Τα 10+ μεγαπίξελς και εμείς...

Σωστό, αλλά πρώτα θα έπρεπε να κάνουμε μία ακόμη πιο χαζή ερώτηση:
Τι χρησιμεύει σε έναν (οποιονδήποτε) φωτογράφο μία κόμπακτ μηχανή 10 (ή 12 ή 14!) mp.

Σωστό, αλλά πρώτα θα έπρεπε να κάνουμε μία ακόμη πιο χαζή ερώτηση:
Τι χρησιμεύει σε έναν (οποιονδήποτε) φωτογράφο μία κόμπακτ μηχανή 10 (ή 12 ή 14!) mp.

μπορει να θελει να τραβηξει μια μεγεθυνση βρε αδερφε...ανεξαρτητου ποιοτητας..

Όσον αφορά το FF πάντως δεν πιστέυω ότι μόνο η μεγαλύτερη ανάλυση είναι κριτήριο αγοράς. Εγώ πιό σημαντικά θεωρώ την δυνατότητα να χρησιμοποιείς το πλήρες FOV των φακών και την καλύτερη high iso συμπεριφορά.
Σίγουρα μπορεί να μην εκμεταλέυσαι το 100% την ανάλυσης του αισθητήρα ανάλογα με τον φακό αλλά και στο φίλμ η ίδια ιστορία δεν ήταν? Και στην τελική η ανάλυση δεν είναι το μοναδικό στοιχείο σε μία φωτογραφία.
Αν και πόσο μπορεί να χάνεις δλδ αν έχεις ας πούμε την D700 με τον Nikkor 50mm 1.8 AIS? Η την 5D με έναν Zeiss M42?
Εκτός άν η όλη συζήτηση γίνεται για Zoom φακούς.

Τα 12 και 12.8 mp των ανωτέρω ff μοντέλων δεν κατορθώνουν να ξεπεράσουν τις δυνατότητες των φακών που αναφέρεις, τώρα στα 21 mp φαντάζομαι θα φαίνονται τα όρια ακόμη και τέτοιων φακών, ίσως και όχι στα άκρα του κάδρου μόνο.

ένας Sigma 15-30 για να σου μείνει και σε περίπτωση αγοράς ff (βέβαια 2.8 είναι η αλήθεια δεν έχει), δεν θα ήταν προτιμώτερος? Εσύ ξέρεις καλύτερα ασφαλώς...

Εγώ λέω πάντως εντός μηνός να πάω για τον 70-300is. 539 (και 50 cashback) στο technikdirekt...

475,00 έχει εδώ...ποιος ο λόγος για το technikdirekt? επίσης τον βρίσκεις μετ/νο από ebay σε πολύ καλύτερη τιμή. αυτές τις 'μέρες παρακολουθώ κάτι κομμάτια. το μόνο που με ανησυχεί, είναι οτι το 300 είναι πολύ.

επίσης ο 15-30 που τώρα είναι πολύ χρήσιμος, στα 35χιλ. θα είναι υπερευρυγώνιος.

μια πολύ καλή λύση είναι αυτός...

EF-S%2055-250mm%204-5.6%20IS_w200_tcm13-457895.jpg

αλλά είναι ef-s...

Πάρα πολύ ενδιαφέροντα όλα τα σχόλια σας παιδιά.
Ενημερωτικά και εκπαιδευτικά.

Με προβλημάτισαν όμως γιατί μετά από αρκετό ψάξιμο
είχα καταλήξει στην Fujifilm FinePix S 2000 HD στα 10MP
επειδή έχει ευρυγώνιο φακό και αρκετό zoom.

Εμένα που με ενδιαφέρει η εύκολη αυτόματη λήψη
φωτογραφιών θα με δυσκολέψει ο αισθητήρας της;

475,00 έχει εδώ...ποιος ο λόγος για το technikdirekt? επίσης τον βρίσκεις μετ/νο από ebay σε πολύ καλύτερη τιμή. αυτές τις 'μέρες παρακολουθώ κάτι κομμάτια. το μόνο που με ανησυχεί, είναι οτι το 300 είναι πολύ.

