Συζήτηση περί ενδεχόμενης υπηρεσίας pvr από τον ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση περί ενδεχόμενης υπηρεσίας pvr από τον ΟΤΕ TV μέσω δ

Εκτος απο ποδοσφαιρικες ομοσπονδιες προφανως θα εχει κανει και με ομοσπονδιες χαντμπολ,.....Δεν υπαρχει λογος να αναφερεσαι σε ανυπαρκτα συμβολαια..Μπουρδα του οτε ειναι..αστο.

Μάλλον τα ξέρεις καλύτερα ......

Re: Απάντηση: Συζήτηση περί ενδεχόμενης υπηρεσίας pvr από τον ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου

Εκτος απο ποδοσφαιρικες ομοσπονδιες προφανως θα εχει κανει και με ομοσπονδιες χαντμπολ,.....Δεν υπαρχει λογος να αναφερεσαι σε ανυπαρκτα συμβολαια..Μπουρδα του οτε ειναι..αστο.

Να υποθέσω ότι είσαι στο Τμήμα Περιεχομένου του ΟΤΕ και έχεις δει τους όρους των συμβάσεων με τις ομοσπονδίες χαντμπολ ενώ ξέρεις επίσης πολύ καλά πως ενεργοποιείται το MACROVISION & το HDCP στη δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ........

Re: Απάντηση: Συζήτηση περί ενδεχόμενης υπηρεσίας pvr από τον ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου

Και ο ΟΤΕ όταν ξεκίνησε μπορούσες να γράφεις σε DVDR αλλά όταν μπήκαν τα ταινιοκάναλα, οι συμβάσεις με τα studios επέβαλαν το κλείδωμα των εγγραφών.
Ο δέκτης θα επιτρέπει 2 ταυτόχρονες εγγραφές ή μία εγγραφή και παρακολούθηση δεύτερου προγράμματος

Εγώ εξακολουθώ να μπορώ να γράφω μέσω DVD Recorder καμιά ταινία, ή ό,τι με ενδιαφέρει.
Μήπως είναι λίγο "χαλαρό" το κλείδωμά σας?
Τέλος πάντων, πες μας πόσο θα κάνει ο δέκτης και τίποτα όρους παραχώρησης.

imcan έκανα μία ερώτηση παραπάνω για κόστος και ημερομηνία διάθεσης αλλά απάντηση δεν πήρα.
Προτείνω αν δεν έχουμε καμία ουσιαστική πληροφορία να αποτραβηχτούμε όλοι από το νήμα του pvr και όταν με το καλό βγει να κάνουμε τα σχόλια μας.
Είναι άσχημο για πολλούς που βλέπουν νέα σχόλια στο θέμα μπαίνουν να δουν και αντί για pvr αντικρίζουν εμάς να λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Να πω ότι και εμένα μου φαίνεται λίγο παράξενο να απαιτούν οι ομοσπονδίες κάτι τέτοιο, μιας που φαντάζομαι, ούτε τι ειναι το HDCP ξέρουν.
Για τα studios το βλέπω πιο πιθανό, μιας και ειναι πιο διαβασμένοι,
αλλά και πάλι θα μπορούσε να αφήσει ο ΟΤΕ, τις αναλογικές εξόδους, ελεύθερες μιας και δεν δίνει στον συνδρομητή του την δυνατότητα να γράψει το επιθυμητό προγραμμα στον δεκτη.
Πέρα απο τις συμβάσεις κλπ , αυτό για μένα ειναι "νταβατζιλίκι" του ΟΤΕ.
Γιατί να μην μπορώ δηλαδή να γράψω την φόρμουλα ή το motoGP, ενώ είμαι στην δουλειά και δεν μπορώ να την παρακολουθήσω ζωντανά;
Εγω άλλωστε τον ΟΤΕ τον έχω για την f1 και το motoGP. Όταν βγει κάποιος απο τον ΟΤΕ και μου δώσει ένα σοβαρό λόγο, τότε θα πάρω πίσω το "νταβατζιλίκι".
Γιατί καλές οι συμβάσεις, αλλα για να πληρωθούν, απο τον ΟΤΕ, πρέπει να καταθέσει χρήματα ο συνδρομητής. Και για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να τον σεβαστείς. Αλλοιώς βάλε τον όρο στην "σύμβαση" ... "Όταν θα μπορέσω σαν ΟΤΕ να δώσω στον συνδρομητή μου την δυνατότητα να γράψει τις επιθυμητές εκπομπές στα δικά μου μέσα που του παρέχω για παρακολούθηση, τότε και μόνο τότε εγω σαν ΟΤΕ, θα κλειδωσω το περιεχόμενο με κάθε δυνατό τροπο, ώστε να προστατεύω τα συμφέροντα του studio ή της κάθε ομοσπονδίας. "

