Συζητηση περι του φαινομενου Rainbow

kostas kefalas said:
Μανωλη ριξε κανενα μαθημα στον Τακη γιατι ειναι πισω ρε φιλε....:flipout:

Παίδες την πλάκα μας κάνουμε εδώ αλλά πάνω από όλα μας διαβάζουν και μέλη που δεν γνωρίζουν. Πως λοιπόν αυτά τα νέα μέλη με τις απορίες που θα έχουν , όσο παιδικές και αν είναι για εμας, δεν παύει να είναι για αυτούς το δικό τους ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα-ερωτηματικό να μπουν στην διαδικασία να ρωτήσουν κάτι εαν εμείς τους δείχνουμε τέτοια συμπεριφορά.

Κώστα θα παρακαλούσα , εαν φυσικά θέλεις και δεν βαριέσαι, να τεκμηριώνεις όλα όσα αναφέρεις. Αυτό θα έκανε καλό σε όλους μας όχι μόνο να καταλάβουμε αλλά και να μάθουμε εμείς οι υπόλοιποι. Με αυτόν τον τρόπο και οι τόνοι θα παρέμεναν σε χαμηλά επίπεδα.

Το ποιός ξέρει να διαβάζει, μεταφράζει,σπουδάσει κλπ δεν έχουν νόημα εαν δεν μπορεί να διακρίνει αυτό που βλέπει. Τι θέλω να πω. Καποιοι απο εμας ξερουμε καλά την θεωρεία άλλη ξέρουν την πράξη (δηλ. τι είναι σωστή και τι λάθος εικόνα) άλλοι και τα δύο. Ο συνδιασμός αυτός είναι ότι καλύτερο και ξέρω πολύ καλά ότι εαν πορευθούμε τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα.

Last edited:
Μανωλη κανω πλακα ........
Βαζω φατσουλες και και και ......μην τρελαθουμε κι ολας.!!!!!!!!!

Δηλαδη οτι γραφω πρεπει και να το εξηγω ρε γ@#^#$#....ελεος.....!!!!!!

Πολυ χαμηλο.......ειδικα εσυ..!!!!!!
Ασε γιατι εγω εχω χαμηλοτερο.......με εχουν στολιση παλαιοτερα με δαυτο.;)

Last edited:
Ψυχραιμια.

Οποιος θελει γραφει, κι οποιος θελει εξηγει.

Δεν ειναι "καταναγκαστικο". Το χομπι μας κανουμε , κι εννοειτε οτι πρεπει να εχουμε ορεξη για να το κανουμε.

Χαλαρωστε, και κανονιστε κανα καφε να τα πουμε απο κοντα. Δεν βοηθαμε τα παιδια που θελουν να μαθουν 5 πραγματα !!

Re: Απάντηση: DLP ή LCD ?

kostas kefalas said:
Πιστευω οτι το Rainbow δεν εχει καμια σχεση με οθονες και φωτεινοτητες.....
Εχει να κανει μονο με τον τροχο και το κοντραστ.....
Με σωστη ρυθμιση του προβολεα το Rainbow γινεται ελαχιστο στους προβληματικους προβολεις ......:fahne90:

θα συμφωνήσω και εγώ με αυτή τη λογική.

kostas kefalas said:
Ρε παιδια κανετε τοση φασαρια για το τιποτα.....
Ειναι τοσο απλα και τα λεω τοσο απλα ο ατιμος....αλλα εσεις......!!!!!!!!
Μην βαζετε φαντασια σε αυτα που γραφω.....
ΕΙΠΑ:
το rainbow εχει να κανει με τον τροχο και το κοντραστ....

Αλλο ειναι η φωτεινοτητα και αλλο το κοντραστ....ετσι δεν ειναι..?
Τακη υπερβαλεις παλι......ακου 2000 ansi.....!!!!!
Υπαρχει τετοιος προβολεας για σπιτι και ταινιες....!!!!!!!!
Με αυτον τον τροπο δειχνεις οτι δεν ξερεις τι να πεις και νομιζεις οτι μιλας με χαζους ανθρωπους......!!!!!!!
Στο σπιτι μου με 1.35 gain και infocus ειδες rainbow.....?????
ΟΧΙ......
Mην πετας "κοτσανες" λοιπον και διαστρεβλωνεις τα πραγματα μια ετσι και μια αλλιως οπως σε συμφερουν.....

Ο Μανωλης τα ειπε μια χαρα......;)
Διαβαστε το κειμενο του Μανωλη(31)και τελειωσε η ιστορια....;)

Μανωλη ριξε κανενα μαθημα στον Τακη γιατι ειναι πισω ρε φιλε....:flipout:

Αν ηρεμήσεις ποτέ απο το παραλήρημα σου, κάνε τον κοπο να διαβασεις τι γράφεις ο ιδιος και ειμαι σίγουρος οτι μάλλον εσύ πρεπει να ξεκινήσεις ταχύρρυθμα μαθήματα περι βασικών εννοιών της εικόνας...
Διοτι Κωστα μου στον χωρο της βιντεοπροβολης, δεν αρκει καποιος να εχει εξασκημένο ματι λογω επαγγέλματος, πρεπει να μπορει να καταλάβει 2-3 βασικα θεωρητικά πράγματα προτού «εκσφενδονίσει» τις αιρετικές απόψεις του, χωρις μάλιστα να μπορει καν να της στηρίξει (Ναι, αν δεν το κατάλαβες σε εσενα αναφέρομαι!) .

Είπες χωρις να δικαιολογήσεις φυσικά την άποψη σου;

kostas kefalas said:
Πιστευω οτι το Rainbow δεν εχει καμια σχεση με οθονες και φωτεινοτητες.....
Εχει να κανει μονο με τον τροχο και το κοντραστ.....
Με σωστη ρυθμιση του προβολεα το Rainbow γινεται ελαχιστο στους προβληματικους προβολεις ......:fahne90:
Και σου απαντήσαμε, εγω, ο Κωστας, ο Βασιλης, έμμεσα ο Μανωλης οτι, ναι μεν ο γρήγορος τροχός και η σωστη ρυθμιση του προβολεα παιζουν ρολο στην ελαχιστοποίηση του φαινομενου, αλλα οτι επισης :

το Rainbow εχει ΑΜΕΣΗ σχέση με οθονες και φωτεινοτητες!

ΓΙΑΤΙ?

ΔΙΟΤΙ το φαινόμενο αυτό ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ στα μάτια των παθούντων όταν συνδυάζεται με υψηλή φωτεινότητα ΕΙΤΕ από την οθόνη ΕΙΤΕ από τον προβολέα ΕΙΤΕ και απο τα δυο!

Τι να σου πω, αν δεν το καταλαβαίνεις και μετα απο αυτο, μαλλον πρεπει να αλλάξεις χόμπι...

ΥΓ1: Που να δω rainbowσπιτι σου βρε αθεόφοβε, οταν ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

ΥΓ2: Παροτι ειμαι Δικηγόρος, λυπάμαι που στο λεω, αλλα ενα-δυο βασικα πραγματακια τα καταλαβαινω καλυτερα απο εσενα που το παιζεις Εξπερ της Εικονας. Ξερεις γιατι? Διοτι , πριν απο ολα χρειάζεται ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ την οποια δεν φαίνεται να διαθέτεις....

Last edited:
Με στεναχωρει ιδιαιτερως , και δεν ξερω ειλικρινα για ποιο λογο γινεται, να συνεχιζεται τετοια διαμαχη , και μαλιστα σε προσωπικο επιπεδο.

