις, γνωρίζεις κάτι εσύ προσωπικά, έχεις κάποιο παράδειγμα ;

Γιατί εγώ στον τραπεζικό κλάδο που είμαι, γνωρίζω καλά τι γίνεται...κ πίστεψε με οι υπολογιστές που αγοράζονται, δεν αγοράζονται όσο έχουν στο μαγαζί έξω για εμάς...

Από εκεί κ μετά, η τιμολογιακή πολιτική της Apple δεν είναι χαμηλή, κινείται στα άνω όρια του ανταγωνισμού, αυτό είναι σίγουρο !

Ότι θέλει ο καθένας αγοράζει όμως...άλλος δίνει 2000 ευρώ για ένα καλώδιο ρεύματος πχ...

Αν και διαφωνώ, ακόμα και επώνυμα desktop μηχανήματα μπορεί να είναι στη μισή τιμή από τα desktop Mac (όχι iMac). Κυρίως γιατί η Apple έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει τα πανάκριβα Xeon και ecc μνήμη, ενώ πιο προσιτούς επεξεργαστές δίνει μόνο στα iMac.

Δε με ενοχλεί που η Apple χρεώνει ακριβά. Με ενοχλεί που για να μπορώ να έχω το MacOSX (που μου αρέσει) με υποχρεώνει να αγοράσω το υλικό της, το οποίο δε μου αρέσει. Και αν αυτό παλαιότερα είχε λογική (Motorola, PowerPC), με την επιλογή της Intel δεν έχει.

Για να μένουμε και σε παρόμοιο format, εδώ ένα της HP με ενδεικτική τιμή στα 1099 και παρόμοιο εξοπλισμό και χαρακτηριστικά (και λίγο μεγαλύτερο μόνιτορ, στις 23" για να μην μας βγαίνουν τελείως τα μάτια σε ανάλυση 1920Χ1080 και 21,5"! :D )

hp-touchsmart600-1000-desktop-pc-series_190x170.jpg

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/ho/WF06a/12454-12454-3352963-3352964-3352964-4079692.html

Mα αυτο σου λεω.
Οτι εδω μπορεις να βρεις φορητο+ οθονη σε χαμηλοτερη τιμη, νομιζεις δεν μπορεις να βρεις desktop??

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις, γνωρίζεις κάτι εσύ προσωπικά, έχεις κάποιο παράδειγμα ;

Γιατί εγώ στον τραπεζικό κλάδο που είμαι, γνωρίζω καλά τι γίνεται...κ πίστεψε με οι υπολογιστές που αγοράζονται, δεν αγοράζονται όσο έχουν στο μαγαζί έξω για εμάς...
Μα εκει(στις μεγαλες επιχειρησεις) δεν αγοραζεις μονο μηχανημα, αλλα και υποστηριξη. Και εκει ειναι πολυ πισω τα apple μηχανηματα.

Στις μικροτερες επιχειρήσεις, που αγοραζουν 2-3 υπολογιστες απο επωνυμο κατασκευαστη ή απο πχ το πλαισιο, απολαμβανουν μεγαλυτερη εγγυηση απο default και φυσικα φθηνοτερη τιμη.

Εκει μετραει η αντοχη στο χρονο-αποδοση/ τιμη και για αυτο κυριαρχουν τα pc.

Όσον αφορά την εγγύηση, αγοράζεις επιπλέον 3 χρόνια με το αντίστοιχο αντίτιμο.
Που ολο τυχαιως ξεχναμε να υπολογιζουμε στο κοστος οταν τα συγκρινουμε..

Οποτε, οταν αναφερουμε τιμες, να μην ξεχναμε και εξτρα 150-250 που κοστιζει η επεκταση εγγυησης, γιατι ειναι κριμα να δινεις 1000+ και η εταιρια να εμπιστευεται το μηχανημα με μονο 1 χρονο εγγυηση.

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Για να μένουμε και σε παρόμοιο format, εδώ ένα της HP με ενδεικτική τιμή στα 1099 και παρόμοιο εξοπλισμό και χαρακτηριστικά (και λίγο μεγαλύτερο μόνιτορ, στις 23" για να μην μας βγαίνουν τελείως τα μάτια σε ανάλυση 1920Χ1080 και 21,5"! :D )

hp-touchsmart600-1000-desktop-pc-series_190x170.jpg

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/ho/WF06a/12454-12454-3352963-3352964-3352964-4079692.html

To οποιο μαλιστα εχει και οθονη αφης.

Και αν κοιταξουμε για κανονικο form factor(αυτο που θελουν δηλαδη οι περισσοτεροι) τοτε η τιμη παειπολυ πιο κατω.

Last edited: