Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δηλαδη ρε παιδια αυτο το HP είναι better value for money ή μήπως θα εχει καλύτερη μεταπολιτική αξία?

Δηλαδη ρε παιδια αυτο το HP είναι better value for money ή μήπως θα εχει καλύτερη μεταπολιτική αξία?
Σιγουρα ειναι καλυτερο value for money.
Δεν νομιζω κανενας να πιστευει οτι τα mac ειναι αυτο που λεμε value for money!!!:firstprize:

Αλλα προσεξε:
εδω ειδαμε μηχανημα με μεγαλυτερη οθονη , που μαλιστα ειναι και αφης σε παρομοια τιμη..

Αν τωρα παμε σε παρομοια χαρακτηριστικα, αλλα στο form factor που ενδιαφερει τους περισσοτερους, τοτε θα βρουμε μηχανημα με την μιση τιμη που κανει ο iMac 21.5" των 1430 με τον 1 χρονο εγγυηση.. (και προσθεσε και 180 για 3 χρονια και παμε στα 1600 )
Δεν ειναι ολοι διατεθιμενοι να δωσουν 1600 , οταν μπορουν να δωσουν τα μισα.

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δεν ξέρω αν είναι better value for money, αφού γι αυτό χρειάζεται άμεση επαφή, αλλά το θέμα της μεταπώλησης νομίζω ότι είναι μία περίεργη άποψη που έχουν αρκετοί κάτοχοι Apple, ότι και καλά πρέπει να έχουν τα μηχανήματα υψηλή αξία ακόμα και μετά από 3,4 ή και 5 χρόνια, κι ας είναι τελείως παρωχημένα τεχνολογικά. Μπορεί να βρίσκονται αγοραστές, αλλά η όλη λογική είναι λίγο παλαβή, όταν δεν ισχύει το ίδιο παρά μόνο σε τελείως εξειδικευμένες και σπάνιες συσκευές, κι όχι σε απλά καταναλωτικά προϊόντα όπως οι υπολογιστές ή οι τηλεοράσεις πχ...

Εχω τις αμφιβολίες μου αν αυτό το HP μπορεί να κάνει όσα κάνει το απλό το iMac με την ίδια ευκολία και ταχύτητα.

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δεν ξέρω αν είναι better value for money, αφού γι αυτό χρειάζεται άμεση επαφή, αλλά το θέμα της μεταπώλησης νομίζω ότι είναι μία περίεργη άποψη που έχουν αρκετοί κάτοχοι Apple, ότι και καλά πρέπει να έχουν τα μηχανήματα υψηλή αξία ακόμα και μετά από 3,4 ή και 5 χρόνια, κι ας είναι τελείως παρωχημένα τεχνολογικά. Μπορεί να βρίσκονται αγοραστές, αλλά η όλη λογική είναι λίγο παλαβή, όταν δεν ισχύει το ίδιο παρά μόνο σε τελείως εξειδικευμένες και σπάνιες συσκευές, κι όχι σε απλά καταναλωτικά προϊόντα όπως οι υπολογιστές ή οι τηλεοράσεις πχ...

Καλώς ή κακώς αυτη ειναι η αληθεια. Παίρνεις ενα mac και σε 5 χρόνια θα μπορέσεις να το πουλήσεις σε μια αξιοπρεπή τιμή. Ενα pc σε 5 χρόνια δεν θα το παίρνει κανένας. Το πετάς.

Μόνο που και το Apple των πέντε ετών, για πέταμα είναι κανονικά. Απλά οι κάτοχοι υπολογίζουν ότι θα βρουν αγοραστή διατεθειμένο να δώσει αρκετά υψληλότερο τίμημα από αυτό που αξίζει πραγματικά το μηχάνημα, λόγω της κουλτούρας (cult) που υπάρχει γι αυτά τα μηχανήματα. Nothing else...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Καλώς ή κακώς αυτη ειναι η αληθεια. Παίρνεις ενα mac και σε 5 χρόνια θα μπορέσεις να το πουλήσεις σε μια αξιοπρεπή τιμή. Ενα pc σε 5 χρόνια δεν θα το παίρνει κανένας. Το πετάς.

Ποιος θα πάρει mac 5 ετων σε τιμη οσο ενα ολοκαινουριο PC εκεινη την στιγμή?. Εδω μιλάμε οτι κατι δε παει καλά!!!!!! η στραβά ειναι ο γυαλός η στραβά αρμενίζουμε...

