Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

To βασικοτερο ομως ειναι οτι εχω πληρη εκμεταλλευση του hardware:
μπορω με ενα τυπικο pc των 500 να βαζω στην μεγαλη τηλεοραση να παιζει ενα απαιτητικοτατο 1080p video των 30mb/sec για να το βλεπουν πχ τα παιδια/η παρεα κλπ, ενω παραλληλα εγω μπορω να βλεπω στην δικη μου οθονη ενα 1080p youtube video και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να κανω και μια μετατροπη μιας ταινιας απο dvd σε mp4 ωστε να την περασω στο iPhone μου..
Και ολα αυτα χωρις καν να ιδρωνει ο υπολογιστης, τα κανει με κατω απο 40% cpu usage , ωστε αν θελω να βαλω να κανει και κατι αλλο απαιτητικο.
Ρε Χριστοφορε ελεος! Μιλας λες και εμεις δεν εχουμε πιασει ποτε πισια με Win7 να μην ξερουμε τα "προτερηματα" τους! Αυτα που αναφερεις παραπανω ειναι 'ψωμοτυρι" για τα Mac! Ασχολησου πρωτα με αυτα και μετα συζηταμε..

Ιδου η Ροδος , ιδου και το πηδημα!
Αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα το κανεις!!

Σε mac os x που δεν εκμεταλλευεται πληρως το hardware, δεν μπορεις να κανεις ταυτοχρονα τα παραπανω πραγματα που εγιναν με ενα pc των 500 χωρις καν να ιδρωσει..

Τελικως , οπως το προβλεψαμε!
Δεν θελησες να μας δειξεις αυτο που ειναι "ψωμοτυρι" για τα Mac, γιατι πολυ απλα δεν γινεται ...

Μπραβο ρε Χριστοφορε το βρηκες! :p
Χαλια ειναι τα Mac, μην χανεις τον χρονο σου..
Ασε τα σε εμας τους ασχετους! :p

Αλλα και για να σου αποδειξω οτι ακομη κι ετσι ο imac μου , παιζει τα παντα για πλακα , δες εδω - 4 spaces γεματα προγραμματα - HD 1080p youtube + HD 1080 AVCHD απο canon 7d , μαζι με δεκαδες αλλα ΒΑΡΙΑ προγραμματα , και ουτε που ιδρωνει !!!

Το κανει αυτο το PC soy ???:flipout::flipout::flipout:
Δυστυχως δεν φαινεται τιποτα...(ουτε καν βλεπω αν παιζει το 1080p video και με τι framerate-αν χανει δηλαδη καρε)
Προσπαθησε να βαλεις ενα mkv 1080p βαρυ(πχ 30mb/sec), ενω ταυτοχρονα κανεις και μετατροπη απο xvid σε mp4 και ενω ταυτοχρονα βλεπεις 1080p flash video.
Φροντισε βεβαια να φαινεται το framerate του video ωστε να φαινετα οτι δεν χανει καρε.

Τελικως , οπως το προβλεψαμε!
Δεν θελησες να μας δειξεις αυτο που ειναι "ψωμοτυρι" για τα Mac, γιατι πολυ απλα δεν γινεται ...

Μηπως δεν ειδες το παραπανω μυνημα μου ?
Αν αμφισβητεις αυτα που γραφω και βαζω ... δε μιλαω αλλο !!!

Το πληθος των μυνηματων σου, πρεπει να σε κανει λιγο πιο προσεκτικο στα λεγομενα σου !

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Μα όταν γράφω ή βλέπω τα mail μου έχω αρκετή ταχύτητα, και τα πισάκια στην δουλειά πάνε ρολόι....Οπότε;

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει τρόπος να δοκιμάσεις κάπου έναν Apple; Όχι στο όρθιο σε πολυκατάστημα, να τον έχεις 1-2 μέρες. Αν ήμασταν σε πολιτισμένη χώρα, έπαιρνα έναν και αν δεν μου άρεσε τον επέστρεφα.

Κοιταξε, την δουλεια σου την κανεις και με το πισακι. Αν δεις ομως την ΙΔΙΑ δουλεια πως την κανεις με το mac, δεν εχει γυρισμο, trust me..
Τωρα, αν δεν εχεις κανενα φιλο να σου δειξει, μαλλον πρεπει να περιμενεις να ανοιξει κανενα apple store..

Μπραβο ρε Χριστοφορε το βρηκες! :p
Χαλια ειναι τα Mac, μην χανεις τον χρονο σου..
Ασε τα σε εμας τους ασχετους! :p
Οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα και εχουν ακουστει ανακριβειες (πχ δεν εχω ασχοληθει με mac ! :firstprize:), ειναι λογικο να το ριχνεις σε τετοια μηνυματα..

