t-amp και ενισχυτές με tripath γενικώς

εάν το ηχείο είναι ευαίσθητο, είναι και παραείναι αξιοπρεπής λύση. Βέβαια και μόνο από το γεγονός ότι ο t-amp φαίνεται για πρόχειρη υλοποίηση του τσιπ της τρίπαθ, μάλλον θα μπεις αργά ή γρήγορα στο λούκι της αναβάθμισης. Πάντως ενάμιση σχεδόν μήνα με t-amp ακούω, και σε στάθμες πολύ συχνά, και μάλιστα σε αρκετά μεγάλο χώρο. Αλλά όπως ειπώθηκε, φαντάζομαι θέλει όντως ηχείο από 92db και πάνω, και πάλι όχι για όλες τις καταστάσεις. Ούτε η uhu ο παντοκολλητής εξάλλου δεν τα κάνει όλα σε τιμή λιώμα.

Δεν θα ήταν καλή λύση με full range ηχεία όπως λέει το tnt-audio?(τα audio nirvana ξέρει κανεις που θα τα βρώ)

Δυστυχώς οι μετρήσεις αφορούν σε ΩΜΙΚΑ φορτία , στήν πραγματικότητα η μισή και παραπάνω ισχύ πάει χαμένη (απο φαινόμενα ανάκλασης ρεύματος και ANTI-HEΔ ) πάνω σε ένα κλασσικό μιγαδικό (συνθετο ) φορτίο όπως είναι ένα ηχείο
...απο το 1.5W ,μέχρι τα 5.5W , δέν υπαρχει ούτε 6dBW περιθώριο με αποτελεσμα ο ενισχυτής να παίζει ΠΑΝΤΑ απο 50% και πάνω στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος

λοιπόν το παραπάνω είναι μία αλήθεια που μέρα με την ημέρα διαπιστώνω. Ο t-amp μπορεί να παίζει πολύ καλά και να φτάνει σε πολύ καλές στάθμες ένα ευαίσθητο ηχείο, με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για σταθερό πάνω-κάτω μουσικό πρόγραμμα, όμως όπως πολύ σωστά είπες δεν έχει τα απαραίτητα περιθώρια σε ένα κομμάτι με μεγάλο δυναμικό εύρος, όπως είναι οι ηχογραφήσεις του πιάνου. Εάν στο ίδιο κομμάτι υπάρχει εύρος από το pp και το ff, είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο δεύτερο (αναλόγως και την πυκνότητας της διαδοχής των νοτών, ακόμη και σε λιγότερο από ff) ο t-amp θα κλιπάρει. Τελικώς οι ηχογραφήσεις πιάνου είναι από τις πιο απαιτητικές. Εάν είχαμε τις μεσαίες του t-amp με διπλάσια (...και τριπλάσια...) ισχύ, θα μιλούσαμε οπωσδήποτε για καταπληκτική απόδοση.

λοιπόν το παραπάνω είναι μία αλήθεια που μέρα με την ημέρα διαπιστώνω. Ο t-amp μπορεί να παίζει πολύ καλά και να φτάνει σε πολύ καλές στάθμες ένα ευαίσθητο ηχείο, με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για σταθερό πάνω-κάτω μουσικό πρόγραμμα, όμως όπως πολύ σωστά είπες δεν έχει τα απαραίτητα περιθώρια σε ένα κομμάτι με μεγάλο δυναμικό εύρος, όπως είναι οι ηχογραφήσεις του πιάνου. Εάν στο ίδιο κομμάτι υπάρχει εύρος από το pp και το ff, είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο δεύτερο (αναλόγως και την πυκνότητας της διαδοχής των νοτών, ακόμη και σε λιγότερο από ff) ο t-amp θα κλιπάρει. Τελικώς οι ηχογραφήσεις πιάνου είναι από τις πιο απαιτητικές. Εάν είχαμε τις μεσαίες του t-amp με διπλάσια (...και τριπλάσια...) ισχύ, θα μιλούσαμε οπωσδήποτε για καταπληκτική απόδοση.

....Να σου πώ τι πιστευω σε σχέση με αυτό :
...λοιπόν νομίζω οτι ο συνδυασμός του χώρου σου + τον συνδυασμό αυτών τών μεσαίων + που ΔΕΝ έχουν μεσοχαμηλές - χαμηλές και γενικώς πάνω άκρα ..δίνει αυτό το χαρακτήρα που περιγράφεις και που για αυτούς και κάποιους άλλου λόγους , ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΕΙ καλά / ευάκουστα
Παραδειγμα : σε ένα χώρο που τον έχει τσακίσει η αντήχηση απο 40-300Hz , ο συνδυασμός αυτός μπορεί να ακουστεί ---ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΟΑΤΗ-- , ΚΑΘΑΡΟΣ και κατ επέκταση (Μέχρι στιγμής) ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ.

Συμφωνώ απόλυτα και με τους 2 προλαλλήσαντες.
Οταν πρωτόσυνέδεσα τον t-amp με τα Fidelio το αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητικό.
Οταν όμως αρχισα να παιζω με διαφορα είδη μουσικής και κυρίως Jazz και κλασική ή αποδοση του ήταν ευχάριστη αλλά τίποτα που θα σε κάνει να μείνεις με ανοιχτό το στόμα (αυτό γίνεται όταν ακούς την τιμή του).
Πάντως εάν θέλεις να έχεις κάποιον ενισχυτή που να παίζει αρκετά καλά, εχεις λάμπες και δεν θελεις να της καταστρέφεις κια διαθέτεις Full range ηχεία είνια μία πάρα πολύ καλή λύση.

