Συζήτηση που μεταφέρθηκε απο την παρουσίαση "Ο άρχοντας της νύχτας "

Re: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου για το θέμα.

Ωραία η παρουσίαση, με χιούμορ, λίγο καυστική στο τέλος, αλλά εμένα με μπέρδεψε λίγο το ύφος που είναι γραμμένη.

Ο Σφακιανάκης κατά τη δική μου απόψη και το δικό μου αυτί, έχει πολύ ωραία φωνή!!!! Ο άνθρωπος έχει "μέταλλο"!

Πάντως τα τραγούδια που έχει πει, με εξέρεση 1-2, δεν μου αρέσουν. Τώρα για άρχοντας της νύχτας δεν ξέρω τι να πω. Μπορεί και να είναι!! Με τόσους καυγάδες ο "τσακωνιάρης" είναι άρχοντας. Τι να πω?

Εκείνο που δεν μου αρέσει με το συγκεκριμένο τραγουδιστή είναι οτι δεν ξεκαθαρίζει τι είναι. Ποπ? λαϊκός? Σκυλάς δεν είναι σίγουρα. Μην το παρακάνουμε κιόλας.

Πάντως έχει θράσος να λέει και ξενόγλωσσα τραγούδια! Ωραία η φωνή του, αλλά ας αρκεστεί στα ελληνικά (προσωπική άποψη).

Το "φαινόμενο" Σφακιανάκης λοιπόν. Φαινόμενο τρόπος του λέγειν. Ή μήπως κυριολεξία? Μήπως είναι απλά μόνο το "φαίνεσθαι", δηλαδή μια εικόνα και μόνο χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Ο άντρακλας, ο βαρύς, ο "ποιοτικός" που τραγούδησε διασκευές Σαββόπουλου, Κατσιμίχα (ε και?), με το θάρρος της γνώμης, που βγαίνει σπάνια στα κανάλια και όταν βγει γίνεται ντόρος (για όσους ασχολούνται μόνο βέβαια). Και μόνο ο τίτλος που δόθηκε στο thread (άρχοντας της νύχτας), είναι δείγμα του ποιός είναι ο Notis (μουσικά πάντα βεβαίως, δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά τον άνθρωπο). Η μουσική που μας προτείνει ο Νότης λοιπόν, ακόμα κι αν δεν είναι "επιπέδου" Μπουγά, δεν μπορεί να ξεφύγει από το καψουρο-λαϊκο-ντισκο-τσιφτετελο-ντιριντάχτα που κυριαρχεί στην ελληνική δισκογραφία και ισοπεδώνει τα πάντα. Και το ύφος με το οποίο βγαίνουν και τραγουδάνε σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι της "σκηνής"(!) αυτής, σαν θεοί που ζούνε και μας οδηγούνε...
Μέσα στον γενικό χαμό, ίσως πετάχτηκαν και δυο-τρια ή και λίγο περισσότερα τραγουδάκια με το ύφος το σταράτο, το λαϊκό (που πιο πολύ μανιέρα έχει γίνει πλέον), που ακούγονται ίσως ευχάριστα.
Γιατί λοιπόν να κάτσω να ακούσω ένα best of του Notis? Και πολύ περισσότερο, γιατί να ακούσω τον Νότη σε διασκευές (ξένων ή ελληνικών, το ίδιο μου κάνει- άσε που στα ελληνικά με ενοχλεί περισσότερο), όταν ήδη έχει μεταμορφώσει σε πλαστική σαβούρα τραγούδια όπως το "Δημοσθένους λέξις"....
Αφήνω λοιπόν το cd στα χέρια και στα αυτιά των φανατικών θαυμαστών του, στους οποίους θα φανεί πολύ πιο χρήσιμο. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Απάντηση: Re: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Το "φαινόμενο" Σφακιανάκης λοιπόν. Φαινόμενο τρόπος του λέγειν. Ή μήπως κυριολεξία? Μήπως είναι απλά μόνο το "φαίνεσθαι", δηλαδή μια εικόνα και μόνο χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Ο άντρακλας, ο βαρύς, ο "ποιοτικός" που τραγούδησε διασκευές Σαββόπουλου, Κατσιμίχα (ε και?), με το θάρρος της γνώμης, που βγαίνει σπάνια στα κανάλια και όταν βγει γίνεται ντόρος (για όσους ασχολούνται μόνο βέβαια). Και μόνο ο τίτλος που δόθηκε στο thread (άρχοντας της νύχτας), είναι δείγμα του ποιός είναι ο Notis (μουσικά πάντα βεβαίως, δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά τον άνθρωπο). Η μουσική που μας προτείνει ο Νότης λοιπόν, ακόμα κι αν δεν είναι "επιπέδου" Μπουγά, δεν μπορεί να ξεφύγει από το καψουρο-λαϊκο-ντισκο-τσιφτετελο-ντιριντάχτα που κυριαρχεί στην ελληνική δισκογραφία και ισοπεδώνει τα πάντα. Και το ύφος με το οποίο βγαίνουν και τραγουδάνε σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι της "σκηνής"(!) αυτής, σαν θεοί που ζούνε και μας οδηγούνε...
Μέσα στον γενικό χαμό, ίσως πετάχτηκαν και δυο-τρια ή και λίγο περισσότερα τραγουδάκια με το ύφος το σταράτο, το λαϊκό (που πιο πολύ μανιέρα έχει γίνει πλέον), που ακούγονται ίσως ευχάριστα.
Γιατί λοιπόν να κάτσω να ακούσω ένα best of του Notis? Και πολύ περισσότερο, γιατί να ακούσω τον Νότη σε διασκευές (ξένων ή ελληνικών, το ίδιο μου κάνει- άσε που στα ελληνικά με ενοχλεί περισσότερο), όταν ήδη έχει μεταμορφώσει σε πλαστική σαβούρα τραγούδια όπως το "Δημοσθένους λέξις"....
Αφήνω λοιπόν το cd στα χέρια και στα αυτιά των φανατικών θαυμαστών του, στους οποίους θα φανεί πολύ πιο χρήσιμο. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

+1

Απάντηση: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

θα συμφωνήσω κι εγώ,
δεν μου κάνει κλικ ο Σφακιανάκης.