Αλλωστε εσυ εισαι που γραφεις και γραφεις χωρις καν αποδειξεις...
Λες οτι τα κανει αυτα ανετα το μηχανημα σου, αλλα ποτε δεν μας το δειχνεις!

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δυστυχως δεν φαινεται τιποτα...(ουτε καν βλεπω αν παιζει το 1080p video και με τι framerate-αν χανει δηλαδη καρε)
Προσπαθησε να βαλεις ενα mkv 1080p βαρυ(πχ 30mb/sec), ενω ταυτοχρονα κανεις και μετατροπη απο xvid σε mp4 και ενω ταυτοχρονα βλεπεις 1080p flash video.
Φροντισε βεβαια να φαινεται το framerate του video ωστε να φαινετα οτι δεν χανει καρε.

Καλα εισαι σοβαρος? Τα λες αυτα στον Γιαννη που ειναι επαγγελματιας μοντερ? :flipout:
Μηπως θες και να πας σπιτι του για inspection? Αν ναι, φερε μαζι και το mac σου να σου μαθει δυο-τρια πραγματακια... :p

Μηπως δεν ειδες το παραπανω μυνημα μου ?
Αν αμφισβητεις αυτα που γραφω και βαζω ... δε μιλαω αλλο !!!

Το πληθος των μυνηματων σου, πρεπει να σε κανει λιγο πιο προσεκτικο στα λεγομενα σου !
Πρωτον φιλε γιαννη, απευθυνομουν στον takisot.

Δευτερον , απο το screenshot σου δεν φαινεται τιποτα δυστυχως..
Πολυ μικρο.
Προσπαθησε να ειναι μεγαλο ωστε να φαινεται οτι παιζει ενα απαιτητικο 30mb/sec 1080p mkv video και να φαινεται το framerate(δηλαδη οτι δεν χανει καρε), καθως και να φαινεται οτι παιζει 1080p flash video ενω ταυτοχρονα κανει video transcoding.
Να ειναι μεγαλο ωστε να το βλεπουμε, γιατι δυστυχως τωρα δεν φαινεται τιποτα..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Καλα εισαι σοβαρος? Τα λες αυτα στον Γιαννη που ειναι επαγγελματιας μοντερ? :flipout:
Φυσικα και ειμαι σοβαρος!
Εκτος αν μπορεις εσυ απο αυτη τη μινιατουρα screenshot να βγαλεις ακρη.
Για πες μας λοιπον τι φαινεται!

Αλλα και αυτο φανταζομαι θα το αποφυγεις, οπως απεφυγες να μας δειξεις πριν αυτα που εχει για "ψωμοτυρι" το Mac.:flipout:

Υ.Γ.: Οτι ειναι μοντερ, δεν σημαινει οτι ξερει πχ τελεια τα windows. Και πιο πριν ειχε πει οτι τα windows δεν εκμεταλλευονται πανω απο 3.2gb ram.
Σιγα μην πιστεψουμε τετοια ανακριβεια..
http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1096289#post1096289
Διαβαζοντας το thread, παρατηρω οτι γραφονται πραγματα απο ανθρωπους που δεν γνωριζουν..Και αυτο ισχυει και απο τις 2 πλευρες..

Πχ

Εδω ο φιλος μας ο Γιαννης "κατηγορει" τα windows, ενω δεν υπαρχει πουθενα τετοιο προβλημα.

Τα windows βλεπουν οση μνημη θελεις, γιατι ειναι 64bit και δεν εχουν κανενα προβλημα.(το flash δεν εχει καμμια σχεση με την εκδοση του λογισμικου , αλλα με την εκδοση (32 ή 64bit) του browser. Απλα ο φιλος μας μιλαει για κατι που δεν γνωριζει)
Εδω πια ολοι οι καινουριοι υπολογιστες ερχονται με windows 64bit πια.

Πχ το προβλημα με τον περιορισμο στην μνημη , υπαρχει πιο συχνα σε mac os x εφαρμογες, γιατι αυτες ειναι που συνηθως δεν ειναι 64bit.
Πχ το Photoshop ειναι πολυ πιο γρηγορο σε windows, ακριβως λογω οτι βλεπει περισσοτερη μνημη απο οτι σε mac os x :
http://arstechnica.com/apple/news/2008/10/adobe-cs4-review.ars/5

