Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δεν διαφωνω οτι στα λεφτα του Macbook αγοραζεις win based laptop με καλυτερο hardware. Ομως τι να το κανεις, οταν χαρη στο Macosx, το 99% των εφαρμογων θα τρεχουν καλυτερα, ομορφοτερα και αποτελεσματικοτερα στο Macbook ακομα και αν ειναι υποδεεστερο το hardware ?Επισης, την ποιοτητα οθονης, το alluminium unibody, τα φωτειζομενα πληκτρα, το design, την αυτονομια μπαταριας δεν τα βρισκεις στον ανταγωνισμο..
Και σε τελικη αναλυση, η μεγαλη επιτυχια της Apple ειναι οτι αγοραζεις υπολογιστη/κινητο ή αλλο προιον που συμπεριφερεται σαν αριστη consumer συσκευη και οχι σαν κομπιουτερ με την κλασσικη εννοια με τα οποια προβληματα που ολοι γνωριζουμε..
Τεσπα, αυτα απο εμενα, διοτι δεν εχει νοημα να προσπαθω να μεταφερω κατι το οποιο δεν μπορει να γινει κατανοητο χωρις ιδια πειρα..

Χωρίς να έχω MAC ακόμα συμφωνώ.
MAC > Value for money από ένα PC (και το value είναι η τελική απόδοση όχι η θεωρητική)

Ρε φιλε, με τετοιες ατακες, ειναι προφανες οτι δεν εχεις ασχοληθει ποτε με macosx οποτε καθε συζητηση ειναι περιττη. Τι να σου αποδειξουμε, οτι η γη δεν ειναι επιπεδη? Τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα..
Προφανως και εχω ασχοληθει και ασχολουμαι..
Εσυ απο οτι φαινεται δεν εχεις πολυασχοληθει και με τις 2 πλατφορμες για να λες οτι δεν ισχυουν τα παραπανω, κατι που πχ επιβεβαιωσαν και χρηστες mac os x σε προηγουμενα ποστ.

Πχ
http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1096608#post1096608
Ζορίζεται ή όχι, παίζει όμως. Τώρα αν πηγαίνει ο επεξεργαστής 50 ή 80 τι έγινε ;

Εκτός αν λες να κάνεις άλλες 10 δουλειές ταυτόχρονα, όπου εκεί θα τις εκτελεί αυτές πιο αργά, λόγω απασχόλησης του επεξεργαστή.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1096662#post1096662
Νομίζω η GPU υποστήριξη για media decoding από το MacOSX Snow Leopard είναι θέμα χρόνου. Έχει ανακοινωθεί πως υποστηρίζει OpenCL, οπότε είναι θέμα χρόνου να βγει η εφαρμογή που θα το υποστηρίζει.

Εδώ η nvidia έχει υποστηρίξει το Linux (VDPAU), στο MacOSX θα κολλήσει;

Μην ακουμε τωρα οτι το mac os x εκμεταλλευεται καλυτερα το hardware(πχ gpu) και οτι ειναι η καλυτερη επιλογη για την συντριπτικη πλειονοτητα των χρηστων! (αλλα το επιλεγει μονο η "συντριπτικη" μειοψηφια)

Last edited:

Δεν διαφωνω οτι στα λεφτα του Macbook αγοραζεις win based laptop με καλυτερο hardware. Ομως τι να το κανεις, οταν χαρη στο Macosx, το 99% των εφαρμογων θα τρεχουν καλυτερα, ομορφοτερα και αποτελεσματικοτερα στο Macbook ακομα και αν ειναι υποδεεστερο το hardware ?Επισης, την ποιοτητα οθονης, το alluminium unibody, τα φωτειζομενα πληκτρα, το design, την αυτονομια μπαταριας δεν τα βρισκεις στον ανταγωνισμο..
Και σε τελικη αναλυση, η μεγαλη επιτυχια της Apple ειναι οτι αγοραζεις υπολογιστη/κινητο ή αλλο προιον που συμπεριφερεται σαν αριστη consumer συσκευη και οχι σαν κομπιουτερ με την κλασσικη εννοια με τα οποια προβληματα που ολοι γνωριζουμε..
Τεσπα, αυτα απο εμενα, διοτι δεν εχει νοημα να προσπαθω να μεταφερω κατι το οποιο δεν μπορει να γινει κατανοητο χωρις ιδια πειρα..

