καλημερα παιδια,
επειδη ειμαι λιγο αδαης και δεν ξερω τι ειανι τι Tripath μπορει καποιος να μου εξηγησει??
ευχαριστω
Η
tripath είναι μια εταιρία που κατασκευάζει ολοκληρωμένα module ενισχυτών σε τάξη D. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι έχουν πολύ μικρό μέγεθος, δεν θερμαίνονται και καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια.
Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει αρκετές εκδόσεις ενισχυτών που χρησιμοποιούν τα chip της tripath με δημοφιλέστερο τον t-amp της Sonic Impact (δες
εδώ). Ο t-amp κοστίζει περί τα 30 δολάρια και παίζει σαν μηχάνημα με πολλά μηδενικά στην τιμή του. Το μελανό του σημείο είναι η ισχύς του που είναι 15w (ονομαστικά - στην πραγματικότητα 8-10)
Υποκειμενικά τώρα επειδή τον έχω θεωρώ ότι είναι το απόλυτο value for money, ακόμα και με απόλυτα κριτήρια αν ξεχάσουμε το θέμα της ισχύος, πρόκειται για ήχο με προσωπικότητα και όχι με consumer άποψη που κινείται ανάμεσα στην λυχνία και το τρανζίστορ συνδυάζοντας τα θετικά και από τους δύο κόσμους.
Συνοπτικά έχουμε σχεδόν απόλυτη μεσαία περιοχή, υπερεπαρκή ανάλυση, και γρήγορο χαμηλό με φυσικότητα και δυναμικά που σε κάνουν να αναρωτιέσαι.
Το πρόβλημα με τον t-amp είναι ότι χρειάζεται ευαίσθητο και ευκολοοδήγητο ηχείο άνω των 93db. Επίσης χρειάζεται στιβαρή και ικανή τροφοδοσία.
Εγώ τον άκουσα με μονόδρομο ηχείο 93db σε κόντρα με μονομπλόκ με 300Β SE και σε κάποια σημεία ο t-amp ήταν καλύτερος. Συγκεκριμένα στο χαμηλό και στα δυναμικά. Αν κάποιος δεν προτιμά την λαμπάτη νοοτροπία θα τον προτιμήσει στα σίγουρα!
Υπάρχουν και άλλα chip της Tripath με περισσότερα watt και με την ίδια ηχητική νοοτροπία. Μπορείς να δεις
εδώ μερικά παραδείγματα.
Επειδή πολλοί επικαλούνται το θέμα της οδήγησης θα τους θυμίσω ότι δεκάδες λαμπάτοι ενισχυτές πωλούνται εδώ και χρόνια με ισχύ κάτω από 10 watt και τιμές που τις περισσότερες φορές ξεπερνούν τα 3000 ευρώ..
Αυτοί δηλαδή οδηγούν τα πάντα λόγω της τιμής τους; ε ρε κινέζο που χρειάζονται