Απάντηση: DLP ή LCD ?
Τακης Σωτηροπουλος said:
Οντως παρανοησα αλλα δεν καταλαβαινω τι εννοεις.
Ειπες: "Εαν ενας προβολεας ειναι πολυ φωτεινος και εχει πολυ καλο μαυρο , τοτε επηρεαζει κι αυτο το rainbow"
Παρακατω λες, οτι: "ο Κωστας θεωρει , οτι ενας πολυ φωτεινος προβολεας, δεν θα εχει τοσο καλο μαυρο. Δηλαδη οσο φωτεινος ειναι τοσο χειροτερο μαυρο, οποτε η αναλογια κρατιεται. Ε τοτε δεν επηρεαζει."
Αρα κατα τον Κωστα:
Ενας πολυ φωτεινος προβολεας, δεν εχει καλο μαυρο, αρα κρατιεται η αναλογια, αρα δεν επηρεαζει το rainbow!
Επανερχομαι στο προηγουμενο μου ποστ: Με αυτη τη λογικη, ενας τυπικος In focus (πολυ φως-μετριο μαυρο) ΔΕΝ θα επρεπε να προκαλει rainbow!
Μπορεις να μου εξηγησεις τον συλλογισμο σου σε παρακαλω?
Ευχαριστως.
Παντα μιλαω για το αν η φωτεινοτητα, κατεμε σε σχεση παντα με το μαυρο,
επηρεαζει και ΟΧΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ. Αυτο που λες "ΔΕΝ θα επρεπε να προκαλει rainbow!" ειναι σωστο.
Η φωτεινοτητα δεν το προκαλει αλλα εφοσον υπαρχει θα το αναδειξει στα "ματια" που ειναι στο οριο να το δουν.
Οπως ειπαμε κι εσυ κι εγω , δεν το βλεπουμε ευκολα το φαινομενο. Παρολαυτα σε τρανταχτες περιπτωσεις το βλεπουμε , σωστα? Εγω τουλαχιστον ναι.
Ενας τυπικος οπως λες infocus, για παραδειγμα του Κωστα, οντας ισοροπημενος, στα ματια μου δεν βλεπω rainbow.
Ο 7210 που ειδαμε παρεα στο δωματιο του Τασου περισυ αρκετοι απο εμας εβγαζε ματια. Προσοχη, ΔΕΝ ηταν καλιμπραρισμενος, και η λαμπα του ηταν "τουμπανο", οντας θεοφρεσκια. Σου θυμιζω οτι βλεπαμε και πολυ dithering και πολυ motion dithering.
O IN76 , που ειχα πριν καποιους μηνες για τα τοτε
"Εκ των εσω.." θεματα που εκανα, σε θεαση του με τον Καστρουνη, παρολο που ηταν φωτεινος , παρολο που ηταν φρεσκος, σε μια mode που δεν θυμαμαι τωρα και συνδεδεμενος με το πισι, ηταν πολυ κοντα στην D65 ρυθμιση αν οχι ιδανικος. Τον μετρησαμε. Ε ουτε σε εκεινον ειδα rainbow, παρολο που ο Καστρουνης ειδε λιγο. Εκεινος ειναι πιο ευαισθητος στο φαινομενο. Anyway μπορει να σας τα πει κι ο ιδιος.
Δεν ξερω αν βοηθησα, παντως αυτα ειδα !