Συζήτηση περί σήματος & sms χαρακτήρων στο iphone 4

Απάντηση: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Για ενεργοποίησε τον μετρητή χαρακτήρων στα SMS. Τι σου λέει;
Εμένα λέει π.χ. 45/70 (Wind) γράφοντας ελληνικά. Εννοείται ότι γράφεις όσο μήνυμα θες. Στην χρέωση χρεώνονται όμως ανά 70 χαρκτήρες.

Προσωπικά δεν με απασχολεί γιατί έχω 1000 SMS free τον μήνα, οπότε είναι μηδενικός ο λογαριασμός πάντα...

Re: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Χ/160 μου γραφει (Vodafone).

Η όλη ιστορία είναι δλδ μονο θεμα χρεωσης (πόσα sms θα σε χρεωσει) και όχι αποστολής (τί / αν θα φτάσει) ;

π@π@ριές!!

έχει πρόβλημα με την κεραία, ΔΕΔΟΜΕΝΟ και ΣΙΓΟΥΡΟ.-
ειδικά με 3G, κλάαααααααμα η κατάσταση.
προσωπικά. ασχέτως τεστ και βίντεο κλπ κλπ, έχω χάσει τουλάχιστον καμια δεκαριά κλήσεις μέχρι τώρα.
κι όποιος λέει το αντίθετο. ή κινείται σε περιοχές με 5άρι σήμα ή εθελοτυφλεί.

υ.γ φοβερή και τρομερή εντύπωση μου κάνει η μπαταρία του. είναι απίστευτα καλή! :2thumb22sup:

Δημητρη εχεις Cosmote? Γιατι και εγω εχω προβλημα στο 3g στο σπιτι μου και αρχικα νομισα μηπως ηταν η κεραια του iphone, αλλα τελικα φταει η κοσμοτε που εχει ξηλωσει κυψελες 3G. Το λεω διοτι και με την θηκη που αγορασα δεν αλλαξε η κατασταση. Αντιθετως, το 2g ειναι καμπανα.

Φραγκίσκο, το θέμα των 70 χαρακτήρων στα μηνύματα, είναι καθαρά πως υλοποιούν οι ελληνικές εταιρείες την εφαρμογή στο iPhone. Αν δεν κάνω λάθος, η vodafone υποστηρίζει 160 χαρακτήρες, η cosmote 70 μόνο...Cosmote σίγουρα δλδ, την οποία κ έχω.

Μιας και τωρα το χρησιμοποιω κανονικά κι εγω πλεον, για θυμηστε μου, αν θελετε, τι παίζει με το θεμα.

Εχω Vodafone.

Αν στελνω πχ μεγαλα sms (100+ χαρακτηρες) - δεν βλεπω να δημιουργειται προβλημα / με αφηνει δλδ να γραφω το sms και δειχνει να φευγει κανονικα - ο αλλος όμως το λαμβάνει όλο κανονικά ή έχουμε κανα θέμα (πχ να λαμβάνει το μισό κλπ);

Με το HTC Touc Pro πχ θυμάμαι ότι όσο εγραφες σου ελεγε αυτόματα από κάτω ότι θα το ''σπάσει'' σε 1-2-5 sms (δεν θυμαμαι πόσοι χαρακτηρες το καθένα). Tο iPhone δεν κανει κάτι τέτοιο;

Thanx

Για ενεργοποίησε τον μετρητή χαρακτήρων στα SMS. Τι σου λέει;
Εμένα λέει π.χ. 45/70 (Wind) γράφοντας ελληνικά. Εννοείται ότι γράφεις όσο μήνυμα θες. Στην χρέωση χρεώνονται όμως ανά 70 χαρκτήρες.

Προσωπικά δεν με απασχολεί γιατί έχω 1000 SMS free τον μήνα, οπότε είναι μηδενικός ο λογαριασμός πάντα...

Χ/160 μου γραφει (Vodafone).