επίσης ο 15-30 που τώρα είναι πολύ χρήσιμος, στα 35χιλ. θα είναι υπερευρυγώνιος.

σωστά, αλλά το μήνυμα που έκανες quote είναι 2+ ετών -bye-

Φυσικά και ο 15-30 είναι κανονικά υπερευρυγώνιος ζουμ. Για σκέψου όμως πόσες λίγες προτάσεις -και με τι κόστος- υπάρχουν στην κατηγορία του στο FF. Η φθηνότερη πρόταση είναι ο 17-40/4L που δεν είναι τόσο ευρυγώνιος (15 με 17mm έχουν σημαντική διαφορά), όχι απαραίτητα ανώτερος από άποψη iq (ειδικώς σε ανάλυση), και 2.5x φορές σε κόστος.

μια πολύ καλή λύση είναι αυτός...

EF-S%2055-250mm%204-5.6%20IS_w200_tcm13-457895.jpg

αλλά είναι ef-s...

θα ήθελα να μάθω από πού έχεις διαμορφώσει άποψη και προωθείς τον 55-250 ως άξιο τηλεφακό για μηχανές 10+ μεγα. Από διάφορα που είδες στο Internet ή έχεις φωτογραφίες που το αποδεικνύουν.

Ρωτώ γιατί πάνω σε 30d (δανεική) τράβηξα 86 φωτογραφίες και ήταν τόσο χάλια τα άκρα με ανοιχτό διάφραγμα, που δεν κράτησα καμιά φωτογραφία. Όλες για πέταμα.

Έχω την εντύπωση Βλάση πως στους πολύ φθηνούς της Canon πρέπει να παίζει μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ δειγμάτων. Πχ το Photozone έχει βγάλει τον 18-55is ως εξαιρετικό φακό, με τρομερή ανάλυση που μόνο στα 15μέγα τελικώς βρίσκει όριο.

Απάντηση: Re: Τα 10+ μεγαπίξελς και εμείς...

Φυσικά και ο 15-30 είναι κανονικά υπερευρυγώνιος ζουμ. Για σκέψου όμως πόσες λίγες προτάσεις -και με τι κόστος- υπάρχουν στην κατηγορία του στο FF. Η φθηνότερη πρόταση είναι ο 17-40/4L που δεν είναι τόσο ευρυγώνιος (15 με 17mm έχουν σημαντική διαφορά), όχι απαραίτητα ανώτερος από άποψη iq (ειδικώς σε ανάλυση), και 2.5x φορές σε κόστος.

Την επόμενη εβδομάδα θα έχω στα χέρια μου τον sigma 15-30 σε άρμωση Canon και θα τον τεστάρω στην 5D για να δώ πώς τα πάει στο FF.
Stay tuned -bye-

συγχωρέστε με...παντρεύομαι σε 2 μήνες!

για τα μέτρα μου, το 17 σε 35χιλ. είναι όριο. πιο κάτω είναι για ειδικές περιπτώσεις.

θα ήθελα να μάθω από πού έχεις διαμορφώσει άποψη και προωθείς τον 55-250 ως άξιο τηλεφακό για μηχανές 10+ μεγα. Από διάφορα που είδες στο Internet ή έχεις φωτογραφίες που το αποδεικνύουν.

Ρωτώ γιατί πάνω σε 30d (δανεική) τράβηξα 86 φωτογραφίες και ήταν τόσο χάλια τα άκρα με ανοιχτό διάφραγμα, που δεν κράτησα καμιά φωτογραφία. Όλες για πέταμα.

καταρχάς, δεν τον προωθώ! θα τον προωθήσω όταν μου δώσουν και ποσοστά.

δυστυχώς δεν έχω πείρα από τον συγκεκριμένο φακό απλά τον αναφέρω ως καλή περίπτωση λόγω κόστους και λόγω 250. το 250 και πάνω είναι δύσχρηστο.

όσο για τον 18-55 είναι απίστευτο πόσο τον εκθιάζουν! απόρησα κι εγώ!