Το θεμα εχει εξελιχθει σε χρησιμοποιηση ορων των προβολικων μεσων και της μεγαλης εικονας, ουσιαστικα για την εξαπολιση χαρακτηρισμων εκατερωθεν. Εγω ετσι το εκλαμβανω, ετσι φαινεται βρε αδερφε.

Επισης αυτο που δεν καταλαβαινω, ειναι το γεγονος οτι ολοι οσοι συμμετεχουμε στο θεμα θελουμε, την ηρεμια και το τελος αυτης της διενεξης, και το εχουμε δηλωσει εμμεσα η αμεσα, και αντιθετα και οι δυο συνεχιζετε τους χαρακτηρισμους και το πολυ κακο κατεμε υφος γραφης ο ενας για τον αλλο.

Ποιο το οφελος τελικα να συντηρειται αυτο το κλιμα? Υπαρχει απαντηση ?
Εαν ναι θα παρακαλουσα να μας την πειτε.

Δεν ξερω για ποιο λογο να συνεχισω να ασχολουμε και να γραφω, οσο ασχολουμε και οσο γραφω τελος παντων, σε μια κατηγορια που το κλιμα δειχνει τοσο εντονο και δεν εχει το σθενος να βαλει σαν παραμετρο στα γραφομενα, το γεγονος οτι ειναι ενα φορουμ εναλλαγης πληροφοριων και εμπειριων, οχι προσωπικων διενεξεων που στην τελικη δεν οφελει σε τιποτα κανεναν απο τους δυο. Κανω λαθος???

Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο δεν βαζετε νερο στο κρασι σας και να παμε παρακατω , να βγει ζουμι βρε αδερφε!!

Γιατι δεν μιλατε στο τηλεφωνο? Πιεστε εναν καφε καπου, η ακομα αλλαξτε τις "εκατερωθεν φιλοφρονησεις" σας με PM .
Εχει κανενα νοημα να βλεπουμε ολοι τετοιου ειδους προσωπικες αντιπαραθεσεις??
Εχει καποιο νοημα να συνεχιζετε ακαθεκτοι?
Θα δουμε καλυτερα και σωστοτερα με αυτον τον τροπο?
Θα μαθουμε τιποτα?

Ελεος πια αυτος ο εγωισμος, ......ελεος..........

Χρηστο, καλο ειναι οτι προσπαθεις να διατηρησεις "Ουδετεροτητα" αλλα, για καποιον λογο, παραμεριζεις το γεγονος οτι ολες οι προκλησεις και οι χαρακτηρισμοι, προερχονται απο τον Κεφαλα και μονο.
Να σου φρεσκαρω την μνημη:
- Οι αλλοι ειναι ακομα πολυ πισω......:flipout:-bye-
-Μανωλη ριξε κανενα μαθημα στον Τακη γιατι ειναι πισω ρε φιλε....:flipout:

-Τακη να με συμπαθας,αλλα εχω τρελαθει στο γελιο με την παρτη σου....;):flipout:
-Ασχολησου καλυτερα με την δικηγορια που τα πας καλυτερα....πλακα κανω..;)
.
..και αλλα πολλα τετοια ευτραπελα!

Αν δεις τα γραφομενα μου, ειμαι ΠΟΛΥ προσεκτικος στην διατυπωση των γραφομενων μου και φυσικα δεν χρησιμοποιω κανενα "ορο της μεγαλης εικονας" για να εξαπολυσω επιθεση στον Κεφαλα ειτε καποιον αλλο.
Απλα, ως Διαχειριστης της κατηγοριας θελω να την διατηρησω σε ενα επιπεδο κυρους που ειναι σημερα, και αυτο μπορει να προελθει μονο εφοσον απο ΕΔΩ ΜΕΣΑ βγαινει ΕΓΚΥΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
Αυτο που εγω στηλιτευσα στην συμπεριφορα Κεφαλα εξάρχης ειναι το γεγονος οτι :
α) Εκφερει πολλες φορες ανακριβιες με απολυτο τροπο
β) Ακομα χειροτερα, δεν τις αιτιολογει για να δουμε αν εχουν βαση
γ) Και σαν "κερασακι στην τουρτα" προσβαλει εμενα και πολλους εδω μεσα οτι ειμαστε ουσιαστικα ασχετοι (πλην 2-3 ατομων...)

Αν για εσενα αυτη ειναι αποδεκτη συμπεριφορα, την οποια πρεπει να αποδεκτω αδιαμαρτυρητα, παω πασο....

Και βέβαια προσβάλει και μάλιστα με ιδιαίτερη έπαρση και άνεση. Μπορεί κάποιοι απο εδω μέσα να έχουν γνώσεις που δεν τις προβάλουν και δεν το γνωρίζει ο φίλος Kostas. Μερικοί δεν είναι τόσο πίσω όσο νομίζει αλλα αρκετά λιγότερο επιδεικτικοί. Και δεν μιλάω για εμένα αλλα για μέλη που ξέρουν πραγματικά τι είναι κόντραστ, εξπόζουρ λάτιτιουντ κτλ. και τους ξέρω.
Ακόμη, δεν βρίσκω τον λόγο να βγεί κάποιος και να πεί την γνώμη του, και όταν του ζητηθεί να την αναπτύξει να μήν το κάνει σαν να θέλει να κρατήσει τις γνώσεις για πάρτη του. Νομίζω πως εδω μέσα είμαστε όλοι για ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων.
ΥΓ: Με σεβασμό στο μάτι του φίλου Kostas που απο ότι ξέρω δεν παίζεται :ernaehrung004:

Τακη, δεν θα μπω στη διαδικασια, κατω απο τους χαρακτηρισμους του Κωστα να γραψω τις απαντησεις σου. Δεν εχει νοημα.
Διαβασε τες και θα καταλαβεις ποιος παραμεριζει τι.....
Επισης θα προσεξες, οτι τα "μηνυματα ηρεμιας" απευθυνονται και στους δυο. Καπνος χωρις φωτια δεν γινεται και το γνωριζεις.

Θετεις καποια πραγματα σε διαχειριστικο επιπεδο και θα σου πω το εξης.

Το επιπεδο και το κυρος μιας κατηγοριας εδραιωνεται κι ανεβαινει απο υψηλου επιπεδου αντιπαραθεσεις, αρχικα σε λεκτικο επιπεδο των συμμετεχοντων. Σε συνεχεια με επικοδομιτικο διαλογο, οταν πεσουν οι τονοι, και τελος με κοινα συμπερασματα.

Ο καθενας παραθετει τα δικα συμπερασματα και οχι ομαδοποιημενα αλλων.
Σωστα ειναι ο διαχειριστης να προστατευει την κατηγορια του απο κακοπροαιρετες εκδηλωσεις, αλλα να μην ξεχνα οτι τα μελη που διαβαζουν εχουν κριτικο νου και βουληση και οι αυτοκλητες προστασιες τουλαχιστον προκαλουν ερωτηματικα και ισως καποιες φορες αθελητα προσβαλουν την νοημοσυνη των συμμετεχοντων.

Τα μελη που συμμετεχουν , σε ολες τις κατηγοριες, αν μη τι αλλο το εχουν αποδειξει κατα καιρους , οτι εχουν τον τροπο ομορφα κι ωραια, ειτε να συνετισουν καποιους , ειτε και να τους απομακρυνουν.
Οι δηλωσεις του στυλ "αλλαξε χομπι" απο διαχειριστη ειναι σιγουρο οτι τουλαχιστον δεν ειναι πρεπουσες οταν μιλαμε για το φορουμ και τα μελη του.Αυτο που γνωριζω εγω τουλαχιστον. Κανω λαθος ?

Οσον αφορα τα γραφομενα σου, συμφωνω οτι εισαι προσεκτικος, αλλα επιλεκτικα.
Θα βοηθουσε πιστευω την ολη κατασταση αν ησουν ποιο προσεκτικος και στις φιλοφρονησεις που επιστρεφεις, δινοντας σαν διαχειριστης το καλο παραδειγμα στα μελη.
Αυτο σημαινει σταθεροτητα και ομαλοτητα στην κατηγορια. Η εγκυροτητα βγαινει απο το συνολο των πληροφοριων κι εμπειριων που συμπεραινουμε ολα τα μελη κι οχι 2, 3 ατομα .

Τελος αποδεκτη συμπεριφορα , τουλαχιστον κατ'εμε, θα ηταν η υποστηριξη της ηρεμιας απολους μας , με μπροσταρη εσενα, το διαχειριστη της κατηγοριας.

Καλο θα ηταν , τετοιου ειδους κουβεντα να μην συνεχιστει εδω απο κανεναν, γιατι πρωτος εσυ θα εχεις καταλαβει οτι δεν οφελει κανενα.

Μπορουμε να πιουμε εναν καφε και να τα πουμε. Δεν φταιει σε τιποτα ο κοσμος που θελει να κανει τη πλακα του , το χομπι του και να μαθει κατι.
Μην υποτιμουμε τοσο πολυ τα πραγματα........

Last edited:
Απάντηση: Re: Συζητηση περι του φαινομενου Rainbow

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ said:
...........................Μερικοί δεν είναι τόσο πίσω όσο νομίζει αλλα αρκετά λιγότερο επιδεικτικοί. Και δεν μιλάω για εμένα αλλα για μέλη που ξέρουν πραγματικά τι είναι κόντραστ, εξπόζουρ λάτιτιουντ κτλ. και τους ξέρω.
..........................:ernaehrung004:

Μπονζαι. Κυριακο φιλε μου ( αν και δεν γνωριζομαστε ), επεσες διανα. :firstprize:
Ουσιαστικα αν περιορισουμε ΟΛΟΙ λιγο την επιδεικτικοτητα που ανεφερες, θα εχουμε μεγαλη προοδο !!:grandpa:

Μπραβο και παλι :grinning-smiley-043

Χρηστο σε ευχαριστω πολυ για τις υποδειξεις του πως να χειριστω την κατηγορια μας.
Λυπαμαι που δεν φτανω τα δικα σου "standard" καθοτι προφανως για εσενα «δινω κακο παράδειγμα» αλλα εγω θεωρω οτι σε ανθρωπους που προσβαλουν βαναυσα εμενα και αλλους συνφορουμιτες οπως στην προκειμενη ο Κεφαλας, η αντιδραση μουηταν μαλλον συγκρατημενη...
Το "να αλλαξει χομπι"ηταν απλα μια απαντηση σε μια σειρα προκλησεων του Κεφαλα και φυσικα αφενος δεν ειναι υβρις αφετερου δεν μπορεις να την απομονωσεις διοτι αλλοιώνεται το νόημα της (Ειπα "ΑΝ δεν το καταλαβαίνεις και μετα απο αυτο (την εξηγηση που εδωσα), ΜΑΛΛΟΝ πρεπει να αλλάξεις χόμπι...)

Σαν άμεσα ενδιαφερόμενος, αφού βλέπω το φαινόμενο αρκετά έντονα, έκανα τις δικές μου σκέψεις και συγκρίσεις για το πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση για μένα.

Η φωτεινότητα της εικόνας που φτάνει στο μάτι μας έχει σχέση.
Αυτό επιρεάζεται από τους εξής παράγοντες:
1. Φωτεινότητα του προβολέα μετά από ρύθμιση
2. Gain της οθόνης προβολής
3. Ταχύτητα του τροχού
4. Ύπαρξη η μη λευκού τμήματος στον τροχό

Η αυξημένη ταχύτητα τροχού (>4χ) μειώνει την συχνότητα του φαινομένου.
Ο συνδυασμός 1 και 2 πιο πάνω μείωνει την ένταση του φαινομένου(δηλ. χαμηλότερη φωτεινότητα και gain).

Πρόσφατα διαπίστωσα ότι η ύπαρξη λευκού τμήματος μειώνει και την συχνότητα αλλά και την ένταση του φαινομένου για μένα.

πχ σε προβολέα 2χ (Benq 5120) έβλεπα λιγότερο απ' ότι σε 4χ (Benq 7700).
Σε προβολέα 4χ με λευκό τμήμα (Optoma 72i) δεν το έβλεπα καθόλου.

Ο λόγος μάλλον είναι ότι για τις αποχρώσεις με ψηλή φωτεινότητα που προσεγγίζουν το λευκό, ή χρήση από τον προβολέα του λευκού τμήματος αντί την πρoσθετική χρήση των Red, Green, Blue οδηγούν στην κατακόρυφη μείωση του φαινομένου, αφου η συνδρομή των segments red, green, blue(που ευθύνονται για την εμφάνιση του φαινομένου σε κάποιους), για την απεικόνιση της απόχρωσης, είναι ελάχιστη.

Από τις δικές μου γνώσει στη Φυσική, τα πιο πάνω φαίνονται λογικά.

Η απόψεις σας;

Last edited:
Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι δεν υπάρχει καλή διάθεση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και τα τελευταία 20 post περιέχουν επί το πλείστον κόντρες και διαφωνίες.

Θα ήθελα να παρακαλέσω να επανέλθουμε στο θέμα μας, που είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για πολλούς από εμάς, και να σταματήσει εδώ οποιαδήποτε διαφωνία.

Εάν γραφτεί οποιοδήποτε post μετά το δικό μου και εμπεριέχει προσωπική κόντρα, διάφορες κατηγορίες ή ειρωνίες ή γενικά περιεχόμενο εκτός θέματος θα αναγκαστώ να κλειδώσω το θέμα.

Ευχαριστώ για την καταννόησή σας και ειλικρινά θα λυπηθώ πολύ αν με οδηγήσετε στο κλείδωμα αυτού του ωραίου κατά τα άλλα θέματος!

Λουκα καλωσηρθες στο Avclub και σε ευχαριστουμε για τις εμπειριες που μας μεταφερεις!
Για να επανελθουμε στο θεμα μας, θα ηθελα και αλλες αποψεις απο μελη που βλεπουν rainbow στους DLP τους.

Τακης Σωτηροπουλος said:
Χρηστο σε ευχαριστω πολυ για τις υποδειξεις του πως να χειριστω την κατηγορια μας.
Λυπαμαι που δεν φτανω τα δικα σου "standard" καθοτι προφανως για εσενα «δινω κακο παράδειγμα» αλλα εγω θεωρω οτι σε ανθρωπους που προσβαλουν βαναυσα εμενα και αλλους συνφορουμιτες οπως στην προκειμενη ο Κεφαλας, η αντιδραση μουηταν μαλλον συγκρατημενη...
Το "να αλλαξει χομπι"ηταν απλα μια απαντηση σε μια σειρα προκλησεων του Κεφαλα και φυσικα αφενος δεν ειναι υβρις αφετερου δεν μπορεις να την απομονωσεις διοτι αλλοιώνεται το νόημα της (Ειπα "ΑΝ δεν το καταλαβαίνεις και μετα απο αυτο (την εξηγηση που εδωσα), ΜΑΛΛΟΝ πρεπει να αλλάξεις χόμπι...)

Να σαι καλα Τακη .

Παντως το να μετατρεπεις μια φιλικη συμβουλη - προταση , απο φιλο και ενεργο μελος της κατηγοριας , και ειδικα οταν εσυ προτασεις παντα το "ως διαχειρηση της κατηγοριας", σε υποδειξη, τουλαχιστον δεν ειναι νηφαλιο.
Σε εχει παρασυρει ο Κωστας Κ. στην "επαρση" και συμπεραινεις αδικα.

Anyway, ας ειναι.

Ευχομαι να μην ζησουμε-διαβασουμε "ασυγκρατητες" αντιδρασεις σου στο μελλον .........( τωρα που με εβαλες κι εμενα στο στοχαστρο )

Τhx .

Λουκάς said:
Σαν άμεσα ενδιαφερόμενος, αφού βλέπω το φαινόμενο αρκετά έντονα, έκανα τις δικές μου σκέψεις και συγκρίσεις για το πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση για μένα.

Η φωτεινότητα της εικόνας που φτάνει στο μάτι μας έχει σχέση.
Αυτό επιρεάζεται από τους εξής παράγοντες:
1. Φωτεινότητα του προβολέα μετά από ρύθμιση
2. Gain της οθόνης προβολής
3. Ταχύτητα του τροχού
4. Ύπαρξη η μη λευκού τμήματος στον τροχό

Η αυξημένη ταχύτητα τροχού (>4χ) μειώνει την συχνότητα του φαινομένου.
Ο συνδυασμός 1 και 2 πιο πάνω μείωνει την ένταση του φαινομένου(δηλ. χαμηλότερη φωτεινότητα και gain).

Πρόσφατα διαπίστωσα ότι η ύπαρξη λευκού τμήματος μειώνει και την συχνότητα αλλά και την ένταση του φαινομένου για μένα.

πχ σε προβολέα 2χ (Benq 5120) έβλεπα λιγότερο απ' ότι σε 4χ (Benq 7700).
Σε προβολέα 4χ με λευκό τμήμα (Optoma 72i) δεν το έβλεπα καθόλου.

Ο λόγος μάλλον είναι ότι για τις αποχρώσεις με ψηλή φωτεινότητα που προσεγγίζουν το λευκό, ή χρήση από τον προβολέα του λευκού τμήματος αντί την πρoσθετική χρήση των Red, Green, Blue οδηγούν στην κατακόρυφη μείωση του φαινομένου, αφου η συνδρομή των segments red, green, blue(που ευθύνονται για την εμφάνιση του φαινομένου σε κάποιους), για την απεικόνιση της απόχρωσης, είναι ελάχιστη.

Από τις δικές μου γνώσεις στη Φυσική, τα πιο πάνω φαίνονται λογικά.

Οι απόψεις σας;

Λουκά καλωσήρθες στην παρέα μας.

Πολύ εύστοχες παρατηρήσεις και δη από έναν άνθρωπο που δείχνει να έχει ψάξει να βρει λύση στο πρόβλημα που εμφανίζεται και 'μαστίζει' και τον ίδιο.

Ευχαριστούμε και καλή αρχή

Απάντηση: Re: Συζητηση περι του φαινομενου Rainbow

Κώστας Παπαγεωργίου said:
Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι δεν υπάρχει καλή διάθεση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και τα τελευταία 20 post περιέχουν επί το πλείστον κόντρες και διαφωνίες.

Θα ήθελα να παρακαλέσω να επανέλθουμε στο θέμα μας, που είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για πολλούς από εμάς, και να σταματήσει εδώ οποιαδήποτε διαφωνία.

Εάν γραφτεί οποιοδήποτε post μετά το δικό μου και εμπεριέχει προσωπική κόντρα, διάφορες κατηγορίες ή ειρωνίες ή γενικά περιεχόμενο εκτός θέματος θα αναγκαστώ να κλειδώσω το θέμα.

Ευχαριστώ για την καταννόησή σας και ειλικρινά θα λυπηθώ πολύ αν με οδηγήσετε στο κλείδωμα αυτού του ωραίου κατά τα άλλα θέματος!

Σορυ Κωστη. Εγραφα οταν ποσταρες.

:grinning-smiley-043