Δε διαφωνώ σε τίποτα απ'όσα λες, αλλά εξακολουθεί κανείς από τους Macάδες του φόρουμ να έχει πει μια άποψη για τα μεγέθη των δίσκων.

Δηλαδή τα μουσικά μου αρχεία, ή τα videos, θα τα φορτώνω στο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο,το design, το φανταστικό λειτουργικό ή το alluminium unibody? Μιλάμε για ένα ελάττωμα κραυγαλέο και δεν τολμάει κανείς σας να το σχολιάσει καν? Με 160GB δίσκο μπορεί να λειτουργήσει οριακά ένας χρήστης του 2004, όχι του 2010. Και μη μου πείτε ότι μπορείς να βάλεις εξωτερικό γιατί προφανώς δεν είναι εκεί το θέμα, όταν κάποιος θέλει laptop δε θα κουβαλάει και ένα trailer με τα παρελκόμενα...

Σας πέρασε απο το μυαλό οτι δεν υπάρχει το "καλύτερο PC" ;

Το λάπτοπ μου εγώ το θέλω με μικρό σκληρό που καίει λίγο ρεύμα, μεγάλης ανάλυσης οθόνη , κτλ κτλ και όταν το βγάζω στο τραπέζι συζητήσεων/παρουσιάσεων να μην είναι ... acer.
Να έχει λίγο γδούπο ρε αδερφέ.
Προφανώς δεν έχω τις ίδιες απαιτήσεις με τον Μήτσο, τον Κώστα, τον Τάκη.

Κάτι παρόμοιο με τα λειτουργικά.
-Θέλω να παίζει παιχνίδια και να μπορεί να τρέξει πολλά άσχετα/κουλά/περίεργα προγράμματα. Βάζω windows.
-Είμαι δικτυάς και το λειτουργικό μου το θέλω ... linux (ή/και *bsd). Τέλος.
-Θέλω απλά να παίζει και να είναι όμορφο και εύχρηστο ... macosx

Γιατί πρέπει το "καλό" λαπτοπ να έχει μεγάλο σκληρό ; Εγώ δουλεύω ακόμα σε 40GB (απο τα 160 του DELL) γιατί το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα debian με 4-5 εργαλεία και κάνω την δουλειά μου. Τα 40 τα έπιασα γιατί το έχω γονατίσει με 3d βλακειούλες :D

Apple θα αγόραζα άνετα (και θα έχωνα linux) μόνο και μόνο για το design. Δεν έχω αγοράσει γιατί το support στην Ελλάδα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Τώρα, στην μάχη, ψηφίζω Apple με dual boot linux+macosx αφού εξορκίσετε την ακατανόμαστη εισαγωγική :D

Ενημερωτικα: Οι σκληροι των 160gb που εχουν τα macbook καινε συνηθως περισσοτερο ρευμα απο εναν τελευταιας γενιας 250gb με 1 platter.
Και αυτο συμβαινει γιατι δυστυχως ειναι παλιοτερης γενιας..
Ετσι λοιπον , ο 250gb ή ο 320gb ή ο 500gb που εχει το μεγαλυτερο μοντελο macbook pro(ή ενα τυπικο pc laptop των 500 ) καιει συνηθως λιγοτερο ρευμα, μονο και μονο επειδη ειναι τελευταιας γενιας και με 1 platter.

Αλλα και παλι, η διαφορα ειναι ΑΜΕΛΗΤΕΑ υπερ του μεγαλυτερου και πιο προσφατου μοντελου.

Last edited:
και που να δεις τί μπακατέλα σκληρό έχει το DELL μου που το πλήρωσα +400Ε απο το αντίστοιχο acer/innovator/...