Last edited:
Μηπως θελεις να κανω και κακα μου ???
Το βιντεο που παιζει ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ απαιτητικο απο τα mkv που ευαγγελιζεσαι.
Ειναι απο την canon 7d - 1080p AVCHD 30fps - me 50 50 Μbit bitrate - και τρεχουν απο πισω δεκαδες προγραμματα, ολα δυσκολα και με γραφικα κινουμενα , και φυσικα flash HD .
Εχεις κολλησει με το flash ,που επαναλαμβανω οτι ειναι κακογραμμενο και αποδειξη οτι η ιδια η Adobe προσπαθει να βγαλει νεα εκδοση 10.1 .
Δεν εχει τις γνωσεις να εκμεταλευτει πληρως το λειτουργικο, (δεν ξερω ποιος ευθυνεται και δεν με νοιαζει σαν επαγγελματια) .
Οποτε θες ελα να δεις απο κοντα ενα σωστο MAC (oxi για παιχνιδια) και θα καταλαβεις.
Στο After effects ,το καλυτερο προγραμμα για ανιματιον της adobe, δεν μπορεις ουτε ενα layer να δεις realtime HD ... αντιστοιχα στο Motion (αντιστοιχο προγραμμα της Aplle για animation ) παιζω δεκαδες layer ΡΕΑΛ ΤΙΜΕ χωρις RENDER !!!
Αυτο και μονο δειχνει την αδυναμια της Adobe na ekmetaleyeti to hardware της APlle .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Αλλα και αυτο φανταζομαι θα το αποφυγεις, οπως απεφυγες να μας δειξεις πριν αυτα που εχει για "ψωμοτυρι" το Mac.:flipout:

Χριστοφορε φιλε μου, δεν εχω τιποτα να σου δειξω οταν σου εχει ηδη απαντησει ο Γιαννης.
Το οτι εισαι τελειος ασχετος απο Mac ειναι προφανες σε ολους απο εμας εχουμε εστω και επιδερμικη σχεση με τα apple. Επειδη την κουβεντα αυτη δεν την κανουμε για να κοντραριζομαστε ασκοπα, αλλα για να μεταφερουμε γνωσεις & αποψεις, καλο ειναι να προσπαθησεις να δουλεψεις ενα mac πριν εκφερεις αποψη και μαλιστα με τοσο εντονο υφος. Αλλιως, θα συνεχιζεις να εκτιθεσαι.
Φιλικα παντα..

Υ.Γ.: Οτι ειναι μοντερ, δεν σημαινει οτι ξερει πχ τελεια τα windows. Και πιο πριν ειχε πει οτι τα windows δεν εκμεταλλευονται πανω απο 3.2gb ram.
Σιγα μην πιστεψουμε τετοια ανακριβεια..
http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1096289#post1096289

Ta windows 32 bit , που ολοι βαζουμε σπιτι μας (αυθεντικα) , ΔΕΝ υποστηριζουν πανω απο 3.2 gb ram ... απο ποτε γινανε τα 64bit standart λειτουργικο ?
Σε παρακαλω να προσεχεις τι γραφεις... ασχολουμαι με τα windows πολυ παραπανω απ οσο νομιζεις.
Το ιδιο ισχυει και για τις κακιστες εφαρμογες της adobe , που με τοση πρεμουρα υπερασπιζεις.

Photoshop - after effects κλπ αηδιες... δεν υποστηριζουν πανω απο 4gb ram, σε αντιθεση με ολες τις εφαρμογες της Apple !!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Χριστοφορε φιλε μου, δεν εχω τιποτα να σου δειξω οταν σου εχει ηδη απαντησει ο Γιαννης.
Το οτι εισαι τελειος ασχετος απο Mac ειναι προφανες σε ολους απο εμας εχουμε εστω και επιδερμικη σχεση με τα apple. Επειδη την κουβεντα αυτη δεν την κανουμε για να κοντραριζομαστε ασκοπα, αλλα για να μεταφερουμε γνωσεις & αποψεις, καλο ειναι να προσπαθησεις να δουλεψεις ενα mac πριν εκφερεις αποψη και μαλιστα με τοσο εντονο υφος. Αλλιως, θα συνεχιζεις να εκτιθεσαι.
Φιλικα παντα..

Στις ανακριβειες σου , σου εχω ηδη απαντησει:

picture1ee.jpg

Screenshot απο το mac που δουλευω 2-3 φορες την εβδομαδα..

Ακομα και ο φιλος ο Γιαννης ή ο Μιχαλης Κορ εχει καταλαβει οτι ασχολουμε με mac os x .

Last edited:

Το ιδιο ισχυει και για τις κακιστες εφαρμογες της adobe , που με τοση πρεμουρα υπερασπιζεις.

Photoshop - after effects κλπ αηδιες... δεν υποστηριζουν πανω απο 4gb ram, σε αντιθεση με ολες τις εφαρμογες της Apple !!!
Φθανει πια με τις ανακριβειες!!