Απάντηση: Re: Τα 10+ μεγαπίξελς και εμείς...

καταρχάς, δεν τον προωθώ! θα τον προωθήσω όταν μου δώσουν και ποσοστά.

δυστυχώς δεν έχω πείρα από τον συγκεκριμένο φακό απλά τον αναφέρω ως καλή περίπτωση λόγω κόστους και λόγω 250. το 250 και πάνω είναι δύσχρηστο.

ΔΕΝ είναι καλή περίπτωση για μηχανές με πάνω από 10 μεγα. Σε παρακαλώ να μην παίρνεις άλλους στο λαιμό τους. Αν τον δοκιμάσεις και είναι καλές οι φωτογραφίες, να τις βάλεις εδώ, και θα πάμε όλοι να πάρουμε όλοι από ένα δείγμα. Αλλιώς δεν προτείνουμε.

δεν τον πρότεινα σε κάποιον...απλά έγραψα τη σκέψη μου! νομίζω οτι για αυτό είμαστε εδώ. ούτε φωτογράφος δηλώνω, ούτε συντονιστής κατηγορίας για να πάρω κάποιον στο λαιμό μου...ψυχραιμία.
σε ευχαριστώ για την ενημέρωση πάντως, διότι σκόπευα να τον πάρω.

όπως γράφτηκε και παραπάνω, ο 18-55 που για ´σένα είναι "κάλυμμα" όπως έχεις αναφέρει, για άλλους είναι ο value for money της χρονιάς.

συγχωρέστε με...παντρεύομαι σε 2 μήνες!

για τα μέτρα μου, το 17 σε 35χιλ. είναι όριο. πιο κάτω είναι για ειδικές περιπτώσεις.

Εάν το ψάξεις λίγο, θα δεις ότι οι αξιόλογες προτάσεις σε ff κάτω από 20mm (όπου υπάρχουν και αρκετοί σταθεροί) είναι μετρημένες. Αξιοπρεπές υπερευρυγώνιο ζουμ σε ff με 290 ευρώ θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο. Κι όμως....

Ο 15-30 είναι "αδερφάκι" του EX 12-24 (2,5 φορές πιο πάνω σε τιμή, σήμερα) του πιο ευρυγώνιου ζουμ που κυκλοφορεί σε ff.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τα 10+ μεγαπίξελς και εμείς...

Την επόμενη εβδομάδα θα έχω στα χέρια μου τον sigma 15-30 σε άρμωση Canon και θα τον τεστάρω στην 5D για να δώ πώς τα πάει στο FF.
Stay tuned -bye-

Δοκιμασε και καναν ευρυγωνιο σταθερης εστιασης στο ιδιο καδρο Βασιλη.

Ετσι για να δουμε τις προοδους των ζουμ.

Πριν λιγα χρονια ηταν ανεκδοτο να συγκρινεις τετοιους φακους με ευρυγωνια ζουμ.....

Προσωπικά πιστεύω πως οι φακοί για μεγάλους αισθητήρες είναι μετρημένα κουκιά. Ιδιαίτερα οι "μαμήσιοι" των εταιρειών (Canon, Nikon, Pentax κλπ).

Αυτό που θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο προσωπικά, είναι οι κάτοχοι καλών φακών τρίτων κατασκευαστών (Tokina, Tamron, Zeiss κλπ) να προτείνουν - παρουσιάσουν κάποιους από αυτούς για +10-12mp.

Πόσο μάλλον αν είναι προσιτοί και στο οικονομικό. Τι να το κάνω να συζητάω ξανά και ξανά για τον 300VR η τον 16-85VR ή για την σειρά L? Τους ξέρω.

Εσείς με την εμπειρία σας (ξέρετε ποιοί είστε), προτείνετε κάποιον καλό και -σχετικά- οικονομικό φακό. Για χρήση δική μας. Κοινή. Ερασιτεχνική.

Οι φακοί των 800-900 ευρώ είναι λίγο πολύ γνωστοί το τι μπορούν να κάνουν με αυτούς τους αισθητήρες.

Ποιά όμως είναι τα διαμάντια?