Αυτά τα off topic

Φέτος πάντως με τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχω και χωρίς pvr ακόμη ήμουν έτοιμος να διακόψω.
Η προσφορά στη μισή τιμή με κράτησε.
Αλλιώς 21,90 ευρώ για κάτι που δεν μπορώ να το παρακολουθήσω όπως και όποτε θέλω είναι πια πολλά.
Και για να προλάβω κάποιους που μπορεί να πουν για nova, θα πω ότι με τις τιμές τους στο σκέτο δορυφορικό απλά δεν υπάρχουν για εμένα,δεν μπαίνω καν στον κόπο να ασχοληθώ.

Θέλεις να μου πεις ότι η Premier League, η Bundesliga, η La Liga, η F1 κλπ δεν ξέρουν τι είναι το HDCP ή ότι ο ΟΤΕ μπορεί να τους επιβάλει οποιουσδήποτε όρους .....έλεος. Αυτοί καθορίζουν τους όρους του παιχνιδιού όχι ο οποιοσδήποτε πάροχος

Όταν μιλάς για ομοσπονδίες αναφερεσε σε αυτές????
Συγγνώμη αλλα αυτές δεν ειναι ομοσπονδίες φίλε μου.
Αλλα πας νομίζω το νόημα του μηνύματος μου, εκεί που το θες εσύ.
Και να είσαι σίγουρος ότι εγω ξέρω απο συμβάσεις και το μπορούν να συμπεριλάβει μια απο αυτές. Και να ξέρεις ότι στα λεφτά που παίζουν αυτά τα "μαγαζιά" μπορείς πληρώνοντας να διαφοροποιήσεις τους όρους της σύμβασης.

Και παρεμπιπτόντως αναφέρθηκες σε ομοσπονδίες βολευ, αν αν έφερες τα αλλα μαγαζιά θα άλλαζα κατάλληλα και το περιεχόμενο του μηνύματος μου.

Last edited:

Οι ομοσπονδίες δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για τα ματς σε επανάληψη.
Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν κλείνουν ποτέ site ή εφαρμογές με ονόματα full footy replays.
Eνώ στα αντίθεση κλείνουν πάρα πολλά live streams.

Και αν ήθελε ο ΟΤΕ να δώσει replay στους συνδρομητές της δορυφορικής και τον εμπόδιζαν οι ομοσπονδίες, θα μπορούσε να δώσει πρόσβαση στην on demand υπηρεσία του μέσω iptv, με ip restriction.
Έστω σαν προσωρινή λύση.

Όλες οι cable υπηρεσίες στην Αμερική το κάνουν αυτό. Δεν είναι και καμία παγκόσμια πρωτοτυπία.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μπει στην λογική του τι μπορεί να προσφέρει στο iptv και όχι να αφήσει τις αναλογικές εξόδους ελεύθερες.
Και ειναι γνωστό ότι δεν δουλεύει σε όλα τα DVD recorders ο περιορισμός. Σε λίγο θα μας αναρτήσουν και καμία λίστα με DVD recorders που ειναι εφικτή η εγγραφή...
Στο lg μου πάντως δεν μπορώ να γράψω...

Σαν έσχατη λύση το ανέφερα. Συμφωνώ σε αυτά που λες.

Όταν μιλάς για ομοσπονδίες αναφερεσε σε αυτές????
Συγγνώμη αλλα αυτές δεν ειναι ομοσπονδίες φίλε μου.
Αλλα πας νομίζω το νόημα του μηνύματος μου, εκεί που το θες εσύ.
Και να είσαι σίγουρος ότι εγω ξέρω απο συμβάσεις και το μπορούν να συμπεριλάβει μια απο αυτές. Και να ξέρεις ότι στα λεφτά που παίζουν αυτά τα "μαγαζιά" μπορείς πληρώνοντας να διαφοροποιήσεις τους όρους της σύμβασης.

Και παρεμπιπτόντως αναφέρθηκες σε ομοσπονδίες βολευ, αν αν έφερες τα αλλα μαγαζιά θα άλλαζα κατάλληλα και το περιεχόμενο του μηνύματος μου.

Όταν σε ένα κανάλι παίζει τη μία αγώνας της Premier League, την άλλη Β Εθνική, την άλλη F1 και την άλλη γυνακείο χαντμπολ οι κανόνες καθορίζονται από τον ποιο ισχυρό content provider καθώς δεν είναι εφικτό να αλλάζεις τα δικαιώματα εγγραφής ανά πρόγραμμα. Οπότε εάν επιβάλει ο ποιο δυνατός παίκτης κάποιους όρους αναγκαστικά επιβάλλονται για όλους.

Και για να μην λέμε μεγάλα λογια για τις συμβάσεις με τα παραπάνω "μαγαζιά", οι όροι καθορίζονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για όλους τους παρόχους, και όχι μόνο σου λένε τι να κάνεις αλλά και πως να το κάνεις.....διαφορετικά έχει και αλλού πορτοκαλιές.
Πάροχοι σαν τον ΟΤΕ έχουν πολύ λίγο leverage στα μεγάλα "μαγιαζιά" και σίγουρα δεν αξίζει εμπορικά για τον ΟΤΕ να πληρώσει πολύ παραπάνω για να μπορείς εσύ να γράφεις στο DVD σου.

Ας τελειώσουν εδώ οι αναφορές περί της προστασίας εγγραφής. Στο εξής, παρακαλώ, να μείνουμε αποκλειστικά στο θέμα και να γράφονται μηνύματα μόνο σχετικά με το δέκτη που έρχεται.

Σεραφείμ ζητώ την ανοχή σου γιατί τα παρακάτω πρέπει να γραφούν, ειδικά αφού έχουμε τον imcan εδώ μέσα.
@imcan: Θα πρέπει να ενημερώσετε τους εμπορικούς σας διευθυντές όταν προσέρχονται σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις με τα μεγάλα studio για όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες. Τα HDCP και Macrovision παραβιάζονται τόσο εύκολα που η χρήση τους δεν δίνει καμία ασφάλεια κατά ενδεχόμενης πειρατείας, αλλά μόνο δημιουργεί προβλήματα στους πελάτες σας. Πρόσφατα φίλος είχε πρόβλημα σύνδεσης του νέου σας δέκτη με παλιά τηλεόραση Sony επειδή δεν υποστηρίζει HDCP και δε του δώσατε καμία λύση, πέρα από το να τον συνδέσει με SCART. Ευτυχώς με γνώριζε και τον παρέπεμψα σε συγκεκριμένο HDCP splitter που κάνει HDCP stripping. Όταν το HDCP και το Macrovision παρακάμπτονται με 20-30 ευρώ κόστος, ποιος ο λόγος να υπάρχουν; Επιπλέον, αν ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτε δεν έχει δυνατότητα να ορίζει το copy protect flag on demand (κάτι που τεχνικά γίνεται), αυτό θα έπρεπε να το λύσετε πριν ενεργοποιήσετε τέτοιες προστασίες.

@όλους όσους ζητάνε τιμή: Αφού ο imcan δεν απαντάει, είναι προφανές πως είτε δεν έχει αποφασιστεί η τιμή είτε του απαγορεύεται να την αναφέρει. Τι επιμένετε και ρωτάτε και ξαναρωτάτε; Αν ήξερε ή αν ήθελε να απαντήσει, θα το είχε κάνει.

Θα υπάρχει χρέωση απλός δεν γνωρίζω την τιμή.