Προφανώς δεν καταλαβαίνετε μια διαφορά. Είναι εντελώς διαφορετικό να ξέρεις πως το λειτουργικό είναι εκεί μόνο για να σε εξυπηρετεί (πάντα όμως...) και οτι ασχολείσαι μαζί του γιατί το χαίρεσαι και άλλο το να ασχολείσαι μαζί του συνέχεια γιατί χαλάει........
Δεν με πειράζει καθόλου όμως που όλοι εσείς θέλετε pc. Να το έχετε και να το χαίρεστε, εμένα αφήστε με να έχω το macbook και να κάνω τη δουλειά μου.....
Ταπεινά.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ποιος θα πάρει mac 5 ετων σε τιμη οσο ενα ολοκαινουριο PC εκεινη την στιγμή?. Εδω μιλάμε οτι κατι δε παει καλά!!!!!! η στραβά ειναι ο γυαλός η στραβά αρμενίζουμε...

Δεν μιλησα για ιδια τιμη που το ειδες αυτο?

Για ριξε μια ματια σε αγγελιες εδω και αλλου. Μια χαρά πουλιούνται. Το ποιος τα παίρνει και τι δουλειά θα κάνει είναι αλλο θέμα.

Last edited:
Μα το ότι πουλιούνται είναι η ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά! Υπό νορμάλ συνθήκες, θα έπρεπε να βάφoνται μπλε και να πετιούνται στη θάλασσα, να κάνουν παρέα με τα αδερφάκια τους τα PC! :D

Το mac ΕΙΝΑΙ pc. Είναι το ίδιο υλικό (πλέον). Κάποτε μπορούσες να ισχυρίζεσαι ότι έχεις εξωτικό hardware, τώρα έχεις ένα ωραιότατο pc. Κορυφαίας ποιότητας κατασκευής ίσως, αλλά pc.

Αυτό είναι και το πρόβλημα ταυτότητας που αντιμετωπίζουν πλέον οι φανατικοί οπαδοί mac.

Εχω τις αμφιβολίες μου αν αυτό το HP μπορεί να κάνει όσα κάνει το απλό το iMac με την ίδια ευκολία και ταχύτητα.

Για την ευκολια και την ταχυτητα, ας αλλξω λιγο το προηγουμενο ερωτημα σου:

Ειδικός δεν είμαι άλλα θέτω το εξής ερώτημα. Υπάρχει επώνυμο PC που να κοστίζει 1100 ευρώ που κοστίζει το ποιο φτηνό iMac στην αγορά με οθόνη 1080p blutooth wifi camera μικρόφωνο πληκτρολόγιο και ποντικι ασύρματο και να έχει περισσότερες δυνατότητες?

Αν υπάρχει πάω πάσο.
Για να αλλαξω λιγο το ερωτημα σου:

Ειδικός δεν είμαι άλλα θέτω το εξής ερώτημα. Υπάρχει Mac που δεν μας πολυενδιαφερει πολυ το κοστος που να μπορει να παιζει ταυτοχρονα ενα βαρυ 1080p mkv 30mbit/sec video μεσω hdmi στην τηλεοραση, ενα 1080p video στο youtube και παραλληλα να μετατρεπει μια ταινια απο dvd σε mp4-iPhone format?

Γιατι αυτην την στιγμη, ο ταπεινος υπολογιστης μου των 500 (με 3 χρονια εγγυηση) μπορει και μαλιστα με χαμηλο cpu usage (κατω απο 40%) ωστε να μπορω να κανω και κατι αλλο αν θελω .

Αν υπάρχει σε λογικη τιμη πάω πάσο.

( Τσεκαρε εδω . )

multitasking.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Για ριξε μια ματια σε αγγελιες εδω και αλλου. Μια χαρά πουλιούνται. Το ποιος τα παίρνει και τι δουλειά θα κάνει είναι αλλο θέμα.

Πάντως εγω βλέπω ολα τα αρχαια PC'σ 5ετιας να φευγουν, και τα λιγοαστα mac ακομα εκει ψαχνουν....καποιον να σκασει 600 + φυσικα δε φταινε οι πωλητές, αυτοι ακριβα αγόρασαν βεβαια....τωρα οπως...

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Μόνο που και το Apple των πέντε ετών, για πέταμα είναι κανονικά. Απλά οι κάτοχοι υπολογίζουν ότι θα βρουν αγοραστή διατεθειμένο να δώσει αρκετά υψληλότερο τίμημα από αυτό που αξίζει πραγματικά το μηχάνημα, λόγω της κουλτούρας (cult) που υπάρχει γι αυτά τα μηχανήματα. Nothing else...

Ένα φιλαράκι έχει ένα λαπτοπάκι απο το 97 με επεξεργαστή 768 και σε πληροφορώ οτι τρέχει αξιοπρεπέστατα το τελευταίο λειτουργικό μετά απο 12 χρόνια. Τα mac και τα pc διαχειρίζονται εντελώς διαφορετικά τους διαθέσιμος πόρους. Άσε που κάποιοι (αυτοί που ξέρουν δλδ) του το χρυσοπληρώνουν να το πάρουν και μάλιστα με το παλαιό του λειτουργικό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς

Πάντως εγω βλέπω ολα τα αρχαια PC'σ 5ετιας να φευγουν, και τα λιγοαστα mac ακομα εκει ψαχνουν....καποιον να σκασει 600 + φυσικα δε φταινε οι πωλητές, αυτοι ακριβα αγόρασαν βεβαια....τωρα οπως...

btw εκανα edit στο προηγούμενο Post μου.

PC 5 ετων δεν ξερω κάποιον να αγοράζει ή να πουλάει.

Λογικο δεν ειναι να πωλουνται καλυτερα οταν κανουν και περισσοτερα χρηματα??

Πχ αν τωρα καποιος θελει ενα pc γρηγορο παιρνει ενα των 800 με 3 χρονια εγγυηση.
Αν θελει εναν mac γρηγορο(ισως οχι τοσο οσο το pc) πρεπει να δωσει 1600 .(1430 + 180 για 3 χρονια εγγυηση)

Θα εχει δωσει δηλαδη 800 παραπανω που δεν θα τα παρει πισω σε μεταπωλητικη αξια σε 5 χρονια.

Και επειδη πιασαμε τα ηλικιας 5 ετων μηχανηματα.
Ας παρουμε ενα pc περιπου 5 ετων, πχ του τελους 2005: εχει εναν διπυρηνο athlon με 1 ή 2 gb ram και μια 17" ή 19" οθονη . Ενας iMac εχει εναν αργο μονοπυρυνο G5 με 17" οθονη..
Περιττο να πω οτι το pc ειναι πολυ πιο γρηγορο, παιρνει το τελευταιο λειτουργικο, ειχε 3 χρονια εγγυηση και ηταν και λιγο φθηνοτερο. Το iMac με την 17" εκανε 1600 .

Last edited:

Για πεταμα???!!! Εγω βλεπω ακριβως το αντιθετο: λογω πολυ καλυτερου/ελαφρυτερου/ πιο efficient λειτουργικου, ενα Mac πενταετιας λειτουργει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ σε αντιθεση με ενα πισι, οχι πενταετιας αλλα τριετιας!
Δεν εχεις δουλεψει Mac, ετσι; Αν ειχες, αποκλειεται να ελεγες τετοια πραγματα.. Και οσοι τα επιλεξαμε δεν το καναμε για να γινουμε μερος ενος cult ή whatever, αλλα επειδη διαπιστωσαμε στην πραξη, ποσο καλυτερα λειτουργουν σε σχεση με τα windows based pcs. Simple as that...

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ένα φιλαράκι έχει ένα λαπτοπάκι απο το 97 με επεξεργαστή 768 και σε πληροφορώ οτι τρέχει αξιοπρεπέστατα το τελευταίο λειτουργικό μετά απο 12 χρόνια. Τα mac και τα pc διαχειρίζονται εντελώς διαφορετικά τους διαθέσιμος πόρους. Άσε που κάποιοι (αυτοί που ξέρουν δλδ) του το χρυσοπληρώνουν να το πάρουν και μάλιστα με το παλαιό του λειτουργικό.

Εδώ γελάνε ...

Μηχάνημα 12 ετών, ακόμα και Cray να ήταν, είναι για πέταμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Καλά επέτρεψε μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το πόσο αξιοπρεπέστατα θα τρέχει το τελευταίο λειτουργικό, αλλά και τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Τι να το κάνεις απλά να τρέχει το λειτουργικό, και όλα τα προγράμματα "τα βόδια μου αργά"...