Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ta windows 32 bit , που ολοι βαζουμε σπιτι μας (αυθεντικα) , ΔΕΝ υποστηριζουν πανω απο 3.2 gb ram ... απο ποτε γινανε τα 64bit standart λειτουργικο ?
Αν μιλαμε για το σπιτι μας, τοτε δυστυχως αρκετα mac δεν τα πανε καλα με πανω απο 4gb ram. (βλεπε προηγουμενα macbook)

Οταν ομως μιλαμε για πιο απαιτητικες εργασιες, τοτε εχουμε και 64bit λειτουργικο..
Πχ ενας φορητος αγορασμενος αρχες του 2008(2 χρονια πισω) που δουλευω καμμια φορα , εχει 64bit λειτουργικο απο τη μανα του και δεχεται μεχρι και 8gb ram.
Το ιδιο φυσικα ισχυει και για τα desktop.

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Σαν τα παιδάκια ένα πράγμα, ποιό παιδάκι έχει το καλύτερο παιχνίδι... :BDGBGDB55:

Ναι αλλά επειδή πιστεύω οτι το δικό μου είναι καλύτερο (linux σε PC) και δεν είμαι στην λίστα, δεν μπορώ να μαλώσω κι εγώ και ζηλεύω !!!

flame:
Σιγά μην έχει η adobe προγραμματιστές...μαριονέττες της M$ έχει. Ακόμα περιμένω σοβαρό flash για linux. Κι αν δεν ξέρουν να γράφουν κώδικα ας ρωτήσουν την NVidia ή ας ζητήσουν για λίγες μέρες τους προγραμματιστές τους. Σε 1-2 ημερούλες θα το έχουν γράψει.

Καλή συνέχεια :D:D:D

Δεν ειναι ανακριβειες φιλε μου... αλλα καποιοι υπερασπιζονται εταιρειες χορις λογο.
Χαρακτηριστικη περιπτωση:
http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1104052#post1104052
Προφανως αναφερεται στην δυνατοτητα να παιξει flash hd και ταυτοχρονα να κανει κατι αλλο ... σιγουρα δυσκολευεται περισσοτερο απο pc (μονο στο συγκεκριμενο θεμα) και αυτο γιατι οι ηλιθιοι της Adobe δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα !!!

ενω το φταιξιμο για την μη υποστηριξη gpu acceleration ειναι στην apple:
http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3678&p=6
In Flash Player 10.1, H.264 hardware acceleration is not supported under Linux and Mac OS. Linux currently lacks a developed standard API that supports H.264 hardware video decoding, and Mac OS X does not expose access to the required APIs. We will continue to evaluate adding the feature to Linux and Mac OS in future releases.
But it’s up to Apple to expose the appropriate hooks to allow Adobe to (eventually) enable that functionality.

Αλλα να λεμε οτι το flash ειναι το προτυπο που ολοι υποκλινομαστε ... σιγα τα αυγα !
Και φυσικα κανενας δεν ειπε κατι τετοιο!
Εκτος αν μας δειξεις ποστ που να λεει οτι υποκλινομαστε στο flash!

Εδω βεβαια ακουσαμε οτι το Photoshop ειναι αηδια!!!
http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1104134#post1104134
Photoshop - after effects κλπ αηδιες... δεν υποστηριζουν πανω απο 4gb ram, σε αντιθεση με ολες τις εφαρμογες της Apple !!!

Αυτο μαζι με το ποστ οτι τα mac ειναι φθηνοτερα, ειναι τα κορυφαια ποστ!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ναι αλλά επειδή πιστεύω οτι το δικό μου είναι καλύτερο (linux σε PC) και δεν είμαι στην λίστα, δεν μπορώ να μαλώσω κι εγώ και ζηλεύω !!!

flame:
Σιγά μην έχει η adobe προγραμματιστές...μαριονέττες της M$ έχει. Ακόμα περιμένω σοβαρό flash για linux. Κι αν δεν ξέρουν να γράφουν κώδικα ας ρωτήσουν την NVidia ή ας ζητήσουν για λίγες μέρες τους προγραμματιστές τους. Σε 1-2 ημερούλες θα το έχουν γράψει.

Καλή συνέχεια :D:D:D

:BDBDG54:

Το νήμα αφορά μόνο mac & windows pc, όχι linux, solaris, mvs, amstrad, amiga, commodore 64, acorn archimedes, spectrum sinclair και ότι άλλο μου διαφεύγει τώρα...:flipout:

Παρακαλώ να μείνουμε στην ουσία του νήματος....:a0210:

Αλήθειά, ποιά είναι αυτή....;;; :BDGBGDB55: :firstprize: :afro:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς

Και για να εχουμε καλο ερωτημα, τι σημαινει δουλευω 2-3 φορες την εβδομαδα?
Πες μου τι δεν καταλαβες,απλα ελληνικα ειναι..
Σε mac os x δουλευω 2-3 φορες την εβδομαδα(αλλες φορες περισσοτερο, αλλες λιγοτερο), οταν κανω αναπτυξη μιας εφαρμογης για iPhone . Δεν γινεται σε win.

Χαρακτηριστικη περιπτωση:
http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1104052#post1104052

ενω το φταιξιμο για την μη υποστηριξη gpu acceleration ειναι στην apple:
http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3678&p=6

Και φυσικα κανενας δεν ειπε κατι τετοιο!
Εκτος αν μας δειξεις ποστ που να λεει οτι υποκλινομαστε στο flash!

Επαναλαμβανω... για τελευταια φορα... βαζεις απλα λινκ με το τι λεει η adobe μεσω δελτιων τυπου.
Και δεν απαντησες... γιατι τοτε βιντεο με silverlight παιζουν καλυτερα και ευκολοτερα ?

Μην συνεχισουμε παντως τη κουβεντα για flash kai adobe ... δεν εχει νοημα, μιας και μπαινουν και αλλα συμφεροντα στη μεση, που δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε.

Πες μου τι δεν καταλαβες,απλα ελληνικα ειναι..
Σε mac os x δουλευω 2-3 φορες την εβδομαδα(αλλες φορες περισσοτερο, αλλες λιγοτερο), οταν κανω αναπτυξη μιας εφαρμογης για iPhone . Δεν γινεται σε win.

Ok λοιπον, προσπαθησε να σκαλισεις λιγο παραπανω το Macosx για να μαθεις πως δουλευει και να το δεις στην πραξη να κανει αυτα που εσυ νομιζεις οτι δεν κανει. Εκτος και αν δουλευεις σε κανενα παλιο mac (προ leopard) οποτε τι συζηταμε..

κάπου έχει και ένα που παίζει κάνα 50αρια video μαζί άλλα δεν το βρίσκω

είναι το αγαπημένο κόλπο αυτό στο σπίτι .. για να τους φεύγει το σαγόνι και να γελάω μετά μούτρα τους

Ενα screenshot με καμια 20αρια βιντεο που βρηκα προχειρα !!!

attachment.php

Attachments

• Screen shot 2010-02-09 at 3.28.13 μ.μ..jpg
    Screen shot 2010-02-09 at 3.28.13 μ.μ..jpg
    74.2 KB · Views: 48
Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ok λοιπον, προσπαθησε να σκαλισεις λιγο παραπανω το Macosx για να μαθεις πως δουλευει και να το δεις στην πραξη να κανει αυτα που εσυ νομιζεις οτι δεν κανει. Εκτος και αν δουλευεις σε κανενα παλιο mac (προ leopard) οποτε τι συζηταμε..