Αλλά...είναι DELL

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Τώρα, στην μάχη, ψηφίζω Apple με dual boot linux+macosx αφού εξορκίσετε την ακατανόμαστη εισαγωγική :D

Η "ακατανόμαστη εισαγωγική" (προφανώς την rainbow εννοείς) έχει βγει από τη μέση εδώ και αρκετό καιρό, σχεδόν από τα μέσα του 2009. Την έχει αγοράσει η Infoquest. Άρα ευκαιρία να πάρεις ένα Mac :idea: -bye-

Ρε παιδιά, το πράγμα μιλάει μόνο του... Η αγορά είναι ελεύθερη, και ο καθένας πορεύεται και ψωνίζει κατα το πως βολεύεται... Οταν τα μερίδια είναι 19 προς 1, αυτό τα λέει (σχεδόν) όλα... Το "σχεδόν" αναφέρεται σε αμφισβητούμενες περιπτώσεις υπο συζήτηση, όπως πχ οτι οι προχωρημένοι winusers είναι πιό "ανήσυχα" μυαλά και τους αρέσει να την ψάχνουν με τον συνδιασμό της πληθώρας hardware και software που προσφέρεται, ενώ οι macusers δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν "ψαγμένοι" γιατί απλά δεν τους προσφέρεται το ανάλογο υλικό. Αν θα θέλαμε να παρομοιάσουμε τον κόσμο των υπολογιστών με το αγαπημένο μας χόμπυ, το audio/video, εγώ θα παρομοίαζα τα mac προιόντα σαν τα φορητά ή mini/midi στερεοφωνικά της Sony - κάνουν τα πάντα, με έναν ασφαλή εργοστασιακό δέσιμο, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, καλό αποτέλεσμα, και χωρίς να χρειάζεται να επέμβεις πουθενά στην διαδρομή απο την πρίζα μέχρι τα ηχεία. Τα winpc προιόντα απο την άλλη, θα τα παρομοίαζα σαν τις ανεξάρτητες μονάδες απο τις φτηνότερες ως τις ακριβότερες εταιρείες που μπορεί κανείς να αγοράσει απο όποιο μαγαζί θέλει, να ψάξει το ταίριασμα μεταξύ τους, και να καταλήξει σε ένα κορυφαίο αποτέλεσμα με κόστος μικρότερο απ'ότι το Sony που ανέφερα παραπάνω. Η linux πλατφόρμα πάλι, μοιάζει περισσότερο με την winpc (φυσικά, το άκρο αντίθετο απο την mac), όπου όμως πέφτει πολύ DIY, και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καλύτερο ή χειρότερο, αλλά με πολύ μικρή ποικιλία στα υλικά και τα ανταλλακτικά (όπου κι εκεί θέλει ψάξιμο)......

Το μεριδιο αγορας δεν λεει τιποτα ως προς την ανωτεροτητα του λειτουργικου συστηματος. Αυτο καθοριζεται απο αλλους παραγοντες (πχ κοστος, διεισδυση, εμπορικες συμφωνιες).
Και δεν ξερω σε ποιους "ψαγμενους" χρηστες αναφερεσαι, αλλα εγω ως "ψαγμενος HTPCας" βρηκα στα Mac την ιδανικη πλατφορμα για οτιδηποτε αλλο κανω στην καθημερινοτητα μου, πλην HTPC. Πχ τωρα εχω 8 διαφορετικα virtual desktops, ενα για email,ενα για browsing, ενα για κειμενογραφο κ.ο.κ. τα οποια δουλευω με gestures (Αγγιγμα δακτυλων στο mouse pad). Αυτα τα κολπα, απλα δεν "παιζουν' στα winbased pcs τα οποια μου φαινονται πλεον πρωτογονα ,μονο και μονο λογω λειτουργικου...
Ξερω οτι θα ηταν super να επιλεγαμε το Hardware που θελουμε για να το ντυσουμε με το Macosx, αλλα και ετσι οπως ειναι σημερα η κατασταση, το αποτελεσμα ειναι αριστο. Το μονο που μπορει να ματωνει λιγο παραπανω ειναι η τσεπη μας, αλλα τι να κανεις, το καλο παντα το πληρωνεις...

ΥΓ Και απο οτι εχω δει το Linux μοιαζει πολυ περισσοτερο σε macosx και οχι σε win..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δε διαφωνώ σε τίποτα απ'όσα λες, αλλά εξακολουθεί κανείς από τους Macάδες του φόρουμ να έχει πει μια άποψη για τα μεγέθη των δίσκων.

Δηλαδή τα μουσικά μου αρχεία, ή τα videos, θα τα φορτώνω στο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο,το design, το φανταστικό λειτουργικό ή το alluminium unibody? Μιλάμε για ένα ελάττωμα κραυγαλέο και δεν τολμάει κανείς σας να το σχολιάσει καν? Με 160GB δίσκο μπορεί να λειτουργήσει οριακά ένας χρήστης του 2004, όχι του 2010. Και μη μου πείτε ότι μπορείς να βάλεις εξωτερικό γιατί προφανώς δεν είναι εκεί το θέμα, όταν κάποιος θέλει laptop δε θα κουβαλάει και ένα trailer με τα παρελκόμενα...

Δεν διαφωνω για τον σκληρο, γιαυτο εδωσα στην γυναικα μου το απλο macbook unibody και αγορασα το macbook pro που μεταξυ αλλων εχει 250ρη σκληρο. Ομως, αν δεν σου αρκει ο δισκος, ειναι πανευκολο να τον αλλαξεις μονος σου και φυσικα το κοστος ειναι πολυ χαμηλο, οποτε προς τι τοσος ντορος?
Η απολαυση να δουλευεις σε αυτο το μηχανημα σε αποζημιωνει με το παραπανω...

Παίδες sorry αλλά νομίζω ότι η συζήτηση περί μεγέθους σκληρών σε laptop είναι ολίγον τι ακυρη.... Ακόμα και 500GB να έχει, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να εμπιστεύεται σε laptop όλα του τα αρχεία , μουσική, ταινίες και κυρίως προσωπικές/οικογενειακές φωτο/βίντεο.
Αφήστε δε, που ακόμα και 500GB είναι αστείος αποθηκευτικός χώρος πλέον σήμερα.

εγω παντως που δεν ειμαι ψαγμενος καθολου δεν εχω μιντι sony σαλονι ...
ππωπωπωπωπω...μιντι - μινι sony ta mac....
ελπιζω να μη το διαβασαν πολλοι...

Εγώ θα τα παρομοίωσα σαν B&O (άριστη ποιότητα κατασκευής, ακριβά, πολύ καλός ήχος, απλότητα στην χρήση, ντιζαϊνιά, αλλά ούτε crossover πειράζεις ούτε μεγάφωνα... ).

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

..και υπάρχουν και πολύ οικονομικότερα συστήματα που παίζουν και κλάσεις ανώτερα.. ;)

Σωστα, αρα ακυρος ο συσχετισμος (τουλαχιστον στο software κομματι διοτι για το hardware/design μου φαινεται πετυχημενος) ! :p
Εκτος και αν πιστευεις οτι υπαρχει σημερα καλυτερο λειτουργικο απο το Macosx.. ;)

Ελα ρε που ειναι υποκειμενικο! Δεν μπορω να ακουω τετοια απο ανθρωπους που ασχολουνται σοβαρα με υπολογιστες! Το μονο σου ελαφρυντικο ειναι οτι δεν εχεις πιασει ποτε mac στα χερια σου! :p

Δημήτρη, ακόμα δεν έχεις καταλάβει;

''argument is not an option with da King'' :p

PS Το καλό είναι ότι ο βασιλιάς θελει να κραταει καλή σχέση με τους χρήσιμους υπηκόους του οπότε τους δίνει ανύπαρκτά ''και καλά'' ελαφρυντικά (ακους εκει ''δεν το έχει πιάσει στα χέρια του'' - απλώς σιχαίνεται ο άνθρωπος) :p