για να γυρισουμε στο θεμα μας

θεωρω τον Νοτη Σφακιανάκη τραγουδιστη που εχει πει τα καλυτερα σουξε της δεκαπενταετιας 1990 2005
σουξε ταμαμ με τις μεγαλες πιστες τις οποιες υπηρετησε με σεβασμο προς στον ακροατη

προσωπικα εχω περασει απιθανα σε κεντρα που τραγουδαγε, αλλα στο σαλονι με 2-3 καλους φιλους δεν θα τον εβαζα ευκολα για να τον ακουσω

μου αρεσε πολυ η παρουσιαση της Fedra και ευχομαι να συνεχισει στο ιδιο τεμπο

Larry, δεν συμφωνώ και τογραψα και πρίν ( βέβαια εδώ απόψεις καταθέτουμε), αν και έχει εξελιχθεί το νήμα σε λαϊκό δικαστήριο, δεν μου αρέσει το στυλ και η συμπεριφορά του.
Πλασσάρεται ως ο απόλυτος αηδός της νύχτας, μόνο με την ψευτομαγκιά και το δήθεν στυλάκι του εμένα δεν με πείθει.
Εχω πάρει δίσκους του και όπως είπαν τα παιδιά το 5ο βήμα για μένα είναι η πληρέστερη δουλειά του, αυτό και μόνο αυτό.
Ασφαλώς και η παρουσιάση της fedra, ήταν πολύ καλή.
Για μένα δεν είναι αυθεντικός, είναι κατασκεύασμα, βέβαια απόψεις είναι όλες, αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω, να θυμίσω ότι ξεκίνησε από dj στην ΚΏ, για όσους ενθυμούνται καλά.
Προτιμώ να πηγαίνω σε ταβερνάκια με φίλους και να περνώ καλά ακούγωντας καλή ελληνική, ( ξέροντας τι θα πιώ ), παρά να ακούω δεύτερες εκτελέσεις του Νotis.-bye-

Last edited:

Τώρα εγώ ποιον και πρώτα να «βγάλω»
αγκαλιά με τον Σφακιανακη στο μοντάζ ????

υ.γ
το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι
ο μυστικός δείπνος ….με τον Σφακιανακη στην μέση !

κανονικά στον πίνακα εμφανίζονται ο Χριστός και οι 12 μαθητές του.
επειδή όμως αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι στον πινάκα εμφανίζετε
και η Μαγδαλινη......όλο και έχω κάτι στο μυαλό μου !

κανονικά στον πίνακα εμφανίζονται ο Χριστός και οι 12 μαθητές του.
επειδή όμως αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι στον πινάκα εμφανίζετε
και η Μαγδαλινη......όλο και έχω κάτι στο μυαλό μου !

Είχες πάει στό χωριό εσύ γιά δεκαπενθήμερο έ??
Και έπαθες στέρηση???
Χρόνια Πολλά,Καλό Μηνα και μακριά απο διαβολομηχανηματα και φωτομοντάζ...
Αφού δεν τήν κατέχεις τήν τέχνη.:BDGBGDB55::BDGBGDB55::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Eγώ πάντως απόψε το άκουσα το Πάσχα, με καθυστέρηση.
Μόλις ήρθα από το Παλλάς που εμφανίστηκε η Διαμάντω...

συν γυναιξί Σπύρο πήγα-bye-
η οποία δε τάπωνε τα αυτιά της στις μακριές (πολύ μακριές, μακρύτατες) κορώνες της δαιμονισμένης...

Η διαφορά είναι ´στά Τέκνοις´Κωστήηηηηηηηηηηηη:ADFAD2::ADFAD2:

Σίγουρα πάνω από τον'' άρχοντα της νύχτας '' υπάρχει ''ο βασιλιάς της νύχτας'' που είναι ο Π.Τερζής.
Εκτιμώ τους τραγουδιστές που κοιτάζουν λίγο πιο πάνω από το μπόι τους
γιατί σίγουρα κάτι υπάρχει εκεί να δουν .
ίσως και το φώς τους..............
Πάντως μου αρέσει να βρίσκω ομορφιά και εκεί που δεν υπάρχει για τους πολλούς...............
Με βλέπω κάποια μέρα Μαρία Μαγδαλινή by kokar:chinscratch:

θες να "μπεις" στον πίνακα εεεε ?

Λέω καλύτερα όχι γιατί θα τρίζουν τα κοκαλάκια του ζωγράφου:grinning-smiley-043
από την εμορφάδα μου...............

Τώρα όμως ταιριάζει ταμάμ το ρηθέν υπο τού Λακάν,που υπάρχει στην υπογραφή σου...
Οπότε θά αφρίσει ο Kokar...............................

attachment.php