Last edited by a moderator:
Θα υπαρχει χρεωση καθε μηνα ή εφαπαξ για τον pvr ? Eυχαριστουμε παντως για τις πληροφοριες

Σεραφείμ ζητώ την ανοχή σου γιατί τα παρακάτω πρέπει να γραφούν, ειδικά αφού έχουμε τον imcan εδώ μέσα.
@imcan: Θα πρέπει να ενημερώσετε τους εμπορικούς σας διευθυντές όταν προσέρχονται σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις με τα μεγάλα studio για όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες. Τα HDCP και Macrovision παραβιάζονται τόσο εύκολα που η χρήση τους δεν δίνει καμία ασφάλεια κατά ενδεχόμενης πειρατείας, αλλά μόνο δημιουργεί προβλήματα στους πελάτες σας. Πρόσφατα φίλος είχε πρόβλημα σύνδεσης του νέου σας δέκτη με παλιά τηλεόραση Sony επειδή δεν υποστηρίζει HDCP και δε του δώσατε καμία λύση, πέρα από το να τον συνδέσει με SCART. Ευτυχώς με γνώριζε και τον παρέπεμψα σε συγκεκριμένο HDCP splitter που κάνει HDCP stripping. Όταν το HDCP και το Macrovision παρακάμπτονται με 20-30 ευρώ κόστος, ποιος ο λόγος να υπάρχουν; Επιπλέον, αν ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτε δεν έχει δυνατότητα να ορίζει το copy protect flag on demand (κάτι που τεχνικά γίνεται), αυτό θα έπρεπε να το λύσετε πριν ενεργοποιήσετε τέτοιες προστασίες.

@όλους όσους ζητάνε τιμή: Αφού ο imcan δεν απαντάει, είναι προφανές πως είτε δεν έχει αποφασιστεί η τιμή είτε του απαγορεύεται να την αναφέρει. Τι επιμένετε και ρωτάτε και ξαναρωτάτε; Αν ήξερε ή αν ήθελε να απαντήσει, θα το είχε κάνει.

Όπως είπα και παραπάνω οι κανόνες του παιχνιδιού καθορίζονται από τους content providers (studios, ομοσπονδίες, κλπ) και αυτοί απαιτούν ,καλώς ή κακώς, την εφαρμογή μηχανισμών copy-protection HDCP, MACROVISION, CGSM-A, οπότε ο ΟΤΕ αλλά και ο κάθε ΟΤΕ δεν έχει επιλογή παρά να τους εφαρμόσει εάν θέλει να πάρει το περιεχόμενο τους.

Η εφαρμογή του copy-protection per program δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζεσαι, ειδικά σε περιβάλλον SAT.

Για την τιμή και το χρονοδιάγραμμα όταν έχω κάτι επιβεβαιωμένο που μπορώ να μοιραστώ θα το αναφέρω.

Θα υπαρχει χρεωση καθε μηνα ή εφαπαξ για τον pvr ? Eυχαριστουμε παντως για τις πληροφοριες

Χρέωση ανά μήνα.....έχει αναφερθεί πολλές φορές και από αρκετούς. Το μοντέλο θα είναι παρόμοιο με αυτό του IPTV PVR

Άλλα γράφω άλλα καταλαβαίνουν κάποιοι ή μάλλον άλλα θέλουν να καταλάβουν.
Είναι έγκλημα δηλαδή που ρωτάω την τιμή και το πότε?!
Είναι λάθος που έχω απαιτήσεις για τα λεφτά που δίνω και με κόπο αποκτώ?
Είναι παράλογο να εκφράζω προσωπικές μου απόψεις από τη στιγμή που σέβομαι τις απόψεις των άλλων και δεν τους προσβάλλω?
Το 99% των δραστηριοτήτων της ζωής μας καθορίζεται από την τιμή.
Όταν πεις σε κάποιον βάλε συνδρομητική tv, το πρώτο που θα σε ρωτήσει είναι πόσο κάνει.
Αν του πεις πάρε το νέο δέκτη να γράφεις ότι θες θα σου πει αν κοστίζει η αλλαγή και πόσο.
Είδα ότι ο imcan και ο dream21 έχουν πάντα αξιόπιστες πληροφορίες και τους ζήτησα να μάθω κάτι παραπάνω.
Δεν τους πίεσα, μόνοι τους επιλέγουν και μπαίνουν και μας πληροφορούν δεν τους ανάγκασε κανείς.
Υ.Γ.Κάποιοι με έχουν στοχοποιήσει και με περιμένουν στη γωνία να μου την πουν, δε με πειράζει εγώ με φιλική διάθεση τους αντιμετωπίζω όλους, δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν.

Status
Not open for further replies.