Απάντηση: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
Ο Λύμπε τα είπε όλα.
Η κατηγορία διαμορφώνεται συνεχώς και το τι μορφή έχει κατά καιρούς, το οφείλει στα γραπτά της.
Και βέβαια είναι ανοικτή για όλους αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ήδη έχει δημιουργήσει μία βάση που για μένα είναι απαραίτητη για να αναπτυχθεί παραπάνω.
Εάν σε αυτή τη βάση υπήρχε και το δημοτικό τραγούδι για π.χ. θα ήταν ακόμη καλύτερα.
Αλλά δεν είναι.
Το να διαβάσω ένα κορυφαίο κείμενο για τον Πλούταρχο για πχ. μπορεί να με διασκεδάσει και να γουστάρω αλλά μέχρι εκεί.
Εάν επιχειρηθεί σύγκριση ή προσπάθεια για να αναδυθεί ο καλλιτέχνης σε υψίστης σημασίας για τα μουσικά πράγματα του καιρού μας, ε θα κάνουμε κριτική δεν γίνεται αλλιώς.
Το ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με δομημένη σκέψη, που έχουν χιλιάδες ακούσματα, συγκροτημένη και εμπεριστατωμένη άποψη, είναι η ευτυχία της κατηγορίας.
Μη πάμε να το βγάλουμε και μειονέκτημα, έλεος.
Τώρα όποιος θέλει να κάνει κριτική για την κατηγορία και δεν έχει γράψει μία λέξη, μου είναι παντελώς αδιάφορος.
Όταν έχουν κατατεθεί ψυχές εδώ μέσα, δεν θα επιτρέψω σε ΚΑΝΕΝΑΝ να το παίξει ψιλοθιγμένος. ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ;
Της Fedra το κείμενο είναι εξαιρετικό, το υποκείμενο δεν...
Αλλά είναι μία σεβαστή άποψη, όπως και αυτές που διαφωνούν.
Το ότι ξεφύγαμε δεν με ενοχλεί καθόλου. Εδώ γράφουμε για Punk ,τι να λέμε τώρα.
Υ.Γ. Επειδή έχει αναφερθεί και στο παρελθόν για τα λαϊκά. Το να γράψει κάποιος είναι θεμιτό. Εξάλλου λαϊκό από λαϊκό έχει τεράστια διαφορά.
Κανένας δεν είναι ανεπιθύμητος. Αλλά θα πρέπει να μπορεί και να το υποστηρίξει.
Και επειδή πρώτα από όλα σέβομαι τον εαυτό μου, η κατηγορία ποτέ δεν πρόκειται να πάρει σκυλο-μορφή (δεν μιλάω για τον Σφακιανάκη αλλά γενικά).
Υ.Γ2 Πρέπει να είμαι ο πιο απόλυτος για τα μουσικά πράγματα που νομίζω ότι γνωρίζω, εδώ μέσα. Δεν μπορεί κανείς να μου αλλάξει άποψη. Κανείς.
Όμως δικά μου αριστουργήματα ,έχουν απαξιωθεί. Όχι μόνο δεν στράβωσα αλλά το δέχτηκα με σεβασμό.
Την άποψη μου όμως μπορώ να την υποστηρίξω εύκολα.
Αν κάποιος μπορεί να στηρίξει την αναγκαιότητα και την καλλιτεχνική υπόσταση της Σάσας Μπάστα, θα ψηθώ και θα υποκλιθώ στην άποψη.