Η όλη ιστορία είναι δλδ μονο θεμα χρεωσης (πόσα sms θα σε χρεωσει) και όχι αποστολής (τί / αν θα φτάσει) ;

Καλά θυμόμουν λοιπόν...cosmote(& wind από ότι φαίνεται) ανά 70 χαρακτήρες ένα μήνυμα, ενώ vodafone ανά 160 χαρακτήρες...ότι να'ναι δλδ...:slapface:

Re: Απάντηση: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Δημητρη εχεις Cosmote? Γιατι και εγω εχω προβλημα στο 3g στο σπιτι μου και αρχικα νομισα μηπως ηταν η κεραια του iphone, αλλα τελικα φταει η κοσμοτε που εχει ξηλωσει κυψελες 3G. Το λεω διοτι και με την θηκη που αγορασα δεν αλλαξε η κατασταση. Αντιθετως, το 2g ειναι καμπανα.
Σ'αυτο συμφωνω και εγω,γιατι προσφατα πηγα στην cosmote απο vodafone,και το 3G της ειναι αθλιο σε σχεση με την voda.Και υποψιν εχω το 3gs,στο σπιτι μου χωρις 3g εχω πεντε γραμμες, οταν το ενεργοποιω εχω μια το πολυ δυο.Με την voda δεν επαιζε κατι τετοιο.

Re: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Τι cosmote και τι vodafone ρε παιδια. Εγω vodafone εχω και αμα το πιασω παει απο τις 5 γραμμες στις 2 χωρις 3G ανοιχτο. Αμα ανοιξω το 3G θα φαω μουντζα!!!

παιδιά vodafone έχω, δεν έχω θήκη ακόμα(για να τα λέμε τα πράματα με το όνομά τους), με 3G που είχα κάνει τότε την δοκιμή απο Καβάλα μέχρι Γιάννενα τα πράγματα ήταν χειρότερα απο τραγικά.
Με 2G, είναι πολύ καλύτερα μεν αλλά οι χαμένες κλήσεις είναι στο πρόγραμμα.
Ευελπιστώ οτι όταν θα θυμηθεί η apple να μου στείλει την θήκη οτι θα λυθούν τα προβλήματα μου.
Το παράξενο είναι δε, οτι έκανα κι εγώ το τέστ να κρατήσω το τηλέφωνο απο το συγκεκριμένο σημείο και οφείλω να ομολογήσω οτι μερικές φορές δεν είδα τραγικές διαφορές στο σήμα κι άλλες φορές έτρωγα την μούντζα του KING KONG.
Μια μούντζα ΝΑ με το συμπάθιο. :BDGBGDB55:

υ.γ άτιμε Κακαλιέ με πρόδωσες... ναι ρε, πρέπει να κάνω δίαιτα γιατί ξέφυγα πολύ, εσύ τι θες??!!:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

π@π@ριές!!

έχει πρόβλημα με την κεραία, ΔΕΔΟΜΕΝΟ και ΣΙΓΟΥΡΟ.-
ειδικά με 3G, κλάαααααααμα η κατάσταση.
προσωπικά. ασχέτως τεστ και βίντεο κλπ κλπ, έχω χάσει τουλάχιστον καμια δεκαριά κλήσεις μέχρι τώρα.
κι όποιος λέει το αντίθετο. ή κινείται σε περιοχές με 5άρι σήμα ή εθελοτυφλεί.

υ.γ φοβερή και τρομερή εντύπωση μου κάνει η μπαταρία του. είναι απίστευτα καλή! :2thumb22sup:

Δημητριε :grandpa:

Στο παλιο μου 3GS, ειχα προσεξει, οτι με 4 και 5 καβλες σημα, μολις ανοιγα το 3G, το σημα επεφτε στις 2 με 3 παυλες. (voda)

Δεν εχει να κανει με το τηλεφωνο αυτο που λες.

Αυτο που εχω προσεξει ειναι οτι οταν τηλεφωνω στην γυναικα μου (ειπαμε εχει το 4αρι), υπαρχει καθυστερηση καποιων δευτερολεπτων (μεχρι και 10 καποιες φορες) μεχρι να αρχισει να χτυπα το τηλεφωνο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Δημητριε :grandpa:

Στο παλιο μου 3GS, ειχα προσεξει, οτι με 4 και 5 καβλες σημα, μολις ανοιγα το 3G, το σημα επεφτε στις 2 με 3 παυλες. (voda)

Δεν εχει να κανει με το τηλεφωνο αυτο που λες.

Αυτο που εχω προσεξει ειναι οτι οταν τηλεφωνω στην γυναικα μου (ειπαμε εχει το 4αρι), υπαρχει καθυστερηση καποιων δευτερολεπτων (μεχρι και 10 καποιες φορες) μεχρι να αρχισει να χτυπα το τηλεφωνο.

αυτό λέω Ντίνε τέκνον μου :grandpa:
οτι με 3g είναι τραγικά τα πράγματα, είμαι σχεδόν χωρίς σήμα παντού! edit:με παλιότερα τηλέφωνα στο 3G δεν είχα κανένα πρόβλημα
Με 2g βέβαια αλλάζει δραματικά προς το καλύτερο η κατάσταση αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχω απώλεια σήματος και χαμένες κλήσεις εκεί που παλιότερα με άλλα τηλέφωνα δεν αντιμετώπιζα ποτέ και κανένα πρόβλημα.
αυτό που λες για την καθυστέρηση πάντως δεν το έχω παρατηρήσει.
έχω φίλο με 4άρι και μιλάμε συχνά και τέτοια είδους καθυστέρηση δεν μου παρουσιάστηκε ποτέ.

υ.γ πάντως, τώρα που το σκέφτομαι, ο συγκεκριμένος φίλος παλιότερα με το 3gs, τύχαινε να του τηλεφωνώ και να μου δείχνει οτι έχει το τηλέφωνο κλειστό, ενώ το τηλέφωνο ήταν ανοιχτό και σ' εκείνον έδειχνε οτι είχε σήμα κανονικά.
Θυμάμαι οτι το είχαμε συζητήσει αρκετές φορές αυτό το θέμα γιατί του ερχόταν -μετά την αποτυχημένη κλήση μου- μήνυμα μέσω sms οτι είχε κλήση.
Και δεν μπορούσε να καταλάβει τι γινόταν δεδομένου οτι έβλεπε οτι είχε κανονικό σήμα.
Δεν είναι μομφή αυτό που λέω ούτε φαντασία, απλώς κάτι που είχε συμβεί πολλές φορές με τον συγκεκριμένο χρήστη του 3gs.

Last edited:

παιδιά vodafone έχω, δεν έχω θήκη ακόμα(για να τα λέμε τα πράματα με το όνομά τους), με 3G που είχα κάνει τότε την δοκιμή απο Καβάλα μέχρι Γιάννενα τα πράγματα ήταν χειρότερα απο τραγικά.
Με 2G, είναι πολύ καλύτερα μεν αλλά οι χαμένες κλήσεις είναι στο πρόγραμμα.
Ευελπιστώ οτι όταν θα θυμηθεί η apple να μου στείλει την θήκη οτι θα λυθούν τα προβλήματα μου.
Το παράξενο είναι δε, οτι έκανα κι εγώ το τέστ να κρατήσω το τηλέφωνο απο το συγκεκριμένο σημείο και οφείλω να ομολογήσω οτι μερικές φορές δεν είδα τραγικές διαφορές στο σήμα κι άλλες φορές έτρωγα την μούντζα του KING KONG.
Μια μούντζα ΝΑ με το συμπάθιο. :BDGBGDB55:

υ.γ άτιμε Κακαλιέ με πρόδωσες... ναι ρε, πρέπει να κάνω δίαιτα γιατί ξέφυγα πολύ, εσύ τι θες??!!:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

χεχεχε βασικά εγώ το 3g το έχω...ξεχάσει. Μόνο όταν το χρειάζομαι το ενεργοποιώ. Γιατί και χάνω κλήσεις, και δεν έχω σωστό 3g παντού!

Γλυτώνω και μπαταρία έτσι.

Και δεν έχω το 4ρι, το 3gs έχω.

Φραγκίσκο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο κάνει αυτό με τα sms. Κι εγώ βόντα είμαι και αλλάζει στα 160!!

υ.γ Μιχάλη σ' έχουμε ρημάξει με το κωλοαιφόνι.. όλο εκτός θέματος ήμαστε κι όλο καινούρια θέματα ανοίγεις.
Κανονικά ήμαστε όλοι για banιο. :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

αυτό λέω Ντίνε τέκνον μου :grandpa:
οτι με 3g είναι τραγικά τα πράγματα, είμαι σχεδόν χωρίς σήμα παντού! edit:με παλιότερα τηλέφωνα στο 3G δεν είχα κανένα πρόβλημα
Με 2g βέβαια αλλάζει δραματικά προς το καλύτερο η κατάσταση αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχω απώλεια σήματος και χαμένες κλήσεις εκεί που παλιότερα με άλλα τηλέφωνα δεν αντιμετώπιζα ποτέ και κανένα πρόβλημα.
αυτό που λες για την καθυστέρηση πάντως δεν το έχω παρατηρήσει.
έχω φίλο με 4άρι και μιλάμε συχνά και τέτοια είδους καθυστέρηση δεν μου παρουσιάστηκε ποτέ.

υ.γ πάντως, τώρα που το σκέφτομαι, ο συγκεκριμένος φίλος παλιότερα με το 3gs, τύχαινε να του τηλεφωνώ και να μου δείχνει οτι έχει το τηλέφωνο κλειστό, ενώ το τηλέφωνο ήταν ανοιχτό και σ' εκείνον έδειχνε οτι είχε σήμα κανονικά.
Θυμάμαι οτι το είχαμε συζητήσει αρκετές φορές αυτό το θέμα γιατί του ερχόταν -μετά την αποτυχημένη κλήση μου- μήνυμα μέσω sms οτι είχε κλήση.
Και δεν μπορούσε να καταλάβει τι γινόταν δεδομένου οτι έβλεπε οτι είχε κανονικό σήμα.
Δεν είναι μομφή αυτό που λέω ούτε φαντασία, απλώς κάτι που είχε συμβεί πολλές φορές με τον συγκεκριμένο χρήστη του 3gs.

Παντως η κατασταση στο θεμα σηματος (ειδικα 3g) στους παροχους κινητης, αλλαζει προς το χειροτερο μηνα με τον μηνα, λογω ξηλωματος κεραιων απο τις δημοτικες αρχες.. Ειδικα τωρα με τις επερχομενες δημοτικες εκλογες, η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο σε πολλες περιοχες.. Εδω στο γραφειο μας (Φιλοθεη) αναγκαστηκαμε να βαλουμε ενισχυτη σηματος για να πιανουμε μεσα!
Οποτε Δημητρη, το οτι παλια επιανες με αλλα τηλεφωνα στο παρελθον δεν σημαινει απαραιτητα οτι φταει το θεμα της κεραιας του 4ριου. Δοκιμασε και με μια θηκη να δεις αν αλλαζει κατι. Αν οχι, δυο τα τινα: Η εχει προβλημα ο παροχος ή σου εκατσε ελλατωματικη συσκευη (οπως μου ειχε κατσει και εμενα στο παρελθον οταν ειχα παρει το πρωτο iphone 3g που ειχε προβλημα κεραιας και μου το αλλαξαν)..

μα είναι προβληματικές όλες οι συσκευές Τάκη μου, γι αυτό μοιράζει ο Jobs θηκούλες. ;)

Ότι κάτι γίνεται με το σήμα στην συσκευή είναι ΣΙΓΟΥΡΟ !!

Το θέμα είναι αν μας επηρεάζει ή όχι στην καθημερινή μας χρήση...αν πχ κινούμαστε σε μέρη που έχει κακό σήμα ή αν πιάνουμε την συσκευή με τρόπο που να ακουμπάμε στο σημείο ή αν βάζουμε πάντα θήκη στο κινητό μας ή όχι...

Ν. Ερυθραία και προβληματικό σήμα με Voda ...
3G το έχω ξεχάσει
Με Samsung jet 2 γραμμες ,
με ΙPhone 4 επίσης 2 και όταν το "πιάσω πιάσω" no service

Σε περιοχές με δυνατό σήμα όσο και να το "πιάνω" δεν χάνει