Exei kaneis na proteinei kapoia lysh gia kalwdia hxeiwn gia t-amp
psaxnw gia monoklwna fthna (ta DNM ta dinei kapou 15euro to metro)
an xrisimopoihsw cat5 8a kanw douleia???

Exei kaneis na proteinei kapoia lysh gia kalwdia hxeiwn gia t-amp
psaxnw gia monoklwna fthna (ta DNM ta dinei kapou 15euro to metro)
an xrisimopoihsw cat5 8a kanw douleia???

Τα φθηνά της ULTRALINK κάνουν φοβερή δουλειά και είναι και αρκετά φθηνότερα.

εξ ορισμού το καλώδιο του t-amp δεν μεταφέρει πολλά βατ. Και καλώδιο κεραίας ενδεχομένως να έκανε τη δουλειά.

Και που θα βρο.υμε ULTRALINK;
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Τα εισάγει ο Κοσμάς στη στοά Φέξη, Κάνιγγος μαζί με τα XLO που είναι ίδια εταιρεία στην ουσία. Είναι και φορουμίτης οπότε μπορεί να πεταχτεί με κανένα ποστ!

Έχω κάποιες απορείς,
ποιό πριν έχει ειποθεί κάτι για διπλοενισχυση τι είναι αυτό?
Μετά "σε ένα χώρο που τον έχει τσακίσει η αντήχηση απο 40-300Hz".Σε δωμάτιο 3x4 με τα ηχεία να κοιτάνε στον 3μ θα έχω αθτό το αποτέλεσμα?Είναι κακό?
Τα "monoklwna" που λέει ο angelo τι είναι?
Ο super t-amp έχει ενσωματομένη τροφοδοσία?Αν είναι έτσι δεν θα μπορούμε να βάλουμε το μεγαλύτερο μετασχηματιστή...

δεν έχει, μέρος του πακέτου είναι το τροφοδοτικό των 12v που δίνει η sonic impact ως έξτρα για τον απλό. Το οποίο είναι και ακριβότερο, και υποδεέστερο ενός φθηνού σταθεροποιημένου. Εν ολίγοις είναι ολόιδιος με αλουμινένιο κουτί, μπόρνες για τα ηχεία και rca είσοδο. Δεν νομίζω να αξίζει τα χρήματα ο super, (από Ευρώπη με τα μεταφορικά βγαίνει σχεδόν 180 ), τουλάχιστον όσοι πιάνει το χέρι τους θα βγάλουν με παραπλήσιο προϋπολογισμό και αγορά τσιπ και πλακέτας σε κιτ, κάτι αρκετά ανώτερο.

Για διπλοενίσχυση μάλλον εγώ έγραψα, δεν είναι μεν bridgeable ο t-amp, αλλά νομίζω θα μπορούσε να βρεθεί λύση να οδηγεί ένας τα χαμηλά και ένας τα ψηλά ενός ζευγαριού. Δεν θα ήταν βέβαια και μεγάλο το κέρδος, πάλι ο διπλασιασμός της ισχύος μόνο σε οριακές περιπτώσεις ηχείων θα μπορούσε να βοηθήσει.

Δεν ξέρω για την εκδοχή με το ΤΑΑ4100. Αυτό είναι τσιπ ολοκληρωμένου ενισχυτή 4x100@4ohm (στο clipping), στην πραγματικότητα 4x45@4ohm με κάτω από 0.05% thd (ή κάπου εκεί πάντως εάν θυμάμαι)

Last edited:
Εχω κανει διπλοενισχυση,συνδεοντας δυο t-amp στα A.S.ARTEMIS TLS.
To αποτελεσμα δεν με ικανοποιησε,ισως λογω του σχετικα δυσκολου φορτιου των ηχειων.
Εδω και μια βδομαδα ενας t-amp οδηγει τα Monitor-Audio 703.
H συνεργεια;Για τις σταθμες που ακουω εναι,τουλαχιστον,πολυ καλη!

einai monoklwna??? gia na mpainoun eukola stis upodoxes toy t-amp?

Δεν πολυκαταλαβαίνω τι εννοείς μονόκλωνα...Αν εννοείς έναν συμπαγή κλώνο όπως τα χοντρα καλώδια γείωσης, όχι δεν είναι έτσι και δεν ξέρω και αν υπάρχουν τέτοια καλώδια ηχείων. Το σίγουρο είναι ότι αυτά που αναφέρω χωράνε μια χαρά στις υποδοχές του Τ-Amp.

send βλέπω "ψήνεσε" για τον ΤΑΑ4100...λεν να είναι καλή επιλογή?Γενικά έχει κανείς κάτι άλλο εκτός από τον μικρό t-amp?Έχει πάρει κανείς κάποιο kit με tripath?

Δυστυχώς όχι πάντως θεωρώ αξιόπιστη την κριτική του εν λόγω site (τσεκαρισμένη με τον t-amp)
ευχαρίστως θα παράγγελνα ένα …… αλλά δεν είμαι εξοικειωμένος με τις on line αγορές ………….αν ψήνεστε για κάποια ομαδική αγορά είμαι μέσα

δυστυχώς είναι από Κίνα από ό,τι βλέπεις, γι' αυτό ρώτησα. Με το παρόν καθεστώς των τελωνείων, ιδίως της πιθανότητας ταλαιπωρίας, όχι των δασμών που ούτως ή άλλως για προϊόν των 90 (εάν διάβασα καλά) $ θα έπρεπε να είναι αστείοι, δύσκολο το βλέπω...