Επειδη εγω το εχω σκαλισει, θελεις να μου δειξεις πως θα κανεις αυτο:
Αφου τα κανει ανετα, γιατι δεν βλεπουμε ενα απλο screenshot που να παιζει ενας προσιτος mac υπολογιστης ενα απαιτητικο 1080p mkv video των 30mb/sec , ενω ταυτοχρονα παιζει και ενα 1080p flash video και ταυτοχρονα μετατρεπει και μια ταινια απο xvid σε mp4 και ολα αυτα με μονο 40% cpu usage ?
(φυσικα να ειναι μεγαλο screenshot για να βλεπουμε οτι πραγματι γινονται ταυτοχρονα και οτι δεν χανει καρε βλεποντας το framerate. Αν δεν υπαρξει τετοιο καθαρο screenshot, τοτε προφανως μιλαμε οτι παλι θα υπεκφυγεις)

που εσυ ο ιδιος ειπες οτι τα εχει για "ψωμοτυρι" ο Mac??
http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1104007#post1104007
Ρε Χριστοφορε ελεος! Μιλας λες και εμεις δεν εχουμε πιασει ποτε πισια με Win7 να μην ξερουμε τα "προτερηματα" τους! Αυτα που αναφερεις παραπανω ειναι 'ψωμοτυρι" για τα Mac!

Και παλι πιστευω οτι θα το αποφυγεις!!
Μια ανακριβειες(πχ οτι δεν εχω δουλεψει mac os x:firstprize:), μια υπεκφυγες!

είναι το αγαπημένο κόλπο αυτό στο σπίτι .. για να τους φεύγει το σαγόνι και να γελάω μετά μούτρα τους

Εμενα το αγαπημενο μου ειναι αυτο:

multitasking.jpg

που ακομα δεν εχουμε δει ενα καθαρο screenshot που να φαινεται οτι δεν χανει καρε(δηλαδη να βλεπουμε framerate) οταν παιζει ενα απαιτητικο 1080p mkv video , ενω κανει video transcoding και παιζει ταυτοχρονα και 1080p flash video.

Eχουμε πολυ πλακα ...:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:
Εμενα ταυτοχρονα φτιαχνει και καφε... μετραει αυτο ?
Μια μανια που εχεις παντως με το flash... μηπως εχεις μετοχες στην Adobe ?

Last edited:
Eχουμε πολυ πλακα ...:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:
Εμενα ταυτοχρονα φτιαχνει και καφε... μετραει αυτο ?
Μια μανια που εχεις παντως με το flash... μηπως εχεις μετοχες στην Adobe ?

Α, δεν μας αρεσει το flash , επειδη σε windows εκμεταλλευεται καλυτερα το hardware(λεγε με gpu acceleration).Δεκτο..

Παιζει τοτε να δουμε να παιζει ενα πολυ απαιτητικο 1080p mkv video των 30mb/sec(και να μην χανει καρε=να φαινεται το framerate!) και ταυτοχρονα να κανει video transcdong απο xvid σε mp4 και ολα αυτα με κατω απο 20% cpu usage?
Γιατι ενα pc των 500 τα κανει ανετα με μονο 30% cpu usage..

Last edited:
Ενα screenshot με καμια 20αρια βιντεο που βρηκα προχειρα !!!

attachment.php

Ενδεικτικα:

καθαρο screenshot που φαινονται οτι ολα τα video παιζουν και φαινεται οτι δεν χανει καρε, μιας και φαινεται το framerate(κοκκινο βελακι).

98722502.jpg

Το video viewing δεν ειναι καθολου απαιτητικο σε windows. Σε mac ειναι αρκετα απαιτητικο οταν μιλαμε για 1080p mkv videos.
Πχ δεν μπορεις ανετα να δεις ενα απαιτητικο 1080p mkv video των 30mb/sec , ενω ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κανεις video transcoding.
Σε windows που εκμεταλλευονται καλυτερα το hardware το κανεις και μαλιστα με χαμηλο cpu usage.

Πχ:
captureoy.jpg

Last edited: