Συζήτηση που μεταφέρθηκε απο την παρουσίαση "Ο άρχοντας της νύχτας "

Re: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Οσον αφορά την Diamanda,

Λοιπόν είχα πριν λίγο καιρό μια συζήτηση με τον Πολυχρονίδη σχετικά με την πρόθεση και το αποτέλεσμα ενός καλλιτεχνικού δημιουργήματος. Εγώ αν και δέχομαι ότι το αποτέλεσμα είναι το παν συχνά βρίσκω τον εαυτό μου να είναι εγκλωβισμένος στην πρόθεση, πολλές φορές δε παρασύρομαι από αυτή. Επίσης σημαντικό πάρα πολύ για μένα είναι και το κατά πόσο η οποιαδήποτε υπερβολή, αποδόμηση, ανατροπή συντελείται ως αποτέλεσμα εντυπωσιασμού ή ως αποτέλεσμα εσωτερικής αναζήτησης. Βασικό όλων όμως είναι η γνώση. Αν και το να δίνεις για παράδειγμα μια συναυλία και κάπου στην μέση να καταστρέφεις το πιάνο που παίζεις με ένα τσεκούρι, όπως και να έχει είναι αποκρουστικό, αν είσαι αποδεδειγμένα τρομερός μουσικός και γνωρίζεις να παίζεις καλά ας γίνει. Αν έχεις “ξεσκίσει “ το μέσο που χρησιμοποιείς για να εκφραστείς, στην προκειμένη ένα πιάνο, μετά ας το κάνεις και κομμάτια. Το αν θα εντυπωσιάσει ή όχι ή τον ποιόν θα εντυπωσιάσει είναι αλλουνού παπά καπέλο…
Η Diamanda αποδεδειγμένα διαθέτει μια ασύλληπτη φωνή και ας μην γελιόμαστε τώρα με ένα τέτοιο “όργανο” οι επιλογές της θα μπορούσαν είναι οι οποιεσδήποτε. Άμα λάχει και τσάμικο τραγουδάει και pop μπαλάντα θα μπορούσε να πει και μάλιστα απείρως καλύτερα από πολλές υποτιθέμενες φωνάρες. Το ότι εκφράζει μέσα από τις ερμηνείες της όλη την γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων και κυρίως των πιο σκοτεινών εκτός από πάρα πολύ δύσκολο τεχνικά είναι και ένα μεγάλο ρίσκο ως προς το αποτέλεσμα. Ο πόνος, η φρίκη, η εγκατάλειψη, δεν είναι “όμορφα”πράγματα και το αποτέλεσμα λοιπόν μιας τέτοιας δημιουργίας δεν θα είναι πάντοτε το πιο εύηχο .Αλλά όπως είπα πριν υπάρχει αφενός η πρόθεση αφετέρου η γνώση μιας και μιλάμε για μια άρτια εκπαιδευμένη φωνή που ακόμα και όταν διασκευάζει κομμάτια η υπερβολή της φτάνει μέχρι του σημείου εκείνου που σεβόμενη απόλυτα το κομμάτι του δίνει μια άλλη διάσταση. Ενώ άλλοι πιο light τύποι και τύπισσες τα κατακρεουργούν.

Συγνώμη για το off topic.Επιστρέφω σε λίγο με Νότη.

Re: Απάντηση: Re: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Θα σε παρακαλέσω να ακούσεις το '' Τέλος δίχως Τέλος '' και θα καταλάβεις.
Όσο για το δεύτερο που αναφέρεσαι έχεις δίκιο δεν είπε και τα καλύτερα ο Νοτις και για μένα η Θεσσαλονίκη ειναι :fahne90:τέλος.
αλλά μην μπλέκουμε τα πράγματα αυτά με την μουσική άλλο θρέντ είναι κατάλληλο για το θέμα αυτό.

Πώς να μην τα μπλέκουμε;

Από τη συμπεριφορά ενός μουσικού (ο Θεός να τον κάνει) προς το κοινό του, καταλαβαίνουμε το ποιον του.

Για το συγκεκριμένο κύριο, είμαι κάθετος.

Όχι να χειροκροτούμε τα κείμενα στου Σπύρου στους "Τετρομαγμένους" και μετά, "εντάξει μωρέ, μια κουβέντα είπε το παλικάρι"...

η μουσική κουτσουλά ?

ποιός ήρθε ?

Αυτά λένε τα κορίτσια που σνομπάρουν το αντηλιακό τους:flipout::flipout::flipout:

Μεθαύριο Πρωτομαγιά να ετοιμαζόμαστε για καινούργια αστέρια του πενταγράμμου: Έφη Θώδη και Βαζαίο!!!

Και μετά που θα γυρίσουμε... ΑΙ ΦΑΠΑΙ

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

η μουσική κουτσουλά ?

ποιός ήρθε ?

Ήρθε και έφυγε-bye-κ.Δ. Παναγιωτίδη αλλά δεν άκουσε και πολλά είπε άσε που με:argue:

Να είσαι καλά κ. Μούκ έτσι δεν σε λένε οι φίλοι σου?
όλοι χωράνε στον παράδεισο αλλά και στην κόλαση μην το ξεχνάς.
Ευχαριστώ.
ΑΧ βρε Νοτη λόξυγκα θα έχεις........:flipout::flipout:

Εγώ είχα δηλώσει πως μόλις ξεκινήσουν τα αφιερώματα οι Κυρίες θα κάνω αποτρίχωση.
Μετά από αυτό το πρώτο ,θα τα κάνω ράστα.

Τουλάχιστον να ήταν για κανέναν ορίτζιναλ τύπου Καφάση, θα γούσταρα αλλά με τον Νότη δυστυχώς δεν...

Απάντηση: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

ΑΝ κρίνεται κάποιος μουσικός απ το τι άνθρωπος είναι (ή ήταν) τότε ο Χατζιδάκης ήταν ο χειρότερος μουσικός στην Ελλάδα

Απάντηση: Re: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Αυτά λένε τα κορίτσια που σνομπάρουν το αντηλιακό τους:flipout::flipout::flipout:

Μεθαύριο Πρωτομαγιά να ετοιμαζόμαστε για καινούργια αστέρια του πενταγράμμου: Έφη Θώδη και Βαζαίο!!!

Και μετά που θα γυρίσουμε... ΑΙ ΦΑΠΑΙ:slapface:

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Μπράβο Μούκ γιατί δεν ανοίγεις θρέντ για trash μουσική κατηγορία? εκεί μπορείς να γράψεις ότι θέλεις.
μπράβο για τα καλά σου λόγια, κλασσική μουσική ακους και είσαι τόσο ευγενικός κύριος? Εύγε νέε μου!!!!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Ήρθε και έφυγε-bye-κ.Δ. Παναγιωτίδη αλλά δεν άκουσε και πολλά είπε άσε που με:argue:

Να είσαι καλά κ. Μούκ έτσι δεν σε λένε οι φίλοι σου?
όλοι χωράνε στον παράδεισο αλλά και στην κόλαση μην το ξεχνάς.
Ευχαριστώ.
ΑΧ βρε Νοτη λόξυγκα θα έχεις........:flipout::flipout:

Μούσμουλο για πες μας κάτι..
Είδες κανέναν να αντιδρά στο θέμα της Myrtw για το ρεμπέτικο?
Γιατί? ξέρεις μήπως να μας πεις?

Εγώ είχα δηλώσει πως μόλις ξεκινήσουν τα αφιερώματα οι Κυρίες θα κάνω αποτρίχωση.
Μετά από αυτό το πρώτο ,θα τα κάνω ράστα.

Τουλάχιστον να ήταν για κανέναν ορίτζιναλ τύπου Καφάση, θα γούσταρα αλλά με τον Νότη δυστυχώς δεν...

Όχι τα μαλλιά, το μουσάκι ράστα παρακαλώ! :flipout:

Δημήτρη Θ., ο Χατζιδάκις δεν ήταν ερμηνευτής πίστας. Δεν είχε τόσο άμεση επαφή με το κοινό, απλώς έγραφε.
Η διαφορά είναι τεράστια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Πώς να μην τα μπλέκουμε;

Από τη συμπεριφορά ενός μουσικού (ο Θεός να τον κάνει) προς το κοινό του, καταλαβαίνουμε το ποιον του.

Για το συγκεκριμένο κύριο, είμαι κάθετος.

Όχι να χειροκροτούμε τα κείμενα στου Σπύρου στους "Τετρομαγμένους" και μετά, "εντάξει μωρέ, μια κουβέντα είπε το παλικάρι"...

Τι δουλεια έχουν οι τετρομαγμένοι με τα τραγούδια του Νότη?
Το ζήτημα είναι αν σου αρέσουν η όχι.
ορισμένα έχουν και κοινωνικοπολιτικό θέμα και θα μπορούσες κάλλιστα να μου πεις πως δεν σου αρέσουν τα τραγούδια του
στην μουσική στα λογια ή η φωνή του.Απλά και μόνο.

ΑΝ κρίνεται κάποιος μουσικός απ το τι άνθρωπος είναι (ή ήταν) τότε ο Χατζιδάκης ήταν ο χειρότερος μουσικός στην Ελλάδα
μπερδέψαμε μου φαίνεται τις ψήκτρες με τις χύτρες....

Φιλε μου ατυχες το παραδειγμα..
Δεν κριθηκε απο το τι ανθρωπος ειναι,αλλα απο αυτα που εχει
πει κατα καιρους & απο την <<τεχνη>> που θα αφησει παρακαταθηκη..
Αλλα να συγκρινουμε τενεκεδες με πραγματικα μεγαλους
καλλιτεχνες ειναι λαθος..

μα προφανώς η σύγκριση αποσκοπεί ψηλά....
εξ ού και Νότις (Χατζηδάκις, Θεοδωράκις...)

βρε.... αι....

Τρείς επισημάνσεις:
Πρώτον:Το troll επέτυχε..
Δεύτερον:Κάθε εξίσωση μέ προηγούμενες διαμάχες περί κουτσουλισμάτων θεμάτων είναι τουλάχιστον ανίερη ειδικά μάλιστα όταν γράφεται και από ανθρώπους πού συμμετέχουν καιρό εδώ μέσα..
Τρίτον:Ποιός ´πείραξε´σημαντικά αφιερώματα για την Μπέλλου ή τον Μητροπάνο??
Γιά να ξέρουμε και τί λέμε.

Τα έχουμε ξαναπεί και παλιότερα: Η μουσική κατηγορία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ. Όποιος θέλει γράφει για όποιον θέλει. ΌΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ. Δεν υπάρχουν κουτσουλιές στην κατηγορία και κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει για τους άλλους ποιες μουσικές αξίζουν και ποιες όχι, παρά μόνο για τον εαυτό του.

Αν δεν σας αφορά το θέμα του Νότη μην συμμετέχετε. Είναι τόσο απλό.

μα εδώ υπάρχουν και ανίερες συγκρίσεις....

Τα έχουμε ξαναπεί και παλιότερα: Η μουσική κατηγορία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ. Όποιος θέλει γράφει για όποιον θέλει. ΌΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ. Δεν υπάρχουν κουτσουλιές στην κατηγορία και κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει για τους άλλους ποιες μουσικές αξίζουν και ποιες όχι, παρά μόνο για τον εαυτό του.

Αν δεν σας αφορά το θέμα του Νότη μην συμμετέχετε. Είναι τόσο απλό.

+1

Φιλε μου ατυχες το παραδειγμα..
Δεν κριθηκε απο το τι ανθρωπος ειναι,αλλα απο αυτα που εχει
πει κατα καιρους & απο την <<τεχνη>> που θα αφησει παρακαταθηκη..
Αλλα να συγκρινουμε τενεκεδες με πραγματικα μεγαλους
καλλιτεχνες ειναι λαθος..

Γιατί ως άνθρωπος τι είχε δηλαδή??
Επειδή ήταν καμιά τριανταριά χρόνια μπροστά απο τη εποχή του και έκραζε κάποιους ξεχειλωμένους δήθεν ´αντιστασιακούς´τού εξωτερικού??
Η ερώτηση σαφώς και δέν αναφέρεται πρός εσένα,φίλε Leo...
Μάλλον συμπλήρωμα ήταν στό σχόλιό σου.

δεν είπαμε να μη γράψει κανείς γιά το νότι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Μούσμουλο για πες μας κάτι..
Είδες κανέναν να αντιδρά στο θέμα της Myrtw για το ρεμπέτικο?
Γιατί? ξέρεις μήπως να μας πεις?

Νευράκια ΚΥΡΙΕ Κώστα Μουκιουρούφη?
Το μούσμουλο το προσπερνώ:rifle:
Την ίδια μέρα τα ανεβάσαμε ξέρεις ταυτόχρονα. κατάλαβες? ΜΑΖΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