Το photoshop μια χαρα υποστηριζει πανω απο 4gb ram γιατι βγαινει και σε 64bit εκδοση για windows.

Oτι θα ακουγαμε οτι το Photoshop ειναι αηδια, δεν το περιμενα!!
Να μου πεις εδω πιο πριν ακουσαμε οτι τα mac ειναι φθηνοτερα:
http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1097636#post1097636
Eγω παντως αυτο το "τρομακτικα ακριβοτεροι" γιατι δεν το βλεπω ???
Κι εχω 5 υπολογιστες σπιτι μου, παντα οι mac μου φαινονται φτηνοτεροι .
Μαλλον μετραμε λαθος !

Last edited:
Einai Χριστοφορε ... βαρυ και ασηκωτο οπως ολα τα προγραμματα της adobe !!!
Mono to photoshop βγαινει σε 64bit και ΜΟΝΟ φυσικα σε win 64, σε αντιθεση με το after effects που ακομη δεν εχει 64bit εκδοση.
Αν δεις πως τρεχει ενα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γρηγορο προγραμμα οπως το pixelmator σε Apple , θα καταλαβεις !

ΟΛΑ τα παραπανω προγραμματα , τα τρεχω καθημερινα στη δουλεια , και σου λεω οτι ειναι ΠΟΛΥ πισω σε εκμεταλλευση hardware που τοσο σκιζεσαι οτι κανει η adobe !!:
Mπορεις να τα δεις και σπιτι μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Στις ανακριβειες σου , σου εχω ηδη απαντησει:

picture1ee.jpg

Screenshot απο το mac που δουλευω 2-3 φορες την εβδομαδα..

Ακομα και ο φιλος ο Γιαννης ή ο Μιχαλης Κορ εχει καταλαβει οτι ασχολουμε με mac os x .

Αν ισχυει αυτο, τοτε χρειαζεσαι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ σεμιναρια! :p
Δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως...
Και για να εχουμε καλο ερωτημα, τι σημαινει δουλευω 2-3 φορες την εβδομαδα?

"Το ιδιο ισχυει και για τις κακιστες εφαρμογες της adobe , που με τοση πρεμουρα υπερασπιζεις."

Εαν δεν υπηρχε το photoshop η apple απλος δεν θα υπηρχε.Τωρα θαβεται και την ADOBE .!!!

Ta windows 32 bit , που ολοι βαζουμε σπιτι μας (αυθεντικα) , ΔΕΝ υποστηριζουν πανω απο 3.2 gb ram ... απο ποτε γινανε τα 64bit standart λειτουργικο ?

Πήρατε φόρα, εκκνευρίζεστε και λέτε ανακρίβειες (όλοι).
Και το (λειτουργικό σύστημα) windows 32bit και το macosx και το linux32bit μπορούν να υποστηρίξουν 4,16,32,64GB ram.
Αρκεί να ενεργοποιήσεις το PAE.Το οποίο δεν το συστήνω αν δεν είναι για επαγγελματικές εφαρμογές.

Αν χρειάζεται κάποιος τόση (>4GB) RAM , καλύτερα να βάλει 64bit. Είτε windows είτε linux είτε macosx. Ίδια τιμή είναι.

Για ποιό λόγο μαλώνετε περί λειτουργικών δεν το έχω καταλάβει...αλλά έχει πλάκα.

Μαλώνουμε.....συζήτηση κάνουμε....απλά πιο έντονη !! :flipout::flipout:

Το λέει κ ο τίτλος του νήματος άλλωστε. :flipout:

Σαν τα παιδάκια ένα πράγμα, ποιό παιδάκι έχει το καλύτερο παιχνίδι... :BDGBGDB55:

Δεν ειναι ανακριβειες φιλε μου... αλλα καποιοι υπερασπιζονται εταιρειες χορις λογο.

Δεν ειπα οτι τα mac ειναι πανακεια, αποδειξη οτι εχω σπιτι pc gia HTPC.
Αλλα να λεμε οτι το flash ειναι το προτυπο που ολοι υποκλινομαστε ... σιγα τα αυγα !
Υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες !
Αν δεις μια καλογραμμενη εφαρμογη της Apple ή αλλης εταιρειας που ακολουθει πιστα τη σχεδιαση του λειτουργικου και δεν κανει απλα recompile τις εφαρμογες της (οπως η adobe), θα καταλαβεις τη διαφορα !!!

Και δυστυχως για μενα δεν ειναι παιχνιδι οι υπολογιστες, αλλα δουλεια μου και τροπος ζωης !!!:grinning-smiley-043

Last edited: